Jeg hater å bake sukkerbrød. De har en lei tendens til å falle sammen.
Nå hadde jeg vispet eggedosisen lenge og vel, blandet det tørre forsiktig inn og helt røra i formen. Også oppdaget jeg at stekeovnen ikke er slått på. Hva gjør jeg?
Setter formen i kald ovn?
Har røra tilbake i bollen og pisker den litt til rett før jeg setter den i ovnen?
Lar formen stå på benken til ovnen er varm, og håååper på at det går bra?
I know. Drittovn. :rolleyes:
Ovnen er varm, og kaka står i ovnen nå. Jeg har bange anelser om at alternativ fire også må tas i bruk. Og det har jeg virkelig ikke tid til. :sukk:
Sett kaka på hodet (eller opp-ned, som det kanskje heter når ting ikke har hode) når du tar den ut av ovnen. Det pleier å hjelpe litt på sammenramling.
Altså, burde du som har et problem med at sukkerbrødet faller sammen, være skeptisk til uttalelser fra meg som aldri har sett et sukkerbrød falle sammen? :snurt:
Eh. Nei, buen går ikke over kanten på forma. Ved nærmere ettersyn er den ca to cm høy i kantene. Den står nå opp-ned. Men jeg tror ikke jeg slipper unna alternativ fire, gitt. Med mindre jeg har sinnsykt mye fyll i den? :gruble:
Sukkerbrød skal jo ikke være buet på toppen. :skeptisk:
Pingis: setter du hele formen på hodet? For du tar vel ikke kaken ut av formen mens den er varm?
Nå har jeg aldri kjørt noe randomisert dobbelt-blindet forsøk for å se hva som funker best, altså. Men sukkerbrødene mine faller i alle fall ikke sammen, og tar jo fint lite skade av å stå opp-ned ei stund, så jeg kjører stadig vekk den taktikken.
:takker:
Planen var å ha et sånt ferdig marsipanlokk på, men så oppdaget jeg at det er rullet ut i hvetemel. Ergo ikke egnet for min svigermor. Men den er bare til en uhøytidelig bursdagsfeiring her hjemme, så jeg tror den skal få være som den er.
Sånn til en annen gang så kan det være et tips og ikke ta ut kaken av ovnen når den er ferdig. Hyppig nedkjøling kan føre til at sukkerbrødet klapper sammen tror jeg. Jeg setter en tresleiv i døra (skrur såklart av ovnen da), og lar den kjøle seg ned der. Min klapper ikke sammen.
(Forresten er det endel sukkerbrødoppskrifter som sier at ovnen ikke skal forvarmes. Mamma lager den sånn.)
Ja, det er nok der feilen ligger. Mistenker at ovnen min ikke blir så varm som termostaten tilsier, så kanskje jeg må beregne litt lengre steketid. Eller høyere temperatur. :etterpåklok: