Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Chicken Makhanwalla

#1

Salt sa for siden:

Jeg har vært på indisk matkurs i dag, og lært å lage Chicken Makhanwalla (Butter Chicken)! Det var utrolig godt!

Chicken Makhanwalla

Tandoori-marinade:
6 ss solsikkeolje
290 ml naturell yoghurt (tykk)
4 store fedd hvitløk, knuste
5 cm fersk ingefær, revet
1 rød chilli, finhakket (valgfritt)
2 sitroner, kun saften
4 ts gurkemeie
4 ts malt spisskummen
4 ts malt koriander
1 ts malt kanel
2 ts paprikapulver
salt og pepper

Bland sammen krydderet, og ha det i de øvrige ingrediensene.
Mariner kyllingfilet i marinaden i 4-6 timer, eller aller helst natten over.

Ingredienser for sausen:
1 ss smør
2-3 ss olje
1 laubærblad
2 ss ingefær og hvitløkpasta (Lages selv av 5 fedd hvitløk og 4 cm fersk ingefær som hakkes sammen)
4 tomater
1 ts Kasuri Methi (tørkede bukkehornkløver) - legges i varmt vann i 15 min
1 ts sukker
3-4 ss fløte
5-6 cashewnøtter - legges i varmt vann i 15 min
1 ss malt koriander
2 tørkede røde chili
1 ts salt

Varm opp olje og smør i en teflongryte. Ha i kyllingen (med marinaden). Legg aluminiumsfolie over gryta, og lokket oppå der igjen, så det blir helt tett. Kyllingen skal dampe i ca 10-15 min.

Varm opp olje og smør i en annen teflongryte, og ha i laubærblad og ingefær-hvitløk-pasta. La det surre i noen sekunder.
Hakk tomatene sammen med cashewnøttene og tørkede hele chili i en blender. Ha tomatblandingen i gryta og rør. Ha i 1 ts sukker. La det koke inn til det tykner, og ha i salt og malt koriander. La det surre i 2 minutter på medium varme.
Ha i bukkehurnkløveret (uten vannet). Hvis sausen er veldig tykk kan du ha i litt vann. La det trekke i 2-3 minutter.

Ha i kyllingen (og tilhørende saus), og la det småkoke i 7-10 minutter. Til slutt har du i fløten, og lar det småkoke (mens du rører) i ytterligere 2 minutter.

Serveres med naan-brød.

[CENTER][/CENTER]


#2

Nessie sa for siden:

:nam:

Den så god ut!



#4

Inagh sa for siden:

Åh - det er noe av det beste jeg vet!


#5

Dixie Diner sa for siden:

Denne skal jeg prøve meg på til uken! Men hvorfor kalles den butter chicken, når det bare er en skarve ss smør i retten? :snurt:


#6

Observatøren sa for siden:

Fordi kyllingen blir mør som smør? :vetikke:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Kan godt hende det. Gleder meg hvertfall til å prøve. :D



#9

carmencita sa for siden:

Denne må jeg prøve. Ble sulten av å lese oppskriften :jupp:


#10

emma71 sa for siden:

Jeg har tenkt å ha dette til middag i morgen, men vi klarte ikke å få tak i bukkehornkløver. :gaah: Jeg leser at det er en ingrediens i karri, kan jeg erstatte det med vanlig karripulver? Noen som vet?


#11

Tallulah sa for siden:

Åh, det så godt ut! Hvor går du på indisk matkurs?


#12

Dixie Diner sa for siden:

Har du sett på helsekosten? Vi solgte det i Life-kjeden før, hvertfall. Gule poser fra Risenta.


#13

Salt sa for siden:

Moskva. :knegg: Men har lyst til å finne et sted i Oslo, og fortsette!


#14

Salt sa for siden:

Hm, nei, karri vil nok ikke gjøre susen. Da hadde jeg heller droppa det, selv om det er den ingrediensen jeg plutselig har skjønt at får indisk mat til å lukte som indisk mat. :knegg: Men det er små grønne blader. Helsekost er nok et godt tips, som Iset foreslår.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Åja vi solgte bare hele frø, ikke grønne blader. Da er kanskje en innvandrersjappe bedre.


#16

Tallulah sa for siden:

Ja, Moskva blir litt langt å reise. :knegg:


#17

emma71 sa for siden:

Jeg prøvde ikke helsekost nei, bare en innvandrersjappe. Han som jobbet der hadde aldri hørt om det en gang...
Æsj, dumt at det er "den indiske lukta" da :sur:. Jaja, det blir sikkert godt allikevel.
Takk for svar :)


#18

Salt sa for siden:

Jeg fant heller ikke bukkehornskløver i dag, men man kan bestille det her.

De holder også kurs, lurer på om jeg skal melde meg på! Bare å slenge seg med, Glitter! :jupp:


#19

Kanina sa for siden:

Jeg vet det er en dame som holder indisk matkurs i Helgesens gate, i alle fall. Men har ikke vært der selv.


#20

Kanina sa for siden:

Åh, det var de jeg tenkte på, ja! :knegg:


#21

Salt sa for siden:

:knegg:


#22

Tallulah sa for siden:

Se der ja! Kanskje jeg skal kontakte dem. Jeg kunne tenke meg å lære mer om indisk hverdagsmat, ikke bare festmaten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.