Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Veldig gode og smarte rundstykker

#1

Aiza sa for siden:

[ATTACH]18623[/ATTACH][ATTACH]18624[/ATTACH]

Disse rundstykkene syns jeg var geniale. Jeg var og spiste middag hos min kusine i Oslo for noen uker siden, plutselig ut av intet serverte hun gode varme og ferske rundstykker. Ovnen var ikke på og jeg forsto ikke hvor disse kom fra. Hemmeligheten er at de bakes så flate at man kan ta dem direkte fra fryseren og inn i brødristeren, og vips så er de ferdige!

Her kommer oppskriften:
5 dl melk
5 dl havregryn
1/2 ts salt
1 pk gjær
50 gr smeltet smør
1 ss honning
ca 12 dl hvetemel

Legg havregryn i bløt i melken. Bland alt sammen og kjevl ut til en tynn leiv. Stikk ut 18-20 "kaker". Heves i ca 45 min. 250 grader i 6min.

Mine ble ikke helt vellykket første gang jeg bakte dem. Jeg tror det er for mye hvetemel i oppskriften. Jeg lot være å bruke ca 2 dl. I tillegg så laget jeg dem for tykke slik at de ikke passet i brødristeren, toastmaskinen ble da løsningen. Jeg klarte heller ikke å kjevle dem ut skikkelig, så jeg formet dem i hånden. Tror det var litt uflaks for kusine sine ble flotte. Hun brukte en bolle på størrelse med 3/4 av håndflaten til å stikke ut.

I alle fall mislykket og ikke mislykkede rundstykker - de smakte veldig godt!!


#2

Laura sa for siden:

Takk for tips!

Nå har jeg ikke brødrister, men kan jo være kjekt å prøve like vel. :P


#3

Tertit sa for siden:

Kjempesmart! Skal prøves :ja:


#4

Smash sa for siden:

De hørtes veldig greie ut. Må gjøre et forsøk.


#5

Aiza sa for siden:

Skal prøve å lage rundstykkene igjen i morgen og da legger jeg ut bilde.


#6

trøtt sa for siden:

Jeg har lagd disse to ganger nå. Det er altfor mye mel i oppskriften. Første gangen brukte jeg 8-9 dl hvetemel og det var ikke noe problem å kjevle de ut. Godt smakte de også.

Andre gangen jeg lagde de brukte jeg 3 dl byggmel og ca 5 dl hvetemel. De ble enda bedre syns jeg.


#7

Balanse sa for siden:

Jeg er skuffet. Smarte rundstykker, da tenkte jeg minst at de kunne klare å smøre seg selv.


#8

Left sa for siden:

Det tenkte jeg også. De var jo så geniale, og så klarer de ikke det en gang? :snurt:

:knegg:



#10

Aiza sa for siden:

jada bilde kommer, de ble faktisk veldig runde og fine, men var litt for rask med å kaste de i fryseren. Smale nok til brødristeren ble de også. :)

Jeg brukte bare ca 11 dl mel sist, de ble fine å kjevle ut når de hadde fått gjæret lenge nok.


#11

Aiza sa for siden:

Nå har jeg lagt inn bilder og endre litt på oppskriften. Rundstykkene er fremdeles populære i familien og jeg får beskjed om å lage nye hver gang det er tomt i fryseren.


#12

Mirasol sa for siden:

Jeg ser og ser på bildet, og jeg ser ingen rundstykker, jeg ser bare pitabrød jeg :humre: Men takk for oppskrift, de skal prøves en dag.


#13

Aiza sa for siden:

Er ikke pitabrød myke da, disse er ikke så myke og dessuten litt grove. :hehehe: De er runde og det er stykker, altså rundstykker.


#14

Mirasol sa for siden:

He he, skjønner den argumentasjonen. Ligner også litt på noen scones jeg lagde på ungdomsskolen, da hadde vi glemt å ha i bakepulver. :humre: Men de ser veldig gode ut altså, og jeg trenger absolutt ett godt alternativ til brød ttil mine brødleie barn, så jeg skal prøve dem ut.


#15

Pelen sa for siden:

Skal prøves!


#16

Sessa sa for siden:

Genialt! :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.