Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget konfekt

#1

Fibi sa for siden:

Vi fikk en sjokoladesmelter til jul for et par år siden. Den står fremdeles i esken sin. :flau: (Det verste er at vi ga en sånn til de vi fikk den av. Samme året. :knegg: ) Jeg synes jo egentlig at jeg må få brukt den. Det følger med forskjellige typer former. Hjerter og skjell blandt annet. Men hvordan lager jeg konfekt? Må jeg ha noe i sjokoladen for at den ikke skal bli rar når den har vært smeltet? Jeg så noe på tv (kitchen chemistry) om at tempen må være sånn og sånn for at sjokoladen skal bli "seg selv" etter å ha vært smeltet...

Hva er godt å ha inni konfekt? Er det mulig å få kjøpt nougat?

Prøver å finne et prosjekt til neste helg. :knegg:


#2

Mauser sa for siden:

Nougat er ikke spiselig!

Marsipan, fondant, peppermyntekrem etc er saker. Samt alt du har i barskapet.

Temperaturer og slikt står vel i bruksanvisningen?


#3

Karamell sa for siden:

Vi har flere julegodt-tråder her. Min favortitt er trøfler.

Du får kjøpt nougat ja.


#4

Fibi sa for siden:

Mauser: Nougat er jo fantastisk! Jeg kjøpte en sinnsykt god nougat da vi bodde i Stockholm, som jeg brukte til å lage varm saus av. Hadde (ekstreme mengder) av dem over vaniljeis. Namme!


#5

Dixie Diner sa for siden:

Nougat selges i så og si alle butikker, til og med Rema. :glis: Jeg elsker nougat. Den ligger ved bakevarene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.