Jeg gidder ikke å gi meg i kast med de 7 tradisjonelle slagene, men jeg må jo bake til jul (i år skal vi feire hjemme og alt). Dette er det jeg har tenkt til å lage:
Jeg baker veldig lite til jul. HAdde håpet pappa lagde store porsjoner med julekaker i år så lille meg kunne fått litt, men nei. Han har bare bakt små porsjoner han. Hørt slikt!
Vi har bakt pepperkaker og skal bake noen cookies i helga håper jeg.
Kransekaka står i fryseren, men den er bakt av Råde Bakeri, den er himmelsk god.
Vi har bakt pepperkaker, og det blir nok med det. Dvs, jeg vurderer å prøve Sarah Bernhard i år, men jeg får se om jeg blir i bedre form først (har vært syk lenge nå). Ellers bruker jeg å lage brente mandler, og vi lager hjemmelaget marsipan - men ingen av delene bakes jo.
Jeg skal lage kolakaker - i skrivende stund sitter jeg å vente på at ovnen skal komme opp, slik at jeg kan få inn første brettet.
Ellers har vi bakt hvite kakemenn, og vi skal bake pepperkaker og kransekake.
Tror jeg skal bake en kringle også, men det er jo ikke noe typisk julemat.
Litt forskjellig fra år til år, men noen sorter er faste: Pepperkaker pyntet med nonstop, og cookies med sjokoladebiter eller sjokoladebiter/nøtter. Og så baker jeg mange aniskringler.
I år blir det i tillegg Sarah Bernhard (etter tråden her inne), lyse kakemenn, Skilpaddas skårne pepperkaker og kransekakestenger. Marsipan og kanskje litt konfekt hvis jeg får ånden over meg.
Jeg har bakt pepperkaker, kolakaker, kakemenn, kransekakepinner og sarah bernhardt, og i tillegg har jeg lagd mozartkuler. Nå har vi ikke flere kakebokser, så det kan være krumkakeplanen utgår (selv om jeg så at de hadde krum kakebokser på nille ...).
Jeg skal steke strull når røren er klar om fem minutter. Ellers har jeg bakt pepperkaker. Flere ganger. Samt at jeg har vært på bakedag hvor vi til sammen bakte seks slag og delte baksten på deltakerne på slutten av dagen.
I boksene på kjøkkenet ligger derfor:
-brune pinner
-kakemenn
-pepperkaker
-kransekakepinner
-smørkjeks (som sikkert ikke er det riktige navnet, men gode er de)
-(snart) strull (første runde er spist opp...)
lefser
brune pinner
sirupssnipper (de har mannen bakt, så jeg kan ikke ta æren for de)
havremakroner
kransekakestenger
mandelbunn med smørkrem - Suksessterte?
Skal lage risboller i tillegg.
I tillegg har jeg bakt brød og et lass med rundstykker
Mine unger liker ikke småkaker noe særlig. I år har jeg derfor bestemt meg for å la være å bake så mye. I stedet har jeg lagd Isets snickerskonfekt, nøttesjokolade, litt mer snickerskonfekt, franske brostein, og jaggu ble det ikke enda en porsjon av snickerskonfekten. :o
(Ellers har vi kakemenn,pepperkaker, lefse, smultringer, snadderkaker og serinakaker i hus, men jeg har ikke bakt alt selv)
I år tror jeg svaret blir fint lite... men vanligvis baker jeg:
Kakemenn
Pepperkaker
cookies
fattigmenn
Kransekakebiter
marengs (pga fattigmennene ;)) - skal kanskje byttes ut med vepsebol.
Bestemor bidrar med hjorthonn, delfikakake og kokosmakroner. Mamma baker kransekaker og krumkaker, resten tror jeg hun har droppa fordi det kommer nok andre steder fra.
Jeg baker ikke, men mamma gjør. Satser på at det kommer noen krumkaker, sandkaker og smulteringer min vei :sparke:
Mamma og hennes venninner gjør noe som egentlig er litt lurt: de er 7 stykker som samles i et kjøkken. Hver dame har ansvaret for "sitt slag". Og når kvelden er omme har de 7 slag til hver.
Vi skal ikke være hos oss i julen, men skal bake pepperkaker, og så skal jeg lage Sarah Bernhard og hjemmelaget marsipan til å ta med, for det er det beste Poden vet (og ganske nær ved å være det beste jeg vet også). Og kanskje jeg lager skårne pepperkaker også, med hakkede mandler og mye krydder i. Og så tror jeg jeg skal foreslå at Poden og jeg lager en "sjokoladekake som ikke skal stekes" hjemme hos svigers på lillejulaften - den er nesten like mektig som Delfiakake, men mye bedre.
Skulle vi vært hjemme, ville jeg laget krumkaker, tror jeg, bare fordi jeg har mormors krumkakejern. Og muligens sandkaker, og muligens kransekake, og farmors mørlefser, og sikkert noen slags cookies.
:dulte: Sånn er det her i heimen også. Jeg tenkte jeg skulle få bakt ut en pepperkakedeig (kjøpt), så har jeg prøvd meg på Skilpaddas Sarah Bernhard.
De ble forøvrig knallgode, og var lette å lage.
Nå ble jeg veldig spent på disse Sarah Bernard-kakene. Jeg husker det som en meget kraftig konfektsak som bestemoren min elsket. Er det noe jeg bør prøve meg på altså?
Du liker sjokolade og kransekake, ja? I så fall er dette nærmest garantert suksess.
Mamma lager dem etter "gamlemetoden", og de blir veldig gode. Men jeg synes de som Skilpadda hadde oppskrift på i en tråd her var vel så gode, om enn litt annen smak. Jeg synes det var enkelt å lage, det sier litt. Det er en del ulike trinn liksom, men komplisert er det ikke (nå lagde jeg med ferdig kransekakemasse også).
Ikke en dritt om jeg ikke må. :knegg: I morgen skal vi til foreldrene mine og bake sammen med mamma. Det vil si: Malin og mommo baker, mens jeg tar meg av Leo. Passer meg ypperlig. :knegg:
Vi har pleid å bare bake pepperkaker som en event med venner og foreldre de siste årene, og så har jeg pleid å få kakebokser med diverse julekaker av svigermor og mamma. :)
Men i år har vi bakt pepperkaker og i morgen har jeg en plan om at vi skal bake følgende for første gang:
havreflan
vaniljetopper
colakaker/sirupssnipper
Og så får jeg en boks med kromkaker av svigermor.
I går bakte jeg Møøses sjokoladesmåjulekaker, og de var fantastisk gode! I dag har jeg (sammen med mine to sønner og 4 av deres kamerater)bakt pepperkaker, sandkaker, kokosmakroner og kransekakepinner dyppet i sjokolade. Nam nam! i morgen skal jeg bake berlinerkranser og flere kokosmakroner.
180 gr. melis (ca 2 dl)
250 gr. kokosmasse
1/4 ts. vaniljesukker
4 eggehviter
Rør eggehvitene stive. Bland veldig forsiktig i de andre ingrediensene. Lag kaker av to ss(eller som jeg gjorde; rull sammen litt kliss med hendene:humre:)
Legg på brett(smurt eller bakepapir)
Stekes i 15-20 minutter på 150 grader.
Det var nesten identisk med den oppskriften jeg fant, men der stod at jeg skulle piske melis og eggehviter sammen. Kanskje de blir bedre når de har fått satt seg litt? :hmm:
Jeg har bakt pepperkaker og colakaker men har kjøpt inn både havreflarn med sjokolade imellom og kokosboller.. får også noen krumkaker av min mor.. det får holde :nemlig: