Mannen kjøpte en pakke med to kilo kyllingfileter. Han kjøpte de via jobb, og de har skinn på den ene siden, og en "vinge" i enden. Han var så smart at han slang hele pakka i frysen, med det resultat at alle filetene hang sammen, slik at det er umulig å ta opp nok til ett måltid. Jeg måtte altså tine hele sulamitten.
Må jeg nå steke alt før jeg fryser det? Eller kan jeg strimle det, legge det i marinade, og så fryse det rått med marinaden? Hva kan jeg gjøre med ørtifjørti stekte kyllingfileter? Hakke opp og fryse som salatkjøtt går jo, men det er liksom grenser for hvor mye kyllingsalat vi spiser i løpet av et halvt år. :knegg:
Så nå trenger jeg tips til hva jeg kan gjøre med kyllingen. Helst tips som kan dumpes i frysen. :nemlig:
Gryteretter er jo kjempelett, har du creme fraiche og tomatpuré, kokosmelk og currypaste, blir det jo bra uansett. F.eks kan du ta strimlet paprika, grønne erter, brekkbønner, blomkålbuketter, skiver av vannkastanjer, gulrøtter, ananas, løk eller hva det er dere liker. Også strimler du kyllingkjøttet og freser det i smør og currypaste før du putter det i gryta.
Vil du ha det veldig enkelt kan du jo slenge rå hurtigris rett i gryteretten og la det trekke til minutter, da har du fiks ferdig middag i fryseren.
Jeg steker alltid en haug med fileter om gangen, så har vi pålegg, salater og middager for 2-3 dager fremover. Jeg og mannen har ofte club sandwich til kvelds etter en kyllingfilet-middag. :)
Går fint an å fryse stekt kylling ja. Del i biter og frys ned, så har du kylling til å hive rett i gryter senere. Eller tine til salater og lignende.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.