Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pimpernell-poteten

#1

Ibidelma sa for siden:

Jeg kjøpte en 2.5 kilos pose på Rema (merke Bama).
Har skrelt opp 1 kilo potet snart og alle har "skader" eller sånne blåe flekker inni. Noen er litt råtne i blåflekkene også.
Det står at pimpernel er en skjør potet og må kokes forsiktig, kanskje den ikke tåler slik røff behandling som poteter ofte får?

Er det farlig å spise poteten selv om jeg tar bort det blå?


#2

Ibidelma sa for siden:

Ingen potetkjennere inne nå ?


#3

Ibidelma sa for siden:

Nei, da skjærer jeg bare bort det blå og lager potetmos. Satser på at vi overlever denne middagen også :knegg:


#4

canto sa for siden:

Hadde akkurat samme erfaringen med en pose pimpernell kjøpt på Prix. Måtte kaste like mye som kunne brukes.

Ikke mer pimpernell! :jegvant::nemlig:


#5

Ibidelma sa for siden:

Ble kastet en del potet ja. . .
Laget fløtegratinerte poteter med det som var fint. Ble veldig godt da.
Tror pimpernellen generelt tåler mindre støt enn vanlig nypotet.


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Dinochef seier at de burde ta posen med tilbake til butikken og klage. Dei skal ikkje vera slik.

Men dei er ikkje farlig å eta så lenge ein skjærer vekk det som er råtent. Viss dei derimot er grønne ( enten i skallet eller under ) så bør ein styre unna.


#7

Ibidelma sa for siden:

Det var en potet som hadde noe grønnskjær, men det høvlet jeg bare bort... Får satse på at det ikke blir noen konsekvenser av det :)

Hvem er Dinochef? :)

Kanskje jeg skulle ta den med til butikken ja.. Brukte mye tid på å skjære bort og ikke minst, mye potet...
Men jeg syns det er ekkelt å gå tilbake til matbutikker med matvarer...Og dette er sånn lokalRema som jeg har handlet hos i 4 år.. :)


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Dinochef er mannen min og registrert bruker her inne.


#9

Ibidelma sa for siden:

Får høre på mannen din da :)
Men vil ikke ha ny pose av det partiet der i alle fall...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.