Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stresser desember deg?

#1

Nessie sa for siden:

Jeg føler folk stresser. :gal:

Desember!! :sjokk: Vi må bake, vaske, rydde, være med på alle avslutninger, kjøpe gaver, pakke inn gaver, vaske litt mer, bake litt mer, handle juleting, besøke gamle kjente, bli kjent med nye gamle.. ellerno.. og sånn går no dagan! :o

Jeg synes det er litt trist?! Ei jeg vet av kunne ikke være med på gåtur ei helg fordi hun måtte vaske til jul? :dåne:

Jeg synes førjulstiden skal være koselig jeg. Jeg ønsker at det skal være det. Jeg prøver å ikke stresse. Huset står uten at det blir vasket også, jeg har ikke begynt bakingen, det tar ikke så lang tid - dessuten kan man få kjøpt mye fint ferdig og. Jeg har enda ikke så mye å være med på av avslutninger for barna, men gruer meg nesten til alle arrangementene som vil komme til å dukke opp i fremtiden.

Skal det være sånn?

Iår foreslo jeg å ta årsavslutning i barnehagen på januar. Ute i snøen, med akedag eller "gaukrenn". Fordi det er så mye i desember. Men flertallet av foreldrene ville ha det i desember, så da blir det en ettermiddag etter barnehagen. Så får vi håpe at folk tar seg tid til å komme, få en kopp gløgg og kooose seg. :nemlig:


#2

Karamell sa for siden:

Nix, jeg stresser ikke.


#3

indie sa for siden:

Kanskje de fleste ikke egentlig stresser så mye i desember da, siden de vil fortsette å ha det da?

Jeg stresser ikke på grunn av jula. Men det er jo eksamen snart, det stresser meg. Også stresser det meg at siste eksamen er så sen, og at jeg jo har noen gaver jeg MÅ ordne og noen mennesker jeg MÅ besøke, begge deler fordi jeg ønsker det, og at dette i år må gjøres på de travleste handledagene.

I fjor var jeg tidligere ferdig, da koste jeg meg og laget en masse hjemmelagede kaker som julegaver.


#4

amor sa for siden:

Jo. Desember stresser meg. Ihvertfall dette året. Jeg har ikke sjans til å komme rundt. Har innspurt før eksamen den 18.desember, har avslutninger i hopetall, det kommer lapper om alt ungene skal gjøre på skolen, huske å ha med osv osv, har hus som står på hode, har pakker som må kjøpes og pakkes, har baking som må gjøres og aller helst skulle jeg veldig gjerne ha kost masse og slappet av med ungene.

En kombinasjon av det hele, nytter ikke. Jeg henger i stroppen, forsøker å ta en ting av gangen og vet jo at det blir jul i år også. Ihverfall fra den 23....


#5

Chanett sa for siden:

Det eneste som stresser meg i desmber er retting av tentamen og karaktersetting. Alt det andre er kos når man har en plan.


#6

Mjau sa for siden:

Mannen er mest stresset i desember pga jobb. Det er høysesong, og desember har alltid vært litt "hard" for oss. Han blir litt borte og tenker vel mye på jobb, så puster han ut når julaften kommer.

Ellers stresser ikke jeg med annet enn julegavene, og så må man jo prøve å holde huset sånn nogen lunde.
Det blir vel værre når man får barn.


#7

Kate sa for siden:

Vi MÅ ingenting. Jeg er sikker på at jula blir like fin selv om ikke huset er rundvasket og alle kakeslag bakt. Jeg koser meg med mine, og vi gjør hyggelige ting sammen. Vi baker, vi pynter, vasker litt, koser oss med julegaver og kort, leser mye sammen. I år er høyepunktet for meg en julekonsert neste uke. Den gleder jeg meg skikkelig til! jeg elsker denne tiden, og nyter den til fulle. :D


#8

Vimsen sa for siden:

Jeg elsker desember. Akkurat nå er det januar som stresser meg. Sogndalstur, Oslotur og Københavntur. Alt i januar.


#9

Sitron sa for siden:

Selvsagt stresser jeg ikke.


#10

Erica sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg lar meg stresse litt av desember. Ikke fordi jeg har noen form for husmoraktig tilnærming til saken, men fordi det er mye å ordne i desember, selv om man ikke vasker ned huset og baker ørti slag kaker.

I år prøvde jeg å få mannen til å handle gavene til sin familie, men den jobben skle elegant over på meg igjen, gitt. Selv om jeg har en mann som tar sitt av husarbeid og barn, så er det i desember den tradisjonelle arbeidsfordelingen virkelig kommer til sin rett her i heimen. Det er jeg som har oversikt over og handler alle kalendergaver, alle julegaver, julekort, det av vask/rydding som må gjøres (litt ekstra prøver jeg å få til, og rydde og organisere barnas skap må gjøres for å få plass til det nye de får til jul), planlegging av kakebaking og også det meste av bakingen, planlegging av menyer og handling av mat til juleuka, laging av sild, juleskinke osv, sjekke at man har det man trenger av juleklær, duker, lys, servietter, julepynt, bordpynt osv osv.
I tillegg til dette kommer alt ekstra som er med barnehage og skolebarn i desember. Juleavslutninger, lucia-feiringer osv. Vi har 2 barn som spiller håndball, og hver eneste helg i november/desember er belagt med håndballkamper i nær og fjern.

Jeg prøver så godt jeg kan å ikke la meg synlig stresse opp av dette, for jeg ønsker ikke at barna skal oppleve at desember er en stressete måned, de skal ha minner om adventstiden som koselig og en måned der vi gleder oss over å vente på jul og være sammen. Men inni meg er jeg stresset, og jeg liker det ikke! Vi har senket standarden på mye, men enkelte ting må liksom til for å holde på tradisjonene og føle at det er jul. Julesilda mi feks, enkelte kakesorter likeså - som barna gleder seg veldig over å være med på.


#11

Albertine sa for siden:

Eksamen stresser meg. Veldig. Ellers stresser jeg ikke med noen ting.



#13

Vimsen sa for siden:

Men.. jeg mister litt oversikten. Det skal jeg ha.


#14

Ine sa for siden:

Adventstiden stresser meg ikke, da koser jeg meg og gleder meg til jul. Det at vi har bestilt mesteparten av julegavene på en nettbutikk har mye av årsaken tror jeg. Men før har jeg ofte vært tidlig ute med julegavene også, så de har ikke gitt meg så mye stress.

Men jeg stresser litt av jula jeg, da er det familiebesøk og og ned i mente :rolleyes:

Da jeg var singel syntes jeg jula var kjempekoslig, og jeg fikk god tid til å lese bøker og se fine programmer på tv. Og alt var så rolig. Nå er det ikke så rolig lengre, men noen av familibesøkene er jo koslig på sine måter da, pinnekjøttmiddagen vi har feks, men det blir jævlig mye oppvask etter 11 personer på pinnekjøttmiddag :nemlig:


#15

Susse sa for siden:

Nei, tvert i mot. I år var alt klart 30.11 og nå bare nyter jeg adventstiden.
Folk rundt meg får stresse så mye de orker.


#16

Anne C sa for siden:

Ja sånn er det her og. Bortsett fra at i den kommunen jeg jobber nå så settes ikke karakterene før 16. januar. Så da er det i allefall en ting mindre.


#17

Maxine sa for siden:

Ja, mange stresser. Jeg? Nope!

Det holder å få kjøpt inn julegaver, helst ei uke før jul. Huset er aldri plettfritt lell, så hvorfor vaske det til huset blir invadert? Mye smartere å vaske etterpå :nemlig:

Ellers baker vi kun pepperkaker, vi sier nei takk til en del arrangementer dersom det blir for mye, og som sagt; vasken blir litt mer enn helgevask, rommene tas på skift med jevne mellomrom lell.

Jeg stresser nok mye mindre nå enn før, og i år skal vi ikke være hjemme i jula, så vi skal bare pakken kofferten bittelille juleaften :D


#18

Smash sa for siden:

Nei, ikke foreløpig iallfall.

Er bare to avslutninger vi skal være med på, jeg har permisjon og jeg baker bare 3 slag. Skal sende mann og barn til svigermor en dag når det nærmer seg jul, da skal jeg vaske og pynte i ro og fred.

Jeg er veldig glad i å handle gaver, så det gjør meg absolutt ingenting å gandle gaver til mannens familie.

Mannen jobber mye overtid i desember, så jeg er mye alene med ungene. Det er i grunn litt kjedelig, men det er jo greit med litt ekstra penger til jul også.


#19

Nessie sa for siden:

Sånn er det her og.
Mannen har en 3-4 varmepumper han skal innstallere før jul, i tillegg til sin vanlige jobb. ;) Men det er ok. Og jeg synes det er bedre at han bruker ettermiddager enn hele helger.

Det blir "helgevask" til jul her og. Og jeg har lyst prøve å få bakt litt på kveldstid sammen med mannen. På dagtid med Peder hjemme er det litt håpløst. :gal:


#20

Pasta sa for siden:

Jeg stresser ikke på grunn av jula, men jeg stresser litt med at det er ekstra mye å gjøre på jobb for å få alt til å gå rundt for brukerne våre i jula.


#21

LilleRosin sa for siden:

Det var det ikke her kan man si.

Jeg stresser ikke akkurat, men skulle ønske litt mer var på plass ja.


#22

ILY sa for siden:

No stress etter 8 desember. Da er siste eksamen innlevert og jeg kan ta skolejuleferie. Resten av desember blir bare kos. Ferdig med julegavene er jeg også. Så her blir det bare koseshopping om det er noe som skal handles. :D Litt mathandling er igjen, men det er ikke noe stress.

Baking gjør vi som en del av kosen. Det blir ikke spist opp likevel om vi har mye, så baker kun bittelitt av det vi liker aller best. Eller vi får av mamma. ;)

Desember me like. :gladspøkels:


#23

Nessie sa for siden:

Jeg burde jo vært stresset, siden jeg og Spoon har en prosjektoppgave vi skal levere i januar, som vi henger laangt etter med! :sjokk:
Men jeg tror vi er litt sånn :lalala: på et punktet... :sparke:


#24

Smash sa for siden:

Mannen er slakter, og de har litt å gjøre før jul. :knegg: Dessuten kjører han nødslakt, og dyr blir gjerne syke på fredags-og lørdagskvelder.

Vasking og baking på dagtid går ikke med minstemann i huset her heller. Makan til selskapssyk unge.


#25

Hasselnøtt sa for siden:

Det er ikke sånn at jeg stresser med vask eller baking (det skulle tatt seg ut ... :knegg: ), men julegaver stresser meg i seg selv. Jeg synes det er skrekkelig vanskelig å finne på noe som jeg virkelig tror mottakeren trenger eller blir glad for. Jeg går rundt og føler at jeg ofte kjøper skapfyll, og det liker jeg ikke. (Sannsynligvis føler jeg det sånn fordi jeg selv bare føler at jeg får skapfyll ...:o ). Og dette stresser meg altså endel.


#26

Nessie sa for siden:

Jeg liker jo å kjøpe gaver. Om jeg er usikker spør jeg ofte om det er noe de ønsker seg. I går har jeg bestilt en del på nett, for jeg har knapt vært i butikker! :sjokk: Men det har fungert fint det og. :D


#27

LilleT sa for siden:

Vel, jeg stresser egentlig ikke på grunn av jula. Jeg er sliten av alle sammenkomstene jeg ikke klarer å si nei til i desember. Også er jeg sliten av å ha studier og oppgaver hengende over meg oppi det hele.


#28

Tusenogtredve sa for siden:

I år er jeg hjemme med nyfødt, så jeg er ikke stresset. Spør igjen til neste år - da er nok svaret et helt annet.


#29

Nin sa for siden:

Null stress her, bare kos, hver eneste dag fra morgen til kveld i hele desember.
Jeg lar meg ikke stresse.
Jeg stresser i november jeg, sånn at alt er klart til første advent.
Da har vi god tid til kos, vennebesøk og aktiviteter sammen med ungene hele måneden.
Jeg vil at desember skal være en måned stappfull av juleforberedelser og kos sammen med ungene så stresset i november er alltid verdt det.


#30

Hasselnøtt sa for siden:

Som om vi ikke har spurt. :nemlig: Vi har ikke fått et eneste svar. Våre foreldre (som er de vi sliter mest med) sier at de ikke ønsker seg noen ting. :rolleyes: What to do? Jeg synes ikke noe om å kjøpe bare for å kjøpt (og nå sjekket jeg ullpleddstandarden hos svigermor nettopp, den var absolutt ikke verst. Faen og.)


#31

Nessie sa for siden:

:knegg:

Kokebøker og sånn da? Uaktuelt?
Sengesett?

Boka "Snåsamannen" slår nok an. :nemlig:


#32

Hasselnøtt sa for siden:

Ja, det blir litt i skapfyllkategorien. :gruble:


#33

Guffen sa for siden:

Stress?? Hvor?? :lalala:

Må vel bare innse at man ikke rekker over alt man burde... Prioritere de tingene som må på plass, og overse alt annet...

Ting ordner seg for snille barn:nikker:.


#34

Karamell sa for siden:

Hasselnøtt: svigermor ønsket seg sengetøy så det blir det til de. I bomullssateng.
Men mine foreldre er vanskelige! Spesielt min fag (og bror).


#35

Nessie sa for siden:

Synes sengesett og bøker er kjekke ting å få jeg.
:D

For meg er skapfyll sånn unødvendige pynteting og slike ting. :gal:


#36

Niobe sa for siden:

Det eneste som stresser meg i desember er eksamen. Ellers er det bare kos. Jeg kan ikke forstå hvorfor folk gjør jula til stress og slit.

Vi er godt innforstått med våre begrensninger, og har lagt forventningsnivået deretter. :o


#37

polarjenta sa for siden:

Nei, jeg stresser ikke. Vi skal uansett reise bort i jula.


#38

Hasselnøtt sa for siden:

Men det betyr kanskje at du ikke kjøper sengesett og bøker i bøtter og spann selv? (Bøker er forresten en veldig god gave, der er gjerne problemet at min lesehestfamilie på begge sider alltid ligger et hestehode forran meg. )


#39

Nessie sa for siden:

Jeg kjøper i grunn mange bøker. Og har i grunn nok sengesett. Men jeg synes også det er kjekt å få nytt likevel. For det trengs jo å byttes ut det og (sengesettet).
Bøker er litt vanskelig, med tanke på at de kan ha den fra før. Men man kan kanskje be om en byttelappe? :vetikke:


#40

iBam sa for siden:

Det eneste jeg er stressa over, er at Desember går så utrolig fort og jeg skal begynne å jobbe igjen i januar :(


#41

Nessie sa for siden:

Det skulle jeg og. Men jeg fikk utsatt permisjonen min til ut januar. :lettet: Kjenner at det føles godt nå.


#42

Jinx sa for siden:

Jeg vasker,baker,pakker gaver,lager gaver, lager adventskalender,stryker duker og gardiner ute i snøen med ungene,og elsker det. :D Dette er ikke stress for meg,men kos. Og ja jeg hadde også glatt kunne droppe en gåtur for og vaske. Jeg kunne vasket huset 10 ganger,fremfor og gå en tur....


#43

Jinx sa for siden:

Samme her....:(


#44

Tussilago sa for siden:

Både ja og nei. I år er jeg rekordtidlig ferdig (iallefall nesten) med julegavene, og det er litt deilig. Har heldigvis fått mast meg to feriedager 22. og 23. desember - og det er godt! Skal jobbe en dag i mellomjula da, men det er greit. Må vel få bakt litt sammen med ungene, og en del selv, men det er bare kjekt. Vaskingen stresser jeg ikke så mye med :sparke:. Det blir nok jul med en vanlig helgevask også.


#45

Mandarin sa for siden:

Mamma stresser. :gal: Hun er ikke tilsnakkendes om dagen.
Jeg slapper av. Vasker ikke mer enn ellers. Koser meg med barn, musikk, baking osv.


#46

Katinka sa for siden:

Jeg er drittlei desember allerede.

Og nekter å bytte avatar.


#47

Hasselnøtt sa for siden:

Gjør det det? Jeg har kjørt på de samme 5-6 settene i mange, mange år uten å bytte ut noen ting. De blir jo bare bedre og bedre. :nemlig:


#48

Bluen sa for siden:

...helt til de revner og mannen påstår at de må kastes. :mumle: Jeg hater å ta i bruk nye sengesett, og er nesten på gråten over at de første sengesettene vi kjøpte sammen (billigste type på Jysk) i 1995 må avhendes.

Ja visst lar jeg meg stresse av desember.


#49

Maxine sa for siden:

Jepp! :nemlig:

Aller, aller best er de faktisk gangen før de revner når du tar dem av dyna.


#50

Nessie sa for siden:

:hehehe:
Jeg kjøper de nok for billig.. synes de blir slitte og stygge jeg.


#51

Honda sa for siden:

Bake gjør jeg aldri uansett. uten om til bursdager.
vaske gjør jeg som normalt. Vasket vinduene på kjøkkenet da jeg hang opp mine rød rute gardiner for en mnd siden. og vasker gulv som vanlig. og resten. Her vaskes det rudt på høsten for å få ut all pollen som har kommet inn om sommeren :alergikere og asmatikere:

Stresser ikke noe mere nå en ellers. :lei av å pendle:


#52

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg syr dem igjen så lenge de revner i sømmen. :nemlig:


#53

Nessie sa for siden:

:dåne:


#54

Slettet bruker sa for siden:

Det eneste som stresser meg ved desember er at jeg på et eller annet tidspunkt må ut i verden og ta del i kaoset i butikkene for å lete etter julegaver. :sent ute som vanlig:


#55

Obelix sa for siden:

Sånn er det her også bortsett fra at mannen ikke får betalt overtid.

Jeg har stresset litt de siste par årene, men i år er jeg tidlig ute og føler jeg har full kontroll.
Straks feridig med gavene, bake skal jeg til helgen. Da skal også eldste ha juleverksted med noen venner. Rundvaske gidder jeg ikke.
Jeg har mye fri fordi ingen arb.giver trengte meg noe ekstra nå i desember : uff, så leit:

Og det beste av det hele er at jeg har fri i 2 uker etter julaften :jippi:


#56

Anne C sa for siden:

Forresten så er jeg nesten ferdig med julegaver, så da slipper jeg å tenke på det. Svigermor får i oppgave å handle inn maten.


#57

vimjer sa for siden:

Internett.

Nei, jeg stresser ikke. Har kommet godt i gang med julegavehandelen, og setter ikke uoverkommelige mål når det gjelder baking, vasking og sånn. Jeg vet at vi får ei trivelig jul med alle våre nære uansett.
Det er hektisk på jobben denne måneden, men har planlagt godt, så satser på at det skal gå fint så lennge ikke vær- og føreforhold skaper vansker.

Er jeg for rolig? Har t.o.m planlagt å lage julelunsj til mine 30 medarbeidere på fredag ...


#58

Candy Darling sa for siden:

Jeg stresser ikke selv, men jeg blir litt fremmedgjort. Se ellers signatur.

Jobbdesember stresser meg, da.


#59

Tilde sa for siden:

Nei, stresser ikke.:riktig:

Vi har de siste årene vært ferdig med alle julegavene, og pakket dem inn til 1 desember.
Da er det kun baking som står igjen i desember.

Jeg vasker ikke huset i hver krok og skap heller, kun normal rengjøring.
Men vinduene må alltid vaskes før julestjerna skal opp;)


#60

Blondie sa for siden:

Nei, desember stresser meg ikke lenger. Jeg fikk litt perspektiv på nettopp det der når jeg for tre år siden tilbragte hele desember på sykehuset. Jeg handlet julegaver på nett fra barneavdelingen, reiste hjem på perm i to timer og vasket det verste i huset og julekaker bakte ungene med en god venninne. Det ble jul da også, vi hadde det tilogmed veldig koselig, så i årene etterpå har jeg hatt et avslappet forhold til det hele. Vi har alltid gjester på julaften, men det er nærmeste familie. Gaver er koselig å handle og pakke inn og førjulstiden med unger i hus er jo bare magisk.


#61

Selma sa for siden:

Jeg ordner og fikser ganske mye før jul, både full rundvask og baking, men det stresser meg ikke. Jeg velger jo selv å gjøre så mye ut av det. Jeg starter alltid tidlig sånn at vasking og størstedelen av julegavehandelen er unnagjort til 1. des. Nå i desember pakker vi inn gaver, skriver julekort, baker og koser oss. Ja - så er det er jo en haug med avslutninger men det er da bare hyggelig.


#62

Fargo sa for siden:

Finnes ikke stresset. Julegaver: Mange i familien får i år en bok jeg skal lage fra blurb.com. Fristen er 10. desember, og til den deadlinen kan jeg jo ha laget - ja, en bok. Vi kjøper alltid en drøy kasse champagne for å gi til søsken og slikt (slikt er egen bod) slik at frokosten 1. juledag er berget. Resten av gavene er nok greie. Sliter litt med Kvinnen, men finner nok noe til henne også. Vasking: Det er mørketid hos oss nå.


#63

Stellebord sa for siden:

Bortsett fra at jeg har en mappe som stenges til helga, stresser jeg ikke med desember.


#64

Røverdatter sa for siden:

Jeg går bevisst inn for å holde desember friest mulig for avtaler og ting som beslaglegger den dyrebare førjulstiden. I år har vi julekonsert rett før jul, grøtfest på skolen og pinnekjøtt hos mine foreldre som de eneste planlagte aktivitetene i desember. Jeg vil ha tid og mulighet til spontane gløgginvitasjoner, pepperkakebaking, kveldsturer, kino, juleforestillinger og alt sånt som skjer i desember. Jeg vil ha muligheten til å vurdere hva min familie skal bruke den fine tiden til.

Jeg har aldri satt opp faste vaskeregler for førjulstiden heller. Jeg har noen ting jeg kunne tenke meg å rengjøre i forbindelse med høytiden, men hvis jeg ikke rekker det så rekker jeg det ikke. Det er ingen krise og jeg vil ikke stresse med noe.

Desember er tiden for å roe ned og nyte. Ikke for å løpe rundt til pliktaktivitet etter pliktaktivitet og lande utslitt en gang etter 1. januar.


#65

Hermine sa for siden:

Nei, jeg streser ikke lenger i desember.
Har lært meg til å starte med julegavene i god tid, har oppdaget at bakeren har de beste julekakene og at mørketida kamuflerer støv i krokene og flekkete vinduer. :)


#66

Nenne sa for siden:

Vanligvis har jeg gavene ferdig i god tid, sånn at desember blir en kosemåned, men i år er alt på halv tolv i og med at vi bygger på og om. Dessuten står både skolen og barnehagen vår i fare, så vi styrer på og deltar i aksjonsgrupper og hva har du. Slettes ingen god måte å gjøre juleforberedelser på. :sukk:


#67

Katta sa for siden:

Vanligvis stresser jeg ikke i desember. I år er jeg imidlertid litt stresset, men det kommer av at vi har begynt å ommøblere hele huset, og vil blir jo ALDRI ferdig. Jeg vil nemlig komme så langt at jeg får begynt på juleforberedelsene. Litt ekstra vasking blir det jo, men det meste er bare kos. Jeg koser meg med gavekjøp, gavepakking, litt baking og pynting. Og jeg gjør ikke mer enn jeg føler for. Litt ekstra hjemmekjær er jeg vel i desember, men ikke fordi jeg stresser.


#68

Søster sa for siden:

Julegavene stresser meg, fordi jeg pliktskyldigst må fremskaffe gaver til folk jeg nesten ikke kjenner, og det blir bare kunstig og masete.

Resten av desember koser vi oss med, vi har aldri tatt vasking så høytidelig, og skal ikke ha noen jålete folk på besøk. Baking og andre førjulsaktiviteter koser vi oss med på et veldig lavt ambisjonsnivå. F.eks bakte 3-åringen og jeg to brett med pepperkaker i går, og spiste opp halvparten i løpet av kvelden. Vi bare bare nye i morgen hvis vi får lyst.

Det er hyggelig å ha et påskudd til å gjøre ting sammen, vi tenner stearinlys hver dag, pynter litt pø om pø, og snakker mye om jul og julefering. Også går barna i samme barnehage, så vi får litt stordriftsfordeler med nissefester og sånn.


#69

Muskat sa for siden:

Neida, det eneste som stresser meg nå er to eksamener som gjenstår. Selve desembermåneden er lys og kos og varme og gløgg og pepperkaker og julegavepakking og snølykter og kakebaking og glade barn. :hjerter: Jeg har lagt lista temmelig lavt i forhold til julevasken, det blir ingen rundvask, rekker vi en vanlig helgevask før jul så holder det i massevis.


#70

Cazandra sa for siden:

Jeg stresser så lite at jeg blir stresset.:nemlig:


#71

Ru sa for siden:

:filer:
Nei, det ble jul i fjor da jeg lå pal ut på sofaen fra november til januar, og da blir det i hvert fall jul i år som jeg er oppe og går. :værsågod:


#72

Line* sa for siden:

Ikke nå, da jeg ikke har hjemmeboende barn lenger. Nå er det deres tur til å "stresse" til jul. :glis:


#73

zeppelin sa for siden:

huff ja....jeg stresser veldig


#74

ama sa for siden:

Er hjemme med baby i permisjon, og prøver å nyte desember. :nikker:


#75

Kula sa for siden:

Stresser? :knegg: Nei absolutt ikke.

Men min svigermor stresser endel med at jeg ikke stresser i desember. Hvert år. Det er sikkert fordi jeg ennå ikke har støvsuget vedstablen. :nemlig:


#76

Gremli Skremli sa for siden:

:nemlig: Men jeg feirer jul borte, og har bare ett barn.


#77

Maverick sa for siden:

Scarlett sa det. Og signaturen hennes. Jeg gleder meg forresten masse til januar, det skal bli godt med et nytt år.


#78

Obelix sa for siden:

Jeg ble ferdig meg julegavene idag og kjenner at skuldrene sank ned et par hakk.
Nå er det bare kos igjen. Bortsett fra gaveinnpakking da.


#79

Optimist sa for siden:

Strax ferdig med å handle julegaver jeg også, mangler å pakke inn. Og DET synes jeg ikke er noe gøy i det hele tatt! :nemlig:


#80

Tertit sa for siden:

Jeg stresser ikke, men koser meg med juleforberedelsene :)


#81

Obelix sa for siden:

Nei det må uanstendige mengder rødvin til :nemlig:


#82

Ekorn sa for siden:

Ja. Julegaver skal handles inn for penger vi knapt har, mappeinnlevering med brannskadet høyrehand, leilighet som skal vaskes, julekort må lages og sendes, høye regninger skal betales også skal vi reise langt hjemmefra for å feire jul. Gleder meg til januar.


#83

Aminta sa for siden:

:niks:
Finnes ikke stresset, det hadde tatt seg ut.


#84

Avelonia sa for siden:

Ikker personlig,men jobb messig.:nikker:


#85

Maya80 sa for siden:

Jeg stresser ikke så veldig nå i desember, men i år skal jeg være alene siden sambo er offshore fra nå og over nyttår. Siden jeg sliter med angst og deperesjon så stresser det meg heller.


#86

Aiza sa for siden:

Etter å ha hatt 4-6 eksamener hver eneste desember i flere år så er normalt desember julekaos bare kos.


#87

Blondie sa for siden:

Jeg begynner å jobbe nå i desember. :sukk:


#88

Java sa for siden:

Selvfølgelig stresser desember meg. Indre stress da, ikke ytre som i at jeg gjør så himla mye. I dag er det 20 dager igjen til jul, jeg har ikke kjøpt inn noe som helst eller ordnet noe som helst. Jeg vet at jeg må gjøre en del, selv om hver ting i seg selv ikke tar lang tid blir summen for mye. Det er jo ikke slik at alle andre oppgaver forsvinner selv om det er desember og snart jul. Jeg blir også stresset av å lese hvor langt andre har kommet, og hvor mye andre skal gjøre. Da føler jeg at min egen jul blir hastverksarbeid. Det er lite som skal til for å få meg ovenpå igjen da, i går lagde jeg to do-liste, og da ble alt mye mer overkommelig. Så i dag slapper jeg av igjen og tror jula er så og si i boks.


#89

Nuppa sa for siden:

Jeg stresser ikke. Kom godt i gang i november, og brukte julegaveshopping som avkobling under eksamensperiodene. Resten av desember blir kos har jeg bestemt meg for, tar litt nå og da, og stresser ikke med noe. Ikke blir det skuring av tak og vegger (i år heller). Jeg elsker denne tiden og har ikke tenkt å stresse bort en desember til.


#90

Alfa sa for siden:

Eg har aldri stressa med jul. Eg har adventsstake og julestjerne oppe no, men gjer ingenting anna før etter 18. desember verken av vasking, julegåver eller noko anna. For meg er jula kos, avslapping og familie. Ikkje perfekt bakst, nevaska hus og store haugar med julegåver. Kanskje pussar eg dei litt for skitne vindua (eller får mannen til å gjere det :knegg: ), men dersom eg føler at eg har overskudd så bryr eg meg ikkje med det. Sjølvsagt kjøper vi gåver til familien (søsken, ungar, foreldre o.l.), men ikkje store og råflotte gåver.


#91

Alfa sa for siden:

At desember er ei stressande periode å kombinere jobb og studier er sjølvsagt ei heilt anna sak.. :humre:


#92

Java sa for siden:

Noe sier meg at du ikke sender gaver land og strand og utland rundt. Det er gavene som skal med posten som stresser meg mest, de andre kan jeg godt handle rett før, så lenge jeg i hvertfall har tenkt på dem.


#93

Alfa sa for siden:

Tja, du har muligens rett i det :sparke:


#94

Martis sa for siden:

Jeg syns ikke desember er spesielt stressende, ja visst er det mer på programmet, men det er bare koselig. I dag blir det julegrantenning i barnehagen og i neste uke blir det lysfest. Ellers er det juleverksted, julekakebaking her og der og få handlet inn til jul. Og litt vasking skal jeg også få tid til. :knegg:

Julegavene begynner jeg å handle i november og de som skal sendes, blir sendt i løpet av andre uken i desember. Resten tas i ukene før jul.


#95

Chanett sa for siden:

Pakke inn gaver er jo bare så hyggelig. Jeg mangler innpakning på fem, tre av dem er ikke kjøpt. full kontroll


#96

Sansa sa for siden:

:knegg:

Nå hadde jeg ikke lest hele tråden, og "skapfyll" kan vel være så mye. Så for meg svigerforeldre som sitter og drikker i skjul.


#97

Ulvefar sa for siden:

JA!
..nuff said...


#98

Anne sa for siden:

Alltid.


#99

Go\jenta sa for siden:

Nei, desember stresser meg ikke! Koser meg i adventstiden, selv om det er travelt. Konserter og avslutninger hver dag neste uke utenom en dag....:)


#100

Filifjonka sa for siden:

Det som stresser meg i desember er hvis jeg må ut i overfylte butikker og stå i kø. Det hater jeg virkelig. Derfor er jeg veldig glad for at alle julegaver unntatt en ligger pent pakket inn nå, så det eneste som må handles er mat.

Baking og andre forberedelser skal jeg prøve å gjøre til kos og ikke stress.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.