Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kom med varme vinterferietips

#1

mammamia sa for siden:

vi ønsker en tur bort i vinter. Men er usikker på hvor. Det må være passe varmt, ikke for langt å reise, og ikke altfor dyrt. Er det noen som har noen gode reisetips? Ja, så må det selvsagt være barnevennlig


#2

Slettet bruker sa for siden:

Henger meg på her - familien vil langhelg el til et sted med basseng og sol i løpet av januar - hvor er det fint? :)


#3

løve70 sa for siden:

Dubai skal være fint på den tiden :) Ikke knallvarmt, men behagelig.


#4

Slettet bruker sa for siden:

Dubai - det blir nok kanskje litt vel dyrt? :fattiglus:


#5

Sitron sa for siden:

Ahh ... å kunne reist bort ...


#6

Anne C sa for siden:

Vi drar til Kanariøyene og har aldri angret på det. To grunner: Ikke så langt og ikke så dyrt. Hadde ungene vært større hadde jeg sikkert orket å dra litt lenger. Men jeg blir så sinnsykt stresset av å ha med unger på fly....


#7

Slettet bruker sa for siden:

AnneC - er det stabilt fint vær? Vil ikke ta sjansen på dårlig vær - det vet jeg ikke om jeg overlever. :takler ikke skuffelser om vinteren:


#8

Kaktus sa for siden:

Det høres jo ganske eksotisk ut med Kakariøyene da. :fnise:


#9

Anne C sa for siden:

Ja der er det fint altså!! :fnise:

Når det gjelder været det så er det selvfølgelig ikke 100% sikkert at det er knall HVER eneste dag. Gran Canaria er mest stabil. Vi drar som regel i jula. Vi er fornøyde hvis vi kan gå i shorts/skjørt hver dag. Og så sørger vi for at vi har et hotell med oppvarmet basseng.
Vinterferien vil jo ha større sannsynlighet for knallvær enn jula. I år var vi der i påsken, som jo var tidlig og det var det beste vinterværet vi har hatt. Det var varmere enn en normalsommer her.


#10

løve70 sa for siden:

I januar er været ganske ustabilt på Kanariøyene :( :erfart:


#11

astrid_d sa for siden:

Egypt - Sharm El Sheik.
6 timer med fly, fine hoteller, relativt rimelig.


#12

Anne C sa for siden:

Ja sikker er man ikke. Men vi tar den sjansen vi da.


#13

iBam sa for siden:

Vi har vært mest fornøyd med Tenerife på denne tiden av året. Verste feriested vi har vært er Egypt....


#14

løve70 sa for siden:

Vi prøver Egypt nå i januar. Jeg må si jeg er veldig spent......


#15

Anne C sa for siden:

Er egentlig Egypt mer stabilt enn Kanariøyene på vinteren?


#16

Propella sa for siden:

Vi skal en tur til Lanzarote i januar. Jeg håper at det blir bra. :nikker:


#17

løve70 sa for siden:

Ja, helt klart. Det er visstnok stort sett sol hver dag. Ikke knallvarmt dog....


#18

løve70 sa for siden:

Om du velger Gran Canaria kan Les Meloneras anbefales. Kjempefint sted, ikke harry i det hele tatt i motsetning til Puerto Rico (der reiser jeg IKKE tilbake).


#19

Anne C sa for siden:

Ja Puerto Rico og Playa Las Americas er blodharry. Vi har bodd tre ganger ved Amadores stranda, der liker jeg meg, en gang rett ved Meloneras, der er det FINT!!, og en gang i Arguineguin på Sunwing der. Hvis alt går etter planen drar vi dit igjen i påsken, utrolig flott og barnevennelig hotell. Selv om området rundt ikke er SÅ fint. Ja og så har vi bodd i "innlandet" i Maspalomas, ikke fint og Bahia Feliz, definitivt ikke fint.


#20

iBam sa for siden:

Det blåser veldig i Egypt, ihvertfall der vi var. I tillegg ble sambo skikkelig matforgiftet, så vi sitter egentlig bare igjen med dårlige minner derifra. Men hører jo at andre liker seg der, så kan jo hende det bare er vi som var uheldige


#21

Elisabet sa for siden:

Vi har vært i Egypt både i november og desember og hatt det veldig bra. Bare gled deg. :D

På Sinai-halvøya i Egypt har de 360 soldager i året. Så litt mer værstabilt enn Kanariøyene for å si det sånn. ;) Vi opplevde en bitteliten regnskur der en kveld, og da var det 2-3 år siden sist de hadde opplevd det. Da regnet det i 5 minutter på kvelden, så ingen klaget allikevel.

Kjedelig å få en sånn opplevelse. Hvor i Egypt var dere? I Egypt må en være veldig forsiktig med maten. Om en holder seg langt unna salater og frukt/grønnsaker som ikke er skrellet, samt en vasker hender så fort en har tatt i pengene der nede, så skal en være rimelig safe. Spis kun godt kokt/grillede ting til middag og sånn. Vi har aldri blitt syke i Egypt, og har bestandig hatt det nydelig med været i Sharm el Sheik. (Eller Naama Bay utenfor Sharm el Sheik for å være helt korrekt.) ;) Det kan også være lurt og ta vaksiner før en drar til Egypt. Vi har aldri gjort det, men det er en helt annen bakteriekultur der nede, og en kan lett bli syk om en er uheldig med hva en spiser.


#22

Slettet bruker sa for siden:

Der så det fint ut!!! Og ikke var det dyrt heller.
Hvordan er det med vær og temperatur der første uka i januar tror du?


#23

Elisabet sa for siden:

Det er god norsk sommer der nede da på dagtid. Ligger på rundt 25 grader midt på dagen. Kan komme opp mot 30 grader også. På kveldene kan det bli litt kaldt (ned mot 10-15 grader) men ta med ei bukse og litt tykkere jakke til å bruke på kvelden. Det som er deilig i Sharm el Sheik er at det ligger ved Rødehavet, og det har en jevn temperatur på rundt 25 grader i badevannet. Herlig. :D Jeg kan anbefale Naama Bay utenfor Sharm el Sheik. Sharm el Sheik by har jeg ikke særlig sansen for. Har du med unger kan det være greit å bo et sted dere ikke trenger å ta taxi, for å ta taxi i Egypt føler en at en gjør med livet som innsats noen ganger. Hadde aldri tatt med unger i taxi der nede.


#24

Slettet bruker sa for siden:

Dette høres helt genialt ut!
Hva slags mat har de der? Jeg har jo ekstremistkostholdet mitt så jeg må planlegge løsningene i god tid. Egentlig lever jeg jo på egg, kjøtt, fisk og grønnsaker, men man kan kanskje ikke spise friske grønnsaker der? Hva med is? Selges det forresten vin i Egypt? (Ikke at det er noe stort must, men jeg liker et glass vin noen kvelder når jeg er på ferie)


#25

Elisabet sa for siden:

Det serveres masse kjøtt og fisk der nede, men det er enten godt kokt eller godt grillet. Egg har de mye av der nede. Egen omelettkokk til frokosten er ikke å forakte. ;) Vi har også spist litt "rått" egg der nede, som bløtkokt og sånn, men det burde en egentlig holde seg litt unna. Spis egget helst godt stekt eller gjennomkokt. Vin får en kjøpt på de store hotellene. Mange hoteller er jo sånn "all inclusive" hoteller, og da er lokal øl og vin inkludert også. Det er mye kokte grønnsaker også. Når det gjelder friske grønnsaker, så er det spesielt salat jeg holder meg unna, samt uskrellede grønnsaker, men det er mye godt av grønnsaker og frukt en kan spise der også. Nå var jeg ekstra forsiktig forrige gang siden jeg var gravid, og holdt meg unna det meste av rå grønnsaker. En får også kjøpt pizza og alt mulig der nede. Går en ut og spiser så kan det være smart å gå på resturanter som er i tilknytning til hotellene. Vi spiser is, men kun innpakket is som står steder en ser det er en viss omsetning. Hold deg langt unna de isbodene langs gata og strandpromenaden.


#26

Slettet bruker sa for siden:

Det begynner å høres ut som vi skal på tur...
Har sett på et all inclusive hotell, så da blir det kanskje ferdig pakkeløsning for oss.
Jeg gleder meg noe så utrolig allerede...


#27

iBam sa for siden:

Vi var i Hurghada i Jan/Feb. En annen ting jeg ikke likte der var at selgerne var så utrolig agressive og ja, taxiturene en risikosport med livet som innsats. Bodde på et fint hotell, men det var liksom ingenting rundt, så følte oss litt "fanget" der. Stedet vi spiste på var ikke et typisk turiststed, tror det var kun lokale som spiste der og de likte ikke turister virket det som. Men jeg har som sagt hørt andre som har likt seg veldig godt i egypt, men for oss ble det bare dårlige minner så derfor er vi mye mer glad i Kanariøyene der vi har gode erfaringer fra.


#28

Elisabet sa for siden:

Nå er det et par år siden jeg var i Egypt nå, men i Sharm el Sheik var det blitt en veldig forandring på de selgerene fra vi var der noen år tidligere. I alle fall i Naama Bay så fikk vi faktisk gå rundt og kikke i butikkene uten å bli nevneverdig "plaget" av selgere. Bare noen år før så ble en "sperret" inne i parfymebutikken og slapp ikke ut uten og handle noe. :knegg: Og det nyttet heller ikke og bare kikke andre steder. Men sist gang var jeg overrasket over hvor annerledes de behandlet turistene og de var mye mindre pågående. Så fort vi var inn til Sharm el Sheik by, så var det samme greia som var tidligere. Masse pågående selgere.

Men bare pass på på flyplassen. Hold godt på kofferten din og tingene tine, for egypterene står der på et blunk og vil bære for deg og skal ha penger for det. De spør ikke før de tar kofferten og bærer den avgårde for å si det sånn. Det er bare og holde på den.


#29

iBam sa for siden:

Men jeg har hørt mye mer positivt om Sharm El Sheik enn Hurghada, så skulle jeg dratt et sted hadde jeg nok valgt Sharm


#30

Slettet bruker sa for siden:

Da er turen bestilt! Vi reiser til Egypt 8. januar, og jeg gleder meg! :glis:


#31

Elisabet sa for siden:

Så deilig. Hvor skal dere? :hyper:


#32

Slettet bruker sa for siden:

Makadi Bay. Sjelløst, splitter nytt og masse luksus ble det påstått av positive og mindre positive kritikere. Det er en liten hotellby som er helt lukket fra resten av verden der nede med all inclusive over hele linja. Alt lekkert og nytt og i orden og ikke antydning til hverken kultur eller annet. Men med Luxor innenfor mulig rekkevidde, og muligheter til å se historie, dessuten med god forbindelse til Hurghada hvis vi blir lei av å ligge slengt i sola. :not going to happen:

Hadde jeg reist alene hadde det vært helbom - jeg liker å se meg rundt, men med unger er det bading og sol som er målet så da får vi tro det blir bra. :nikker:


#33

Tilde sa for siden:

Kan bare signere dette.
Vår erfaring fra Egypt er ikke bra. Begge ungene ble syke, maten var elendig, og det var kjøligere enn forventet i januar. (Vi har reist til varme strøk hvert år fra barna har vært babyer, og ingen av oss har noen gang blitt syke, med unntak av turen til Egypt!)
Men....det er vår erfaring da.:nikker:


#34

Elisabet sa for siden:

Det er på Sinai halvøya og der Sharm el Sheik er hvor det er absolutt varmest og sikreste plassen på vinteren. Var det der dere var? Vi har vært i desember, og har ikke hatt hverken vind eller kaldere enn 27 grader på dagtid.


#35

Tilde sa for siden:

Vi var i Hurghada.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.