Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Parkeringskultur

#1

Left sa for siden:

Når du parkerer bilen din, tenker du da på at andre også trenger parkeringsplass? Altså i den forstand at du ser til at du kommer nært nok bilen/e ved siden av deg?
Her i byen hvor vi bor, blir jeg helt matt av hvordan folk parkerer. Jeg kommer fra østlandet, og der er det der mye mer innarbeidet i folk tror jeg?
Man tar ikke mer plass enn man må for at så mange som mulig skal få plass. Og/eller at det er mangel på plasser slik at man må utvise hensyn.
Vel - det gjør de i hvert fall ikke her. Nå som det har vært litt snø, slik at oppmerking ikke er synlig, er det plutselig greit å bruke 1,5 plasser pr. bil, og de står skrått, og på alle merkelige vis egentlig. :mad: Oppmerking er det forresten mange som bare ser på som et litt fint mønster på asfalten tror jeg.

Hvis man er så usikker på hvordan man rygger etter speil eller hva det nå er som gjør at man ikke klarer å parkere på skikkelig vis, så får man stå i garasjen sin hjemme og heller ta bussen.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jaa! Jeg gjør det, og jeg irriterer meg grenseløst over idioter som ikke klarer å tenke på andre. Jeg har opplevd litt av hvert, bla. å ikke komme meg inn i bilen på førersiden pga. folk som parkerer helt inntil døra mi, og folk som tar opp mer enn en parkeringsplass uten å mukke. Hva er det som feiler folk?


#3

Divine sa for siden:

Ja! Jeg har selv måttet få folk som er tynnere enn meg til å gå inn i bilen bakdørene, og rygge den ut for meg, fordi et nek med stor SUV har gitt meg en klaring på 10 cm på å komme meg inn på førersiden. Dessuten er det irriterende at det egentlig står at det er mange ledige plasser i et parkeringshus, men så er ikke det reelt fordi ingen bryr seg om å parkere innenfor stripene. :gaah:

Jeg prøver å være veldig nøye når jeg parkerer, og sjekker at jeg er innenfor stripene og at de ved siden av kan komme seg inn i bilen.

Jeg rygger aldri på plass når jeg parkerer. Føler meg ikke stø på det, men klarer jeg ikke å parkere på normalt vis, så lar jeg heller være.

En annen ting som irriterer meg noe grenseløst, er de som kjører mot kjøreretningen i parkeringshus. De opptegnede pilene er da for svarte ikke til pynt! :samurai: Jeg har sett så mange skumle situasjoner bare fordi folk tror de kan kjøre på kryss og tvers som de vil.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Folk som skaper kø fordi de på død og liv skal rygge inn, får jeg flass av ja.

På Kvadrat (kjøpesenteret her) kjører alltid folk ut av parkeringshuset der man skal kjøre INN! Jeg er jo livredd hver gang jeg skal svinge ned i parkeringshuset, fordi folk kommer brasende oppover, selv om det er tydelig merket med UTGANG der. :rolleyes:


#5

Adrienne sa for siden:

Jeg tar hensyn når jeg parkerer, ja, og kjører gjerne ut og inn et par ganger for å være sikker på at bilen står riktig. Etterhvert er jeg blitt en racer på å ryggeparkere, så jeg gjør det omtrent konsekvent. Men da passer jeg på at jeg ikke hindrer andre, står det mange biler bak meg kjører jeg bare rett inn på plassen og justerer etterpå.


#6

Polyanna sa for siden:

Jeg ryggeparkererer nesten alltid. Heller ta litt tid da, og komme ut sikkert og i en fei, enn å skulle rygge ut et sted der det plutselig kan komme biler susende uten at du har helt oversikt.


#7

Anne C sa for siden:

Jeg er nesten på cm`ern nøye når jeg parkerer!


#8

Dixie Diner sa for siden:

Hvis man har grepet på ryggeparkering er det jo helt ok, men jeg synes man bør tenke seg litt om før man begir seg ut på ryggeparkering når det tydeligvis er like lett som å kaste seg ut av et vindu og fly. Jeg har sett nok av den sorten. Det går uansett ofte fortere å rygge seg ut enn inn, for når man skal ut slipper man å tenke på å stå riktig osv.


#9

Polyanna sa for siden:

Til gjengjeld skal du passe på trafikk som kan komme fort. Og det er den ryggende som har skylden om det smeller, uansett.

Alltid rygge inn. Det er påvist sikrest. En del oljeselskaper (de er temmelig nazi på sikkerhet) pålegger alle ansatte å alltid ryggeparkere. :kjepphest:


#10

gajamor sa for siden:

Det er sikkert meg du er sur på Sjugger, for jeg er elendig til å parkere. Gjør mitt beste, men akkurat der har jeg ikke nok øving ennå til at det blir bra. Men hvis jeg skal ta bussen hver dag kommer jeg aldri til å bli noe flinkere, så da får jeg bare leve med en gretten Plomme.


#11

indie sa for siden:

Jeg irriterer meg ikke over de som rygger inn. Det er jo sikrere, mindre sjanse for å krasje med biler eller andre når man skal ut igjen. Er ikke så ofte jeg ryggeparkerer selv, har ikke helt teken enda.

Når det gjelder å parkere hensynsfullt mtp plass og slikt er jeg helt enig. Vi har bil og bor midt i byen, og det er mangel på parkeringsplasser. Irriterer meg over de som tar mer plass enn de trenger, det er jo alt for få allerede fra starten av. Og på søndagene så er det visst ingen som bryr seg om hvor det er lov å parkere eller ei, så da er det nesten umulig å komme seg fram noen ganger. :mad:


#12

Anda sa for siden:

:nemlig: I tillegg vil det oftest være enklere å komme seg ut dersom fronten står ut, om det har kommet en tulling eller to og parkert klønete rundt deg.

Det er bare å begynne å øvre på ryggeparkering - tre ganger og du er hekta. (eller noe sånt)


#13

Dixie Diner sa for siden:

Men det er jo bare å rygge ut og kjøre inn igjen til du er der du skal være. :)

Ja, jeg snakker ikke om de som KAN ryggeparkere, men de som bruker en halvtime på det og skaper større og større kø fordi de overhodet ikke vet hva de driver med.


#14

Estrella sa for siden:

Sånn gjør jeg det også. Hater når folk parkerer på skrått og virkelig breier seg ut. :mumle:


#15

indie sa for siden:

Når skal man lære da? Jeg har brukt lang tid på å lære rygging godt, er enda ikke helt stø på det. Men jeg prøver allikevel, selv om en bil eller to kanskje må vente en liten stund.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Man kan lære det når det ikke er mye folk ute. Man kan fint kjøre til en rolig parkeringsplass og øve seg litt, eller parkere et sted det ikke er kø.


#17

Esme sa for siden:

Jeg er nazi på dette. Jeg synes faktisk at om man skal rundt og kjøre bil så skal man kunne rygge.

Jeg ble så forbannet på en dame i sommer, vi har en lang og smal vei til hytta og jeg møtte en bil som kom kjørende, hun var klart nærmest den større veien, men kunne ikke rygge hun da, sånn at jeg måtte rygge hele veien tilbake til der vi kunne kjøre forbi hverandre. Da mener jeg for alvor at hun bør ikke kjøre rundt, om hun ikke behersker så elementære kunnskaper, så får hun la bilen stå.


#18

Amic@ sa for siden:

Jeg rygger som regel alltid inn på parkeringsplasser. Føler jeg har mye bedre kontroll da, spesielt hvis lukene er trange...


#19

Divine sa for siden:

Jeg er ikke flink til å rygge. Men jeg GJØR det da. Problemet er at jeg blir kvalm av å rygge, for det holder jo ikke å bare se i speilet og dundre på, så man må jo se seg litt rundt, og disse stadige hodebevegelsene blir jeg kvalm av. Samme med lukeparkering.

Jeg øvde for øvrig ALDRI på rygging da jeg tok lappen. Lukeparkering øvde vi på i 10 min. Jeg skulle rygge inn på parkeringsplass da jeg kjørte opp, men var så elendig at sensoren bare lo av meg og sa at "ja, ja ...dette må du nok øve litt på". Men lappen fikk jeg. Men det er surt å ikke ha lært det ordentlig fra starten av.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Helt enig.

Og da er det ikke folk som deg jeg snakker om. ;)


#21

Propella sa for siden:

Jeg rygger ikke inn på parkeringsplasser av den enkle grunn at da kommer jeg ikke inn i bagasjen. Vi har stor bil (som jeg rygger uten problem) med en luke som går oppover. Veldig upraktisk å rygge inn. Dessuten er det helt umulig å få større ting som feks barnevogn i bagasjen hvis en rygger inn. Det hender at jeg rygger inn på parkeringsplasser hvis jeg ikke skal handle mat eller ikke har behov for å komme inn i bagasjen.


#22

Propella sa for siden:

Det går ann å velge andre steder å øve en travle parkeringsplasser.


#23

Jinx sa for siden:

Jeg har som regel vogn bak i bilen,og kjører rett på plass.Og jeg kommer meg mye fortere ut da jeg skal rygge,enn og rygge meg på plass.

Og ja jeg tar hensyn da jeg parkerer.


#24

Adrienne sa for siden:

Nå kom jeg på han stakkaren på togstasjonen her i høst, som kjørte inn og ut av parkeringsplassen utallige ganger før han var fornøyd, vi snakker om at han skulle parkere på millimeteren nøyaktig. Da en dame prøvde å få fyren til å slippe andre forbi, for han lagde kø, ble han sur, fordi han var midt i en parkeringsprosess. :nemlig: Det ble sagt i ramme alvor, og jeg skal love dere at vi var en bra fnisete gjeng som snakket om det mens vi ventet på toget. Han driver fortsatt med parkeringsprosessen sin, men han har nå i det minste vett til å slippe andre forbi mens han driver med det.


#25

Misteri sa for siden:

Her i byen får man bot om man betaler for en parkeringsplass og bruker to. Kjempekjekt, er drittlei idioter som ikke parkerer riktig.

Selv kan jeg ikke lukeparkere. Er en racer på å rygge, men den der lukegreia mista jeg i den perioden jeg kjørte 5 m lang bil. :nemlig:


#26

Slettet bruker sa for siden:

:dulte:


#27

Ru sa for siden:

:nemlig:

Som mannen sa da et kvinnemenneske ikke klarte å passere ham der han sto halveis oppå fortauet med nødblinken på: "Hvis du ikke klarer å kjøre forbi, så foreslår jeg at du leverer inn førerkortet ditt!"


#28

Left sa for siden:

Du klarer å sette fra deg bilen mellom de to hvite stripene vettu gajamor. :ja:


#29

Left sa for siden:

Jeg er helt enig. Det er helt elementært å kunne rygge. Det er vel ingen som er helt racer på å ryggeparkere med en gang man har fått lappen, men det går faktisk an å øve litt på det når det ikke er midt i lørdagsrushet.
Rygger også alltid inn på parkeringsplass, for det er bedre å kjøre ut igjen. Rygge ut av parkeringsplass liker jeg ikke, for synes jeg har litt lite oversikt da. Dessuten er det mye enklere å plassere bilen riktig når man rygger etter speilene inn.


#30

Perhonen sa for siden:

Jeg er veldig liten, pluss med begrensningen fibromyalgi og stiv nakke, så jeg sliter med ryggingen. Men har bestemt meg for at rygge inn på parkeringslommen skal jeg, og jeg har absolutt blitt mye flinkere. Så får heller en og annen vente et halvt minutt. Fordi, hvis jeg ryggeparkerer har jeg oversikt mens jeg parkerer, samt at når jeg skal ut igjen har jeg enda bedre oversikt over det som da er foran meg. For ikke snakke om hvis man parkerer ute, gjerne med en varm og is/snøfri bil så er det lettere å se, enn når man kommer ut igjen og kanskje bilen er neddugget, påiset, nedsnødd og sikten er blitt dårligere. Hvorfor jeg absolutt skal bruke litt ekstra tid på å rygge inn, jo fordi da er jeg sikrere på at jeg ikke kjører på noens barn, som kan være vanskelig å se når man rygger ut. Hvor ofte blir ikke barn påkjørt av ryggende biler. :nemlig:


#31

Solblomst sa for siden:

Det er ikke noe som irriterer meg mer en egositer i trafikken. Jeg tar alltid hensyn.
Jeg ryggeparkerer nesten alltid fordi det er letter å komme seg ut, bortsett fra hvis jeg vet jeg da skaper kø.


#32

Dronningen sa for siden:

Både og. Jeg tenker nok mer på at jeg selv skal komme meg ut og inn senere med 3 barn, og at jeg ikke skal parkere slik at noen må dunke borti bilen vår. Som regel blir dette ok parkering.


#33

Pepper Lemon sa for siden:

Nå lærte jeg noe nytt i dag også. Ryggeparkere? Det har jeg virkelig, virkelig, virkelig aldri sett poenget i. Jeg kjører med nesa først (og jada, alltid innenfor linjene), og rygger ut. Er det for å unngå å kjøre på barn at man skal rygge inn, fordi man da kjører ut med fronten først? Andre ting? (Dere må jobbe for å overbevise meg om denne altså.)

Jeg synes jeg ser meg på CCVest på lørdag, hvor jeg okkuperer 50 meter i et minutt fordi jeg skal rygge inn på de skråstilte plassene. :fnise: Nå har jeg normalt ingen problemer med å parkere, hverken lukeparkering eller lommeparkering, men akkurat de skråstilte lommene CC kan da virkelig ikke være grei å ryggeparkere i.


#34

Bada-Bing sa for siden:

Ja jeg er faktisk ekstremt flisespikkete på akkurat dette.


#35

Bada-Bing sa for siden:

Åh! Nå fikk jeg lyst til å se den Fleksnes-episoden igjen! :fnise:


#36

Left sa for siden:

Kom på en morsom episode, som hendte da vi var på Samos for noen år siden.
En bitteliten og søt Fiat 127 kommer kjørende, og møter en gammel, diger buss, og det går selvsagt ikke an å passere hverandre akkurat der.
Sjåføren av Fiaten legger seg på hornet, og nekter å rikke seg en cm. De sto vel der og tutet i 5 minutter tror jeg.
Enden på visa var at den digre bussen måtte rygge :knegg:


#37

Fluke sa for siden:

Og folk som rygger ut av parkeringsplasser får jeg flass av. Ser du en femåring som kommer bak bilen din når du rygger? Hadde det ikke vært bedre å tatt rygginga først da, for når du skal inn på en parkeringsplass har du stort sett bedre sikt bakover enn når du skal ut av den.

Joda, foreldrene har ansvar for femåringen, men det er mange som bare går og satser på at ungen kommer etter.


#38

safran sa for siden:

Det er mye tryggere å rygge inn enn å rygge ut. :nemlig: Enig! Og enig igjen! :meelopers:

#39

Liljekonvall sa for siden:

Dette er noe jeg er veldig obs på. Parkerer forskjellige steder flere ganger om dagen, og selvsagt vil jeg ikke ta opp mer enn en plass. Irriterer vettet av meg når jeg ser noen som breier seg ut over to plasser, og det er tomt for andre plasser.
En annen greie er at parkeringsvaktene er blitt veldig observante på dette, og flere steder har jeg sett at de har gitt bøter til folk som har tatt opp mer enn en plass :ja:. (dette er i Oslo). Synes det er bra.
Jeg ryggeparkerer stort sett også, synes det er lettere og det er etterpå superenkelt å sette seg inn i bilen og dra igjen. En annen ting som irriterer meg grenseløst, er alle "nautene" som MÅ gå rett bak en ryggende bil :mad:.
Ikke det at jeg er feilfri, men ser jeg en ryggende bil, passer jeg iallefall på å stoppe slik at bilfører ser meg eller jeg går en annen vei.


#40

Pingis sa for siden:

Vi har litt motsatt problem. Vi har handicapbil med klistermerke på sida, hvor det bes pent om at folk parkerer minst to meter unna. Men det er åpenbart ganske mange analfabeter i trafikken, gitt.


#41

Apple sa for siden:

Opptar aldri mer enn én plass, nei.

Jeg skjønner ikke dere som irriterer dere over folk som rygger. Man må jo gjøre det som oppleves sikrest og raskest. Kanskje de er enda tregere når de skal kjøre rett inn? Eller at det er lettere å rygge inn, fordi de vil skape enda større kø hvis de må rygge ut etterpå.

Jeg irriterer meg over folk som er utålmodige når jeg skal parkere, og som kjører tett opptil når jeg skal rygge. Hvis de backer unna, så er jeg også rask nok slik at de får slippe forbi.


#42

Maxine sa for siden:

Nok en fordel med å bo på landet - det er ALLTID parkeringsplasser nok, uansett om noen opptar to plasser for en liten sardsinboks :D


#43

Siwa sa for siden:

Kan ikke annet enn å signere :gaah:

Her om dagen ble jeg "parkert inn" av en kollega (det var så trangt at jeg nesten ikke fikk satt inn verken meg eller barna mot bilen hans), og jeg sa til han at han hadde parkert vel trangt.. Svaret jeg fikk var at de jeg sto siden av på mottsatt side hadde brukt for stor plass, og derfor ble det trangt til meg :tullerdu: Han hadde jo parkert siden av meg leeenge etter jeg begynte på jobb :gaah: IDIOT!!!


#44

Fluke sa for siden:

Om man parkerer på den hvite linja, må man regne med at noen parkerer inntil. Ikke at jeg sier at folket her parkerer på hvite linja (eller kloss oppi), men nevner det her allikevel. :)


#45

Propella sa for siden:

Jeg opplever ofte at parkeringsplassene er for små. Bilene har de siste årene blitt større og større. Parkringsplassen ser ut til å ha blitt mindre. Jeg må ofte velge å parkere veldig nære streken på ene siden, ikke over bruker selvsagt bare en plass. Resultatet er at bilen ved siden av får det trangt hvis de ha parkerer i midten av plassen. Hvis ikke jeg parkerer sånn kommer jeg ikke inn og ut av bilen. Det er ikke plass til å åpne dørene.


#46

Fluke sa for siden:

Det er jaggu sant. Her har de bygget nytt kjøpesenter (Stadionparken for de kjente) med parkeringsanlegg under, og det er de trangeste parkeringsplassene i byen. Virker som om det var viktigere å ha mange parkeringsplasser fremfor å ha parkeringsplasser som kan brukes. :rolleyes:


#47

Carrera sa for siden:

Tar hensyn ja, og parkerer med tanke på at andre også skal parkere. Men, jeg sørger også for å stå på trygg avstand fra de nærmeste bilene, med tanke på dører som smeller i min bil.

Nå før jul så unngår jeg å parkere ved kjøpesentrene. Folk er jo desperate, og mer og mindre slenger bilen fra seg, og langt verre er det at de bryr seg katten i andre biler. Pytt sann, det er jo bare en liten bulk...

Ryggeparkerer konsekvent. Har mye bedre oversikt når man rygger inn, kontra ut.


#48

Svanen sa for siden:

Jeg er ryggparkerer. Da har jeg oversikt over hva og hvem som er der mens jeg rygger. Kjører jeg inn kan det ha blitt trangt med svære biler, og da er det mye mer uoversiktlig. Skråstilte plasser kjører jeg stort sett rett inn i, iallefall de her i byen, for de parkeringsplassene er "enveiskjørt" ut igjen.
(og så kjører jeg inn i garasjen min da...)


#49

Svanen sa for siden:

jeg måtte forresten vente 30-40 minutter på å kjøre fra jobb en gang for noen år siden. Jeg pleier å parkere langs ei gate som fylles opp omtrent samtidig på morgenen, og da parkerer nestemann bak til det er fullt. Jeg ble helt parkert inne, helt seriøst var det mindre enn 10 cm fra hengefestet mitt til bilen bak. Var nok litt mer foran, men jeg kom ikke ut, så jeg ventet pent (...) på at den ene flyttet bilen sin (det var den foran som kom først, ellers hadde jeg nok sagt noe til den bak:mad:)

Så det er grenser for hvor effektivt vi skal parkere...


#50

Ru sa for siden:

Welcome to my world ... :værsågod:
Man taget et stk. Ford Mondeo med hengerfeste og prøver å putte inn i dobbeltgarasje som man deler med naboen, og hele underverket er bygget i 1970 eller så. Voila! Garasjedøren går ikke igjen, selv om bilen er klint inn i veggen bak. Ta av hengerfestet, så går det med et nødskrik. Ta da med at naboen som vi deler med har en Audi stasjonsvogn av noe slag, som også akkurat går inn. Vi må rygge, Audien må kjøre inn, ellers kommer vi oss ikke ut av bilen der inne. Sjennialt, altså!


#51

Divine sa for siden:

Ja, himmel, det var kø ned til parkeringshuset på storsenteret her i går kveld – en vanlig onsdag klokken 19.30! Jeg var glad jeg ble hentet. Elixia ligger på storsenteret, så det irriterer meg at jeg ikke kan trene når jeg ønsker, men må ta hensyn til når jeg kan parkere. Og det verste er at det ikke er så mange alternative plasser å parkere heller. ALT er jo tatt i flere kilometers omkrets.


#52

Ru sa for siden:

Nå får tyttebærene bare hagle, men:
Altså du har tilhengerfeste? Og det var idioten bak deg som hadde låst deg inn?
Piece of cake, rygg forsiktig, dytt idioten litt lengre unna, hengerfestet tåler det, og om idioten får bulk i skiltet så får det bare tåles.


#53

Carrera sa for siden:

Det er faktisk mye sikrere, da du har mye større oversikt når du rygger inn, kontra ut. Rygger du inn, så har du kun den ene parkeringslommen å forholde deg til. Rygger du ut, så må du følge med fra alle kanter, og faren for at det kommer både gående og kjørende er stor.

Jeg rygget aldri inn før, men etter at jeg mer og mindre rygget OPP på en annen bil en gang jeg rygget ut, så bestemte jeg meg for at NÅ skal det rygges inn.

Personlig synes jeg det er mye lettere å rygge inn mellom to biler også, i forhold til å kjøre inn.

På den bilen vi nå har, så er det ryggekamera. Utrolig kjekt, da jeg har full oversikt bakover. Rygger kun med øynene på skjermen nå, samt et blikk i sidespeilene innimellom.
Den er også utstyrt med lukeparkeringshjelp, men den sliter jeg seriøst med å stole på, oppe i hodet mitt. Det er liksom noe med dette å overlate all kontroll til bilen...


#54

Candy Darling sa for siden:

Én ting har jeg lært i Oslo: når man endelig finner en parkeringsplass må folk bare finne seg i å vente, om man nå skal rygge- eller lukeparkere. Det er bare å stresse ned, så er man mer effektiv. Jeg bruker ikke lenger tid på å rygge enn å kjøre inn, tvert i mot trenger jeg stort sett aldri å rette opp hvis jeg rygger inn.

Jeg er veldig nøye på å parkere innenfor linjene mine, ja. Jeg er ikke fullt så påpasselig med at julenek som har parkert utenfor sine linjer skal komme seg lett inn.

Jada, jeg vet jeg er Ond.


#55

mrc sa for siden:

En større parkeringsplass jeg bruker blir kaos på vinteren når snøen dekker oppmerkingen. Jeg er sikker på at minst 40 % av kapasiteten (som sikkert er over 200 biler) forsvinner pga. at det nesten er plass til en bil mellom hver bil, samt at hele rader forsvinner fordi folk som parkerer der ellers 230 dager i året når de skal på jobb ikke klarer å etimere overhode hvordan de bør stille seg. Nestemann som kommr plasserer seg da ved siden av denne bilen igjen, men plass til 0,7 bil i mellom, og slik fortsetter det.

De som drifter parkeringsplassen vil ikke sette opp noen merkinger for hvordan radene skal være pga. det noen få dager vanskeliggjør snøfjerningen litt. Er betalingsplassen, men imidlertid ikke noen garanti for plass...


#56

Dronningen sa for siden:

Jeg synes det er utrolig mye enklere å rygge inn og så bare kjøre ut når jeg skal dra. Når jeg skal inn med nesa ført, så roter og knoter jeg mye. Men å rygge inn øvde jeg mye på før, og jeg synes det er veldig greit. Det gjør det også raskere og enklere å dra, sammen hvem som har parkert på siden av meg.


#57

Candy Darling sa for siden:

Hvis man har forhjulsdrevet bil, har man da utrolig bedre manøvreringsevne når man rygger inn, har man ikke det? Det føles i hvert fall sånn. Da får du svingen i slutten av bilen i stedet for i begynnelsen. Lizzom. :blond:


#58

Perhonen sa for siden:

[quote=Monsoon;1324732]Nå lærte jeg noe nytt i dag også. Ryggeparkere? Det har jeg virkelig, virkelig, virkelig aldri sett poenget i. Jeg kjører med nesa først (og jada, alltid innenfor linjene), og rygger ut. Er det for å unngå å kjøre på barn at man skal rygge inn, fordi man da kjører ut med fronten først? Andre ting? (Dere må jobbe for å overbevise meg om denne altså.)

Ja, jeg mener man bør ryggeparkere for å unngå å kjøre på barn. I sær nå i vinterhalvåret hvor mange tar seg ut fra parkeringsplassen med nedsnødde og nedisete biler. Et lite barn syns ikke veldig godt når man rygger og hvor mange ganger skal man liksom gå ut av bilen for å sjekke at ingen er bak. Når man rygger seg inn i en parkeringslomme er det sjelden barn oppholder seg der.


#59

bønna sa for siden:

Jeg er en racer på forover-parkering. Og tar hensyn til andre. Ryggeparkering kan jeg overhodet ikke.


#60

Left sa for siden:

HAH, da er jeg ond også. Så lenge jeg er innenfor mine streker, så tenker jeg nok ikke på at den ved siden av skal komme seg ut eller inn. Parkerer selvsagt så midt på som det går.
Vi har en pøkk boende på feltet her. En ung pøkk. Med en diger, ny MB som han er umåtelig stolt av. Den parkerer han på de festligste vis. Der det normalt kan stå 4 biler kan det nå bare stå 2. Jeg har vært fristet til å klaske en lapp på ruta hans med at det kunne kanskje vært en ide å lære seg å håndtere bilen før man begynte å kjøre med den.


#61

Siwa sa for siden:

Jeg ryggeparkerer hvis jeg IKKE har med vogn.. Du kommer jo nesten ikke fram mellom bilene med vogn, så da blir det lettere å ha bakenden ut i veien :nemlig:


#62

Dixie Diner sa for siden:

Klart jeg ser femåringer i veien, jeg har da øyne og passer på. Herregud, hadde jeg ikke sett unger i veien hadde jeg levert inn førerkortet mitt pronto. Jeg rygger aldri før jeg er helt sikker på at det er trygt.

Og forresten, jeg tror jeg må redigere det innlegget mitt, for jeg har gjentatte ganger nedover i tråden (dette er min egen feil altså, jeg burde presisert det fra begynnelsen av) presisert at jeg ikke mener de som kan rygge inn, men de som bruker en halvtime på det, skaper køer og ikke aner hva de driver med.

Ja, de er helt HÅPLØSE de parkeringsplassene! :eek:

Samme her, det er jo mye vanskeligere å få ut vogna bak når man står inntil veggen. Det er jo grenser for hvor langt unna veggen man skal stå ...


#63

safran sa for siden:

Du vet at du har en diger blindsone bak der? Som små barn lett kan skjule seg i når de løper bortover rekken med biler? Du ser dem ikke før det er for sent.


#64

Dixie Diner sa for siden:

Ja jeg vet det, derfor rygger jeg aldri før jeg er helt sikker. Skal man tenke sånn kan man jo aldri rygge. Jeg MÅ ofte kjøre inn med nesa først når jeg har med vogn.


#65

safran sa for siden:

Jammen Iset, du ser ikke bortover rekken med biler, og et barn kommer faderlig fort. Du er på en måte aldri sikker når du rygger på et så uoversiktlig sted som ut fra en parkeringsplass mellom to biler.


#66

Inagh sa for siden:

Jeg "rygger som en mann," som min gamle far sa, med dårlig skjult stolthet i stemmen en gang. Ergo, jeg rygger inn i parkeringsluker, så fremt det er fysisk mulig å gjøre det, eller jeg skal ut med rullestolen, og jeg passer alltid på at det er god plass til biler på siden av meg.

Ellers er jeg nå lykkelig eier av en ny irritasjon: folk som parkerer på handicapparkeringen uten gyldig parkeringsbevis, og folk som finner det ekstremt moro å parkere bilen sin i rumpa på bilen min, slik at jeg må lempe inn barn og varer, starte bilen, kjøre fram 2 meter, så ut igjen for å få opp og ut rullestolrampa slik at jeg får med meg rullestolen hjem. :knegg:


#67

Dixie Diner sa for siden:

Den sjansen får jeg ta, for å si det rett ut. Jeg må som sagt parkere med nesa først for å få ut vogna (stort sett), skjønner ikke hvordan jeg ellers skal få det til. Dessuten er jeg ikke stødig nok på ryggeparkering om det er tett mellom bilene. Jeg mener selv at jeg har oversikten. Kjører alltid svært sakte ut, og passer ordentlig på.


#68

Ru sa for siden:

Det er en veldig stor sjanse å ta, Iset ... :sparke:
Det er tross alt den største blindsonen av dem alle.


#69

Dixie Diner sa for siden:

Så man skal altså ALLTID rygge inn på parkeringsplasser? Da må jeg jo begynne å ta bussen, i tilfelle det bare er vegg-plasser ledige. Føler meg jo nesten sett på som en fremtidig barnemorder her, fordi jeg gjør noe "alle andre" også gjør, og som jeg gjøre for å i det hele tatt få ut vogna.


#70

Ru sa for siden:

Nei, jeg sier ikke at du alltid skal rygge. Ikke alltid-alltid, men hver gang du kan. Og om du ikke synes du behersker det, så bør du øve.
De fleste som kjører over ungene sine, rygger over dem. Sånn er det bare, hvorenn tragisk det er.
Skal du ha ut vogna går det jo ikke, men da må du jo bare være ekstra obs - som du jo sier at du er- på at du har en svær blindsone der bak.


#71

Dixie Diner sa for siden:

Jeg rygger der jeg kan, for jeg liker tanken på å bare kjøre rett ut etterpå. Men stort sett parkerer jeg inntil en vegg, fordi det er der det er ledig (feks. familieparkeringen), og da jeg altså inn med nesa først.


#72

Ulvefar sa for siden:

Blir fort irritert på folk som tar dobbelt så mye plass som nødvendig foran barnehagen i regn og snøslaps så minsten må på med dressen eller bæres i kolonne fra dalstrøka innafor. Ellers er det skjelden jeg er noe sted hvor det er lite parkeringsplasser.

Når det en sjelden gang skjer er det gjerne fordi noen på død og liv må kjøre digre monsterbiler som tømmer nordsjøen for olje på egen hånd, uten å ha mer enn 5 seter og alminnelig bagasjeplass av den grunn, og som også tar 1.25 parkeringsplasser. Når jeg likevel klarer å snike bilen min inn ved siden av en slik en, så passer jeg på at bilen på den andre siden av meg ikke skal få lide men beholde nok plass til å komme inn igjen. :Hensynsfull: Eieren av den rullende hjerneprotesen blir da nedprioritert. Men ellers er jeg ganske obs på å ikke parkere slik at jeg er til irritasjon for andre.


#73

-ea- sa for siden:

Jeg rygger bare etter speil, hvor som helst og hvor langt som helst. :skryt:


#74

Nebbia sa for siden:

Nei, det må være en myte som henger igjen fra da kun småbiler hadde forhjulstrekk. Forskjellene mellom forhjulstrekk og bakhjulstrekk har kun med kraftoverføring og stabilitet å gjøre. Ikke rattutslag.


#75

Divine sa for siden:

Hvis alle skulle rygge inn på parkeringsplassen, er det mange som skulle tatt bussen, ser jeg. Ikke bare jeg. Men det forklarer jo litt hvorfor folk lar ungene sine løpe fritt på parkeringsplasser (noe jeg ikke FATTER at de gjør). De regner altså med at alle har ryggeparkert. Noe som altså ikke stemmer.


#76

Polyanna sa for siden:

Ulvefar. :knegg:

På skolen her har de laget en parkeringsplass der de tydeligvis ville ha plass til MANGE biler. Så de er bittesmå. Særlig når 80% av foreldrene kjører SUV så går jo det sjempefint. :snill: (10% kjører el-bil, da, så det monner jo litt).


#77

Bada-Bing sa for siden:

Hvort fort kan et barn egentlig springe? Som Carl Lewis? Unger spontanteleporterer ikke bak hengerfestet ditt. Så hvis man siger sakte bak til man er såpass ute at blindsonen er minimal vil du også få såpass oversikt at du kan se om det er barn der eller ikke.


#78

Dragen sa for siden:

Jeg har stor bil (hippiecontainer) som jeg kjører minst mulig. Må jeg kjøre, parkerer jeg lengst mulig unna, der er det oftest god plass. Jeg holder meg innenfor stripene. Men noe parkeringsgeni er jeg definitivt ikke.


#79

Dronningen sa for siden:

Mange biler har ryggesensor, en del førere kjører sakte ut og følger med, og en del barn ser også biler - faktisk. :nemlig:


#80

safran sa for siden:

Det vil alltid være en temmelig stor risiko ved slik rygging, selv ved sakte rygging. Men sakte rygging er i alle fall bedre enn idiotisk rygging, og den skal jeg love deg at jeg har sett mye av. Jeg sto og så på to biler som begge skulle rygge ut fra hver sin parkeringsplass med rompa mot hverandre. Gjett hva de gjorde. :himle: Det sa bare bada-bang! Og om du skulle krasje med en bil som ikke rygger, så vil du automatisk få skylden, selv om du rygget mye saktere enn dusten som kjørte på deg.

Endel barn, ja. Og de barna som ikke ser, får bare klare seg selv. Rett og rimelig.


#81

Dronningen sa for siden:

Poenget var at mange rygger ut uten å kjøre på noen. Det er vel ikke der hovedfaren for barn og trafikk er. Så klart kan noe skje over alt hele tiden, men rygger man f.eks. sakte ut, og sjekker speil/ser bak, så skal det vel veldig godt gjøres.

Da er det en større fare med de som har kommet seg ut, ene eller andre veien, og gasser på på parkeringsplassen på vei mot veien. En bil i full fart er vanskeligere å møte og å stoppe.


#82

safran sa for siden:

For en argumentasjon! :skratte:


#83

Dronningen sa for siden:

Jepp. Det holder for meg. Er liksom ikke der man velger å legge hovedfokus. Jeg rygger eller kjører inn alt ettersom hva som er mest praktisk for utkjøring.
Er redd nok for så mye annet, at jeg må velg mine bekymringer med omhu. :nemlig:


#84

Bada-Bing sa for siden:

Tja, vi har jo også de kronidiotene som suer gjennom gata vår der det er masse unger (inkludert barnehage) og biler på begge sider. Jeg vil jo påstå at de tar en større risiko enn noen som rygger ut fra en parkeringsplass. På den annen side er jo det et håpløst argument fra min side...
Jeg er enig at det er i teorien skummelt å rygge ut fra en parkeringsplass, men det er rett og slett en risk jeg velger å ta. Jeg ser ikke den som mere skummel enn å kjøre i Oslo sentrum på formiddagen.


#85

Interference sa for siden:

Helt enig med Esme her.

Jeg ryggeparkerer alltid, med mindre jeg har det travelt og skal ha med vogna. Somregel så ryggeparkerer jeg med såpass avstand til veggen at jeg får ut vogna for så å kjøre bilen nærmere veggen/kanten etc etter at vogna er tatt ut. Men det går ikke på veldig travle trange steder.
Jeg hater å kjøre med nesen først inn på en p-plass, det er jo så mye lettere å rygge på plass. Men skal man ha vogna ut av luke bak så må man nesten frontparkere (i mangel på bedre ord) av og til.

Jeg lar meg irritere av alle de som skal kline seg inntil bilen min, da særlig den siden stolen til Lille står. Eller de som parkerer utenfor meg (dobbelparkering) når jeg har lukeparkert. :snill:


#86

Nessie sa for siden:

Mener jeg er flink både ift rygging og parkering. :stolt:
Er dessuten ganske god på å bruke speil.

Jeg er dog ikke overbegeistret for parkeringshus, det er NEIMEN ikke mye å gå på når man parkerer der altså. :sur.


#87

Dixie Diner sa for siden:

Enig. Jeg tror helst de som rygger på folk og andre biler, er skjødesløse folk som ikke ser seg for. Det kan selvsagt skje med alle, men det skjer nok helst i svært distré øyeblikk. Jeg har feks. sett folk som sitter og prater i mobiltelefonen mens de rygger ut i full fart uten å se seg for. For å si det sånn; dere ser aldri meg gjøre noe sånt.


#88

Carrera sa for siden:

Hvor mange barn er vel ikke pårygget, hjemme i egen gårdsplass opp gjennom årene? Og sjåføren står på sitt med at h*n både var forsiktig og så seg for... Men barn kommer fort, og der du aller minst forventer det.

Det hjelper kort og godt ikke hvor forsiktig man er.

Jeg rygga på en annen bil en gang. Og ja; jeg så meg for, både før og under rygging. Problemet var at den bilen ikke sto der da jeg satte meg inn i bilen, og da den kom og stoppet der den stoppet, så sto den i dødsonen min. Jeg forsto ikke en døyt da dunket kom, og jeg så vel ut som et vandrende spørsmålstegn da jeg kom ut. Husker jeg spurte mannen om hvor i huleste han kom fra...

Det ble noe materielle skader, men det ga jeg blaffen i. Jeg var bare glad det var en bil jeg tok, og ikke et barn...


#89

Dixie Diner sa for siden:

Så man skal helst aldri rygge, annet enn inn på parkeringsplasser? Jeg orker ikke være så hysterisk. Av og til MÅ man parkere med nesa først, sånn er det rett og slett bare.


#90

Hønemor! sa for siden:

:nemlig:


#91

Carrera sa for siden:

Å aldri skulle rygge er vel ikke en realitet. Jeg påpeker bare at det er tryggere å kjøre inn, for man har bedre oversikt da. Det hender jeg kjører inn selv, på steder og situasjoner hvor det er mest hensiktsmessig, men jeg er likefullt klar over at det er den nest beste måten.


#92

mrc sa for siden:

Hvorvidt jeg kjører direkte inn eller rygger inn er avhengig av en haug faktorer knyttet til parkeringsplassen. Har man barnevogna med kan det være helt nødvendig å kjøre inn for å få ut vogna.


#93

Fargo sa for siden:

Har alle parkert nå, eller?


#94

mrc sa for siden:

Vi er alle gått over til å lukeparkere langs trafikkert vei.


#95

Bada-Bing sa for siden:

:rofl:

#96

Polyanna sa for siden:

Ja, rygger man sakte så reduserer man selvsagt risikoen voldsomt. Man gir også foreldre sjans til å reagere og snatche barnet, og barnet sjans til å stoppe og snu.

Men skal man rygge så langsomt så er det akkurat like kødannende som en litt mikkete rygging inn på parkeringsplassen. Jeg mikker som oftest litt, pluss at jeg alltid rygger langsomt (jeg har erfart blindsonen med et smell et par ganger for mye...), men bruker ikke mange sekundene mer enn en langsom utrygging, tror jeg.


#97

Polyanna sa for siden:

Det tror jeg faktisk det er. En av hovedfarene, i hvert fall. Det er en relativt vanlig ulykkesgrunn for unger. Hvis jeg husker riktig så var en stor del av drepte barn i trafikken fotgjengere, og jeg mener at mange av dem er rygget på/over. (Men hvor jeg leste det?? :vetikke: )


#98

Avelonia sa for siden:

Jeg parkerer som oftes der jeg har goooooood plass, som regel kun først eller sist i rekken. Jeg går gjerne litt dit jeg skal også jeg da, nettopp fordi jeg vil være sikker på at jeg ikke få bulker i døra mi.
Jeg har ikke hatt lappen så lenge, så lukeparkering og trange plasse er uaktuelt for min del.
Om jeg parkere i parkeringshus, så parkerer jeg helst der jeg slipper å ha noen ved siden av meg.


#99

Polyanna sa for siden:

Du bor ikke i en by, gjør du? :hehehe:

Man blir fort herdet, da.


#100

Left sa for siden:

Var innom sykehuset i byen her en dag i forrige uke. Det var kommet masse snø, og da ser man jo ikke oppmerkingen for parkeringsplassene plutselig, så da var det helt greit å parkere på én og en halv plass for veldig mange. At det var plass til minst 1/3 til med biler er garantert :rolleyes:
Jeg skulle heldigvis ikke på senvakt, for jeg kunne se for meg at det var ganske mange hissige ansatte som ikke fikk fra seg bilen sin til de skulle på jobb. Det er ikke mer enn akkurat med plasser når folk parkerer slik de skal, så irriterende at du må sette den fra deg slik at du risikerer å få bot. Eller- du er egentlig helt sikker på å få bot om du parkerer utenom oppmerkede plasser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.