Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunt sukker, stevia

#1

GNN08 sa for siden:

I dag har VG en artikkel om kunstige og naturlige søtstoffer, der er faktisk stevia nevnt!!

Det er bra at VG skriver om helse, men det de har skrevet de siste dagene gjør jo folk bare mer forvirra og oppgitt. Den forklarte ikke hva er sunt og usunt, men ramsa opp alt på rekke og rad, med kommentarer fra mattilsynet av alle ting. De hevder jo at aspartam ikke er farlig, haha!!:eek: Det har blitt påvist mange nok ganger nå til å skjønne at aspartam og mange andre kunstige tilsetningsstoffer ikke er bra, spesielt gjelder dette for barn.. Viste dere at barn under 4 år ikke skal få i seg aspartam?? Det er det få som vet, synd, for de fleste vil jo gi barna sine sunn mat!:riktig:

Så anyways, for de som vil lese mer om stevia og eventuelt kjøpe det har jeg funnet en norsk nettbutikk som selger steviapulver, jeg har bestilt der og bruker det til søting av te, vafler, kaker++ you name it. siden heter www.altshop.no, de selger det riktignok som dyrefor, men hvem har sagt at det er ulovlig å spise dyremat da??:p:p Der står det oppskrifter og slik også..

Her er forskning på stevia: bio.kuleuven.be/biofys/ESC/ESC.htm

Hvis dere lurer på noe, kan dere bare skrive så skal jeg prøve å svare:nikker:

Det er viktig at alle er med å spre kunnskap om dette nå, da det kan hjelpe mange, men det er få som kan eller vet noe om det!:eek:


#2

Salt sa for siden:

Hvis jeg skal hjelpe til med å spre kunnskap om stevia vil jeg gjerne ha litt fakta å vise til. Hva vet du faktisk om stevia, og bivirkinger/ettervirkninger/hva_har_du?


#3

GNN08 sa for siden:

Her er noe:

"Positive virkninger:

Stevia er en urt som inneholder krom, mangan, kalsium, selen, silisium, jern, niacin, fosfor, riboflavin, tiamin, vitamin C og A og sink. Den er uten energi altså kalorifri. Glykemisk indeks er 0, det vil si at blodsukkeret ikke påvirkes. Stevia kan også brukes i en candidiadiett da den ikke påvirker mikroorganismene, bakterier og gjærsopp negativt slik som sukker gjør. Stevia kan ha positiv effekt for dem som lider av høyt blodtrykk, diabetes, tannråte, overvekt, kronisk soppinfeksjon og migrene. Rotteforsøk tyder på at stevia, brukt over tid, mykner opp blodårer, forårsaker senking av blodtrykk og øker urinstrømmen.

Nyere forskning viser at for mye søtstoff og hvitt sukker i kosten, kan være en av flere grunner til alle de økende helseplagene og sykdommer vi får som f.eks. diabetes, høyt blodtrykk, candidia, AD/HD og fedme. Gravide blir nå advart mot å drikke mye mineralvann, fordi store mengder karbohydrater (som gir uheldig blodsukkerhopp) kan være en av flere årsaker til blant annet spontanabort.

Godkjent i store deler av verden:

I Norge er Stevia forbudt omsatt som menneskeføde på grunn av EU bestemmelsene, men kan lovlig omsettes som dyrefor... Millioner av mennesker bruker, og har i generasjoner brukt stevia daglig. Stevia er også godkjent i matproduksjon i land som Paraguay, Brasil, Uruguay, Sentral-Amerika, Israel, Kina, Thailand, Korea og Japan. I Japan f.eks. har det fra 1987 blitt konsumert ca. 170 tonn stevia årlig, uten rapporter om noen former for bivirkninger. I Japan bruker blant annet selveste Coca-Cola stevia i deres produksjon. I Japan er alle kunstige tilsetningsstoffer i mat forbudt – mens naturlig stevia blir brukt mye.

Trygt å bruke:

I 2004 ble det avholdt et symposium om stevia ved universitetet i Luven. Forskere fra hele verden konkluderte med at stevia er trygt å bruke!
De kommenterte også ryktet om at stevia kunne ha dårlig påvirkning på mannens forplantningsevne. Dette ryktet oppstod i en sammenheng med et såkalt rotteforsøk: rottene ble tvangsforet med store doser steviablader, tilsvarende mengder som en voksen på 65 kg skulle spist 34 kg friske steviablader per dag!
Dette er så useriøst at det ikke kan tas alvorlig.

En av Europas fremste eksperter, professor Jan M. C. Geuns ved KU Luven universitetet i Belgia, uttalte følgende til VG 11. Juni 2005 angående EUs vitenskapelige komité som har latt seg bøye av for sukkerindustrien: ”Det er en skam både for det vitenskapelige miljøet i Europa og for EU!”. Konklusjonen fra symposiet var at høye konsentrasjoner av stevia tvert imot kan brukes til å motvirke høyt blodtrykk uten at det påvirker den mannlige forplantningsevnen.

Er det ikke rart at de bivirkningene som blir påstått at stevia har, ikke er blitt påvist i de land hvor millioner av mennesker bruker stevia daglig?

Sjokkrapport avslører sukkerbløff (VGNETT)

Norske eksperter om Stevia:
Professor og kostholdsekspert Kaare Norum uttaler til Grobladet nr.1-06:
Stevia var lovlig i USA frem til 1995 da det ble forbudt av FDA(Food and Drug Administration) og i Norge frem til 2004 da det ble forbudt av mattilsynet som følge av et EU-direktiv. ”Jeg kjenner EUs føre var prinsipp, men kan egentlig ikke se at det er dokumentert noen skadevirkninger av stevia” sier kostholdsekspert Kaare Nordum. ”Grunnen til at steviaplanten ikke er lov til å omsettes som næringsmiddel er trusselen den utgjør mot sukker- og kunstig søtstoffindustrien, det er mulig å ta patent på disse stoffene, men ikke på den naturlige stevia-planten, og dermed ligger det mye penger for denne mektige industrien i å forhindre omsetning av stevia.” Uttalte professot Kaare Norum til Grobladet nr. 1-06.

Ernæringsfysiolog professor Dag V. Polezynski:
”Forskning viser klart at stevosid kan regnes som sikkert i bruk som søtningsmiddel og er velegnet for diabetikere, pasienter med Føllings sykdom (også kalt PKU-fenylketonuri), og overvektige som ønsker å redusere vekten ved bruk av ikke kaloriske søtningsmidler. Det er heller ikke påvist noen allergireaksjoner ved bruk av stevia eller stevosider. Vi kan derfor ikke se at mattilsynets forbudslinje kan begrunnes faglig, særlig sett i lys av at dagens forbruk av hvitt sukker uansett er mer helseskadelig. Skulle noe forbys, måtte det vel være sistnevnte.” Kilde: Grobladet nr. 1-06 "

Her henvises det til studier og kilder også, så det er ikke bare svada noen har skrevet fordi de tror eller vet det:nikker:


#4

Observatøren sa for siden:

Og hvem er du? Eier av denne nettbutikken?


#5

Salt sa for siden:

Ser sånn ut, siden svaret er klipp og lim fra hjemmesida..


#6

GNN08 sa for siden:

Hehe, kan sikkert høres slik ut, men neida langt ifra. Møtte dem som eier dem på alternativmessen og kjempekoselige folk det altså:nikker:

Jeg bare brenner veldig sterkt for at folk skal få vite om stevia, siden jeg ser at det kan hjelpe folk! At jeg nevnte denne siden kommer av den enkle grunn at det er den jeg bruker, enkelt og greit. Jeg er hvertfall fornøyd med dem.. Jeg nevnte også denne siden fordi den er norsk og da synes folk det er enklere å bestille, litt mindre skummelt kanskje.. Men for all del, dere må jo kjøpe det der dere vil :nikker: kom gjerne med tips altså.


#7

Hyacinth sa for siden:

Men Stevia smaker DRIT. Jeg har hørt at noen kun kjenner søtsmak, mens andre har et eller annet gen som gjør at de smaker en bitter smak. Jeg tilhører den sistnevnte gruppa.


#8

GNN08 sa for siden:

Men hvorfor skal jeg skrive det med egne ord, når det står bra et annet sted??


#9

Hyacinth sa for siden:

Som søtstoff vil jeg faktisk heller anbafale Sukrin.


#10

GNN08 sa for siden:

Okei, det har jeg ikke prøvd, kan du forklare mer om det? :nikker:



#12

GNN08 sa for siden:

Jeg synes ikke det, men smaken er jo som baken da:nikker: Hva slags stevia har du brukt? finnes forskjellige typer.


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg har prøvd Stevia-dråper. Fysj og fy. :knegg: Vi testet teorien på en venninnekveld. Ei av jentene kjente søtsmak, vi andre kjente en forferdelig ettersmak. Jeg har fremdeles flasken og du kan få den hvis du vil. :knegg:


#14

GNN08 sa for siden:

Hehe, okei, jeg har ikke prøvd dråpene, bare pulveret.. Men er enig i at det ikke smaker noe godt om du spiser ut av boksen liksom, det blir veldig søtt og stevia kan få en lakrisaktig bismak om du bruker for mye..
I te og bakverk synes jeg ikke det smaker noe bittert. :nikker:


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg har hatt det i smoothies. Ingen ville drikke den. :haha:

Når det er sagt, synes jeg ikke at Sukrin smaker som sukker heller, slik de påstår.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Stevia smaker beskt om man bruker for mye (selv om noen sikkert synes det er beskt uansett). Jeg har smakt kake med Stevia og det smakte som vanlig kake. Har ikke brukt det så mye selv siden det ble ulovlig for 3-4 år siden.

Takk og lov for at det begynner å snu nå.


#17

GNN08 sa for siden:

Jupp, det er jo å få tak i over nett, men mange vet ikke om det og har sluttet å bruke det derfor.. Veldig synd.. Og når det er ulovlig er det mange som ikke tør heller.. Stevia burde bli lovlig og mer kjent for folk spør du meg, er en skam at det ikke er lov..


#18

Søster sa for siden:

Eller så kan man bare halvere sukkeret i bolleoppskriften hvis man ikke vil ha så mye sukker. :snill:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Aaargh, jeg ble sitert før jeg slettet noe. :knegg:

Søster: ikke alle kan spise sukker, så dette er jo ypperlig for de som vil eller skal unngå det helt.


#20

Salt sa for siden:

Men det er jo gjort 3 forsøk med å gi stevia til rotter over mange år (1968, 1988 og 2006), og alle tre viser en betydelig dårligere sædproduksjon. Hvis det ikke fungerer slik på mennesker, og det er så mange som vet dette, hvorfor gjøres det ikke forskning på det?


#21

Marge sa for siden:

Ny på forumet sa du? :humre:


#22

Søster sa for siden:

Hvem da?
(For ordens skyld: Jeg har hørt om diabetes)


#23

GNN08 sa for siden:

Tja, si det, kanskje vi skal spørre mattilsynet om det, men det er jo gjort forskning som motbeviser dette. Det står det om i infoen fra altshop som jeg la ut, kan bare søke på google så kommer det opp myyyye.


#24

Ru sa for siden:

Men har du andre kilder enn VG?
Det er nemlig ikke en særlig god kilde ... For å si det pent.

Om man googler stevia, så får man opp en av to:
1)Link til nettsteder som har stevia eller alternativt i navnet, og som lovpriser det, eller
2)Link til sider som ikke har stevia eller alternativt i navnet, og som ikke lovpriser det.

:voila!:


#25

Salt sa for siden:

Bare tenkte at siden du visste at undersøkelsene var feil, og kunne en del om stevia, og ba meg om å "bare spørre" hvis jeg lurte på noe, så gjorde jeg det.



#27

Ru sa for siden:

Nå er vel Mat og Helse en litt kontroversiell kilde, vel?


#28

Pebbles sa for siden:

Javel?

Kontroversiell fordi ikke alle er tilhenger av et lavkarbokosthold, eller kontroversiell fordi du mener de ikke henviser til undersøkelser når de skiver om noe?


#29

indie sa for siden:

Enig. Jeg var på besøk hos noen som serverte dessert med Stevia i. Måtte bare si at jeg desverre ikke klarte å spise opp. Smakte en slags vond lakrissmak.


#30

Tussilago sa for siden:

Når Stevia ikke er lov å omsette som næringsmiddel i Norge, så synes jeg det er litt dumt å reklamere for å kjøpe det...

Utdrag fra Matportalen.no:

Er det farlig å bruke søtningsmiddelet Stevia?
Forfatter: Mattilsynet
Publisert: 14.07.2004

Spørsmål:
Jeg har brukt Stevia som søtningsmiddel en tid. Nå hører jeg at det er forbudt selv om jeg fortsatt kan få kjøpt det i helsekostforretningen min. Kan Stevia gi helseskader?

Svar:
Ja, Mattilsynet fraråder folk å bruke Stevia. EUs vitenskapelige komité mistenker at stoffet kan innvirke negativt på mannlig forplantningsevne, og også gi uheldige nedbrytningsprodukter i kroppen.

Vi antar at det er uttrekket (steviosid) av planten ”Stevia rebaudiana bertoni” du har brukt. Planten Stevia inneholder opp til 13 prosent steviosid som er 250-300 ganger søtere enn sukker. Det er ikke lov å selge søtningsstoffet steviosid i Norge. Forretninger som selger slike produkter gjør seg derfor skyldig i regelbrudd og vil risikere en reaksjon fra Mattilsynet.

De vurderingene som er gjort av stoffet tilsier at stoffet kan gi helseskader hos forbruker. For tilsetningsstoffer så har man bruksbetingelser som skal sikre at helseskader hos forbruker ikke skal skje. Dersom disse bruksbetingelsene ikke overholdes, vil det likevel for de fleste ta lang tid før helseskadelige effekter kommer til uttrykk. Du bør likevel slutte å bruke Stevia.

Mattilsynet vil ikke godkjenne tilsetningsstoffer der vitenskapelig vurdering tilsier helseskade hos forbruker. Inntil noen kan fremlegge vitenskaplig holdbar dokumentasjon for Mattilsynet som viser at dette er helsemessig trygt, vil det være forbudt å omsette produkter av denne planten i Norge.


#31

Ru sa for siden:

Fordi de er en smule alternativ, og om det i tillegg er mangel på kildehenvisninger, så gjør jo ikke det akkurat saken noe bedre.



#33

Dixie Diner sa for siden:

Flott at du har hørt om diabetes, da slapp jeg å nevne det. :knegg:
Mange vektopererte får dumping av sukker og kan ikke ha det, og så har du lavkarbofolk på den mer "ekstreme" siden. Etter en stund helt uten sukker, merker man ubehag av selv de minste mengder.


#34

Dixie Diner sa for siden:

Hvorfor det? Folk bør vel få tenke selv? Det er mye som ikke er lov som burde være det, og mye som er lov som absolutt IKKE burde være det. De ufarlige B-vitaminene jeg tar er feks. ulovlige i Norge, jeg har absolutt ingen skrupler med å anbefale dem til alle andre.


#35

Dixie Diner sa for siden:

De pleier alltid å nesten ha irriterende mange kildehenvisninger i artiklene sine, mener jeg å huske. Men nå er det lenge siden jeg sluttet å abonnere på bladet. Jeg liker selve bladet, men all reklamen er så irriterende at jeg ikke orker det mer. Når de begynner å reklamere for slankepiller og annet dritt så sier det stopp for min del.


#36

GNN08 sa for siden:

Det er helt greit det, men hvorfor myndighetene gjør som de gjør kan nok ingen inne her svare på desverre. Her er forskning på stevia: bio.kuleuven.be/biofys/ESC/ESC.htm


#37

Pebbles sa for siden:

Nei, jeg mener slett ikke at de har mangel på kildehenvisninger.

Jeg synes de er grundige med tanke på å henvise til forskning og de har stadig artikler som omhandler tvilsomme sider ved naturmedisin.

Synes ikke de er så veldig kontroversielle lenger.


#38

Esme sa for siden:

Nå har jeg ikke finlest alt av studier og reviews for Stevia altså. På meg virker det som at det hverken er mindre farlig eller farligere enn f.eks aspartam.

Akkurat som aspartam så hadde det ikke ramlet meg inn å gi det til småbarn, eller brukt det veldig mye. Akkurat som sist det kom et "vidundersukkermiddel" kommer en del til å fråtse i dette, og om 5-10 år så får vi rapporter om alskens bivirkninger av de som bruker alt for store doser.

Jeg tror at man kommer til å finne at selve søtsmakopplevelsen ikke er bra å ha hele tiden, og det er en sunn leveregel å kutte ned alt av søtstoffer, uansett hvor "naturlig" det er.


#39

Sitron sa for siden:

Hva med å linke til en site som viser uavhengig forskning?


#40

GNN08 sa for siden:

Supert at det har blitt en aktiv diskusjon her! :nikker: Da kan folk få undersøke selv og gjøre seg opp sin egen mening.

Forskningen gjort i Leuven er den som jeg har funnet mest utfyllende, linken ligger i hovedinnlegget. Så da får dere lese det og selv ta en avgjørelse på hva dere ønsker å gjøre:riktig:


#41

Ru sa for siden:

Forskning gjort på det europeiske steviacenter er ikke akkurat troverdig kilde i mine øyne ...


#42

Tussilago sa for siden:

Jeg er nok litt farget av at jeg jobber en del med sånne ting (import, regelverk etc). Det er som regel en grunn til at ting ikke er lov i Norge, selv om det er det andre steder.


#43

Ulvefar sa for siden:

Vel, mattilsynet er i det minste mer åpne i sine vurderinger enn den kvasivitenskaplige reklamesiden her.


#44

Dixie Diner sa for siden:

Ja, men grunnen trenger ikke alltid å være så logisk. Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor det frem til nylig ikke var lov med mer enn 200 mg c-vitaminer eller hvorfor man får maks latterlige 2-3 mg av de fleste b-vitaminer her i landet slik at folk som trenger mye større doser (som meg) enten må blakke seg totalt eller kjøpe det i utlandet.


#45

Esme sa for siden:

Hehe, nei. Og det jeg finner av reviews som mener det er helt trygt, er som denne:
Overview: the history, technical function and safety of rebaudioside A, a naturally occurring steviol glycoside, for use in food and beverages.

av Carakostas MC, Curry LL, Boileau AC, Brusick DJ. som utgår fra Coca-Cola Companiet, og en review av Brusick DJ som altså har skrevet denne sammen med folka fra Coca-cola.

Jeg tenker vi får en stevia coca-cola snart jeg, som liksom bare er til å drikke, og Lo and behold, folk får fortsatt svingende blodsukker av brusdrikkingen. Som sagt, jeg tror ikke at Stevia er farlig i smådoser, men det er heller ingen som helst grunn til å tro at det er totalt uten bivirkninger heller.


#46

Pebbles sa for siden:

Det produseres allerede cola søtet med stevia i ett eller annet asiatisk land (husker ikke hvilket i farta).


#47

gajamor sa for siden:

:fnis:

Når det er hallelujastemning rundt et produkt, så er det som regel noe galt med det.


#48

Dixie Diner sa for siden:

Japan. De har brukt Stevia i, er det 25-30 år?


#49

Sitron sa for siden:

Mmmm, og de føder så lite barn at det snart er krise.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Ja, de må slutte med Stevia, så blir det nok overbefolkning der også. :nikker:


#51

Esme sa for siden:

Burde presisert: Jeg tenker vi får se en coca-cola søtet med stevia i europeiske butikker snart.


#52

Sitron sa for siden:

Jeg skjønte det, helt uten presisering.


#53

Pebbles sa for siden:

Det har kanskje også litt med å gjøre at de jobber 24 timer i døgnet alle sammen?


#54

Hyacinth sa for siden:

Hva synes man om Sukrin, da, folkens? Jeg har lest og lest og har enda ikke funnet særlig mye negativ omtale. Jeg blir skeptisk av sånt.


#55

Sitron sa for siden:

Jeg har ikke sagt at stevia er årsaken. ;)

#56

Pebbles sa for siden:

Not in so many words, smart ass!


#57

Ru sa for siden:

Bare tanken på at det kan medføre trøbbel med forplantningsevnen, er mer enn nok til at Stevia never ever noen sinne kommer inn i dette huset. :nemlig: & :niks:


#58

Polyanna sa for siden:

Nå er det jo gjort oppsiktsvekkende lite uhildet forskning på dette greiene, da, så ikke snakk om at noe som ser ut til å ha en risiko ifht forplantningsevnen (hva gjør det da med hormoner i kroppen og den slags??) kommer innenfor dørstokken her!! :skremt:

Aspartam er jo forsket opp og ned og i mente på, og selv om det ikke akkurat er blankt frifunnet så er det vel ingenting ved det som er funnet som er så alvorlig som de der forplantingsgreiene for Stevia? Hva finner de der om det forskes mer?

Og de linkene hovedinnlegger viser til er jo bare fjas og reklame!

Nei, her prøver vi å redusere søtbruken, rett og slett.


#59

koskov sa for siden:

Tror kanskje jeg ville lest litt mer samt kanskje brukt google litt mer aktivt?

Og i dette forsøket der det blir hevdet at Stevia kan gi problemer med forplantningsevnen.. vel, hvis din kar veier 65 kg og han skal spise i samme forhold som forsøksdyrene det her henvises til må han spise 35kg dagen av stevia planten.

Og ikke tro norske myndigheter bare vil det beste for deg å dine, da er du tåpelig naiv. Slå opp Codex Alimentarius og begynn å les. Vitaminer og mineraler i maten blir i praksis ulovelig, 7 av de 10 værste giftstoffene blir igjen lovlig, merking av genmodifisert mat trengs ikke og hvis du leser på kosttilskudd og det står 100% av vitaminer, mineraler eller annet så er ikke det optimale doseringen, men absolutt minimum.

Det jeg prøver å si er følgende, det kommer LANGT VERRE ting innen året enn denne tåpelige diskusjonen. Og når man ser hvem som fikk stevia forbudt av FDA, men aspartam godkjent (Donald Rumsfield) burde det ringe er bjelle, men jeg forventer det ikke.

Halvparten her inne dumper sikkert ungen på 1 år på barnehage og tror dere har gjort jobben eller bruker tven som barnevakt uten å se at poden faktisk faller i transe, hodet på skakke, glassaktige øyne og helt borte.

Tenk litt før dere åpner kjeften. Hvor mange her inne ville sagt ja til microchipping av unga hvis sykehuset og myndighetene hadde sagt dette er for å "sikre" at ungen ikke blir forvekslet eller kommer bort?

Halvparten her inne burde vært pisket for å være temmelig naiv og ignorant. Sannsynligvis tror de krigen mot terror kan vinnes også. Haha


#60

Tallulah sa for siden:

Ja, det var et skikkelig veloverveid og intelligent innlegg du. :gal:


#61

torsk sa for siden:

Et godt råd. :jupp:



#63

Slettet bruker sa for siden:

Det var et friskt innlegg til å være ny her.

:signerer:

Forøvrig er jeg bruker av sukrin og synes det smaker helt fint.

Men jeg tror man skal forsøke å redusere ønsket om å innta så mye søt mat i det store og det hele - det er best å spise den maten som er bra for kroppen og vende kroppen til å like den maten istedenfor å prøve å spise det man har lyst på hele tiden og forsøke å lure kroppen sin.

Og jeg burde ikke si det så høyt med det pepsimax forbruket jeg er oppe i nå, men jeg sier det forde. :lover å kutte pm ut eller langt ned utpå sommeren:


#64

Esme sa for siden:

Pysj, slike pleier å rote seg inn fra et eller annet google-søk, kjefter litt rundt og forsvinner igjen. Og om de prøver seg med debatt så blir de bare sinte og først etterlyser saklige svar, og når de får dem, så blir de sinte fordi de skjønner ikke ordene.


#65

koskov sa for siden:

Dere er så håpløst etter at jeg gidder ikke kaste bort tid. Jeg skulle bare ha et utbrudd og meldte meg inn bare på det unnlaget.

Slå opp Codex Alimentarius di næpe og si meg hva du finner.

Kan jo bare paste noe jeg har skrevet en annen plass

Oljefondet vårt renner bort som sand mellom henda. Hvor mye er det i mars når de kommer med oversikt? 1200? 1300? Og når derivatbobla går av og dollaren stuper kommer enda mer til å forsvinne. Hvor kom redningspakken fra? Hvor mye blir det neste gang og hvor hentes dette fra? Hvor mye i GJELD har staten tatt på våre vegne?

En fjert sier du, gullet vi hadde var kunne ihvertfall ikke bli verdiløst. Alle papirene kan det. Jeg lurer virkelig på hvordan kommende generasjoner kommer til å omtale næpa Kristin halvorsen som økte fra 40 til 60% for å opprettholde realavkastninga (haha) eller stoltenberg, brundtland og Støre som snikinnmeldte Norge inn i EU. Tjenestedirektivet, tror du det er bra? Neida, åpner enda mer for at utenlandske aktører kan kjøpe Norge bit for bit, vann, olje, gass, fisk.

Vi har noen fryktelige naive politikere som tenker så kortsiktig at jeg har lyst til å spy. Generasjonen som kommer vil ikke være nådig i sin kritikk, men det triste er at det er foreldrene nå, de voksne som krangler om materiale goder istedet for å sikre og prøve å verne om sine barns fremtid. Det er et moralsk forfall mer enn noe annet, og de har sviktet sin oppgave som foreldre ved å IKKE sette seg inn i samfunnet og verden, stolt blindt på andre og prøvd å holde seg mest mulig beskyttet og usett i midten av pingvinflokken.

Vi står på vippepunktet og nå er det viktig vi holder tunga rett i munnen og prøver å se fram sammen, tar viktige debatter og ubehagelige spørsmål og faktisk tar ANSVAR alle mann. Ikke bare er uviten og ignorant som visse individer her, men prøver å sette oss inn i ting, kanskje lese litt bøker, se filmer som ikke bare en underholdning og tar diskuterer med folk overalt hvor vi går.

Jeg satt på toget idag og snakket med en arbeidskollega om Codex alimentarius, akkurat passe høyt så folk rundt fikk det med seg og man kan merke de blir stille og lytter. Det er mulig å få ting gjort, men da må vi legge hjerte og sjela i det, tro på oss selv og en litt annen fremtid som kanskje tar vare på de ting som virkelig betyr noe så vi ikke alle vandrer rundt som hjernevaska naut etter altfor mye idioti på dumboksen.

For noen over her anbefaler jeg å starte med en BBC dokumentar som ligger på video.google.com søk stupidity.


#66

Slettet bruker sa for siden:

Haha - snakk om at det du sier blir bekreftet før jeg rekker å sende nemlig-smileyene engang da. :latter:


#67

torsk sa for siden:

Eller de prøvde å late som om dere ikke var der. [noparse]:occam:[/noparse]

Eller vi kan poste utbrudd på internettforum hvor vi går ut fra at alle andre er totalt tette idioter, det virker sikkert finfint det også.


#68

Karamell sa for siden:

Troll i ord, Esme! :lol:


#69

Pebbles sa for siden:

:lol:
Snakk om mindless ranting!

(...psst! De på toget ble ikke fascinert - de ble engstelige, vet du.)


#70

Kirsebær sa for siden:

Koskov har virkelig lest mye her på forumet før han poster innlegg.
Jeg sitter også med inntrykket av at FP er et forum fylt av naive og ignorante mennesker. :nemlig:

Jeg tror jeg ble litt forelsket. :hjerter:


#71

Slettet bruker sa for siden:

Haha - jeg tror også de på toget ble litt sånn "hvis jeg blir helt stille nå så ser de meg ikke, så kommer jeg av da jeg skal uten at de følger etter meg."

Og det med hvor mye gjeld staten har tatt opp for å fremskaffe den krisepakka til bankene kan jaffal jeg svaret på - ingenting. Men det er når man regner sånn som de som skriver Brundtland med stor forbokstav og sånn da.


#72

Karamell sa for siden:

Forumtroll: :elsker:


#73

Kirsebær sa for siden:

Jeg er egentlig mest interessert i hvorfor koskov kaller diskusjonen tåpelig. :gruble:


#74

Slettet bruker sa for siden:

Jeg er helt enig i at diskusjonen er tåpelig jeg. Jeg hadde feks ikke skjønt at stevia hadde noe med finanskrisen, men så leste jeg at Koskov har snakket om stevia på toget og gitt medpassasjerene der en nærmest reiligiøs åpenbarelse, og nå tror jeg at iløpet av kvelden skal jeg kanskje skjønne hvordan det hele henger sammen med barnehager og tv og 1 åringer og det hele. Og stevia.


#75

Kirsebær sa for siden:

:blånn: Åh... Da skjønner jeg.

Tåpelig diskusjon, ja. :nemlig:


#76

Slettet bruker sa for siden:

Dumme tråden. Dumme fp'ere. Heldige oss som har fått en som kan lære oss litt om ting. :nemlig:


#77

Tallulah sa for siden:

Næpeglitter! :knegg: Jeg var faktisk ikke så veldig negativt innstilt til stevia før du kom. Kanskje du burde utvikle merkedsføringsteknikken din litt? Hvem trenger fiender med sånne venner!


#78

Schnuppa sa for siden:

torsk - hvor tar du det i fra? :skratte:


#79

Slettet bruker sa for siden:

Men jeg vet ikke om jeg ville vært helt anonym og usett i en pingvinflokk da. (180 cm babe skulle vel stå litt ut?). Heldigvis er det mennene som skal ta ansvar - jeg pleier ikke å reise meg når "alle mann" kalles ut. Spesielt ikke for å ta ansvar. :filer:


#80

Esme sa for siden:

Takk, det merkes. Du greier ikke å forholde deg til saken en gang og blander inn alt mulig annet. Du har ikke kommet med et godt argument hverken for eller mot stevia, du sitter bare og babler om Den Store Sannheten.

Se her folkens hva denne luringen hadde skrevet "et annet sted" dvs anonymt på DN-forum.

Her er noen av punktene som han advarer mot:

Og så her:

Det er som oftest mennesker som er svært langt fra kretser med innflytelse og kunnskap som mener seg å ha spesiell viten. Stemmer dette i ditt tilfelle koskov?

Den dagen jeg sitter på toget og snakker høyt for å prøve å imponere de som sitter rundt meg så håper jeg at noen kommer og trøster meg. For da har det blitt ille med selvtilliten altså.


#81

Schnuppa sa for siden:

Ja eller at noen snille mennesker forbarmer seg over meg å geleider meg pent til nærmeste hvitfrakk for søte små piller.


#82

Slettet bruker sa for siden:

Esme - det ser ut til at det er selveste Fox Mulder vi har fått her på forumet på storfint besøk tror jeg jammen. Denne karen her er jo bedre på konspirasjonsteorier og søtstoffer enn eksen min jo. :latter:

Hah - det minner meg om at jeg må legge inn Californication i tråden om anbefalte serier.


#83

Tallulah sa for siden:

Pfft, Fox Mulder har bedre teorier enn det der altså.


#84

torsk sa for siden:

Det virker nesten fornuftig det du skriver, Esme, men jeg er fortsatt så påvirket av det retoriske næpe-grepet at jeg tror nok mest på Koskov. Det ligger nok ikke for alle å vinne andre over på sin side, bedre lykke neste gang, Esme.


#85

Slettet bruker sa for siden:

Kanskje det er den litt mindre begavede fetteren? Bråx Sculder?


#86

Tallulah sa for siden:

Tror nok det. :nemlig: Han som er skikkelig sjalu på Mulder fordi han kapret den pene, rødhårete skeptikerdama.


#87

Manitoba sa for siden:

Er Koskov han som har sprayet "chemtrails"-advarsler på tunnelene rundt om i Oslo, mon tro?


#88

Tallulah sa for siden:

Åh! Hvor er det? Jeg elsker en god konspirasjonsteori.


#89

Hyacinth sa for siden:

Kan noen fortelle meg hva denne Kosken egentlig prøver å si? :domm:


#90

Kirsebær sa for siden:

Han er jo så sint. Jeg tror han trenger en klem.
:gladspøkels: :kos::flowerpower:


#91

Esme sa for siden:

Ja, det er vanskelig å vinne sånt skriftlig. Muntlig derimot så kan man bare gjenta argumentet til motparten med barnslig stemme.

[font=Comic Sans MS]Det ligger nok ikke for alle å vinne andre over på sin side, bedre lykke neste gang, Esme.
[/FONT]

Det har ikke den samme schwungen altså.


#92

Slettet bruker sa for siden:

Det er i Ekeberg sydgående ihvertfall. Står i havarinisja på midten omtrent, rett over bufferen.

Den som sprayet det vet nok ikke - til tross for alle sine fine konspirasjonsteorier - at der er han nydelig dekket av flere kameraer hvor det sitter folk hele døgnet og passer på. Og når noe stopper opp i tunnelen der så får de en ringelyd og en skjerm som blåser opp bildet fra akkurat det kameraet, så da er de på tv mens de skriver. Hehe. :ler:


#93

Tallulah sa for siden:

:hehehe: Fantastisk. jeg skal se etter den.


#94

Manitoba sa for siden:

Det er også en på Ring 3 ved Bryn. Jeg har lurt på hva det var og nå fikk jeg endelig svaret. Selvsagt her på FP.



#96

Tallulah sa for siden:

Så bra, Kuskos hadde en funksjon, om enn litt annen enn den han tenkte selv!


#97

Salt sa for siden:

:grineler:
Dette burde nesten bli en klassiker..


#98

Slettet bruker sa for siden:

Å, herreminhatt - sjelden har jeg sett så god underholdning som den siden om chemtrails asså. Den skal jeg lagre og lese på nytt hver gang jeg lurer på om jeg er litt for rar til å passe helt inn i verden. :rofl:


#99

Ulvefar sa for siden:

Skeptisk til stevia, enda mer til aspartam, mest til sukralose, men ser at det finnes vesentlig verre (miljø)gifter enn alle tre.
Synes mye TV-titting er et faretegn både hos barn og voksne, men er derimot positivt innstilt til (gode) barnehager.

Det er nære nok til noe av det Koskov-trollet (prøver å) si til at jeg håper at han tar med seg den idiotiske sammenblandingen, de ubegrunnede fornærmelsene, den ufyselige væremåten og ekstremt håpløse debatteknikken sin og forsvinner så fort som mulig før jeg blir nødt til å skifte standpunkt bare for ikke å bli sett i nærheten av samme bås.

(Chemtrails er ganske interessant. Jeg mener, hvor kan du ellers følge tilblivelsen av en selv-organiserende sekt med en så underlig konspiranoisk overtro i tilnærmet sanntid?)


#100

Polyanna sa for siden:

Chemtrails!! Det hadde jeg aldri hørt om! Jeg er ikke sikker på om jeg er forlystet eller forferdet over hvor mange KOMPLETT GALE IDIOTER det finnes der ute!!! :grineler: og :skremt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.