Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sukkerbrød. Hjelp!?

#1

Kneazle sa for siden:

Jeg hater å bake sukkerbrød. De har en lei tendens til å falle sammen.
Nå hadde jeg vispet eggedosisen lenge og vel, blandet det tørre forsiktig inn og helt røra i formen. Også oppdaget jeg at stekeovnen ikke er slått på. Hva gjør jeg?

  1. Setter formen i kald ovn?
  2. Har røra tilbake i bollen og pisker den litt til rett før jeg setter den i ovnen?
  3. Lar formen stå på benken til ovnen er varm, og håååper på at det går bra?
  4. Rykker tilbake til start?

#2

Pingis sa for siden:

Har ikke stekeovnen slått seg på? Fysj, stekeovn!

Jeg ser for meg at alternativ 2 ikke er så smart etter at mel og sånt er tatt i. Jeg ville gått for tre, tror jeg. Og fire etterpå.


#3

Kneazle sa for siden:

I know. Drittovn. :rolleyes:
Ovnen er varm, og kaka står i ovnen nå. Jeg har bange anelser om at alternativ fire også må tas i bruk. Og det har jeg virkelig ikke tid til. :sukk:


#4

Pingis sa for siden:

Sett kaka på hodet (eller opp-ned, som det kanskje heter når ting ikke har hode) når du tar den ut av ovnen. Det pleier å hjelpe litt på sammenramling.


#5

Kneazle sa for siden:

:skeptisk:


#6

Pingis sa for siden:

Altså, burde du som har et problem med at sukkerbrødet faller sammen, være skeptisk til uttalelser fra meg som aldri har sett et sukkerbrød falle sammen? :snurt:


#7

Kneazle sa for siden:

Fnis. Sorry. Setter du det på hodet hver gang, altså?


#8

Pingis sa for siden:

Mhm. Men jeg vet ikke om jeg vil snakke mer om sukkerbrød med deg. :dramaqueen:


#9

Kneazle sa for siden:

:rofl:
Jaja. Sukkerbrødet blir sikker like mislykka som vanlig, men jeg har det ihvertfall moro mens jeg venter.


#10

Pingis sa for siden:

Men alvorlig talt. Emma, nå setter du det sukkerbrødet på hodet med en gang du tar det ut av ovnen! På hodet, på ei rist. :nemlig:


#11

Pingis sa for siden:

Altså, ikke på ditt hode. Rista kan godt stå på benken. [noparse] :presiserer: [/noparse]


#12

Kneazle sa for siden:

Kaka på hodet, rista på benken. :noterer:


#13

Pingis sa for siden:

Aj. Dette kommer aldri til å gå bra. Jeg kan lage et sukkerbrød for deg istedet.


#14

Kneazle sa for siden:

Endelig! Tusen takk! :neie:

Men du; hvis jeg snur det opp-ned, så vil vel den fine buen på toppen bli ødelagt? Eller? Det ser helt perfekt ut der det står i ovnen nå, nemlig.


#15

Pingis sa for siden:

Hvis buen går over kanten på forma, så ryker den vel, ja. Jeg pleier å gå for sukkerbrød med plan overflate.

Kanskje du ved en tilfeldighet har oppdaget den perfekte måten å lage sukkerbrød på?


#16

Kneazle sa for siden:

Eh. Nei, buen går ikke over kanten på forma. Ved nærmere ettersyn er den ca to cm høy i kantene. Den står nå opp-ned. Men jeg tror ikke jeg slipper unna alternativ fire, gitt. Med mindre jeg har sinnsykt mye fyll i den? :gruble:


#17

Pingis sa for siden:

Det er jo tross alt ingen som bryr seg om selve sukkerbrødet. Pøs på med frukt og krem og gode saker, så blir det nok bra likevel!


#18

Kneazle sa for siden:

Tror det blir løsningen, ja. For nå jeg lese. Takk for hjelp og støtte, Pingis! :blomst:


#19

Pingis sa for siden:

Takk for hjelp til å holde meg unna validitetskapittelet i oppgaven min i en halvtime! :studievegrer: God kake og lesing!


#20

Dixie Diner sa for siden:

Sukkerbrød skal jo ikke være buet på toppen. :skeptisk:
Pingis: setter du hele formen på hodet? For du tar vel ikke kaken ut av formen mens den er varm?


#21

Pingis sa for siden:

Hele formen settes opp-ned på rista, ja.

Nå har jeg aldri kjørt noe randomisert dobbelt-blindet forsøk for å se hva som funker best, altså. Men sukkerbrødene mine faller i alle fall ikke sammen, og tar jo fint lite skade av å stå opp-ned ei stund, så jeg kjører stadig vekk den taktikken.



#23

Kneazle sa for siden:

Den ser god ut, da! Skal pyntes med masse bjørnebær rett før servering.


#24

polarjenta sa for siden:

Når skulle vi komme å spise sa du? ;) Den ser kjempegod ut!!


#25

Dixie Diner sa for siden:

Den så kjempegod og frisk ut.


#26

Kneazle sa for siden:

:takker:
Planen var å ha et sånt ferdig marsipanlokk på, men så oppdaget jeg at det er rullet ut i hvetemel. Ergo ikke egnet for min svigermor. Men den er bare til en uhøytidelig bursdagsfeiring her hjemme, så jeg tror den skal få være som den er.


#27

Gulla sa for siden:

Sånn til en annen gang så kan det være et tips og ikke ta ut kaken av ovnen når den er ferdig. Hyppig nedkjøling kan føre til at sukkerbrødet klapper sammen tror jeg. Jeg setter en tresleiv i døra (skrur såklart av ovnen da), og lar den kjøle seg ned der. Min klapper ikke sammen.

(Forresten er det endel sukkerbrødoppskrifter som sier at ovnen ikke skal forvarmes. Mamma lager den sånn.)


#28

Niobe sa for siden:

Jeg tar alltid ut sukkerbrødet med en gang det er ferdig, og mine klapper da heller aldri sammen..? :confused:

Sukkerbrød er vel en av de få tingene jeg alltid får til på kjøkkenet. :knegg:


#29

Che sa for siden:

Du må ikke åpne ovnsdøra før kaka er ferdig. Den er som en gammel dame og takler ikke trekk. (Kaka that is)

Jeg har og en oppskrift på sukkerbrød som skal settes inn i kald ovn. Den er omtrent idiotsikker.

(Eller: Min mor har en oppskrift som jeg ringer å får de sjeldne gangene jeg skal lage sukkerbrød)


#30

Kneazle sa for siden:

Ja, det er nok der feilen ligger. Mistenker at ovnen min ikke blir så varm som termostaten tilsier, så kanskje jeg må beregne litt lengre steketid. Eller høyere temperatur. :etterpåklok:

Vil gjerne ha idiotsikker oppskrift. :blafre:


#31

Niobe sa for siden:

Åpner ovnsdøra også jeg. :p


#32

Kneazle sa for siden:

:snurt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.