Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke og hvor mange slag julekaker?

#1

Koma sa for siden:

Jeg skal invitere til juleaften for første gang i år. Det blir startet nye tradisjoner, og jeg har tenkt å bake også. Det blir fornyelse fra mammas fem-seks-syv tradisjonelle sorter, pepperkaker videreføres nok som den eneste. Jeg har altså carte blanche og vil gjerne høre hvilke dere baker?
Min liste er da som følgende:

  1. Pepperkaker
  2. ?
  3. ?
  4. ?
  5. ?
  6. Spørs om jeg gidder
  7. Neppe

#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg er nok ikke den rette å spørre. Jeg synes svært få julekaker er gode, og i allefall ikke de tørre. I gamle dager bakte de vel sånne tørre kaker fordi de holdt seg lenger, antar jeg.

Hva med konfekt i stedet?


#3

Slettet bruker sa for siden:

Krumkaker pleier å bli spist og går fort å bake.

Kokosmakroner er populært, men kan ikke bakes i mitt kjøkken. (Flyter ut og blir helt feil hver gang)

Oppdatering:
Jeg har for første gang i mitt liv klart å lage kokosmakroner. Og de ble helt perfekte! :stolt:
Dessuten laget jeg dem med sukrin, så da kan jeg også spise dem. :p

Mere oppdatering:
Jeg har laget Sarah Bernhard også. Jeg blir jo rene kjøkkendronningen snart. :filer:


#4

Niobe sa for siden:

Jeg liker nesten ingen julekaker, så vår liste er kort og inneholder vel mest konfekt... :o

  1. Risboller (i både vanlig- og konfektstørrelse)
  2. Pepperkaker
  3. Kransekakestenger (dyppet i sjokolade)
  4. Sjokoladetrøfler

#5

Pingis sa for siden:

Her blir det pepperkaker, krumkaker (eller strull, vet ikke helt enda) og kransekakestenger, tror jeg. Moderat kakeomsetning i jula. Hadde vi hatt mer besøk skulle jeg lagd Sara Bernhard også.


#6

trøtt sa for siden:

Her har vi bakt kransekakestenger, brune pinner, serinakaker, pepperkaker, kakemenn og havredrømmer. Skal kanskje prøve meg på krumkaker også, men vet ikke hvordan de blir på melkefritt smør.


#7

Lucifer sa for siden:

Marsipan regnes vel som julekake. :riktig: Hmmm, konfekt kanskje men her regnes det også. Ellers ville det aldri blitt julekaker i det hele tatt omtrent. Pepperkaker av deig kjøpt på IKEA er flott.


#8

Anuk sa for siden:

Sjokoladekjeks (cookies) og havreflarn. Finnes gode oppskrifter på begge her inne på forumet et sted (lat)

Og så synes jeg delfiakake hører julen til :)


#9

Canisa sa for siden:

Vi lager pepperkaker, hvite kakemenn, kransekakepinner og berlinerkranser. Svigermor har med krumkaker, lefser og "rosakaker" når hun kommer lillejulaften.


#10

Irma sa for siden:

Vi baker som regel lite til jul, det går lite kaker. Pepperkaker lager vi alltid, ellers baker vi gjerne en vanlig sjokoladekake eller noe sånt. Nå som vi har takke blir det sikkert også tykklefse med sånn deilig smør- og meliskrem inni. Ja, også hender det mamma tar med seg krumkakejernet og røre, også lager vi krumkaker sammen.


#11

Filifjonka sa for siden:

For noen år siden bakte jeg alltid masse forskjellige sorter med julekaker. Bare gode selvfølgelig, ikke de triste tørre. :) Etterhvert har vi gått over til å lage bare de sortene vi liker best, og mye av dem. De store guttene mine spiser godt av julekakene. Det pleier å være pepperkaker, lyse kakemenn, veldig gode cookies med sjokoladebiter og nøtter, aniskringler (gjærbakst som vi har til frokost), kransekakestenger, noen ganger mandelflarn (som jeg syns er veldig godt) og noen konfektslag. Pleier å ha konfektverksted med venninner rett før jul.


#12

Ru sa for siden:

Her blir det pepperkaker, havreflarn, risboller og marsipankuler dyppet i sjokolade. Muligens det blir kakemenn, men det blir bare noen få i så fall.


#13

Mandino sa for siden:

Vi baker:

Pepperkaker
Sjakkaker/silkekaker
Skriverfruens kaffekaker
Krumkaker
Sirinakaker
Konfektkjeks
Kolakaker/karamellkaker
Sjokoladeboller

I tillegg lager vi marsipan og brente mandler. Gir bort masse og spiser resten selv.


#14

Trois sa for siden:

Har funnet ut at det går veldig lite kaker på julaften. For første gang skal vi bare ha glutenfrie og melkefrie kaker. Har en femåring på diett og siden han som oftest må ha med eget tenkte jeg det ville være en god opplevelse for ham å kunne velge fritt for en gangs skyld:nemlig:

Det blir ikke så mange julekaker, men vi skal ha:

-sjokoladekake
-pepperkaker
-kokkosboller (med skum)
-kokkostopper
-rullekaker
-mallow bars
-sjokoladetopper (med cornflakes og rosiner)
-brunepinner


#15

Tåtti sa for siden:

Her blir det:
Pepperkaker
Berlinerkranser
Krumkaker
Halvmåner
Brune pinner
Kokosmakroner
og muligens en porsjon til med pepperkaker, for den oppskriften jeg har prøvd i dag, var veldig god. :plystre:
I tillegg foregår det litt byttevirksomhet i familien, så vi har som regel lefser og smultringer også.


#16

Bergensis sa for siden:

I år skal me ha peparkaker, risbollar, peppermyntestenger og marsipanfigurar av ferdig marsipan med nonstop, nøtter, seigemenn, konditorifarge etc.

Dersom svigermor inviterer til kakebaking også i år, blir det litt til. Peparnøtter, sirupsnippar, brune pinnar etc alt etter kva ho finner på.


#17

Krem sa for siden:

Jeg baker peppernøtter, berlinerkranser og brune stenger sammen min mor. Barna og jeg drar til henne, så baker vi og så avslutter vi med at pappaen min lager middag på kvelden. Superkoselig tradisjon som innebærer at jeg slipper å lage deiger. :knegg:
Ellers lager ikea superb pepperkakedeig, så det lager jeg hjemme med ungene. Og så Sarah Bernard, og kransekakestenger. (Fordi jeg ikke tåler hvete)

Og så skal jeg lage trysilsnipp i år, for det elsker visst lillebror. Han har fått det i barnehagen. Og vi skal lage seigmenn og peppermyntekuler.


#18

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg liker ikke julekaker så godt. Det vil si - jeg spiser dem i bøtter og spann, men jeg griner litt på nesa mens jeg tygger. Så jeg lurer på om jeg skal lage noe godt i stedet i år. Jeg funderer på muffins med sjokolade og appelsin, og kanskje en honningkake. Det kan vel kanskje havne innunder kategorien moderne julekaker, kan de ikke?

Pepperkakehus blir det også, jeg teller det som ett av slagene.


#19

daffy sa for siden:

Jeg lager alltid berlinerkranser til jul. Det er min yndlingssort, så den sikrer jeg bestandig. Ellers blir det pepperkakehus i år, og så kunne jeg tenke meg å lage Sarah Bernad (eller hvordan det nå skrives).

Jeg er dessverre alt for glad i julekaker. Noe jeg er ganske alene om i julen har jeg inntrykk av, det kjennes som om jeg står for halvparten av familiens julekakekonsum alene :gruble:


#20

Ami sa for siden:

Første ånklie hjemmejul hos oss selv. Det fordrer bakst. :nemlig:

  • Kokosmakroner
  • Risboller
  • Serinakaker
  • Sirupsnipper
  • Karamellstenger/kanelpinner
  • Julemenn/kakemenn
  • Pepperkaker
  • "Sjakkbrett"

Dette er den høye, mørke lista. Jeg er spent på hvor mange jeg kan krysse av til slutt.


#21

Fru Snurp sa for siden:

Vet ikke helt om jeg orker alle i år, men pleier å lage:
Kromkaker (sammen med en venninne)
Pepperkaker (og pepperkakehus)
Sukkerkringler
Fylte halvmåner

Lefser (har jeg, min mor og kusine bakt i dag!)
Rømmebrød

Ristopper + Ristopper uten egg og melk
Peppermyntesjokolader

I tillegg bytter jeg til meg brune pinner og sirupssnipper (og av og til kokosmakroner) fra mamma som hun lager samtidig som jeg baker rømmebrød. Jeg har ikke takke selv og det er koselig å bake sammen!

Det er sikkert noe jeg har glemt :gruble: Åpner kokeboka hvert år (som er full av hefter og løse lapper) og kommer alltid over slag som jeg "å, ja - må jo bake det også...". Prøver å begrense meg til å bake kun de slagene jeg vet blir spist opp (og som jeg kan gi bort til famile etc.) men noen år ender jeg opp med 11 slag (inkl. lefser og rømmebrød) likevel. Er gøy da! :kneggnisse:


#22

løve70 sa for siden:

Jeg lager som regel cookies (med sjokolade og nøtter), cola kaker og kransekakestenger. I tillegg lager LøveMannen kakemenn og lefser og så får jeg peppernøtter fra min mor. Vi lager også pepperkaker, men her jukser vi og kjøper ferdig deig....


#23

Susse sa for siden:

Mine er for lengst i boks, mangler kun ett slag av mine faste. Lager forskjellig hvert år og prøver alltid noe nytt.
1.kanelmåner med krydder
2.sandnøtter
3.kolakaker
4.mandelstenger
5.Fru Aalskaker
6.pepperkaker
7. Vepsebol
8. Kransekakestenger

Så får jeg i tillegg en stor boks med krumkaker av farmora mi.


#24

Skvetten sa for siden:

Oi, jeg får prestasjonsangst. Jeg baker ingen, eller kanskje pepperkaker med ferdig deig fra Ikea.


#25

apan sa for siden:

Tja, det er veldig vagt. Det blir det det blir, og litt hvor god tid vi får til å bake; baker mest for kosens skyld.

  1. Pepperkaker av Ikeadeig
  2. Kjøpt kransekake
  3. Kanskje serinakaker eller noe av ferdigdeig
  4. Cookies har jeg tenkt å prøve
  5. Sjokolademandler, delvis for å gi bort
  6. Noe annen konfekt, får se hva det blir tid til...

#26

Svanen sa for siden:

  1. pepperkaker og pepperkakehus
  2. Silkekaker (sjakkruter)
  3. Berlinerkranser
  4. Sandkaker
  5. Risboller (eller negerboller, som min mor kalte de da vi var små :fnis:)
  6. Delfiakake
    Disse er faste. Er gubben hjemme lager vi oftest kokosboller (jeg orker ikke holde på med det griseriet alene) men strever alltid med at de blir mer kokospannekaker:o. Og i år hadde jeg tenkt å prøve å lage peppermyntesjokolader. Og mulig vi kjøper en liten kransekake.

Alle småkakene er "planlagt" i adventskalenderen til ungene. I dag spurte mor mi om hun kunne være med når vi skulle bake pepperkaker, og lurte på når vi skulle gjøre det... Jeg ville liksom ikke svare foran ungene... Eldste skjønte det nok, for hun bare smilte:D


#27

Hjertensfryd sa for siden:

Skal me no sjå. Pleier å bli litt her i huset.

-Pepperkaker
-Kakemenner
-Risboller ( kva gjer ein ikkje for mannfolka )
-Kokosmakroner
-Delfiakake ( eg gjer nesten litt for masse for mannfolket mitt )
-Lussekatter må til på Lucia dagen
-Sjakkruter
-Og endå nokre til som eg ikkje heilt husker i farten. I tillegg kjem jo alt julesnopet som eg har pleid å lage. Me koser oss virkelig i adventstida og romjula :knegg:


#28

Tangina sa for siden:

Jeg er ikke spesielt glad i kaker, men liker å bake, så her blir det alltid en del slag. På våre store familiejulfeiringer, hender det vi har både 14 og 15 slag når alle bidrar. Jeg pleier i hvert fall å bake:

Pepperkaker
Skårne pepperkaker
Fattigmann
Kokosmakroner

Og av godis blir det:
hjemmelaget marsipan med sjokoladetrekk
karameller av et eller annet slag
salte mandler

Og muligens noe mer.


#29

gnuri sa for siden:

Min liste er

1 pepperkaker- ikke slike figurer, men slike som må skjæres

2 gaffelkaker (tynne, sprø kokoskaker)

3 serinakaker

4 krumkaker

mer tviler jeg på det blir...:o


#30

rine sa for siden:

Siden førjulstida er "høysesong" for meg jobbmessig, blir det ikke så mye baking.
I år blir det kokosmakroner og kakemenn. I tillegg lager vi pepperkakehus.


#31

nolo sa for siden:

Sjokoladekjeks (cookies), Sarah Bernard og Pepperkakehus fra byggesett.

Lussekatter og Maxis aniskringler.

Delfiakake.

Og så bidrar svigermor oftest med noen tradisjonelle julekaker. :)


#32

oslo78 sa for siden:

Hos oss ville lista sett slik ut (hvis jeg skulle feiret jul hjemme):

  1. Hvite kakemenn
  2. Pepperkaker
  3. Cookies
  4. Krumkaker - (må serveres med krem - nam)
  5. Brownies

#33

Kneazle sa for siden:

Hvordan smaker disse skårne pepperkakene? Og er de tørre og harde, som vanlige pepperkaker? Oppskrift? :blafre:


#34

Nenne sa for siden:

Jeg holder meg ikke til de tradisjonelle julekakene, det blir sjelden nok tid til det. I stedet baker jeg sånne som jeg vet blir spist. Hos oss ser lista sånn ut:

  1. Pepperkaker
  2. Kakemenn
  3. Nøttetopper
  4. Drømmer
  5. Kokosmakroner som regel
    De neste to kommer fra min mormor
  6. Smultringer
  7. Krumkaker

I tillegg lager jeg alltid risboller og nøttepraliner alene og litt annet av konfekt også sammen med ungene og Kaija og hennes unger. Halvparten av nøttepralinene byttes i Sarah Bernard som ei venninne lager forresten.

Lefser hører også med. I år kjøper jeg, men neste år, DA skal jeg bake selv.


#35

Storm sa for siden:

  1. Pepperkaker (for å komme i førjulsstemning) (ferdigdeig seff)
  2. En tur på Åpent bakeri eller Baker Hansen :sparker:

Jeg liker egentlig ikke julekaker noe særlig, så om jeg skulle fristes til å lage noe måtte det blitt noe "moderne" som faktisk smaker godt.


#36

Michelle sa for siden:

Her bakes det krumkaker, kokosmakroner, pepperkaker,kransekake,colakaker, risboller. Av mamma får jeg noen slag til. Vi er ikke kakeglad noen av oss men bakt blir det likevel.
Ellers blir det gjærbakst og gode brød og dajmkake som er godt å ha i fryseren.


#37

Lyppa sa for siden:

Vi baker hvite kakemenn hvert år, ellers varierer det litt. Er ikke noe spesielt glad i småkaker, men sjokoladekjeks er godt.Mamma bidrar med noen ordentlige kaker:).


#38

Veronal sa for siden:

Skalvise:

  1. Pepperkaker av Ikeas pepperkakedeig
  2. Pepperkakehus av nevnte deig
  3. Kakemenn (håpet å få tak i Ikeadeigen, men det ser ut for at vi må lage selv)
  4. Marsipan (råmarsipan, figurmarsipan, marsipanchips og ingrendiens i konfekt)
  5. Kransekake (kransekakekake, kransekakestenger dyppet i sjokolade, kransekakestenger ikke dyppet i sjokolade)
  6. Konfekt (4 ulike slag)
  7. Engelsk julekake

Hey, 7 slag, jo!


#39

gnuri sa for siden:

Emma- de skårne pepperkakene er nydelige synes jeg. :nam:
oppskrift:

Verdens beste pepperkaker (ja- de heter det :) )

250 g. smør
125 g. lys sirup
250 g. melis
1/2 dl kremfløte
400 g. hvetemel
2 ts natron
2 ts. malt nellik
1 ts. kanel
100 g. hakkede mandler

Kok opp smør, sirup, melis og fløte under omrøring.
la blandingen få avkjøle litt og rør inn resten av ingrediensene.
Elt deigen godt.
Trill ut til en pølse (ca. 4-5 cm tykk)
Skjær skiver og legg på papirkledd plate. Om pølsen er for varm til å skjære i, kan den legges litt i kjøleskap før man skjærer den.
Stekes 200 grader i ca. 10 min.
La kakene avkjøle litt før de legges på rist.

:værsågod:


#40

Kneazle sa for siden:

Tusen takk, gnuri! :klemme:


#41

kokosbolle sa for siden:

Vi gjerne bake, hvis det blir tid:
Pepperkaker (deig er kjøpt inn, men i fjor ble den liggende til august i år før vi heiv den :flau:)
Serinakaker (namnam)
Colakaker
Cookies


#42

Cathrine H sa for siden:

Jeg har planer om å bake noe, men det er tvilsomt at det blir 7 slag. Ender alltid med å kaste en hel haug allikevel, så jeg kan likegodt begrense meg :)

Har uansett planer om å bake følgende:

  1. Pepperkaker av kjøpedeig, of course.
  2. Montere pepperkakehus, kjøpt det også
  3. Mor Monsen kake
  4. Peppernøtter
  5. Div konfekt og marsipan
    Også kjøper jeg smultringer, kromkaker og evt kransekakestenger.

Det burde holde i massevis!
Hadde jeg ikke hatt en ettåring kjasende rundt bena mine, ville jeg kanskje ha bakt litt mer, men jeg er avhengig av at sambo er der og holder henne borte fra ovnen og ikke går i veien.

Gleder meg skikkelig! Det er en av de koseligste tradisjoner jeg vet om!


#43

Tante Grønn sa for siden:

Her skal det bakes pepperkaker, cookies og lussekatter.
Av konfekt blir det mozartkuler, litt annen julemarsipan samt karameller.

Kromkaker får jeg av mamma.


#44

Che sa for siden:

Jeg baka i fjor - og kasta dem i mai. treg
Kokosmakroner og brune pinner var det jeg laga. Brune pinner og pepperkaker er nok det vi lager i år.

  • diverse konfekt kanskje.

#45

Ibidelma sa for siden:

Vi lagde havremakroner igår. Det var veldig godt jo. Tror ikke de holder til jul, så det skal vi lage igjen.
Ellers skal vi være hos svigers i jula, og da trenger jeg ikke bake noe særlig til å ha her hjemme :)


#46

gnuri sa for siden:

smurfine- har du oppskrift på havremakroner ? :vilha:


#47

Acsa sa for siden:

  1. Engelsk fruktkake
  2. Pepperkaker
  3. Serinakaker
  4. Berlinerkranser
  5. Kransekake
  6. Brune stenger
  7. Delfiakake

Kanskje kokosmakroner, hvis vi får tid. :)


#48

Tangina sa for siden:

Jeg bruker oppskrift fra Espelids rutete kokebok:

125 g mandler
200 g smør
2 dl sukker
1 dl sirup
2 ts malt ingefær
2 ts kanel
2 ts nellik
1 ts natron
350 g hvetemel

Mandlene grovhakkes (oppskriften sier at de skal skoldes, men det gidder ikke jeg). Smør og sukker røres hvitt, så har man i sirup, krydder og natron, og til slutt mandlene og hvetemelet.

Deigen eltes smidig og rulles i to jevntykke pølser som klappes flate på toppen og siden så de blir rektangulære. Pakk pølsene inn i gladpack og legg dem i kjøleskapet noen timer eller over natta. Så skjæres pølsene i tynne skiver som legges på stekebrett med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på plata før de taes av.

De er veldig lettvinte å lage, og smaker mye bedre enn vanlige pepperkaker - det synes vi i hvert fall i vår familie. Det er de eneste julekakene jeg spiser for mer enn syns skyld.


#49

mina sa for siden:

Smultringer, Goro, krumkaker, pepperkaker, kolakaker og julemanna er obligatoriske.
Hvis jeg har tid blir det Berlinerkranser, iskake og ei konfektkake også.


#50

Tito sa for siden:

Jeg har lagd:
Pepperkaker
Hvite kakemenn (myke og luftige)
Sjokoladestenger
Colastenger
Pikekyss (nam-nam)

Skal også lage havresjokoladekuler rullet i kokos eller perlesukker, risboller, peppermyntekuler med mokkabønner, chocolate chip cookies og jærlefser (hvis jeg får tid til det).


#51

Hobbes sa for siden:

Jeg skal gjøre det samme som deg i år, Koma. Prøve helt nye tradisjoner. Men vi skal ikke ha jula hjemme da, så vi tar med kakene til mamma og pappa. Mamma har nesten sluttet å bake.

Vi skal prøve oss på:

Pepperkaker (takk, Ikea)
Kransekakestenger (Takk, Odense)
Brune pinner
Kakemenn
Sarah Bernhard
Sjakkruter eller hva de nå heter
Kokosmakroner


#52

Tertit sa for siden:

Jeg skulle egentlig ikke bake så mye i år, men det ble litt likevel.

Har bakt:

  • jo-jo kaker
  • sandnøtter
  • serinakaker
  • kokosmakroner
  • pepperkaker
  • kakemenn
  • deigen til berlinerkransene ligger klar i kjøleskapet

Ellers skal jeg bake nøttekake og delfiakake.


#53

gajamor sa for siden:

I morgen skal her bakes kakemenn og pepperkaker, mer gidder jeg ikke når vi likevel skal reise bort. Vanligvis har jeg vekslet på disse:

Tjukklefse (man har da selvsagt takke)
Goro (man har da selvsagt elektrisk gorojern)
Krumkaker (man har da selvsagt elektrisk krumkakejern)
Smultringer (man har da selvsagt smultringepresse)
Fattigmenn (man har da selvsagt fattigmanntrille)
Diverse typer pepperkaker/sirupssnipper/skårne
Jødekaker
Kransekaker og -stenger, nøttemakroner, kokosmakroner
Delfiakake, risboller, cornflakesboller
Havreflarn

De siste krever dessverre ikke eget utstyr. Jeg er glad vi har mye lagringsplass....

Tørrvafler er glutenfrie, og burde vel være kurante å lage melkefrie også?

500 g potetmel
250 g sukker
250 g smeltet smør (margarin, blå soft, whatever)
4 egg
3 ts bakepulver

Pisk eggedosis av egg og sukker, bland i det tørre.

Kan stekes i vaffeljern, men da må du smøre godt hele tiden, og det blir et svineri å få rent etterpå. Vi la bare røra i klumper på ei stekeplate, 225 grader i noen minutter. De skal være ganske lyse, og er veldig sprøe og gode.


#54

Zip sa for siden:

Me lager berre dei me likar godt alle.

  1. Pepperkaker
  2. Sandnøtter
  3. Krumkaker
  4. Brune pinner
  5. Kvite kakemenn

I tillegg bakar eg bollar, kanelsnurrer og rundstykker, me er veldig glad i gjærbakst. :)


#55

Teofelia sa for siden:

Jeg lager krumkaker (fordi jeg steker dem med en venninne og vi har det gøy mens vi holder på). Og dessuten Sara Bernard, sandnøtter, Maximillias coockies, pepperkaker og pepperkakehus.


#56

Hasselnøtt sa for siden:

I fjor bakte jeg mitt første og eneste slag, og det var pepperkaker. Ikke blei de gode, og ikke blei de fine. I år er jeg imidlertid veldig ambisiøs og prøver meg på pepperkakehus. :knegg: Det blir vel kanskje pepperkaker også, men ikke noe annet.


#57

Slettet bruker sa for siden:

Vi lager vanligvis risboller.

De går som regel i søpla i november neste år. Det er ingen her som er noe glade i kaker.


#58

Ami sa for siden:

:rofl:


#59

Veronal sa for siden:

Oppdatering:

  1. [stryk]Pepperkaker av Ikeas pepperkakedeig[/stryk]
  2. [stryk]Pepperkakehus av nevnte deig[/stryk]
  3. Kakemenn (håpet å få tak i Ikeadeigen, men det ser ut for at vi må lage selv)
  4. [stryk]Marsipan (råmarsipan, figurmarsipan, marsipanchips og ingrendiens i konfekt)[/stryk]
  5. [stryk]Kransekake (kransekakekake, kransekakestenger dyppet i sjokolade, kransekakestenger ikke dyppet i sjokolade)[/stryk]
  6. Konfekt (4 ulike slag)
  7. [stryk]Engelsk julekake[/stryk]

#60

Kneazle sa for siden:

Du ligger godt an, skjønner jeg? :knegg:


#61

Pingis sa for siden:

Jeg skulle egentlig ikke lage noe særlig til jul. Men nå har jeg laga pepperkaker og kransekakepinner, Sara Bernard skal bakes i morra, og så har jeg lyst til å lage krumkaker og kakemenn og kolakaker. :gruble: Og mozartkuler. Hvem i huleste skal spise alt dette?


#62

Veronal sa for siden:

:pekele:


#63

Kneazle sa for siden:

:vilha:

Jeg har bare bakt pepperkakehjerter til kjøkkenvinduet.


#64

Ami sa for siden:

:hehehe:
Jeg tror det blir kokosmakroner og bare det.

Veronal, du skremmer vannet av meg. :skremt:
Hva er det du er laget av?


#65

Veronal sa for siden:

Jeg har egentlig outsourced det meste til Nebbia. :nemlig:


#66

Ami sa for siden:

Ah, det hjelper å ha ei kjerring. :nemlig:


#67

snus sa for siden:

Her bakes peppekaker, kokosmakroner og delfiakake så får jeg hjemmelagde smulteringer og kromkaker


#68

Hobbes sa for siden:

Og vi har kommet like langt som Amidriel. Men neste uke braker det løs. Må bare bake lussekatter på lørdag først.


#69

Nenne sa for siden:

Skal vi se:

Da var pepperkakene i boks, det samme er drømmene, risbollene og nøttepralinene. Lefsene er i fryseren sammen med smultringene og Sarah Bernardene jeg fikk fra venninna mi. I morgen baker jeg nøttetopper og så får jeg altså krumkaker av mormor.

Til helga baker vi lussekatter og rundstykker. I neste uke steker jeg medisterkaker. (Kaker det også. ;) )

Da gjenstår konfektverksted og kakemenn til siste helga før jul.

Jammen, kommer vi ikke i mål i år også. :)


#70

Kula sa for siden:

Jeg vet ikke riktig ennå. Jeg har ikke fått kakeboksene av mamma ennå.

Damen er vist sent ute i år. :nemlig:


#71

Ami sa for siden:

Hey, jeg skal lage lussekatter til Amidatterens barnehage i morra. Og det står ikke på lista engang! :stolt:


#72

Hyacinth sa for siden:

Dere som lager Sarah Bernhard: Lager dere ordentlige Sarah Berhard eller de litt mer lettvinte variantene? Moren min lager bare de originale, hvis en kan kalle dem det, og jeg kjenner jeg føler at jeg jukser litt hvis jeg lager de enkle variantene. :sparke:


#73

Veronal sa for siden:

Da må du definere hva som er ordentlige SB. (Jeg har laget med kransekakedeig, trøffelkrem og sjokoladecoating.)


#74

Pingis sa for siden:

Vi lager ikke SB med nugatti, i alle fall. Jeg lager de samme som Veronal.


#75

Hyacinth sa for siden:

Aner ikke hvordan mora mi lager dem, men det er iallefall ikke kun med kremfløte og sjokolade og sånt.


#76

Veronal sa for siden:

Mener du at trøffelkrem er juksevarianten? :blånn: Ring din mor i kveld, Hyacinth. :må oppklares:


#77

Hyacinth sa for siden:

Ringer nå! :D



#79

Hyacinth sa for siden:

Min mors Sarah Bernhardt
(Visstnok korrekt skrivemåte. Oppkalt etter skuespiller.)

Bunn:

200 g malte mandler
200 g melis
3 eggehviter (2? kommer an på str). Pisk stiv.

Kna godt sammen, trill ut pølse, del i biter. Stek 200 g-220, ca. Litt varm ovn.

Fyll:

60 g melis
3/4 dl vann

Kok i minst et kvarter på svak varme. Seigt. Visp 3 eggeplommer. La vispen gå og tøm i sukkervann mens det er kokvarmt. I en stråle. Tykt. Avkjøl. 150 g smør høvles på en tallerken så det blir mykt. Bland en ss kakao i eggemassen. Ta i en ts med smør om gangen mens vispen går. Men da må eggemassen være kald. Smør oppå kakene. Sett kaldt. Kjøleskap. En dag eller to. da blir bunnen mykere. Skal være litt seige. Sett så i frysen. Ha litt ekte rom i kremen hvis du vil.

Topp:
Smelt sjokolade i vannbad, en plate. Ikke delfiafett. Dypp kakene raskt i dette. Ha en skål i gryten, smal skål. Sett i frysen igjen.

Jeg skrev med en hånd mens jeg snakket i tlf, så bær over med trykkleifer.


#80

Pingis sa for siden:

:popcorn:


#81

Veronal sa for siden:

Wow. Skjønner at trøffelkremen er hurtigvarianten. (Jeg tør ikke tenke på hva vi skal klassifisere nugattivarianten som. :knegg: ) :noterer:


#82

Hyacinth sa for siden:

Hun sier at dette ikke blir typisk smørkrem. Hun hadde visst en oppskrift med smørkrem også, men den var ikke like god.


#83

Hyacinth sa for siden:

Nugatti! :dåne:


#84

Pingis sa for siden:

Høh. Jeg tror jeg er tilhenger av kakeevolusjon. Sarah Bernhardt med smørkrem har blitt til Sara Bernard med trøffelkrem. Verden går framover. :nemlig:


#85

Veronal sa for siden:

Det var ikke meg. Det var ikke meg. :niks:


#86

Hyacinth sa for siden:

:haha:


#87

Hyacinth sa for siden:

Ikke kopier oppskriften "min" før nå, jeg har nemlig rettet en relativt grov feil i fyllet.


#88

Pingis sa for siden:

Det er flere grove feil i fyllet, Hyacinth. Melis, vann, eggeplommer, kakao og smør skal byttes ut med kremfløte og kokesjokolade. Har du et snev av dysleksi?


#89

Hyacinth sa for siden:

:knegg:


#90

evaj sa for siden:

sjakk ruter og tyske skiver,


#91

Pingis sa for siden:

Vi har bakt kakemenn for første gang i dag. Geniale greier! Det smaker jo strengt tatt som søt og sprø papp, men poden er strålende fornøyd, og spiller ut scener fra Cars med traktor- og bilkaker.


#92

Hobbes sa for siden:

Kakemennene blir nok ikke noen schläger her. I tillegg til dette har vi laget (og spist opp...) marsipan. SB'ene slapp jeg opp for smørkrem i går kveld, så i kveld skal jeg prøve Skilpaddas trøffelkrem. Adriennes kokosmakroner var farlig gode, og forsvant på null komma niks. Jeg skal doble oppskriften, og kjøre en runde til på dem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.