Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God gryterett med kylling?

#1

Tangerine sa for siden:

Jeg må lage noe til i morgen kveld, ca. 6 personer (småspiste; det er tross alt damer det er snakk om her).

Har du en oppskrift? :confused:


#2

Nessie sa for siden:

En litt enkel og sunn en:

Kylling gryterett
Til 2 personer

300 gram kyllingfilèt
1 rød paprika
1 gul paprika
½ purreløk
1 løk
1 pose Bretagne kyllingsaus (med paprika og hvitløk)
80 gram tørr ris (=200 gram kokt)

SLIK GJØR DU:

Lag sausen som anvist på posen
Kok risen
Del kylling i terninger og stek den
Del grønnsakene i små biter

Bland kylling, grønnsaker og ferdig kokt ris i sausen og rør godt sammen.

La dette stå i noen minutter

Serveres med salat!


#3

Nessie sa for siden:

En litt mer avansert.. ;)

Coq au vin

4-5 porsjoner
1 stor kylling (ca 1500 g)
1 ss tomatpuré
100 g lettsaltet sideflesk
1 1/2 ts salt
3/4 ts hvit pepper
evt. hønsebuljong (terning + vann)
ca 20 sjalottløk
250 g sjampinjong
1 ss smør
1 ss hvetemel
noen kvister timian til pynt

Marinade:
1/2 fl rødvin (ca 35 cl)
2 knuste båter hvitløk
1 laurbærblad
2 ss hakket fersk timian eller 1 ts tørket

Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Lag marinaden og legg i kyllingstykkene. Sett dem kjølig natten over eller på kjøkkenbenken i 4-5 timer. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele, ha i tomatpuré og kok opp. Skjær sideflesket i små biter og stek dem i en panne.

Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen. Legg kyllingstykkene over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. La det trekke i ca 40 minutter eller til kjøttet er mørt.

Surr imens løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen. Jevn sausen eventuelt med litt sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Pynt med timian før servering. Server retten med poteter, ris eller brød.


#4

Nessie sa for siden:

Her er og en:

Kylling Marengo

6 porsjoner

2 kyllinger
2 ss olje
6 sjalottløk eller 1 løk
litt persille
1/2 fl tørr hvitvin, evt 4 dl hønsebuljong og saften av ½ sitron
2 ss tomatpuré
salt og pepper
6 kreps, evt krepsehaler/reker
250 g sjampinjong

Del hver kylling i 8 biter. Varm olje i en gryte og ha i kyllingstykkene. La dem bli gyllen brune. Tilsett finhakket sjalottløk og persille og stek litt videre. Tilsett hvitvin og tomatpuré og la retten trekke ved svak varme i ca 1/2 time. Smak til med salt og pepper. Anrett kyllingstykkene på serveringsfat eller tallerken, og pynt med kokt kreps og stekt sjampinjong. Server med poteter eller ris.


#5

Nessie sa for siden:

Chop suey
4 porsjoner

600 g renskåret kyllingkjøtt
olje til steking
1 ss revet ingefær
1 stor løk
1 purre
3 gulrøtter
200 g sjampinjong
2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 dl bønnespirer
1 liten boks bambusskudd (225 g)
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
2 ss soyasaus

Skjær kjøttet i strimler og brun det lett i olje sammen med ingefær. Skjær løk og purre i ringer, gulrøttene i tynne strimler og soppen i skiver. Ha alt i gryten og hell over buljong. La retten trekke i ca 5 minutter. Tilsett bønnespirer og bambusskudd. Varm opp og smak til med salt, pepper og soyasaus. Server ris til.




#8

Salt sa for siden:

Åh, jeg har vært på indisk matkurs i dag, og lært å lage Chicken Makhanwalla (Butter Chicken)! Det var utrolig godt!

Chicken Makhanwalla

Tandoori-marinade:
6 ss solsikkeolje
290 ml naturell yoghurt (tykk)
4 store fedd hvitløk, knuste
5 cm fersk ingefær, revet
1 rød chilli, finhakket (valgfritt)
2 sitroner, kun saften
4 ts gurkemeie
4 ts malt spisskummen
4 ts malt koriander
1 ts malt kanel
2 ts paprikapulver
salt og pepper

Bland sammen krydderet, og ha det i de øvrige ingrediensene.
Mariner kyllingfilet i marinaden i 4-6 timer, eller aller helst natten over.

Ingredienser for sausen:
1 ss smør
2-3 ss olje
1 laubærblad
2 ss ingefær og hvitløkpasta (Lages selv av 5 fedd hvitløk og 4 cm fersk ingefær som hakkes sammen)
4 tomater
1 ts Kasuri Methi (tørkede bukkehornkløver) - legges i varmt vann i 15 min
1 ts sukker
3-4 ss fløte
5-6 cashewnøtter - legges i varmt vann i 15 min
1 ss malt koriander
2 tørkede røde chili
1 ts salt

Varm opp olje og smør i en teflongryte. Ha i kyllingen (med marinaden). Legg aluminiumsfolie over gryta, og lokket oppå der igjen, så det blir helt tett. Kyllingen skal dampe i ca 10-15 min.

Varm opp olje og smør i en annen teflongryte, og ha i laubærblad og ingefær-hvitløk-pasta. La det surre i noen sekunder.
Hakk tomatene sammen med cashewnøttene og tørkede hele chili i en blender. Ha tomatblandingen i gryta og rør. Ha i 1 ts sukker. La det koke inn til det tykner, og ha i salt og malt koriander. La det surre i 2 minutter på medium varme.
Ha i bukkehurnkløveret (uten vannet). Hvis sausen er veldig tykk kan du ha i litt vann. La det trekke i 2-3 minutter.

Ha i kyllingen (og tilhørende saus), og la det småkoke i 7-10 minutter. Til slutt har du i fløten, og lar det småkoke (mens du rører) i ytterligere 2 minutter.

Serveres med naan-brød.


#9

Karamell sa for siden:

Chicken à la king
4 personer

Ingredienser4-5 dl kjøtt av stekt eller grillet kylling eller kokt høne
200 g sjampinjonger eller 1 boks sopp
3 ss margarin eller smør
3 ss hvetemel
3 dl vann + evnt. soppkraft
1 dl fløte
1 hakket rød eller grønn paprika
1 hønsebuljongterningPorsjoner4TilberedningSkjær kjøttet i små biter. Skinnet bør tas av. Skyll og skjær ferske sjampinjonger i skiver. La hermetisk sopp renne av, ta vare på soppkraften.
Brun fettet i en gryte. Fres soppen i 5-10 minutter. Strø over melet og rør om. Spe med vann + eventuelt soppkraft og fløte under omrøringen. Tilsett smuldret buljongterning og la sausen koke i 3-5 minutter.
Bland i kjøttet og paprikaen. Varm opp. Smak til, eventuelt med litt pepper og soyasaus.
Server stuingen med kokt ris, for eksempel i en krans av ris, og med erter eller grønt.


#10

Benzo sa for siden:

Denne er veldig god og utmerket som klubbmat.
1-2 løk
2 fedd hvitløk
2 ts karri
1 ts paprikapulver
1 ts pepper
4 ts estragon
1 boks knuste tomater
1 beger creme fraiche
4 ss søt chilli saus
1 ss mango chutney
1 dl. Vann --
2 ts buljongpulver- eller flytende kyllingbuljong
5 kyllingfileter eller 1 grillet kylling

Surr løken blank, tilsett hvitløk og krydder og bland godt, la alt surre et par minutter og tilsett de øvrige ingrediensene.

Serveres med salat & ris & nan-brød


#11

Nessie sa for siden:

Lager dere nan-brød selv? :undrer:
Oppskrift?


#12

Obelix sa for siden:

Bali kyllinggryte fra Toro?


#13

Salt sa for siden:

Lager ikke naan, men jeg lager chapati selv..


#14

Obelix sa for siden:

Sånn chapatibrød?
Da vil jeg isåfall veldig gjerne ha oppskrift.
Har du oppskrift på fyll til å ha inni også?


#15

ama sa for siden:

Nam. Disse må prøves. :riktig:


#16

Salt sa for siden:

Har ikke oppskrift med fyll, nei, men her er vanlig chapati (beklager amerikanske mål, har fått oppskriften her borte):

Chapati:

Ingredienser:
2 cups fullkornshvetemel
1/2 glass vann
1 ts olje

Kna sammen mel og vann. Kna i ca. 5-7 minutter. Ha tilslutt i oljen, og kna litt til. Dekk til med en bolle eller tallerken, og la deigen hvile i 10 min.

Varm opp en teflonpanne (uten noe form for fett). Rull en liten bit deig til en kule (ca. på størrelse med en golfball), og putt den i en kopp med mel. Trykk den så flat, og kjevle den ut til en tynn, rund pannekake (ca. 0,5 cm tykk).

Putt den i den varme stekepanna. La den ligge i 30 sekunder, før du snur den. Fortsett sånn til den er stekt, mens du trykker kantene ned i panna med et kjøkkenhåndkle eller et stekeredskap.

Indere tror at dersom chapati'ene "blåser seg opp" når du steker dem, får man hell og lykke! :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.