Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alkohol til maten på julaften

Alkohol til julemiddagen

  • Ja
    191 stemmer
  • Nei
    55 stemmer
#1

Fluke sa for siden:

Kommer dere til å ha det i år?


#2

LilleT sa for siden:

Nei.


#3

Retz sa for siden:

Regner med det. Jeg drikker ikke alkohol selv, men vi har som regel øl og vin på bordet.


#4

Teofelia sa for siden:

Ja, vi drikker øl til maten. Akevitt serverer vi ikke; delvis fordi verken Teomannen eller jeg liker det, men først og fremst fordi jeg ikke serverer sprit når ungene er til stede.


#5

Candy Darling sa for siden:

Ja, vi har vin og øl og akevitt. I moderate mengder, siden det er barn til stede.

Vi har aldri hatt tradisjon for fyll på julekvelden.


#6

Blåbær sa for siden:

Det står som regel 2-3 juleøl på bordet.
Ingen drikker mer enn en, jeg drikker ingen.


#7

apan sa for siden:

Ja, øl og akevitt i moderate mengder.


#8

Propella sa for siden:

Vi kommer til ha noen få øl. Julaften er barnas dag.


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Dei som vil får vel akevitt til pinnekjøttet. Har hendt no dei seinare år at pappa tar seg ein juleøl til og.



#11

DM sa for siden:

Hadde det vært opp til meg, så hadde svaret vært nei, men vi skal ikke feire hos oss.

Søren også, nå har jeg nesten lyst til å rødprikke deg Fluke. Jeg hadde glemt alt sammen, jeg tenkte vi skulle være hjemme hos oss selv i år, men det skal vi jo ikke. :sukk:


#12

Robyn sa for siden:

Øl og akevitt er tradisjon hos oss, og det serveres på julaften (selv om verken jeg eller mannen drikker akevitt).

Sånn var det når jeg vokste opp og, men jeg har aldri opplevd at noen har blitt beruset på julaften. Selv ikke de årene det ikke var barn i bildet.

Julaften og fyll hører ikke sammen, har man problemer med å begrense inntaket får man heller la være.


#13

Candy Darling sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg synes det er barnas dag, sånn egentlig. :gruble: 17. mai er barnas dag. Julaften er en familiehøytidsdag.

Jeg skal jaffal ha gaver også. :trasser:


#14

Ru sa for siden:

Det blir nok både juleøl og akevitt på bordet, og det er helt greit. Sånn har det alltid vært, og det er ingen i min familie som har noe stort inntak av alkohol hverken til jul eller hverdags.
Jeg liker ingen av delene, så jeg skal drikke julebrus med poden. :rairai:
Senere på kvelden, derimot, blir det vel et glass rødvin eller to.


#15

Polyanna sa for siden:

Ja.

Ikke mye, både fordi vi aldri drikker mye og enda mindre sammen med barna, men også fordi det erfaringsmessig er et hektisk måltid med mye halloi, og siden det faktisk tar meg 3-4-5 uavbrutte sekunder å drikke en slurk vin (i motsetning til annen drikke, som hverken skal snuses eller smakes så mye på), så blir det veeeldig få slurker...

I fjor tror jeg vi drakk mindre enn et halvt glass hver... Men smaken hører med.

Edit: Antar at det blir litt mer nyting av måltidet med årene...


#16

nolo sa for siden:

Ja. Øl, rødvin og akevitt.


#17

Canisa sa for siden:

Øl og akevitt til ribba, ja. Selv drikker jeg ikke akevitt, men mannen og svigertigrene tar et glass til maten.


#18

Kirsebær sa for siden:

Det er alltid øl og akevitt til ribba. :nemlig: Det hører med.
Om det er barnas dag eller ikke så ser jeg ikke noe galt i det.

Og nei, jeg syns ikke jula er barnas høytid. Det er en veldig tydelig familiehøytid for min del.

Forresten så drikker jeg sjelden alkohol til maten selv, jeg syns det er best med vann eller brus.


#19

polarjenta sa for siden:

Ja, det pleier å være øl og rødvin. Jeg tror ikke det er akevitt lengre, pappa kan ikke drikke det mere om jeg ikke tar feil. Det er i moderate mengder så jeg tror ikke barna tar skade av det.

Selv drikker jeg julebrus til julematen :)


#20

Mandino sa for siden:

Jeg drikker alltid julebrus (E.C Dahls sin) til julematen, men det er mulig mannen tar seg en juleøl. Ellers blir det ikke noe alkohol før barna er i seng. Da tipper jeg mannen vil ha en juleakevitt, mens jeg koser meg med rødvin og evt Baileys.


#21

Travolta sa for siden:

Vi har akkevit og øl/vin til maten, cognac til kaffen. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan ha det, så lenge inntaket er måteholdent. Fyll er selvsagt bannlyst. Jeg tenker at barn ikke tar skade av at de voksne drikker alkohol i moderate mengder. Tvert imot tenker jeg at det er ok å erfare at man kan drikke et glass vin uten at man endrer karakter etc. - at man kan ha et avslappet og normalt forhold til alkohol.


#22

Maz sa for siden:

Her går det vel med kanskje et halvt glass hvitvin og en halv rødvin og 2 juleøl på 4 voksene mennesker, jeg anser ikke det som et problem


#23

Blush sa for siden:

Ja. Akevitt iallefall, jeg drikker som regel hjemmebrygg (tomtebrygg) til julematen, som er praktisk talt alkoholfritt. De andre voksne drikker gjerne juleøl eller rødvin. Fyll har aldri vært forbundet med juleaften eller de andre familiedagene.


#24

Pasta sa for siden:

Ja, et par akevitter og alkoholfritt øl til maten. Aldri noen som blir beruset når det er unger tilstede.


#25

noen sa for siden:

Bæret sa det. :dulte:


#26

Bokormen sa for siden:

En av oss kommer til å kjøre, den andre tar seg nok et glass vin eller en øl kanskje. Foreldrene mine tar seg muligens en cognac til kaffen. :)


#27

Camomilla sa for siden:

Ja, blir vel og og akevitt til noen og rødvin til noen.
Aldri noen drikker noe særlig på juleaften hos oss.


#28

Esme sa for siden:

Ja, vi pleier å ha vin til maten når det er litt ekstra god mat, både mannen min og jeg er vant til det og syntes aldri at det var et problem da vi var barn. Så vi tenker at det er ikke noe problem. Øl og akevitt står det på bordet også, og likør/sherry/cognac til kaffen for de som vil ha.

Jeg skjønner det at de som har dårlig forhold til alkoholmisbruk og slikt ikke klarer å slappe av og hygge seg om andre drikker, så jeg hadde latt være om vi feiret sammen med noen som ikke likte det.


#29

Noba sa for siden:

Jeg svarte nei, men er litt usikker på om vi kanskje skal ha et glass vin hver. Vi får se, vi drikker svært sjelden alkohol når ungene er tilstede. Jeg synes dessuten at Munkholm er like godt som vanlig øl, så hvis vi skal ha øl synes jeg at det er et fullgodt alternativ.


#30

Lykken sa for siden:

:dulte: Vi har jo samme foreldre (så vidt jeg vet) og er vokst opp med samme greie på julaften. Noen få glass vin eller øl til maten, akkevit til de som liker det og konjakk til kaffen for de som vil ha det. Har aldri opplevd fyll på julaften. Ikke mannen heller, vi skal feire hos svigers i år. Jeg forstår at de som har annen bakgrunn har et problem med alkohol i slike sammenhenger, men hos oss er dette vanlig og uten issues.


#31

Skilpadda sa for siden:

:nikker:


#32

Tjorven sa for siden:

Det serveres øl og akevitt til julematen. Jeg drikker ikke sprit, så det blir bare øl på meg. Vi drikker det i ytterst moderate mengder, så jeg tror ikke barna lider noen nød av den grunn.


#33

Misteri sa for siden:

Øl og vin hadde vi da jeg bodde med eksen. I år blir det uten barn sammen med foreldrene mine og da blir det øl og akevitt.

Tar en glass til maten også tar vi et par glass etter ungene har lagt seg som regel.


#34

Apple sa for siden:

Jeg vet ikke helt. Da mine foreldre var gift var det aldri alkohol. Det handlet ikke om dem, men om en slags dobbeltmoral som ble vist overfor mine besteforeldre. Type: her er det ingen som drikker, men så kommer flaskene frem når de gamle har dratt hjem. Men da har ikke jeg og sambo lyst på. Vi vil ha øl/vin til maten, og så ferdig. Ikke bøtte innpå for å "ta igjen" senere. :sur:

Nå har mamma ny mann, så kan hende det kommer noen øl frem på bordet.


#35

Smash sa for siden:

Nei, her er de aller fleste avholdsfolk.


#36

Miromurr sa for siden:

Ja, det blir nok servert rødvin til juletorsken i år også. Jeg skal drikke alkoholfritt juleøl fra mack, det er faktisk skikkelig godt! :nam:


#37

Esme sa for siden:

Egentlig synes jeg det er litt rart at man lar være å drikke på enkelte dager som f.eks 17.mai fordi det er barnas dag. Jeg mener at barn ikke har noe galt av å se at voksne har et kontrollert forhold til alkohol så derfor drikker jeg når jeg har lyst på det. Om jeg hadde ment at barn tok skade av å se på det, så hadde jeg aldri drukket, det hadde ikke vært noe spesielt med 17.mai og julaften og slikt.


#38

Stellebord sa for siden:

Vi kommer nok til å ha i hvert fall øl på bordet. Jeg drikker ingenting. Mannen og svigermor tar seg kanskje en øl hver. Ikke mer.


#39

Irma sa for siden:

Nei.


#40

Apple sa for siden:

Enig med Esme.


#41

Filifjonka sa for siden:

Enig. Jeg har vokst opp med sånn drikking som barn tar skade av, både på julaften og ellers, og jeg vet veldig godt forskjellen.

Vi skal bare være to voksne og en seksåring på julaften i år, og jeg kommer nok til å ha en skvett rødvin og mannen min en juleøl til middagen.


#42

Polyanna sa for siden:

Jeg tror folk sier det fordi det er trist at mange drikker EKSTRA akkurat disse dagene. Det er få andre anledninger at det er "naturlig" å konsumere store mengder alkohol mens barna er våkne, men særlig på 17.mai så er det jo tragisk hvor mange voksne som syns at det betyr JUHUUU, vi kan begynne å drikke oss beruset klokka 9 om morgenen og fortsette hele dagen. Og jeg syns det er trist at barn skal oppleve det på en dag der de aller fleste jevnaldrende har en superduperdag med masse kos.


#43

Inagh sa for siden:

Ja, vi tilbyr øl, vin og akevitt til de voksne som måtte ønske det.



#45

Miss Norway sa for siden:

Jeg manglet alternativet "Ja - selvsagt!" i pollen. Jeg kan veldig gjerne la være å drikke alkohol, men ikke julaften! (Det er nok noe Cola Zero på bordet også, siden det er jul, men men...) Selvfølgelig snakker vi moderate mengder. (Men helt alvorlig; alle som har sittet tilbords med pen oppdekning sammen med små hjelpetrengende barn må vel si seg enig i at det er et kunststykke å klare å få i seg et helt rødvinsglass underveis, for ikke å si spise seg mett? :knegg: )


#46

Polyanna sa for siden:

:dulte: på Miss Norway. :knegg:

(Og jeg som håpte at vi snart var over det verste! Dine er jo litt eldre enn mine)


#47

Stellebord sa for siden:

Til vanlig tar jeg meg gjerne et glass rødvin til maten altså, men i år ammer jeg.


#48

Carrera sa for siden:

Øl og akevitt hører til julemiddagen ja. Ingen som drikker seg fulle, så jeg ser ikke noe problem i det.


#49

Pepper Lemon sa for siden:

Det blir vin til maten. Vi skal ha torsk, så øl og akevitt utgår. (Gjør det ikke det da? :gruble: ) Som Missa og Polyanna sier her så er jeg vel heldig om jeg rekker å smake litt. Og gjestene holder seg gjerne til maks et par glass, så det blir nok ikke den store vindrikkefesten.


#50

Lykken sa for siden:

Riktig rødvin til torsk går. :)


#51

rajraj sa for siden:

Jepp. Øl og akevitt og/eller rødvin. Moderate mengder. Gleder meg til øl og akevitt til ribba i år. På grunn av graviditet og amming er det to år siden sist.


#52

Pepper Lemon sa for siden:

Jepp jepp, vinen blir rød. (Jeg tør dog ikke velge den selv, svigerfar er vinfantast, og jeg er livredd for å bomme. Så jeg har hentet inn eksperthjelp, i håp om å imponere. :p ) Men jeg innbiller meg at øl og akevitt ikke hører med. Uten at jeg skal være skråsikker, det der er ikke helt mitt felt.


#53

Chanett sa for siden:

For meg blir det Nei, selvsagt ikke!. Jeg er vokst opp uten alkohol på julaften og ser rett og slett ikke på alkohol på julaften som ordentlig feiring. Det blir helt feil.


#54

Bayone sa for siden:

Ja det blir servert øl, vin og akevitt til maten på julaften. Mammaen min og min kjære er vokst opp med akoholiserte far/stefar, så det er aldri noen som tar mer enn ett-to glass. Jeg drikker julebrus og akevitt, litt av en kombinasjon :fnise: Må ha akevitt for å ikke bli hent ødelagt i magen av den kraftige julematen :nemlig:


#55

Gulla sa for siden:

Jeg stemte nei, siden vi i år skal feire med min svært religiøse svigerfamilie. Jeg er dessuten gravid og ville da ikke drukket uansett. De motsatte årene drikker jeg gjerne et glass rødvin til maten, som min familie gjerne gjør. Jeg er blant dem som tenker at min datter tåler og se meg drikke en øl eller et glass rødvin, men selvfølgelig hadde verken jeg eller noen i selskapet blitt beruset med barn tilstede.


#56

Dixie Diner sa for siden:

Vi har kun alkohol annenhvert år på julaften. Det er når vi er hos svigers, da de to drikker vin til julematen. Verken min mann eller jeg drikker, så når vi feirer hos oss annenhvert år, er det null alkohol på bordet (da er ikke svigers med oss, og ingen av gjestene drikker, ellers hadde jeg jo nok servert øl eller noe).


#57

Michelle sa for siden:

Vi serverer øl og akevitt til Ribba og det blir inntatt svært små mengder så jeg ser ikke det som noe problem. Fyll og julaften hører ikke sammen.


#58

Bada-Bing sa for siden:

Tror ikke det nei, Jeg har tilbragt et par julaftener med å åpne pakker med sånn 0.3 promille og liker det ikke. Enda mindre aktuelt med to småunger. Jeg il gjerne tilbringe julaften sammen med dem klin edru. Det blir lettøl i år.


#59

tink sa for siden:

Det kommer nok til å stå på bordet. Dersom svigerinna mi greier å importere litt ekte julebrus (Dahls) så holder det lenge for min del.

Jeg nipper gjerne til et glass med øl eller vin dersom maten innbyr til dette, det være seg julaften eller en hvilken som helst annen dag. Om jeg nipper til litt alkohol på julaften i år kommer an på hva jeg føler for der og da. Avstår jeg så er det med tanke på barna, min egen dagsform og stemningen i huset.


#60

leliane sa for siden:

Hos oss har det vært tomtebrygg på bordet i alle år. Eller hjemmebrygget einerøl (med samme alko-gehalt som tomtebrygg) hos svigers. :knegg:

Da vi ble voksne, begynte mine foreldre å servere et glass vin eller en øl til julemiddagen for de som ønsket det. Etter at vi fikk barn og begynte å feire jul hjemme hos oss selv, har vi fortsatt med det, noe min mor satte spørsmålstegn ved. Jeg kom raskt til at jeg ikke ser noe poeng i å gjøre som dem - nemlig gjemme unna vinflaskene. :himle: Vi får stå for det vi gjør og drikker, og all den tid vi snakker minimalt inntak, ser jeg ikke noe poeng i helt alkoholfri feiring for vår del.


#61

Esme sa for siden:

Ja, jeg vet jo dette og synes jo selvfølgelig at det er helt tragisk. Men når oppegående mennesker sier at de ikke drikker i dåp eller 17 mai eller noe slikt "fordi det er barnas dag" så har jeg ikke tenkt at alternativet for dem er å drikke seg stupfulle, det er ofte folk som uansett hadde drukket veldig lite.


#62

Fadese sa for siden:

Ja, øl og aktvitt til maten. Ikke store mengder (jeg tror vi har akevittflaska vår (liten) på 3. året nå, og det er fortsatt 1/3 igjen av den (hvor lenge holder det seg?)).

Hjemmefra er jeg vant til fuktigere julaftener. Hvor fuktige er jeg neimen ikke sikker på, og jeg minnes ikke noe problematisk ved det, men for meg føles det likevel helt feil å bli beruset sammen med barna. I mannens familie ble det praktisert på samme måte som vi gjør det.


#63

ming sa for siden:

På julaften står det både rødvin, øl og akevitt på bordet. Det ser jeg på som helt uproblematisk. Konjakk eller likør til keffen regner jeg også med at min bonusfar har klart.

Vi drikker for å hygge oss - ikke for å bli fulle. Ungene er vant til at vi tar et glass vin eller en pils til god mat ellers i året også (ikke daglig, men det skjer), og alle vi feirer med har et balansert forhold til alkohol.


#64

løve70 sa for siden:

Jeg synes at god vin hører til et godt måltid, så her serveres det vin til maten og cognac til kaffen for dem som ønsker det. Slik er jeg vant til hjemmefra også.


#65

vimjer sa for siden:

Ja, øl og akevitt til ribba. Jeg drikker ikke akevitt, da.
Senere på kvelden blir det nok rødvinskos sammen med de store jentene våre. (17-23 år)


#66

Skilpadda sa for siden:

Ja, jeg har følelsen av at det er en slags "sympati-avhold", altså en markering av at man tar avstand fra fyll i julefeiringen. (I tillegg til at mange egentlig aldri drikker i det hele tatt, av forskjellige grunner.) Og det har jeg all respekt for, og det er jo i alle fall ikke noe galt ved å ikke drikke alkohol i julen!

Men personlig føler jeg ikke noe behov for å forsvare vårt, eller våre foreldres, forhold til alkohol i julen (eller ellers). Jeg er vokst opp med at de voksne drakk juleøl og akevitt til julemiddagen og en konjakk til kaffen etterpå, og har utelukkende gode minner knyttet til dette. Og Poden tror jeg ikke vet at det går an å bli full av sånt vi drikker (jeg tror sant å si ikke han vet hva "full" er); for hans del tror jeg helt sikkert ikke det spiller den minste rolle hva vi drikker til maten. Så da drikker jeg det jeg foretrekker selv. :)


#67

Benzo sa for siden:

Det blir vin, øl og akevitt til maten. Drikker svært sjelden, men gleder meg til rødvin og akevitt på julaften. Det er jul for meg.
Både bestefar og pappa var alkoholikere. Fatter'n drakk aldri sammen med andre enn seg selv, men bestefar kunne bli litt skeiv i skøytene enkelte ganger, men ble aldri ubehagelig. Allikevel merket vi jo en endring i oppførsel, ble mer skravlete osv. Jeg er veldig bevisst på dette når jeg nyter alkohol sammen med barna og det blir som regel kun ett glass eller to.


#68

Majka sa for siden:

Slik er det hos oss også.


#69

Dronningen sa for siden:

Vi har en ordning der mannen kan ta seg øl, mens jeg ikke drikker sammen med barna - foreløpig. Jeg er veldig glad i øl, og Munkholm sine varianter dekker mitt behov. Ellers er Pepsi Max noe som også funker. Julaften vil vi nok ha hver vår øl til maten, da med og uten alkohol. Hjemme bruker de øl og akevitt. Det har aldri vært antydning til fyll og bråk. Konjakk til kaffen bruker de også. Alkohol hjemme har alltid for meg vært knyttet til trivelige minner. Noe normalt ved visse anledninger.


#70

Isolde sa for siden:

Vi har juleøl/vanlig øl og vin på bordet. Mener det har vert andre ting og.

I år feirer vi hos svigers. Der er det mest mannen og svoger som drikker litt øl. Svigerfar tar vel seg kansje en. Vi andre drikker ikke uansett.

I min familie er det nok litt mer alkohol ute og går.

Jeg synes man skal kunne kose seg med den drikken man vil ha til julemiddagen. Og at man ikke i noen situasjoner bør drikke seg ut av stand foran barn. Uansett om det er 17.mai, julaften eller en vanlig lørdag. Selv drikker jeg ikke noe særlig, og kommer nok ikke til å drikke foran barn noen gang. Fordi jeg har ingen behov for å drikke i hele tatt. Liker bedre brus. Men har ikke noe i mot at mannen tar seg en øl til maten og mamma et glass vin. Jeg koser meg med brus og de koser seg med sitt.


#71

Veronal sa for siden:

Nei, vi serverer ikke vin til maten på julaften. Vi gjør det ikke ellers heller.

Egentlig er det ikke så mange tanker som ligger bak. Jeg er vokst opp i et overmøblert hjem hvor det gjerne ble servert 1 glass rødvin til maten som kanskje 1/4 av de voksne drakk og ikke mer enn det, så jeg er ikke skadeskutt heller. Ikke mannen heller bortsett fra et flyktig element i svigerfamilien som ikke ville vært egnet å ha i selskap med barn, men vedkommende er ikke en del av familien lengre nå (huff, så synd :knegg: ). Juleøl og akevitt har jeg eller familien min aldri hatt et forhold til. Nå skal jeg ikke skryte på meg ikke å innta vin ellers heller, men vi foretrekker vel i bunn & grunn å nyte rødvinsglasset i fred & fordragelighet etter unger er lagt, tenker jeg. :vetikke:


#72

Svanen sa for siden:

Ja, i moderate mengder.
Men ikke noe på meg i år, siden jeg skal på nattevakt.


#73

Chablis sa for siden:

Om vi feirer hjemme med svigerfar blir det ikke alkohol siden han er tidligere alkoholiker, blir det hos ekssvoger blir det nok øl og akevitt på bordet.


#74

gullet sa for siden:

Vi serverer øl, rødvin og akevitt til ribba. Dersom det er noen som har lyst på er det likør og cognac til kaffen.


#75

Mei sa for siden:

Nei det tviler jeg på at vi kommer til å ha.


#76

Slettet bruker sa for siden:

Her blir det øl og akevitt til julemiddagen. Vi har ingen tradisjon med fyll på julaften, så det kommer til å gå rolig for seg.


#77

Katta sa for siden:

Nei, ikke i år heller ;)


#78

Røverdatter sa for siden:

Ja, det blir sikkert øl, rødvin og akevitt til maten.


#79

Selma sa for siden:

Samme her! Lite fyll ellers i året her også for den del :knegg:


#80

Honda sa for siden:

nei


#81

Guava sa for siden:

Nei jeg tror ikke det blir alkohol til maten på julaften. Jeg synes pinnekjøttet gjør seg best uten alkohol. Vin drikker jeg helst uten middag ved siden av. Skal vi ha øl er vi like glad i alkoholfritt og sprit drikker vi ikke.


#82

Pebbles sa for siden:

Det blir rødvin, øl, akevitt, konjakk og likør - som vanlig.

I vår familie er alle temmelig måteholdne med alkohol, så mengden som totalt inntas fører aldri til at man blir påvirket på annen måte enn litt avslappet. Det er helt uproblematisk og bare hyggelig.


#83

Filifjonka sa for siden:

Pinnekjøtt er faktisk en av de middagene jeg syns rødvin hører aller mest med til. :)


#84

Macky sa for siden:

Vi serverer alltid øl og akevitt til maten, men ellers så er det lite alkehol blant folkene som kommer til oss.


#85

Guttemammis sa for siden:

Ja, mannen og mine foreldre drikker øl, jeg og barna drikker brus!
Og så tar vel foreldrene mine seg en akevitt...
Ikke noe fyll, kun til maten etter det er det kaffe og kaker:nemlig:


#86

Frantzen sa for siden:

Nei, hos oss blir det nok alkoholfritt som alle år tidligere. Ingen av oss er avholds, men både jeg og mine søsken og min brors kone har opplevd alkoholmisbruk i oppveksten, noe som har gjort at vi velger å la julen være alkoholfri.


#87

GinaK sa for siden:

Vi har ikke hatt en eneste antydning til fyll på våre familiekomster gjennom 10 år sammen , så jo, jeg skal ha rødvin iallefall, de andre vil nok ha et glass øl og akevitt.


#88

Obelix sa for siden:

Sånn er det her også.


#89

Mandarin sa for siden:

Ja, øl, akevitt og rødvin, dersom noen ønsker det. Bare i moderate mengder.
Aldri, aldri fyll selvsagt.


#90

Enhjørning sa for siden:

Her drikkes det øl og akevitt til maten, det vil si - mann og svigermor gjør.
Selv drikker jeg Munkholms juleøl, fordi jeg er vanvittig glad i øl til ribbe, men tåler så lite alkohol for tiden at jeg ikke vil drikke med Liten tilstede.
Mann og svigermor holder det i moderate mengder og er nok litt mer herdet enn meg, så jeg ser ingen problemer med det som det er nå.


#91

Fruktflua sa for siden:

Ja. Hos oss er det vin, øl og aquavit. Selv klarer jeg meg lenge meg et glass vin, men jeg er av den oppfatning av at godt drikke hører med til god mat.


#92

Bada-Bing sa for siden:

Hm...jeg må irkelig være ute av form for tiden, for skulle jeg inntatt det som er beskrevet ovenfor hadde jeg følt meg temmelig småbrisen.


#93

Fibi sa for siden:

Det står som regel litt på bordet, men jeg drikker det ikke. Mannen kan ta en øl eller et glass vin, men ikke mer.


#94

Slettet bruker sa for siden:

Jeg drikker mitt ene glass rødvin til maten tenker jeg. Faren min er avholdsmann så han skal ikke ha, drømmeprinsen tar kanskje en cider iløpet av kvelden, og kanskje ikke.

Senere i romjula liker jeg å drikke en konjakk foran peisen også.


#95

Sue sa for siden:

Vi ha øl og akevitt til julematen, ja. Svært moderte mengder - det er ikke mange i juleselskapet som synes det er spesielt godt, men de som ønsker dette, må for all del få kose seg litt til middagen. Selv er jeg ikke spesielt glad i noen av delene, så det er ikke umulig at det blir brus på meg. :)


#96

Acsa sa for siden:

Noen drikker litt, noen drikker ingenting. Faren min og jeg er begge avholds, resten tar litt øl og akevitt, men i små mengder.


#97

Martis sa for siden:

Ja, øl og akevitt. Jeg drikker et par øl, mannen og farfar tar en akevitt eller to til ribba, så det er små mengder.


#98

Molo sa for siden:

Juleøl og akevitt til pinnekjøttet julaften. Jeg er oppvokst med alkohol til julemiddagen, moderate mengder i kontrollerte former ser jeg ingen problem med.


#99

Tove sa for siden:

Nei, vi har aldri alkohol på julaften.


#100

Kneazle sa for siden:

Vin, øl og akevitt står på bordet. De fleste tar nok bare ett glass, svigermor tar nok to. :p Ingen fyll, bare god drikke til god mat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.