Tammen sa for siden:
Inspirert av kokkosbolle vil jeg dele en knallgod oppskrift med dere.
Har med hell redusert saltmengden, og brukt speltmel. De er kongegode når man får de tynne og sprø.:ja:
Libras Klibrød
-
ca 1,1 liter vann.
-
50 g linfrø
-
100 g sesamfrø
-
200 g havrekli
-
100 g hvetekli
-
150 g sammalt hvete , grov
-
150 g sammalt rug, grov
-
1 ts salt
-
Bland alle ingrediensene godt ( dette blir en svært klissete røre)
-
Kle tre stekeplater med bakepapir ( evt teflon eller silikonpapir) og stryk deigen utover i tynne lag på platene med en slikkepott. Jo tynnere lag, jo sprøere brød.
-
Stek deigplatene ved ca. 200 °C i 15 min.
-
Avkjøl litt og skru ovnen ned til 100 °C.
-
Løsne brødet fra bakepapiret og del opp i passende biter ( jeg foretrekker de ganske små). Det er lurt å bruke saks. NB! ikke la de avkjøles for lenge da de kan bli for harde.
-
Legg bitene på rist og tørk dem i ovnen ved 100°C, til klibrødene er helt sprø ( her må du prøve deg frem, husk, de skal være HELT sprø )
-
Oppbevares i tett boks.
Smaker også godt med andre frø , eks. solsikke.