Disse rundstykkene syns jeg var geniale. Jeg var og spiste middag hos min kusine i Oslo for noen uker siden, plutselig ut av intet serverte hun gode varme og ferske rundstykker. Ovnen var ikke på og jeg forsto ikke hvor disse kom fra. Hemmeligheten er at de bakes så flate at man kan ta dem direkte fra fryseren og inn i brødristeren, og vips så er de ferdige!
Her kommer oppskriften:
5 dl melk
5 dl havregryn
1/2 ts salt
1 pk gjær
50 gr smeltet smør
1 ss honning
ca 12 dl hvetemel
Legg havregryn i bløt i melken. Bland alt sammen og kjevl ut til en tynn leiv. Stikk ut 18-20 "kaker". Heves i ca 45 min. 250 grader i 6min.
Mine ble ikke helt vellykket første gang jeg bakte dem. Jeg tror det er for mye hvetemel i oppskriften. Jeg lot være å bruke ca 2 dl. I tillegg så laget jeg dem for tykke slik at de ikke passet i brødristeren, toastmaskinen ble da løsningen. Jeg klarte heller ikke å kjevle dem ut skikkelig, så jeg formet dem i hånden. Tror det var litt uflaks for kusine sine ble flotte. Hun brukte en bolle på størrelse med 3/4 av håndflaten til å stikke ut.
I alle fall mislykket og ikke mislykkede rundstykker - de smakte veldig godt!!
Jeg har lagd disse to ganger nå. Det er altfor mye mel i oppskriften. Første gangen brukte jeg 8-9 dl hvetemel og det var ikke noe problem å kjevle de ut. Godt smakte de også.
Andre gangen jeg lagde de brukte jeg 3 dl byggmel og ca 5 dl hvetemel. De ble enda bedre syns jeg.
Nå har jeg lagt inn bilder og endre litt på oppskriften. Rundstykkene er fremdeles populære i familien og jeg får beskjed om å lage nye hver gang det er tomt i fryseren.
He he, skjønner den argumentasjonen. Ligner også litt på noen scones jeg lagde på ungdomsskolen, da hadde vi glemt å ha i bakepulver. :humre: Men de ser veldig gode ut altså, og jeg trenger absolutt ett godt alternativ til brød ttil mine brødleie barn, så jeg skal prøve dem ut.