Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pris på håndstrikkede plagg

#1

mina sa for siden:

På søndag skal jeg være med på ei julemesse for første gang.
Jeg føler at jeg ikke har helt snøring på hvor jeg skal legge meg i pris.
Er ca 2x materialkostnadene greit? Lite? Har ikke lyst til å gi bort det jeg har laget heller, men det er enda verre hvis folk synes jeg er for dyr.

Har noen sjal i litt eksklusivt garn (kjøpt fra USA) i voksen str. og ellers Odessaluer, tova votter og sokker til barn. Litt forskjellig garnkvalitet der.

Noen som kan gi meg råd?


#2

Luftslottet sa for siden:

Som oftest synes jeg 2x materialkostnader er lite. Du selger ikke et par håndstrikkede votter for 50 kroner selv om du bare har brukt garn for kr. 25. 25 kroner for jobben, liksom? :hehehe:

150-200 kr for luene, 100-150 kr for vottene, 75-100 kr for sokkene. Og det er fortsatt billig for håndarbeid ... Sjal synes jeg det er vanskelig å si noe om, det kommer helt an på hva slags mønster du har brukt.


#3

allium sa for siden:

Jeg ser ofte 3 x materialkostnader nevnt. Og jeg stusser alltid. For hva er sammenhengen mellom garnkostnad og arbeidsmengde? Jeg kan bruke flere uker på et sjal der garnet kostet 50 kroner. Og jeg kan kjøpe kasjmirgarn til 200 og kverne ut et skjerf på en kveld.

Men egentlig er hele greia fryktelig vanskelig, for det er ingen som verdsetter håndarbeid godt nok. Derfor strikker jeg ikke for salg. Det er ingen som vil gi meg den timeprisen jeg synes jeg er verdt.


#4

mina sa for siden:

Takk for råd!

Veldig enig!
Jeg tenkte litt på materialkostnaden bare for å ha noe å gå ut fra, men selvsagt er det som du nevner at man kan bruke lang tid på et prosjekt med billig garn og omvendt.

Jeg strikker og strikker fordi jeg synes det er gøy å eksperimentere, og jeg har ikke nok venner og familie til å få gitt det bort, så da blir det messe i år, så får vi se om det gir mersmak.


#5

zeppelin sa for siden:

Jeg syns ALLE som selger håndarbeid skulle økt prisene sine kraftig! Det er utfattelig hvor lite verdsatt håndarbeid blir. Hva er poenget i at fleecevanter masseprodusert i kina koster like mye som hjemmestrikkede selbuvotter????

Dette engasjerer meg!!!


#6

Arran sa for siden:

Mamma spurte meg om nettopp dette i dag. Hun hadde hatt med seg strikketøyet ut da hun strikket monsterbukser til vesla og hadde umiddelbart blitt spurt om hun kunne strikke for noen som syntes disse var tøffe. Det går for minst 100 kroner i garn i disse, så etter litt fram og tilbake kom hun fram til at hun ville ta 300 fra kjente og 400 hvis det var noen hun ikke kjente.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.