Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken oppskrift og hvordan steke bilkake?

#1

Benzo sa for siden:

Snuppa fyller 4 år om et par uker og har ønsket seg råsa bilkake. Form er kjøpt inn og i dag skulle jeg prøvebake. Brukte Toro sin langpannekake, da det kanskje kommer et barn med cøliaki. Vel, kaka ble steinhard i kantene og sørpete inni. Stekte den på 175 grader, nest nedert i ovnen. Det var åpenbart feil. Så, hva gjør dere med de lekre bilkakene? Ser kaka bare bra ut, eller får dere den ok på smak også.
Vedr. pynting, har noen av dere erfaring med bruk av hvit sjokolade? Den smørkremen som blir anbefalt høres så vanvittig kvalm ut.


#2

Benzo sa for siden:

Ingen som kan svare? Makan. :snurt:


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Eg bakte Cars bilen til eldstemann sin 4 års dag. Uten egg, melk og gluten. :knegg:

Men det kjem vel litt ann på kva form du har. Mi form var grei å steike i.
Eg hadde ein pakning med glutenfritt mjøl som eg brukte. Den var ikkje av dei beste ( fekk eg høyra etterpå :snurt: ) Og kaka blei nok ein smule rar. Men ungane tok no eit stykke kvar, og gutten var fornøyd med overraskelsen som mammaen hadde funne på.

Vil du ha bilde og eller ? :knegg:


#4

Benzo sa for siden:

Ah, endelig en lærd. :knegg:
Har cars formen jeg også. Husker du hvilken temperatur og hvor i ovnen du stekte? Bilder er alltid velkomne, jeg ikke har peiling på kakepynting.


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Eg meiner eg steikte den ved 175 grader. Trur eg brukte kakeoppskrifta som sto bakpå den kartongen med glutenfritt mjøl.

Mannen meiner eg steikte den litt nede i ovnen. Altså ikkje heilt nederst, men ikkje i midten heller, viss du skjønner.
Skal finna nokre bilder av vraket :knegg:


#6

Benzo sa for siden:

Det var nøyaktig slik jeg stekte den også. Fronten og bakparten kunne jeg slått ihjel en elg med mens resten var suppe. Fatter ikke hvordan jeg skal få den jevnt stekt når forma er så dyp på midten. :vurderer gelebil:


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Lurer på om eg la folie over den på slutten for å få den ferdig steikt og skrudde ned varmen.


#8

Benzo sa for siden:

Hmm, kanskje det er trikset.


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Slik såg den ut, då den kom ut av formen.

Og noko i den duren her då eg var ferdig med å pynte.

Eg brukte ei smørkrem oppskrift frå det unevnelige forumet. Er litt usikker på om det var cacas sin.


#10

Honda sa for siden:

ha bakepair over så blir den ikke svidd


#11

Benzo sa for siden:

Lekker kake! Min så alt annet en slik ut da den kom ut. Nå ble jeg usikker på om det faktisk er cars formen jeg har. :sjekker:



#13

Hjertensfryd sa for siden:

Det finnest jo ein 3d bil og. Den tipper eg er verre å få til. ( seier ho som har planer om å lage prinsesse kake i helga )


#14

Susse sa for siden:

Jeg har ikke cars-formen, men en annen bil fra Cacas. Bruker alltid Møllerens langpannesjokoladekake, den er uten melk og egg, noe som passer oss. Steker på nederste rille på rundt 180. Om kaka blir alt for høy kutter jeg den til etterpå. Blir den veldig brun på toppen, legg på bakepapir til den er ferdigstekt.
Viktig å la den stå en stund å kjøles ned før du snur den. Å smøre evt. mele den godt først er helt avgjørende.

R sin 3års kake

Ser du har samme formen som meg. Denne krever laaang steketid ! Vær tålmodig, så går det utmerket.


#15

Benzo sa for siden:

Hva er laaang steketid? :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.