Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pølsebrød eller lomper?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Hva foretrekker dere? Jeg tror ikke lompe er så vanlig her, jeg kjenner ingen som spiser det, og på bensinstasjoner, skoletilstelninger osv er det alltid pølsebrød til, aldri lomper.
Jeg liker begge deler, men smakte ikke lompe før jeg var hos min tante i Oslo som 7-åring, og det gikk vel 10 år før jeg spiste det igjen.

Er det et østlandsfenomen eller spiser man helst lomper andre steder også? Noen bruker jo vaffel, er det oppe i nord?

Og er lomper det samme som potetlefser/potetkaker? Det er det eneste de selger her som kan minne om lomper.


#2

Kirsebær sa for siden:

Lomper er helt meningsløst. :nemlig:

Pølse med brød må det være.


#3

Estrella sa for siden:

Pølsebrød. :jupp:


#4

Bada-Bing sa for siden:

Nei det er Østfold det. :nemlig:
Lomper gjør pølsa så stusslig, ingenting å holde i på en måte. Brød er det eneste som duger synes jeg.


#5

Pingis sa for siden:

Vaffel er vel i Moss, er det ikke?

Jeg liker begge deler. Brød og lompe, altså. Dog ikke på samme pølse.


#6

Tilde sa for siden:

Pølsebrød.:nikker:


#7

Anda sa for siden:

Lomper er godt. Særlig helt, helt ferske. Både ungene og jeg kan finne på å spise lomper også uten pølse, gitt at de er ferske nok.

Men vi bor jo i Oslo, da.


#8

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns pølsebrød smaker som en litt kjip hvetebolle og foretrekker lomper hvis jeg absolutt må velge. Pølser er ikke akkurat favoritten min. :niks:


#9

Svanen sa for siden:

Lompe, og da selvsagt Gjøvik-lomper! De er jo best...


#10

Acsa sa for siden:

Vi bruker masse lomper, både til pølse og til andre ting. Lomper er vel litt tynnere enn potetkaker.

Og ja, Gjøviklompa er best! :nikker:


#11

Dali sa for siden:

Ikke vant til lomper hjemmefra. Der heter lomper potetkake, og spises med sirup.

Etter at jeg jobbet i pølsekiosk smakte jeg imidlertid pølse i lompe, og syns det egentlig er et helt greit alternativ. Iallefall til snuppa mi som er fæl til å grise om hun får brød.


#12

Bluen sa for siden:

Lomper. :nemlig: Jeg har ikke spist pølsebrød på over 20 år, tror jeg. Hjemmebakte pølsebræd kan sikkert være gode, men de vanlige smaker høgg.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Selger de lomper i butikkene her? Jeg må sjekke. Kan bare huske å ha sett potetkaker, de ser helt like ut så jeg har alltid trodd det var det samme.


#14

Aminta sa for siden:

Jeg spiser ikke pølser.

Men det hender jeg spiser lomper med rømme, purre og røkelaks. Det er godt det!


#15

Dixie Diner sa for siden:

Ser at den typiske Oslo-boer foretrekker lomper, det var det jeg trodde. :)


#16

kokosbolle sa for siden:

Lomper!! Butikkpølsebrød smaker enten søtt eller papp.


#17

Left sa for siden:

Personlig liker jeg gode lomper best, men resten av familien vil helst ha pølsebrød. Lompene kan vi godt finne på å spise med prim eller brunost på også, og i juletider hender det det blir en lompepakke til sylta hvis vi ikke får tak i nok lefse. Men da kjøper vi ikke lompe til 7.90 på Bunnpris, men gode lomper i en mer assortert dagligvare.


#18

Lisa sa for siden:

Lomper selvfølgelig, pølsebrød er æsj. Der jeg kommer fra spør forresten de fleste om pølse i brød og lompe ;)
Må også legge til at ja, selvfølgelig må man ha Gjøvik lompe eller lefse, den ekle man kjøper her i Oslo er ikke spiselig slik jeg ser det. :nemlig:


#19

nolo sa for siden:

Lomper er for østlendinger. :nemlig:


#20

Anda sa for siden:

Er det ikke godt å få bekreftet de fordommene man (ikke) har? :D


#21

Gri sa for siden:

Som barn åt eg alltid brød, og likte det best langt oppover i alder, no liker eg begge delar. Mine barn vil helst la lomper. Eg trur det heng saman med kva som er vanleg rundt i landet. På Sunnmøre der eg vaks opp var det alltid brød, her på Austlandet er lomper mykje meir vanleg.


#22

Svanen sa for siden:

:niks: mannen min er fra vestlandet, og foretrekker lompe (så da så ;))


#23

Nessie sa for siden:

Jeg liker både lomper og brød. :jupp:


#24

Røverdatter sa for siden:

:lurer på hvem som er den typiske Oslo-boer:


#25

Niobe sa for siden:

Foretrekker absolutt lomper. To lomper til hver pølse. Pølsebrød krever ufattelige mengder spytt for å kunne tygges og svelges, og smaker ingenting!


#26

Dixie Diner sa for siden:

Oops. :knegg:


#27

Bluen sa for siden:

Er det meg? :hyper:


#28

Ole Brumm sa for siden:

Jeg er ikke glad i pølse, men om jeg skal spise det må det være med brød og da med grovt-brød, de loff-brødene er ikke spesielt gode. :niks:


#29

Gwen sa for siden:

Liker både lompe og pølsebrød de få gangene jeg spiser pølse.
Bor på østlandet ...

I Moss spiser man pølse i vaffel og gjerne med rekesalat. :skremt:


#30

Søster sa for siden:

Lompe. Og potetmos. Pølsebrød er ikke mat.


#31

Mauser sa for siden:

Papirlefser er ikke mat!

Skikkelig chicagobrød skal det være, eller ferske dunmyke vanlige pølsebrød. 16-pakningene fra Rema er stort sett ikke gode.


#32

Filifjonka sa for siden:

Der sa du det Kasia. Pølsebrød er noe av det ekleste jeg vet. Hvorfor er de søte, liksom?


#33

Lisa sa for siden:

Nei, det er særdeles viktig at man har gode lomper og lefser - et must! Desverre er det ikke så lett å få tak i.


#34

Dixie Diner sa for siden:

Bare hvis du foretrekker lomper fremfor pølsebrød.


#35

Honda sa for siden:

Brød.
Nye fiberrike

men jeg liker ikke grillpølser


#36

Nina sa for siden:

Ekte Osloboer, og foretrekker lomper de få gangene jeg spiser pølser. Pølse med vaffel har jeg fått i Moss, og det var ikke noe for meg. :niks:


#37

Tangerine sa for siden:

Jeg liker begge deler, men er vant til pølsebrød. Om jeg skal ha lompe, må det være to, ellers smaker det bare pølse.


#38

Noba sa for siden:

Jeg kan spise pølsebrød, men det er virkelig ikke særlig godt. Lompe er mye bedre.


#39

Tertit sa for siden:

Jeg liker både lomper og brød. Har ingen favoritt. :)


#40

Maiden sa for siden:

Begge deler. :nikker:

Det må være Skoga sine pølsebrød, helst grove.


#41

Smash sa for siden:

Hvis jeg må velge, så foretrekker jeg pølsebrød. Ungene vil helst ha lompe.
Her i Trøndelag tror jeg begge deler er like vanlige. Brød eller lompe, er en setning jeg har hørt i mang en barnebursdag. :p


#42

Propella sa for siden:

Jeg foretrekker lomper. Spiser kun brød unntaksvis. Det selv om jeg er oppvokst i Sverige hvor pølse i lompe ikke eksisterer.


#43

Anda sa for siden:

Nei, det må være meg! :p


#44

Plutti sa for siden:

Pølsebrød, og da helst de store, litt søte, fra Coop :ja:


#45

Travolta sa for siden:

Jeg foretrekker også lomper. Da orker jeg flere pølser også:D Og ja, jeg bor i Oslo.

Pølse i vaffel får man kjøpt på alle FFK (Fredrikstad) sine hjemmekamper:)


#46

Skilpadda sa for siden:

Samme her. Jeg synes hverken pølsebrød eller lompe er spesielt godt (og ikke pølser heller, for den del).


#47

Dronningen sa for siden:

Lomper tror jeg er noe som er vanlig på østlandet. De bruker det her, og det er helt vanlig. Jeg er nordfra, og der er det brød. Jeg liker dog begge deler, men foretrekker helt klart brød.

Lomper eller potetkaker som det også heter, er derimot noe vi spiste hjemme med smør og sukker på.


#48

Robyn sa for siden:

Jeg jobbet på en Shell stasjon for noen år tilbake, og der fikk vi tilkjørt Gjøvik lomper. De var så ferske at de var litt lunkne enda, og de var utrolig gode.

Men i butikkene her er Ola lompene klart ferskest, så det er det de jeg kjøper.

Og ja, både jeg og minstemann foretrekker lomper (minsten liker ikke pølsebrød) mens mannen og eldstemann foretrekker brød.


#49

Ru sa for siden:

Pølsebrød, om jeg må. Lomper smaker papp.

Poden derimot, elsker lomper og hater pølsebrød. Som sin far. :himle:


#50

Huldra sa for siden:

Jeg vil gjerne ha pølse med brød og lompe jeg da. Nam.


#51

Tammen sa for siden:

Har egentlig aldri sett poenget med lomper, men har nå skjønt at det er det eneste som virkelig duger. Snuppsi simpelthen elsker pølser, og det MÅ være lomper.

En typisk Osloboer foretrekker sushi. :nam:


#52

Tito sa for siden:

Jeg hadde aldri hørt om lompe til pølser før jeg flyttet til Oslo (kommer opprinnelig fra Stavanger). Så jeg foretrekker pølsebrød ja. Klarer ikke å spise pølse med lompe, da dropper jeg heller hele pølsen. Lomper skal spises med smør og sukker. :belærende:


#53

Maxine sa for siden:

Skulle jeg spist en av delene, hadde det blitt lompe :D


#54

Bada-Bing sa for siden:

Sikker på at det ikke er sveler da?;)


#55

m^2 sa for siden:

vi spiser lomper, vi!
Men det er nok mest fordi glutenfritt pølsebrød smaker ærk, mens glutenfri lompe faktisk er ganske godt.

(lillegutt får lompe med geitost eller laks i matboksen, bl.a.)



#57

Anne C sa for siden:

Lompe OG brød takk!


#58

Veronal sa for siden:

Pølsebrød. Lomper smaker vondt. Hvetetortilla er bedre.

Det minner meg om en dame jeg jobber med som hadde praksis på Jæren i hin hårde dager. Etter en lang arbeidsdag ble hun invitert hjem til en arbeidskollega som lokket med eplekake. Kan tro hun ble skuffet da eplekake viste seg å være noe lompeliknende (eple = potet). :skratte:


#59

Apple sa for siden:

Er fra Stavanger og hadde knapt smakt lompe før jeg flyttet til østlandet. Liker det ikke, nei.


#60

rajraj sa for siden:

Lompe. :nemlig: Pølse er godt! Pølsebrød smaker bæsj.


#61

Fluke sa for siden:

Helst lompe (og ja, de selger det i alle butikker på vestlandet også). :nikker:


#62

Solblomst sa for siden:

Pølsebrød. Lomper smaker promp.


#63

Inagh sa for siden:

Lomper for kos - pølsebrød for mat. (Liker lompene best.) :jupp:


#64

Isolde sa for siden:

Jeg foretrekker pølsebrød, men ikke indianer brødene. Vi bruker de samme som gatekjøkkene bruker. Mellomstore. Kjøpte inn en hel kasse i sommer på storcash og har frysen full. (halvparten gikk med en gang på en grillfest og vi har delt ut masse)

Lomper er og godt og jeg kan finne på å kjøpe det istedenfor, men østlending mannen min vil helst ha brød. Her finnes det lomper i alle butikker ihvertfall.


#65

Anne C sa for siden:

:fnise:


#66

Maiden sa for siden:

Har du smakt promp? :eek:


#67

Pasta sa for siden:

Pølsebrød. Jeg har nesten aldri smakt lomper, og syns det er veldig tørt og ekkelt.


#68

LilleT sa for siden:

Ja, men tradisjonen skal visst komme fra FFK-supportere ... :håpe: :knegg:

Jeg likever verken pølser eller pølsebrød, men lomper er godt!


#69

Svanen sa for siden:

ha, ha, ha... (og han kaller forresten "sveler" for lapper....);)


#70

Siwa sa for siden:

Æ e Trønder å æ like LOMPE!!!!! :jupp:


#71

Enot sa for siden:

Vi bruker både lompe og brød litt avhengig av hva jeg får med meg fra butikken. Venninnen min bruker vaffel, men det føler jeg litt litt kræsj :rolleyes:

Hver sin smak :ja:


#72

lowrider sa for siden:

Ja takk begge deler


#73

Dronningen sa for siden:

Samme som hos oss (Mo i Rana). Vi spiser det dog med smør og sukker, men det går vel for det samme. Farfar hadde nok sirup på. Ungene mine er storfornøyd med å både kunne spise det med pølser, og som kveldskos med sukker.


#74

Mirasol sa for siden:

Foretrekker lomper, men spiser også brød om det er Chicago-brød eller om de er grove. Og der jeg kommer fra sier man på gatekjøkkenet at man skal ha en "spesial". Alle vet da at det er snakk om pølse i brød med løk og lompe! :nemlig: Kan også bestilles som "rekespesial" (som over, men med rekesalat) og "spesial med potetmos" (som over, men med litt potetmos fordelt utover pølsa, med lompe over for å holde det på plass)

De som sier at lompe er tørt, smaker papp, promp eller whatever, de har bare spist feil lompe. Finnes ikke noe bedre enn fersk lompe rett fra takka! :nam:


#75

Cazandra sa for siden:

Spiser mest pølsebrød, men lomper er veldig godt det og.
Har aldri smakt med vaffel.:hehehe:


#76

Dixie Diner sa for siden:

HETER de lomper også? :hmm:


#77

maggypop sa for siden:

Kan spise begge deler, men pølsebrød er så ofte smuldrete og klistrer seg til ganen.
Wiener med to lomper er det aller beste :D


#78

Cazandra sa for siden:

Tror det er både potetskaker og noe lompegreier, ja.


#79

iBam sa for siden:

sverger til lomper jeg:) Ellers må det være de pølsebrødene de har på Shell med frø på:) hihi


#80

Niobe sa for siden:

Hotdogbrød er aller best. Vi kjøper de frosne på Coop Mega.


#81

Nessie sa for siden:

Pølsebrød
50 g gjær
5 dl lunkent vann
1 dl olje
2 ts salt
1,2 l hvetemel
vann til pensling

FREMGANGSMÅTE:
(20 stk.)

Smuldre gjæren i en bolle og rør ut med litt av vannet som er varmet til fingervarmt. Tilsett resten av vannet, olje og salt. Arbeid inn det meste av melet og kna godt. Deigen skal virke ganske løs. Del den i to jevne lengder på melet bakebord. La den få heve ca. 10 minutter.

Skjær så hver lengde i 10 biter. Disse formes til avlange småbrød. Legg disse på smurt bakeplate og la dem heve ytterligere i 10-15 minutter. Pensle med vann

Stekes midt i ovnen ved 250 C i 12 minutter.

Jeg tipper man bare kan ta litt grovt i denne, så blir det supert! ;)


#82

Fluke sa for siden:

Jepp. Ligger i litt gjennomsiktig pose med rød skrift på hvit bakgrunn.

Lomper er også VELDIG godt med smør og brunost (rullet sammen). :nam:

Eh ... Nå ble jeg plutselig usikker på om det heter potetkaker her.


#83

Storm sa for siden:

Foretrekker lompe og bor i Oslo. :stemmer med Isets hypotese:


#84

Trixie sa for siden:

Lomper. :nikker:


#85

Hønemor! sa for siden:

Pølsebrød (evt begge deler på en gang), men mannen og hans far og brødre skal ha lompe.


#86

Tåtti sa for siden:

Jeg foretrekker potetkaker, som er litt tykkere enn lomper og derfor ikke revner så lett. (De er også veldig gode med smør og brunost på.) Den store fordelen med lomper kontra brød er at de ikke metter så mye, så man får plass til flere pølser. :glis:


#87

Guttemammis sa for siden:

Spiser begge deler, men jeg synes lompe er mest praktisk når barn skal
spise pølse, så sant lompa er fersk da!


#88

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har bare sett potetkaker, og de er helt like lomper av utseende. Derfor trodde jeg det var det samme. Jeg synes ikke det er godt annet enn til pølser (men foretrekker brød). Liker lefser, men det er noe med den særegne smaken på potetkaker, som jeg ikke synes er noe god.


#89

MokkMokk sa for siden:

Brød, så klart. Men ikke disse fæle bollesmakbrødene, jeg foretrekker ferske rundstykkebrød. Og de skal helst varmes litt i grilljern først. :nam:


#90

MokkMokk sa for siden:

"Lompe" er forøvrig et av de ordene som bare blir snålere og snålere desto oftere jeg leser det. Lompelompelompe. :fnis:


#91

Mor til 4 sa for siden:

Helt klart lompe, men vi kaller det stomp da, og da vi var i Førde på ferie så skulle vi grille, spurte om de hadde stomp i butikken vi handlet i, men de så bare dumt på oss, så spurte vi etter lompe, men heller ikke det viste de hva var, så det ble litt mere tegnspråk ut av det, og da het det vist potetkaker der :knegg:
Ellers så er loffunger ganske godt til pølser, (det er store brød), husker vi hadde besøk fra den familien fra Førde, vi var ute på shopping og var litt sultne, stoppet ved en kiosk, og han mannen var ganske sulten og bestilte 2 pølser med brød, og var mett etter et, han hadde aldri sett så store pølsebrød noen gang.


#92

Filifjonka sa for siden:

Seksåringen min spiste smaksprøve på en brioche-lignende, søt kake i butikken i dag, og han syntes den smakte litt pølsebrød.


#93

Obelix sa for siden:

Vi har som oftest begge deler og jeg spiser det ene eller det andre på grunnlag av hvor sulten jeg er. Brød metter mer enn lompe.
Potetkaker er ikke godt.


#94

Laura sa for siden:

Pølsebrød!


#95

Harriet Vane sa for siden:

Pølsebrød, den vanlige varianten, er kjipe greier. Seig hvetebolle som klistrer i ganen. Æsj. Lomper, derimot! :hjerter: Det blir mer pølse, mindre hvetebolle og det smaker godt i seg selv. I Bergen er det umulig å få tak i lomper, hvis man skal kjøpe seg en pølse. Så nå er kioskpølser et tilbakelagt kapittel, jeg spiser ikke hvetebolle.


#96

Harriet Vane sa for siden:

Lompa skal helst være fra Vallset, alternativt fra Gjøvik.


#97

Mandino sa for siden:

Ja takk, begge deler. Ikke samtidig, men til hvert sitt bruk. Syns pølse i brød med masse stæsj er knallgodt, men kan samtidig like pølse i lompe med ketchup og sprøstekt løk. Det viktigste er at pølsa er god og der er jeg kresen.


#98

Hyacinth sa for siden:

Lompe er mye bedre enn pølsebrød. Men lomper er ikke tradisjon på vestlandet, så her selges pølsene uten unntak med pølsebrød i kiosker etc. Man kan kjøpe lomper i butikken, men da jeg var liten, var lomper eksotisk og veldig fremmed for meg.


#99

Hyacinth sa for siden:

Noen som liker 5-kronerspølsene som selges på Ikea? :snill:


#100

Blåbær sa for siden:

Lompe, lompe, lompe!
Foretrekker rundstykker eller franske hotdogsbrød hvis jeg skal ha noe brødgreier.

Jeg bruker lompe til pålegg også jeg.
Er i lompehimmelen etter jeg flyttet til østlandet. :hjerter:
Oppvokst på vestlandet, og vant til lomper fra jeg var liten.
Min mormor er østlending og hadde lomper og lefser fra østlandet i frysen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.