Hva foretrekker dere? Jeg tror ikke lompe er så vanlig her, jeg kjenner ingen som spiser det, og på bensinstasjoner, skoletilstelninger osv er det alltid pølsebrød til, aldri lomper.
Jeg liker begge deler, men smakte ikke lompe før jeg var hos min tante i Oslo som 7-åring, og det gikk vel 10 år før jeg spiste det igjen.
Er det et østlandsfenomen eller spiser man helst lomper andre steder også? Noen bruker jo vaffel, er det oppe i nord?
Og er lomper det samme som potetlefser/potetkaker? Det er det eneste de selger her som kan minne om lomper.
Ikke vant til lomper hjemmefra. Der heter lomper potetkake, og spises med sirup.
Etter at jeg jobbet i pølsekiosk smakte jeg imidlertid pølse i lompe, og syns det egentlig er et helt greit alternativ. Iallefall til snuppa mi som er fæl til å grise om hun får brød.
Personlig liker jeg gode lomper best, men resten av familien vil helst ha pølsebrød. Lompene kan vi godt finne på å spise med prim eller brunost på også, og i juletider hender det det blir en lompepakke til sylta hvis vi ikke får tak i nok lefse. Men da kjøper vi ikke lompe til 7.90 på Bunnpris, men gode lomper i en mer assortert dagligvare.
Lomper selvfølgelig, pølsebrød er æsj. Der jeg kommer fra spør forresten de fleste om pølse i brød og lompe ;)
Må også legge til at ja, selvfølgelig må man ha Gjøvik lompe eller lefse, den ekle man kjøper her i Oslo er ikke spiselig slik jeg ser det. :nemlig:
Som barn åt eg alltid brød, og likte det best langt oppover i alder, no liker eg begge delar. Mine barn vil helst la lomper. Eg trur det heng saman med kva som er vanleg rundt i landet. På Sunnmøre der eg vaks opp var det alltid brød, her på Austlandet er lomper mykje meir vanleg.
Hvis jeg må velge, så foretrekker jeg pølsebrød. Ungene vil helst ha lompe.
Her i Trøndelag tror jeg begge deler er like vanlige. Brød eller lompe, er en setning jeg har hørt i mang en barnebursdag. :p
Lomper tror jeg er noe som er vanlig på østlandet. De bruker det her, og det er helt vanlig. Jeg er nordfra, og der er det brød. Jeg liker dog begge deler, men foretrekker helt klart brød.
Lomper eller potetkaker som det også heter, er derimot noe vi spiste hjemme med smør og sukker på.
Jeg jobbet på en Shell stasjon for noen år tilbake, og der fikk vi tilkjørt Gjøvik lomper. De var så ferske at de var litt lunkne enda, og de var utrolig gode.
Men i butikkene her er Ola lompene klart ferskest, så det er det de jeg kjøper.
Og ja, både jeg og minstemann foretrekker lomper (minsten liker ikke pølsebrød) mens mannen og eldstemann foretrekker brød.
Har egentlig aldri sett poenget med lomper, men har nå skjønt at det er det eneste som virkelig duger. Snuppsi simpelthen elsker pølser, og det MÅ være lomper.
Jeg hadde aldri hørt om lompe til pølser før jeg flyttet til Oslo (kommer opprinnelig fra Stavanger). Så jeg foretrekker pølsebrød ja. Klarer ikke å spise pølse med lompe, da dropper jeg heller hele pølsen. Lomper skal spises med smør og sukker. :belærende:
Pølsebrød. Lomper smaker vondt. Hvetetortilla er bedre.
Det minner meg om en dame jeg jobber med som hadde praksis på Jæren i hin hårde dager. Etter en lang arbeidsdag ble hun invitert hjem til en arbeidskollega som lokket med eplekake. Kan tro hun ble skuffet da eplekake viste seg å være noe lompeliknende (eple = potet). :skratte:
Jeg foretrekker pølsebrød, men ikke indianer brødene. Vi bruker de samme som gatekjøkkene bruker. Mellomstore. Kjøpte inn en hel kasse i sommer på storcash og har frysen full. (halvparten gikk med en gang på en grillfest og vi har delt ut masse)
Lomper er og godt og jeg kan finne på å kjøpe det istedenfor, men østlending mannen min vil helst ha brød. Her finnes det lomper i alle butikker ihvertfall.
Vi bruker både lompe og brød litt avhengig av hva jeg får med meg fra butikken. Venninnen min bruker vaffel, men det føler jeg litt litt kræsj :rolleyes:
Samme som hos oss (Mo i Rana). Vi spiser det dog med smør og sukker, men det går vel for det samme. Farfar hadde nok sirup på. Ungene mine er storfornøyd med å både kunne spise det med pølser, og som kveldskos med sukker.
Foretrekker lomper, men spiser også brød om det er Chicago-brød eller om de er grove. Og der jeg kommer fra sier man på gatekjøkkenet at man skal ha en "spesial". Alle vet da at det er snakk om pølse i brød med løk og lompe! :nemlig: Kan også bestilles som "rekespesial" (som over, men med rekesalat) og "spesial med potetmos" (som over, men med litt potetmos fordelt utover pølsa, med lompe over for å holde det på plass)
De som sier at lompe er tørt, smaker papp, promp eller whatever, de har bare spist feil lompe. Finnes ikke noe bedre enn fersk lompe rett fra takka! :nam:
Pølsebrød
50 g gjær
5 dl lunkent vann
1 dl olje
2 ts salt
1,2 l hvetemel
vann til pensling
FREMGANGSMÅTE:
(20 stk.)
Smuldre gjæren i en bolle og rør ut med litt av vannet som er varmet til fingervarmt. Tilsett resten av vannet, olje og salt. Arbeid inn det meste av melet og kna godt. Deigen skal virke ganske løs. Del den i to jevne lengder på melet bakebord. La den få heve ca. 10 minutter.
Skjær så hver lengde i 10 biter. Disse formes til avlange småbrød. Legg disse på smurt bakeplate og la dem heve ytterligere i 10-15 minutter. Pensle med vann
Stekes midt i ovnen ved 250 C i 12 minutter.
Jeg tipper man bare kan ta litt grovt i denne, så blir det supert! ;)
Jeg foretrekker potetkaker, som er litt tykkere enn lomper og derfor ikke revner så lett. (De er også veldig gode med smør og brunost på.) Den store fordelen med lomper kontra brød er at de ikke metter så mye, så man får plass til flere pølser. :glis:
Jeg har bare sett potetkaker, og de er helt like lomper av utseende. Derfor trodde jeg det var det samme. Jeg synes ikke det er godt annet enn til pølser (men foretrekker brød). Liker lefser, men det er noe med den særegne smaken på potetkaker, som jeg ikke synes er noe god.
Helt klart lompe, men vi kaller det stomp da, og da vi var i Førde på ferie så skulle vi grille, spurte om de hadde stomp i butikken vi handlet i, men de så bare dumt på oss, så spurte vi etter lompe, men heller ikke det viste de hva var, så det ble litt mere tegnspråk ut av det, og da het det vist potetkaker der :knegg:
Ellers så er loffunger ganske godt til pølser, (det er store brød), husker vi hadde besøk fra den familien fra Førde, vi var ute på shopping og var litt sultne, stoppet ved en kiosk, og han mannen var ganske sulten og bestilte 2 pølser med brød, og var mett etter et, han hadde aldri sett så store pølsebrød noen gang.
Vi har som oftest begge deler og jeg spiser det ene eller det andre på grunnlag av hvor sulten jeg er. Brød metter mer enn lompe.
Potetkaker er ikke godt.
Pølsebrød, den vanlige varianten, er kjipe greier. Seig hvetebolle som klistrer i ganen. Æsj. Lomper, derimot! :hjerter: Det blir mer pølse, mindre hvetebolle og det smaker godt i seg selv. I Bergen er det umulig å få tak i lomper, hvis man skal kjøpe seg en pølse. Så nå er kioskpølser et tilbakelagt kapittel, jeg spiser ikke hvetebolle.
Ja takk, begge deler. Ikke samtidig, men til hvert sitt bruk. Syns pølse i brød med masse stæsj er knallgodt, men kan samtidig like pølse i lompe med ketchup og sprøstekt løk. Det viktigste er at pølsa er god og der er jeg kresen.
Lompe er mye bedre enn pølsebrød. Men lomper er ikke tradisjon på vestlandet, så her selges pølsene uten unntak med pølsebrød i kiosker etc. Man kan kjøpe lomper i butikken, men da jeg var liten, var lomper eksotisk og veldig fremmed for meg.
Lompe, lompe, lompe!
Foretrekker rundstykker eller franske hotdogsbrød hvis jeg skal ha noe brødgreier.
Jeg bruker lompe til pålegg også jeg.
Er i lompehimmelen etter jeg flyttet til østlandet. :hjerter:
Oppvokst på vestlandet, og vant til lomper fra jeg var liten.
Min mormor er østlending og hadde lomper og lefser fra østlandet i frysen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.