Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når pakkes gavene inn

#1

Nin sa for siden:

Får du de innpakket i butikken når du handler?
Eller pakker du inn selv, og når gjør du da dette?

Her pakkes alt inn av mor, jeg koser meg skikkelig med det og legger ganske mye jobb i innpakningen for da tar det lang tid og jeg kan kose meg lenge. :D
Jeg drar ikke frem gavene før langt inn i desember, setter av et par kvelder til pakking. Julemusikk på fulle guffer og masse godis.
Og så prøver jeg å ikke tenke på at alt blir revet av julekvelden, skikkelig revet i stykker og krøllet ihop for å havne i en søppelsekk, uten at så fryktelig mange rakk å legge merke til innpakningen.

Det var tider i gamledager gitt. Da min oldemor levde.
Hun satt med broderisaks julaften, klippet tapen pent opp for ikke å rive i papiret.
Hun nektet alle som var å rive, vi måtte pent klippe og overlevere papiret vårt til sjefen.
Papiret glattet hun ut og brettet pent og la i en haug ved siden av haugen med gaver.
Å ja dette papiret ble brukt igjen, vi fikk ofte pakker pakket inn i papir som var så skrukkete og slitt at det var snodig det hang ihop i det hele tatt.
mimrer


#2

Inagh sa for siden:

Allerhelst får jeg de ansatte i butikken til å gjøre det. :lat:

Men, jeg har selv jobbet i butikk, type en som blir nedrent før jul, så jeg har full forståelse for at de ansatte ikke har tid og anledning. Dersom det er pakkedisk i butikken, pakker jeg altså gavene inn der og da.

Det er ytterst sjeldent jeg pakker inn noe som helst hjemme.

Herre min hatt - jeg er så fint lite julete av meg at det er helt pinlig. :humre:


#3

Dixie Diner sa for siden:

INGEN butikker får pakke inn mine gaver, det gjør jeg gladelig selv. Jeg har et rituale hver natt til julaften. Da setter jeg meg ned på gulvet omringet av papir, bånd, teip, saks, snop og julemusikk og pakker i vei. Det er så koooselig. :D

Jeg irriterer meg forresten dødsens av de som på død og liv skal ha gavene innpakket i butikken når det er milelange køer bak. Kan ikke de ansatte heller bare si at de ikke har tid, men kunden kan få med seg papir, når kundene er for treige til å skjønne det selv?? Er det ikke kø er det jo noe helt annet. :sur:


#4

Nin sa for siden:

:rørt: En dame prikk lik meg.

Jeg hadde også dette som tradisjon natt til julaften, men så er det så mange som kommer og bytter pakker lenge før den tid og jeg ble nødt til å flytte seansen litt bakover i tid desverre.


#5

Tertit sa for siden:

Jeg elsker å pakke inn gaver! Koser meg skikkelig da. Pleier vanligvis å vente til midten av desember før jeg pakker inn. I år vet vi ikke helt hva som skjer framover og jeg er derfor ferdig med innpakkinga.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Ja, de pakkene som skal leveres til folk før julaften, pakkes inn en stund før, men det er ikke så mange, heldigvis. :)


#7

Nin sa for siden:

Putter du de i sånne fine gaveposer med julemotiv på også?
Sånne de har på Nille.



#9

Nin sa for siden:

Alltid. :kry:
Det irriterer meg når jeg har handlet pakker som er for store til de største posene, for de er nemlig ikke så store. I gamle dager hadde de kjempestore sånne på Rema.


#10

Katta sa for siden:

Litt forskjellig... pakkene til ungene prøver jeg å få med innpakket hjem, resten koser jeg meg med hjemme.


#11

Niobe sa for siden:

Jeg pakker dem inn selv. Utenom to store esker på Toys 'R Us som ble pakket inn i butikken. Vi har ikke sånn ekstra bredt papir.

Jeg synes det er gøy å pakke inn. Pre-poden så laget scrappet jeg gavelapper og dekorerte gavene. :o


#12

Røverdatter sa for siden:

Vi pakker dem inn sammen en gang tett opptil jul. Det er en koselig tradisjon som vi bruker tid på. Gjerne litt julemusikk, kveldsmat og kakao. Jeg elsker å pakke inn pakker og savner studietiden da jeg hadde julejobb i bokhandel. Ikke snakk om at noen andre får pakke inn mine gaver. :niks:


#13

Selma sa for siden:

Jeg pakket 30 julegaver i går kveld :kry: Ungene stemplet merkelapper og jeg pakket. Jeg synes også at det er trivelig å levere fra meg gavene i pene poser, så gjennom året tar jeg vare på fine poser, gjerne papirposer. Gavene til ungene og mannen gjenstår - de må selvsagt pakkes inn når ungene er i seng. Deretter gjemmes posene med gaver i kjelleren


#14

Niobe sa for siden:

Jeg jobbet forøvrig i The Body Shop en jul. Det var ikke koselig å gjøre forsøk på å pakke inn de gavekurvene fint. Jeg skulle ha satset på bokhandel i stedet. :nemlig:


#15

Hermine sa for siden:

Jeg elsker å pakke inn julegaver, og bruker gjerne litt tid og penger på å finne pent papir og bånd. :nikker:

Er forresten nesten ferdig med innpakkingen for i år. Vi må sende de fleste julegavene, så det gjelder å være ute i god tid.


#16

Obelix sa for siden:

I år har jeg bestemt meg for at de få gavene jeg har igjen skal pakkes inn i butikken.
Mannen får den desidert finest innpakkede gaven iår. Tror damen i butikken brukte et kvarter på pakka. Lange tråder i forskjellige farger og krusseduller og hva_har_du.

Jeg synes det er kjedelig å pakke inn og som jeg har sagt før, jeg gidder ikke legge sjela mi i noe som sjelden nytes av mottakeren.


#17

Cazandra sa for siden:

Hvis det ikke er for mye kø så får jeg dem i butikken om å gjøre det, ellers så syns jeg det er morro å gjøre det selv til tider!


#18

Robyn sa for siden:

Jeg pakker inn det meste selv, en ting er at jeg syns det er veldig koselig, en annen at jeg nok er litt for nøye. :o

Jeg jobber i en typisk gavebutikk så jeg pakker inn gaver til den store gullmedaljen om dagen. Og jeg legger like mye flid i hver eneste gave (og blir like glad hver gang kundene tydelig gir uttrykk for at de syns gavene blir flotte).

For oss er service viktig, så om en kunde vil ha gavene pakket inn gjør vi det selv om det er kø. Sjelden det blir sure miner av den grunn.


#19

Angelique sa for siden:

Pakker inn alle gaven selv og storkoser meg.
Pleier å hamstre inn julepynt når det er salg, for jeg pynter pakkene med nisser, engler og annet fint.
I år er alle pakkene ferdig pakket inn nå.
Mangler kun å kjøpe to vinflasker.


#20

Adrienne sa for siden:

Jeg pakker inn selv, ikke så mye fordi jeg synes det er gøy, men fordi jeg ikke gidder stå og vente på at de butikkansatte skal pakke inn for meg. Det pakkes inn når det nærmer seg jul, unntaket er de gavene som skal sendes, de må jo pakkes inn i god tid for å rekke frem i tide.


#21

Slettet bruker sa for siden:

Jeg elsker å pakke inn julegaver, og gjøre meg veldig flid med å finne det rette papiret, det rette gavebåndet osv. Det tar gjerne en halvtime minst pr. pakke, så jeg tar ikke alt natten før julaften, men sprer det litt utover den siste uka før jul.


#22

polarjenta sa for siden:

Det varierer, de fleste pakker jeg selv, men noen blir pakket i butikken. MEn jeg legger ikke sjela mi i innpakkingen nei.


#23

Pingis sa for siden:

Jeg pakker sjøl, men det er ikke akkurat ei høytidsstund. Jeg liker å kunne velge papir og merkelapper sjøl, er vel mest derfor jeg gjør det. Jeg har også stått noen år i bokhandel, og er en racer på å pakke firkantede pakker.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Service er jo viktig for alle butikker, men nettopp derfor synes jeg man skal henvise til en pakkedisk eller gi med papir om det er kø. For meg (og andre jeg har snakket med) er det mer service å la være å lage milelang kø enn å på død og liv måtte pakke inn gaver når det er køer. Jeg har sett folk forlate butikken pga. lang kø grunnet pakking. Det er jo ikke alltid man SER de sure minene heller. Jeg gir sjelden uttrykk for at jeg er irritert, men jeg tenker mitt i det stille.


#25

Nin sa for siden:

(Jeg må gi andre brukere først prikk først. Den ble grønn)

Får vi se litt bilder av lekre pakker her eller?


#26

Nessie sa for siden:

Jeg pakker inn selv. :love:
Det er koselig. Da får jeg julestemning. Setter på litt julemusikk, tar frem litt pepperkaker og koser meg.


#27

Niobe sa for siden:

:nemlig:


#28

Nessie sa for siden:

Panduro har en del papirer som er fine.
Jeg har brukt de hvite med nisser på tidligere. Men fant de ikke i år.


#29

Nin sa for siden:

Jeg bruker mye gråpapir med forskjellig farge på fra Panduro. Og bånd fra samme butikk, disse som ikke går og krølle.
I fjor scrappet jeg samtlige julegaver, jeg går for en litt enklere variant i år.
Jeg hater tynt innpakningspapir, som ryker før man har fått satt på tapen. Og som er gjennomsiktig så man må ha "hundre" lag papir rundt pakka.


#30

Tove sa for siden:

Litt opp og ned, men stort sett pakker jeg inn selv. Det gjøres vel en dag nær julaften :nikker:


#31

Dixie Diner sa for siden:

Gråpapir er knall! Med flotte klistremerker og bånd. Vesla liker å ta lim på og drysse på glitter. Det blir jo glitter overalt, men det er bare koselig.
IKEA har mange kule papir nå. Jeg kjøpte en stor pakke med 6 ruller, rosetter og hjertelapper nylig, papiret var i oransje, grønt, hvitt og rødt. Litt sånn retro-preg. :)


#32

Nessie sa for siden:

I år har jeg kjøpt en sånn pakke med flere typer:

Og så har jeg kjøpt røde lapper, som jeg skal klistre på ulike motiver på:


#33

Niobe sa for siden:

Jeg har ensfarget Ikea-papir, hvitt, hvitt med mønster og sølv med mønster. Og brede bånd i forskjellige farger. :D


#34

løve70 sa for siden:

Jeg er virkelig udugelig til å pakke inn pakker, så jeg synes det er helt topp i de butikkene jeg får gavene fint innpakket :)


#35

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det synes sikkert de fleste men jeg skjønner ikke at noen har samvittighet til å be om å få varene innpakket når det er lange køer bak, om det da ikke er en liten filleting som det tar 1 minutt å pakke inn. Det kunne ikke falt meg inn å gjøre det.

(Nå er jeg nok litt farget av at jeg for noen dager siden måtte stå i kø i nesten 30 minutter for å kjøpe en liten lekebil, fordi 5-6 folk foran meg skulle ha pakket inn hundre gaver hver ...)


#36

Musemus sa for siden:

Jeg pakker inn gavene selv. Kjøper fint papir (har brukt gråpapir til nå + perlebånd til pynt, men i år har jeg kjøpt fint papir og fint bånd i stedetfor) og gir det allerhelst bort i en pen papirpose.
Synes liksom overleveringa er litt av kosen, jeg. ;)


#37

Señora sa for siden:

Litt så der. Om butikken har stygt innpakningspapir, kan det hende jeg pakker inn om igjen. Jeg koser meg med å pakke inn selv også, jeg kjøpte sånn samlepakke på Ikea jeg også i år og koser meg med å pakke inn gavene jeg ikke har fått pakket inn i butikken. Jeg pakker gjerne inn hver dag om nødvendig, og så samler jeg pakkene i et skap.

I år er jeg ekstra tidlig ute heldigvis, hadde bare mamma og pappa sagt hva de ønsker seg så kunne jeg blitt helt ferdig.


#38

Tinka sa for siden:

Pakker inn alle gavene selv og har både tape, bånd og papir som matcher. Tapen er det nisser, stjerner, på kjøpt i Sverige


#39

Svanen sa for siden:

Jeg pakker som oftest inn selv, litt nå og da. Pakket inn alle gavene som skulle til Vestlandet i går (er en bursdag der i neste uke og, så greit å sende alt i ett), og alt er klart til å leveres på posten.

I fjor hadde ungene pakket inn gaver de hadde laget på skolen/SFO i avispapir, og med røde bånd på (og slik pakkelakk eller hva det nå heter). Jeg syntes det var egentlig veldig fint, og ikke minst veldig miljøvennlig i forhold til all innpakkingspapiret med masse fargestoffer i. Så i år hadde jeg tenkt å pakke inn gaver til oss (altså de som skal feire her hjemme med oss) på den måten. Håper dermed å ha en del mindre papir som må i restavfallet. Tror ikke jeg gjør det til andre utenfor familien, både fordi jeg ikke vet hva andre synes om slike pakker og fordi jeg har masse julepapir igjen fra i fjor (måtte ha vært på tilbud...:o)

Da jeg var liten sparte vi også på mye av julepapiret, og brukte det igjen året etterpå. Tror ikke det var så vanlig å få gavene pakket inn fra butikken der (i USA).


#40

Pingis sa for siden:

Da jeg jobba i butikk pleide jeg å spørre om det var greit at de fikk med papir, og så pakka jeg til de som ikke syntes det var greit. Eldre menn syntes merkelig nok aldri at det var greit.


#41

Jinx sa for siden:

Jeg reiser på Panduro,kjøper masse alt for dyrt papir og pyntestæsj.Setter på julemusikken og storkoser meg med og pakke inn.


#42

Manga sa for siden:

Jeg foretrekker at andre pakker inn for meg. Noe må jeg jo pakke inn selv også, men det er ikke noe jeg koser meg med akkurat.


#43

Erica sa for siden:

Jeg pakker inn selv. Jeg mister oversikten om jeg får de pakket inn i butikken. I tillegg ønsker jeg å bruke miljøvennlig innpakningspapir, så da er det best å gjøre det selv.

Noen pakker, de som må sendes tidlig, pakker jeg inn i begynnelsen av desember. Resten tas litt nærmere julaften.

Jeg bruker gråpapir, og bånd i rød hamp. Jeg pynter pakken med klistremerker, og fester båndet til pakken med med lakksegl. Merkelappene lager barna av rød tykk papp som de limer fint dekorapir på.


#44

Susse sa for siden:

Jeg pakker inn selv. Liker ikke glorete butikkpapir som dessuten ikke kan resirkuleres.
Det å pakke inn gaven er en koselig førjulsgreie jeg koser meg med når ungene er i seng. Bruker gammeldags gråpapir, rødt bredt hampbånd og hjemmelagede "til og fra lapper".


#45

TBM sa for siden:

Jeg gjorde det også alene før, men nå har jeg fått med mannen og det er virkelig 10 ganger hyggeligere!

Uansett - gir en god følelse å pakke inn pakker natt til julaften...


#46

Dixie Diner sa for siden:

Mannen pakker inn som ei ræv, så han får ikke lov. :knegg: Uansett er han lite interessert i det.


#47

Sansa sa for siden:

Jeg pakker inn gavene litt etter hvert.


#48

Dronningen sa for siden:

I butikk eller hjemme. Helst i butikk, men...


#49

Knerten sa for siden:

Jeg prøver jo lissom å strukturere meg godt nok til å pakke inn de tusen og førti gavene etterhvert som jeg kjøper dem. Dog kommer det stort sett noe annet i veien som; manglende julepapir (sikkert sjarmerende med store sommerblomster på noen av julegavene, men kanskje ikke alle?), manglende tid (jeg ønsker meg mer tid i julegave), våkne barn som helst ikke skal se hva de fåt i gave på forhånd, Alzheimers Light (jeg glemmer at det faktisk ligger et utall pakker i kjelleren og venter på papir) og sikkert mange andre grunner.
Jeg har alltid amisjoner om at jeg skal få pakket alle gavene så nydelig inn i år, så ingen blir pakket inn i butikken.

Resultatet er at de heseblesende pakkes inn i all hast før de skal overleveres mottakeren.
I år satt jeg meg faktisk ned og fikk pakket inn et titalls pakker for noen uker siden. Det må være rekord. Kanskje jeg kan få blitt ferdig med noen flere i løpet av helgen.


#50

Jålebeinet sa for siden:

Dette er ris til egen bak. Det er ikke alle jeg pakker inn slik til...


#51

Tilde sa for siden:

De fleste pakkes i butikken, resten pakkes inn en kveld før julaften.


#52

Guffen sa for siden:

Pakkes oftest inn med en gang de kjøpes... Enten på pakkedisk, eller av de som jobber der..

Greit å slippe å gjøre det hjemme:)


#53

Joika sa for siden:

Pakker inn litt av gangen.. det er så kjedelig, så greit at det ikke hoper seg opp. Syntes det er unødvendig å bruke masssse resursser på noe som blir så lite satt pris på. Det kastes jo etterpå.

Har pakket inn i gråpapir i mange år jeg. Kjøper bånd og noen klistremerker. Så lager vi kortene selv av ark, eller vi skriver rett på pakken med tusj. Blir så fint at. :ja:


#54

Lykken sa for siden:

Jeg vil helst ha de pakket inn eller pakke inn på pakkedisk. Noen pakker jeg/vi helst selv, mannen er egentlig mer fingernem enn meg. Noen ganger har det vært kos før jul, og noen ganger har det bare vært stress. Vi kjøper alle gavene i desember.
Vi har mange vi skal pakke inn til, kjøre og dele ut, avtale overlevering.
Jeg synes butikkene generelt (på kjøpesentre) har pakke inn-nekt i desember og mange har selvbetjente pakkedisker eller ekstrahjelper til å gjøre det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.