Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget surkål

#1

Amic@ sa for siden:

Jeg er pinnekjøttspiser i jula, og ikke spesielt glad i ribbe. MEN elsker surkål! Så når det er ribbemiddag spiser jeg surkål med litt saus og medisterkaker til.. Har aldri prøvd å lage hjemmelaget surkål før men innbiller meg at det må være svinaktig godt?! Noen som har en god oppskrift?


#2

Observatøren sa for siden:

Jeg lager min slik:

Hodekål - deles i biter og strimles med ostehøvel.
Salt
Vann (2-3 dl pr gryte, nok til at kålen dampes, ikke kokes)
Karve

Alt has oppi en stor gryte, og dampes til kålen er mør. Tilsett deretter eddik (noen spiseskjeer) til det smaker syrlig. Tilsett evt litt sukker.

Som du skjønner lager jeg dette på slump.


#3

Pingis sa for siden:

Vi lagde sauerkraut på laben en gang. Det var jammen ikke mye fristende.


#4

Amic@ sa for siden:

Litt dårlig på Slump laging av mat jeg .. Men takk for oppskrift. Må vel prøve meg frem.

Noen flere som har oppskrift?


#5

Tangina sa for siden:

Vi lager den også på slump. Min jobb har i alle år vært å finsnitte mengder av kål julaften formiddag (vi har stor familiejul), og så er det moderen som slumper med karve, eddik og sukker - og ribbefett, hvis jeg husker rett. I min gamle Gyldendals Store Kokebok, står det følgende:

1 kålhode (ca 3/4 kg - rød eller hvit)
75 g smør/svinefett
1/4 liter ripssaft eller eddik
2 ss sukker
1-2 oppskårne epler
ca 1/2 ss karve
ca 2 ts salt

Ha fettet i kjelen. Finstrimlet kål og epler legges i kjelen med salt og karve mellom lagene. Bland saft/eddik og sukker (hvis man bruker saft tilsettes sukker bare hvis saften er sur) og hell over kålen. Sett kjelen over varmen og småkok til kålen er helt mør. Bruk svak varme så slipper man å røre.

Høres ut som en grei oppskrift, men jeg tror jeg kommer til å droppe eplene når jeg skal lage surkål helt alene for første geng denne jula.


#6

allium sa for siden:

Tanginas oppskrift ligner på den moren min bruker. Og hun putter gjerne en hel ribbebit oppi. Det blir best med rødkål.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.