Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Koldtbord for dummies

#1

Frantzen sa for siden:

Ja, er kanskje ikke HELT dummie, da, men trenger gode tips til både hvilke retter jeg kan lage og hvor mye som trengs.
Jeg skal feire mitt neste, runde tall i januar og vi blir maks 16 jenter.
Det behøver slett ikke være avansert - det enkle er ofte det beste, og dette skal være en uformell jentefest, altså. Men moro å kunne tilby noe annet enn gryterett eller pizza, liksom.

Vurderer å bestille, men tenker at jeg kan spare en del på å lage selv. Har aldri laget koldtbord selv før, men den utfordringen bør jeg vel kunne ta!

Hva MÅ ligge på et koldtbord, og hvilken rett kan du anbefale?


#2

vimjer sa for siden:

Du sparer masse på å ordne til selv.
I går ordnet jeg til julelunsj for teamet mitt på jobben. Det er 30 stykker, så det kan virke som et helt konfirmasjonsselskap, men jeg fikset alt i løpet av et par timer torsdag kveld og fredag morgen.
På bordene stod det:
120 kjøttboller (Mims chiliboller)
Kyllinglår- og vinger
Store boller med kylling/bacon/pastasalat
Laks og eggerøre
Fat med lammerull, fenalår, skinke og sylte
Eggesalat
Tzasiki
Dressing
Potetsalat
Lomper med laks/purre/rømme

Jeg måtte ta hensyn til at det skulle fraktes til jobb etter tilberedning.
Hadde jeg hatt det hjemme hadde jeg også servert pai, spinatpairuller o.l.

Jeg synes altså absolutt du skal gå for hjemmelaget. :)


#3

Éowyn sa for siden:

Man må ha cabaret. :nemlig:


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Dinochef lurer på om du er interessert i eit excel dokument som han har laga. Dokumentet lister opp rettane til eit koldbord, du skriver inn antall personer, der det står antal, og vips så kjem det opp mengde mat av kvar rett.
Du skriver inn 16 personer og vips så kjem det opp mengdeberekning på kvar enkelt rett.

( då får du jo og sjå kva han meiner eit fullt koldbord er :knegg: )


#5

Joika sa for siden:

Jeg ville gått for en tapasvariant.

  • Kjøttboller i tomatsaus
  • Parmaskinke
  • Potetbåter
  • Kyllingklubber
  • Marinert scampi
  • Brød
  • Noe å dyppe brødet i (Aioli??)

+++++ Kommer ikke på noe mer i farta. Men ble innmari sulten.


#6

Tussilago sa for siden:

Foccatiabrød er enkelt å lage, og selvsagt veldig godt! :nam:


#7

Veronal sa for siden:

Fnys. Mitt eneste bidrag til denne tråden skulle være at mange tror at man må ha cabaret, men det er bare tøys. Cabaret. :iiik:


#8

Joika sa for siden:

Enig. Det er æsj.


#9

Éowyn sa for siden:

Jeg har aldri smakt det så jeg aner ikke hvordan den er å spise. Men har lagt merke til på diverse koldtbord at den er med.

Helt ærlig ser den litt ekkel ut...


#10

Frantzen sa for siden:

suger til meg informasjon

Dog kan jeg garantere at det ikke blir cabarèt. Har aldri skjønt greia med det, altså. :knegg:

Urt: Hilse Dinochef'en at jeg veldig gjerne tar imot et sånt superkjekt verktøy. Sender deg PM med mailadresse. :)


#11

løve70 sa for siden:

Det er sånn de hadde i riktig gamle dager... :nemlig:



#13

Joika sa for siden:

Ja jeg tenker på bestefar på påskeferie på Sursjøen høyfjellshotell når noen sier "Cabaret".


#14

Nenne sa for siden:

Jeg liker det. :nikker: Det hender til og med at jeg lager det.


#15

Tinka sa for siden:

Cabaret pleier vi å ha på koldtbordet vi lager og det er den som forsvinner først.


#16

Angelique sa for siden:

Og du har fått prikk :D

Jeg pleier alltid å ha cabaret samt helkokt ørret. Den tar seg veldig godt ut på et koldtbord og det er nydelig mat.
Det jeg ellers har er :
Karbonader
Roastbiff
Røkelaks
Reker
Spekeskinke
Salat
Potetsalt
div hjemmelagde sauser/tilbehør
Eggerøre
Hardkokte egg
Ofte sildeanretning


#17

Ullsokk sa for siden:

Hvis du skal ha spekemat anbefaler jeg drue- og purresalat :nikker:. Finnes ikke noe bedre:

1 beger lett rømme
1 pakke majones
1/2 kg druer
En god del purreløk
en klype pepper

Nyyyydelig!

Ellers må jeg bare stille meg i rekken av de som ikke liker cabaret :nemlig:.


#18

Hjertensfryd sa for siden:

Eg prøver å videreformidle beskjeden til Dinochef, men han står på farten for å reise på jobb no.


#19

Inagh sa for siden:

Kjenner jeg gleder meg allerede! :vilha:


#20

Dinochef sa for siden:

Min erfaring er at cabaret eller aspik går dårlig, jeg har derfor sluttet å ta det med på mine koldtbord, som oftest må jeg kaste mesteparten etter et koldtbord.

Men ingen regel uten untak.

Lykke til med listene og koldtbordet.


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg vet at det egentlig ikke hører til på koldtbord, men jeg pleier alltid å lage en lasagne. Den blir fort borte.

Samtidig er jeg av de som virkelige ikke synes alle koldtbort trenger en cabaret.

Vi pleier å gå for tapasvarianten; kjøttboller, lakseruller, paier, potetsalat, spekeskinker, kyllingvinger. Min erfaring er at man alltid lager for mye mat uansett hvor mye man prøver å begrense seg.


#22

Dinochef sa for siden:

Lasagne, gryterett, karbonader og kjøttkaker passer veldig godt ved siden av/i tillegg til et koldtbord.


#23

Inagh sa for siden:

Jeg hadde blitt alvorlig glad om jeg kom til et koldtbord og fant lasagne. :hint, hint:


#24

Dinochef sa for siden:

Det er lettere å få dokumentet direkte fra meg en via Urt.


#25

Frantzen sa for siden:

Jeg har mottatt dokumentet fra deg, om det var det du tenkte på? Har sendt deg svar også, men en takk kan jo ikke sies for ofte! :D

Inagh: Hinting oppfattet. ;)
(men den må være varm, sant?)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.