Jeg kjøpte en 2.5 kilos pose på Rema (merke Bama).
Har skrelt opp 1 kilo potet snart og alle har "skader" eller sånne blåe flekker inni. Noen er litt råtne i blåflekkene også.
Det står at pimpernel er en skjør potet og må kokes forsiktig, kanskje den ikke tåler slik røff behandling som poteter ofte får?
Er det farlig å spise poteten selv om jeg tar bort det blå?
Ble kastet en del potet ja. . .
Laget fløtegratinerte poteter med det som var fint. Ble veldig godt da.
Tror pimpernellen generelt tåler mindre støt enn vanlig nypotet.
Dinochef seier at de burde ta posen med tilbake til butikken og klage. Dei skal ikkje vera slik.
Men dei er ikkje farlig å eta så lenge ein skjærer vekk det som er råtent. Viss dei derimot er grønne ( enten i skallet eller under ) så bør ein styre unna.
Det var en potet som hadde noe grønnskjær, men det høvlet jeg bare bort... Får satse på at det ikke blir noen konsekvenser av det :)
Hvem er Dinochef? :)
Kanskje jeg skulle ta den med til butikken ja.. Brukte mye tid på å skjære bort og ikke minst, mye potet...
Men jeg syns det er ekkelt å gå tilbake til matbutikker med matvarer...Og dette er sånn lokalRema som jeg har handlet hos i 4 år.. :)