Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er eksotisk/ny frukt og grønt for deg?

#1

Millis sa for siden:

Jeg elsker å saumfare små innvandrerbutikker og grønnsakshandlere etter nye oppdagelser, frukt og grønnsaker jeg enten bare har lest om eller aldri har sett. Det er utrolig gøy å prøve nye ting, selv om jeg har gjort noen bomkjøp innimellom veier det opp med at jeg har fått nye favoritter.

Hva anser du som eksotisk og uvant frukt og grønt for deg?
Og hvor handler du det?

:)


#2

Bluen sa for siden:

En svensk dame jeg kjenner jobber i dagligvarebransjen i Oslo. Etter en jobbrelatert rundreise i Norge forleden var hun helt i sjokk over at mange lokale kjøpmenn ikke visste hva avocado var - og langt mindre hadde smakt det. :fnise:

Jeg er såpass avansert at jeg spiser avocado, altså, men ellers er nok mango nesten det lengste vi strekker oss sånn til daglig. Vi handler sjelden frukt og grønt andre steder enn i kjedebutikkene, ettersom vi ikke bor så altfor sentralt.


#3

Miromurr sa for siden:

Jordskokk. :nemlig:


#4

Millis sa for siden:

Kjempegod i grateng med fløte og revet parmesan over :D


#5

Miromurr sa for siden:

Ja, forutsatt at man faktisk finner det i butikken er det sikkert det. Må de forkokes? Hvor lang tid tar det før de er møre? :blånn:


#6

Millis sa for siden:

:humre: Det kan nok være sånn mange steder.

Mange av kjedebutikkene er jo også flinke til å ta inn litt annerledes nå også. Men ofte har jeg spurt i den asiatiske butikken jeg ofte handler i, men jeg går like forvirra ut med den nye grønnsaken i pose. Hva hun egentlig sa er uvisst.

Det mest eksotiske som jeg pleier å kjøpe er vel bananblader, tørka limeblader og plantain. Har kjøpt mye annet, men ikke halvparten jeg vet hva heter :humre: Har søkt meg en del frem til de på leksikonet hos frukt.no.


#7

Millis sa for siden:

De trenger ikke forkokes. Det tar ca en halvtime på 225 grader. Jeg deler de opp i mindre biter da.


#8

polarjenta sa for siden:

Jeg syns plantain(også kalt kokebananer) er ganske eksotisk(og veldig godt).


#9

Tammen sa for siden:

Jeg elsker å prøve nye råvarer. Alt jeg ikke har prøvd før er nytt og eksotisk. :knegg:
Om jeg skal prøve noe nytt så kjøpes det i invandrerbutikker. ICAen her er egentlig god på frukt og grønt, men den kan virkelig ikke sammenliknes i forhold til pris, kvalitet og utvalg.

Hva er eksotisk?
I Vietnam la jeg min elsk på blandt annent:
Dragefrukt/pitahaya

Rambutan

og Mangostan

De synes jeg er ganske eksotiske i grunn, men heldigvis er det lett å få tak i de her i Oslo så da synes jeg sikkert ikke det om en liten stund .

Jordskokker er eksotisk.:nemlig:


#10

Mjau sa for siden:

Kjøpte mangostan her en dag da jeg fant det på Ica. Har drukket Xango en stund som er laget av mangostan og likte det godt...

Åpnet frukten da, og den var råtten...
Har inntrykk av at det ofte er det som skjer når jeg kjøper litt eksotisk frukt jeg....


#11

Knerten sa for siden:

Mangostan er utvilsomt den beste frukten jeg noen gang har smakt! Hvor i Oslo får man kjøpt den?


#12

Obelix sa for siden:

Det mest eksotiske vi pleier å kjøpe er Mango til minsten.

Ellers smakte jeg på Kinesisk pære eller eple eller hva det var, og kan opplyse om at det smakte pøkk.

Ellers er Rambutan veldig godt.
Pleier å kjøpe frukt på den lokale ICA butikken. Der er de flinke med frukt.


#13

Tammen sa for siden:

Jeg har også kjøpt mangostan på ICAmaxi flere ganger, uten hell.
Men på TT i Torggata har jeg funnet noen skikkelig gode.Vet at jeg har sett de i andre vietnamesiske butikker i samme området, og rundt gunerius. Har selv bare kjøpt frukten på TT og var kjempefornøyd. :glis:

Det er og blir den beste fruken som finnes!!


#14

Hyacinth sa for siden:

Mangostan smaker jo nesten helt likt rambutan, gjør det ikke? Jeg synes det.

Pithaya, som det var bilde av lenger oppe (dragefrukt) syntes jeg var veldig eksotisk da jeg så det i Norge første gang i 2000 eller noe sånt. Vi har vært en del på tur i Asia og jeg hadde spist det før det kom hit. Den SER dekorativ ut (i likhet med carambola/ stjernefrukt), men smaker jo knapt noe? (I likhet med stjernefrukt).

Durian er eksotisk for meg. Men jeg har ikke sett det i Norge. Kanskje i innvandersjapper? Har ikke lett etter det.


#15

Skvetten sa for siden:

Nå føler jeg meg veldig blasert for her bruker vi daglig slike eksotiske saker. Det jeg liker aller best er kaktusfiken, det er snadder, eller om jeg får tak i ferske dadler. Da er jeg i himmelen.


#16

Mjau sa for siden:

Det er vel mye eksotisk frukt her som ikke smaker som de egentlig skal.... SÅnn som mango feks. Den sendes jo hit lenge før den er moden, og den blir dermed ikke så søt og saftig som den egentlig er... Jeg er personlig ikke sånn overbegeistret for mango, men ei jeg kjenner fra Australia som bor her er veldig glad i det, men hun spiser ikke så mye av det her

Stjernefrukten likeså, jeg kjenner også ei i fra Colombia, der plukket de dem gjerne rett fra treet og spiste. Og her i Norge får vi vel sikkert den umodne versjonen.

Syns det er veldig synd jeg, men forstår jo at det er vanskelig å få den hit helt fersk..


#17

leliane sa for siden:

Ikke supereksotiske vaner hos oss heller, men mine to små overrasket i barnehagen da de hadde med seg physalis. Det er de veldig glade i. :)


#18

Miromurr sa for siden:

Physalis er veldig populært her i huset også.

Og han som blir to til våren synes rognebær er helt topp. Forstå det den som kan.


#19

Slettet bruker sa for siden:

Det gjorde snuppa mi også når hun var to. Det går over.


#20

Fargo sa for siden:

Physalis har de spist seg leie på, men det virker som om de ikke fult så eksotiske avokado og mango holder seg på topp 10.

På kontinetntet er multer noe av det mest eksotiske de får, mens her på berget gumler barna multer fra august og hele veien gjennom vinteren - i kilovis. Så multer er vel ikke så eksotisk da, handler vel om hvor lett det er å få tak i? Nå er forresten multer hverken frukt eller grønt, men oransje.


#21

venla sa for siden:

Physalis, mango og sharonfrukt er eksotiske favoritter hos oss.

Handler på Obs! De har et bra utvalg av fersk frukt.


#22

Mauser sa for siden:

Verdens tøffeste grønnsak, medbrakt av Dragen:

Nå rakk vi aldri å koke den, så jeg aner fortsatt ikke hvordan den smaker.


#23

Slettet bruker sa for siden:

Jeg kjenner at jeg blir litt småsur av sånne tråder som denne, for nesten hver gang jeg kjøper svindyr eksotisk frukt er den halvråtten. Jeg er sikker på at all andresorterings frukt blir sendt nordover. :mumle:


#24

polarjenta sa for siden:

Hva slags da? Stort sett det vi kjøper er helt ok, selv om vi også kan være uheldig:nikker:


#25

polarjenta sa for siden:

Jeg har smakt den, den smaker helt ok.


#26

Mauser sa for siden:

Det er visstnok en art brokkoli?


#27

polarjenta sa for siden:

Mellomting mellom broccoli og blomkål.


#28

Mauser sa for siden:

Aaarrgh! Blomkål er satans verk!


#29

him sa for siden:

Det er en kryssning av blomkål og brokkoli. Jeg synes den er kjempegod, men det er utseende som er aller best. Ikke noe å lage mos av den der, nei. :nam:

Synes det var vanskelig å svare på hovedspørsmålet. Det vi spiser er liksom ikke eksotisk og det vi ikke spiser vet jeg ikke bestandig navnet på.


#30

Tangina sa for siden:

Jeg skulle ønske man kunne få tak i soursop her, men den tåler ikke så lang transport. Det er den beste frukten jeg har smakt noen gang - som en blanding mellom ananas, banan og eple eller noe slikt.

Av det det går an å få tak i, har jeg aldri smakt jordskokk, men naboen hadde det i hagen et år. Må huske å kjøpe det en gang - det må sies å være eksotisk og nytt her i huset. Ellers er jeg glad jeg slipper å lukte durian i butikkene, så eksotisk det enn måtte være.


#31

polarjenta sa for siden:

Blomkål er godt:nemlig: JEg syns den var helt grei som sagt, vi brukte den i wok, men jeg vet ikke om jeg kommer til å kjøpe den flere ganger.


#32

Hyacinth sa for siden:

Det smaker nesten blomkål og heter romanesco.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.