Hondacrv sa for siden:
Til vanlig er det greit nok m toro, men jeg har lyst å lave en SKIKKELIG julegrøt, med ekte vaniljestang og greier. :p Er det noen som har en god oppskrift?
Vi er 3 i husstanden, men spiser masse grøt :nikker:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Hondacrv sa for siden:
Til vanlig er det greit nok m toro, men jeg har lyst å lave en SKIKKELIG julegrøt, med ekte vaniljestang og greier. :p Er det noen som har en god oppskrift?
Vi er 3 i husstanden, men spiser masse grøt :nikker:
Maiden sa for siden:
Jeg bruker oppskriften på pakken, og så har jeg oppi litt fløte. :blunke:
Obelix sa for siden:
Jeg pleier å lage av 5 eller 20 min ris og tilsetter ganske mye vaniljesukker.
Da blir grøten god da :nemlig:
Fluke sa for siden:
Jeg bruker oppskriften på pakken, sånn stort sett iallfall, men har i sukker og smør i tillegg. :nam:
Filifjonka sa for siden:
:confused: Vaniljesukker i grøten? Snakker dere om riskrem nå?
Fluke sa for siden:
Jeg tenker at så lenge jeg finner på å ha sukker i grøten, kan andre ha vaniljesukker. :vetikke:
Filifjonka sa for siden:
Ja, for meg er begge deler like rart. :humre:
Hyacinth sa for siden:
Jeg synes også det er godt med litt vaniljesukker i grøten. Litt (men ikke mye) sukker, litt salt, meierismør og litt fløte er også herlig.
Fibi sa for siden:
Fløte, salt og meierismør er et must. Sukker eller vaniljesukker er forbudt i mitt hjem. (Det har tatt meg åtte år å venne mannen av med å ha masse sukker I grøten.) Grøten skal være kremete og litt på den salte siden. Altså ikke salt salt, men langt i fra søt. Jeg kan godt bruke vaniljestang, for den er ikke søt, bare "vaniljete."
Susse sa for siden:
Vi koker på gammelmåten. Først koker vi opp risen med en skvett vann til det er dampet bort. Så langkoker vi med lettmelk en god time. En liten skje vaniljesukker hører med, salt like så.
På grøten av vi sukker, kanel og smørøye.
Molo sa for siden:
Geisha, er det ikke det den heter? Jeg smelter litt smør og vann som jeg koker risen i først før jeg sper med melk. Til julegrøten bruker jeg H-melk. Sukker og en god del salt. Koke leeenge! :nam:
AprilRyan sa for siden:
Jeg synes konsistensen blir så ekkel og rar med snarkokte gryn. Svigermor brukte det i fjor jul og hele julegrøten og riskremen ble ødelagt for min del.
Dixie Diner sa for siden:
Det er vaniljesukker i alle halvfabrikata-grøtene. Åpner du posen, kjenner du DEN vaniljelukten. :p Jeg elsker det og synes det skal være vanilje i risgrøt. Sukker også, liker den søt.
Mannen til Fibi har peiling. :nemlig:
Obelix sa for siden:
Den må ikke kokes for lenge. Da blir riskornene bløte og rare.
Og det skal være vaniljesukker i grøten :nemlig:
Retz sa for siden:
Det er heller ikke lurt å lage grøt av jasminris hvis man skal lage riskrem av den.
allium sa for siden:
Jeg bruker aldri snarkokt ris. Jeg bruker aldri vann heller, det blir da ikke godt?
Kok opp H-melk og vanlig langkokt grøtris i forholdet 1 liter melk, 1,5 dl ris. Kok noen minutter, sett i kald ovn. Kok opp igjen etter en time eller to, sett tilbake. Når det er spisetid er det bare å gi grøten et godt oppkok.
Angelique sa for siden:
Bruker Geisha og koker den langsomt.
Jeg bruker ikke sukker i grøten eller vanlije.
Kun litt sukker, kanel og smør oppå når jeg spiser.
Cazandra sa for siden:
Langkoking er det aller aller beste. Litt vaniljesukker og fløte gjør susen.
Jeg elsker sukker, kanel og rødsaus på.:nam:
Tjorven sa for siden:
Vi lager en del 5-minuttersgrøt sånn ellers, men til jul lager vi den typen som skal koke lenge.
Og selvfølgelig skal det være vaniljesukker i grøten. Oppå grøten har vi sukker, kanel og ordentlig smør.
Hjertensfryd sa for siden:
Bruker berre den vanlige Geisha grøten me. Aldri hatt noko anna i hus. Lørdagsgrøten skal liksom ta ein time å lage den. Alltid brukt h-melk og litt salt. Koker den slik det strå på pakningen.
Aldri hatt noko sukker eller anna dill oppi grøten. Men me har sukker og kanel på grøten ( og dei andre har smør på og )
Gwen sa for siden:
Her er det mannen som er grøtkoker og han gjør det glimrende hver gang!
Han bruker Geisha grøtris og blander med H-melk. Koker den opp tidlig om morgenen og setter den inn i ovnen på 50 grader resten av dagen. Rett før den skal serveres så tynnes den ut med mer melk, tilsettes vaniljesukker og kokes opp igjen. Da er grøten/kornene myke og gode. :nam:
Serveres med sukker, kanel og meierismør.
ILY sa for siden:
Julegrøt med rømme
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=169631
Om den er god, det vet jeg ikke. :p
Filifjonka sa for siden:
Det så godt ut med rømme syns jeg. Mye bedre enn vaniljesukker. :jupp:
Hondacrv sa for siden:
Har visst ikke vært inne på en stund. Men Geisha er altså en grøtris? Er det noen som vet om man bare kan pælme nedi en vaniljestang?
Jeg trenger litt sånn punkt for punkt og nøyaktige mål :knegg:
Niobe sa for siden:
noterer Jeg er ingen grøtkoker, men hadde tenkt jeg skulle bli. :o
Dixie Diner sa for siden:
Pft, det er jo to helt forskjellige ting med vidt forskjellig smak, i så fall må man ha i begge. :nemlig:
Snippa sa for siden:
Langkokt grøt m/vaniljesukker :jupp:
Ellers ingen hokus-pokus.
Kan forøvrig melde om at riskrem laget på hurtigris av middagstypen iblandet krem ikke er godt.
Hondacrv sa for siden:
Men Snippa, er det som skal koke i 25 minutter hurtigkokt? :flau:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.