Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Libras klibrød

#1

Tammen sa for siden:

Inspirert av kokkosbolle vil jeg dele en knallgod oppskrift med dere.
Har med hell redusert saltmengden, og brukt speltmel. De er kongegode når man får de tynne og sprø.:ja:

Libras Klibrød

  • ca 1,1 liter vann.

  • 50 g linfrø

  • 100 g sesamfrø

  • 200 g havrekli

  • 100 g hvetekli

  • 150 g sammalt hvete , grov

  • 150 g sammalt rug, grov

  • 1 ts salt

  • Bland alle ingrediensene godt ( dette blir en svært klissete røre)

  • Kle tre stekeplater med bakepapir ( evt teflon eller silikonpapir) og stryk deigen utover i tynne lag på platene med en slikkepott. Jo tynnere lag, jo sprøere brød.

  • Stek deigplatene ved ca. 200 °C i 15 min.

  • Avkjøl litt og skru ovnen ned til 100 °C.

  • Løsne brødet fra bakepapiret og del opp i passende biter ( jeg foretrekker de ganske små). Det er lurt å bruke saks. NB! ikke la de avkjøles for lenge da de kan bli for harde.

  • Legg bitene på rist og tørk dem i ovnen ved 100°C, til klibrødene er helt sprø ( her må du prøve deg frem, husk, de skal være HELT sprø )

  • Oppbevares i tett boks.

Smaker også godt med andre frø , eks. solsikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.