Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt

#1

Line sa for siden:

Hvor lenge vanner dere ut pinnekjøttet?
Kjøleskap eller i romtemperatur?


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg er ikke noen pinnekjøttekspert, men jeg pleier å vanne ut pinnekjøttet fra kvelden før eller ca. et døgn, i kjøleskapet eller kjølig kjeller.
Skifter vann en gang.


#3

Enhjørning sa for siden:

12 timer, i romtemperatur. :nikker:

(Evt i badekaret under rennende vann klokka 10 på julaftens formiddag, men det er en annen historie ... :flau: )


#4

Line sa for siden:

Problemet mitt er at jeg skal ha gjester på pinnekjøtt kl 17 i morgen.
Men hvis jeg setter det i kjøleskapet i kveld og tar det ut i morgen tidlig, da er det vel vannet ut nok? (jeg og gjestene liker at det er salt....)


#5

Dali sa for siden:

Natta over. Det holder! Jeg har prøvd med bare noen få timer også, og det og gikk helt fint. Pleier å ha det i kaldt vann og det står på kjøkkenbenken om natta.


#6

Alexy sa for siden:

Natta over skal vel holde.

Jeg pleier å fylle kasserollen med vann på kvelden og sette den på benken. Skifter vann på morgenen og setter til trekking i 13-14 tiden.


#7

Lykkex3 sa for siden:

Jeg pleier kun å la det ligge kvelden og natten over. Setter gryten ut om det ikke er for kaldt. Sist la jeg det ut ved 12 tiden lørdag og middagen var ca kl 17 søndag. Da syns jeg det hadde ligget for lenge, for det smakte nesten ingenting (tiltross for at det var røkt pinnekjøtt).


#8

Line sa for siden:

ca 8 timer i kjøleskapet.....?


#9

Mauser sa for siden:

Litt lite, da blir det fort vel salt. 12-14 timer, eller bytt vann en gang.


#10

Fargo sa for siden:

Kjappmetoden er å sette det i rennende vann.


#11

Hjertensfryd sa for siden:

12 timer er vel standaren.

Men det er jo masse som speler inn. Røykt eller ikkje. Kor salt det er osv osv.


#12

Guffen sa for siden:

Natten over, bytt vann når du står opp.

Da bør det være bra.


#13

Ru sa for siden:

Natten over går fint. Vi har også fått finfint pinnekjøtt med å vanne det fra morgen til ettermiddag, men har da byttet vann oftere. Mener jeg å huske. :vetikke:

Her pleier det å stå i kjelen på komfyren. Jeg har ingen intensjoner om å sette den hinsides svære pinnekjøttgryten i kjøleskapet, da tror jeg det hagler glassplater ...


#14

Michelle sa for siden:

Kommer ann på om kjøttet er røkt og hvor salt. Ofte står det på pakken hva som anbefales.
Jeg pleier å legge pinnekjøttet i iskaldt vann ved midnatt. Skifter vannet en til to ganger og lar det stå i ei kald matbod til ca kl 13/14 dagen etter. Det blir ca 14 timer og jeg har aldri opplevd at kjøttet blir tamt.
Etter at jeg har dampet pinnekjøttet så bruker jeg å legge pinnekjøttet i stekovnen og har grillen litt på.


#15

ming sa for siden:

Jeg gjør som Nelle. Spesielt det med grillen er viktig. :nemlig:


#16

Tilde sa for siden:

Natten over i romtemperatur. (Legges i vann i 8 tiden kvelden før.)


#17

Left sa for siden:

Setter det i vann kvelden før ja, og bytter vann på morgenen, og lar det stå et par timer til. Har det på kjøkkenbenken.


#18

Tito sa for siden:

Hva slags tilbehør har dere til pinnekjøtt og hva slags saus har dere - eller bruker dere bare kraften som saus?


#19

Blåbær sa for siden:

Jeg pleier å sette i vann på kvelden. Lar det stå ca en time før jeg bytter vann. Lar kasserollen stå i kjelleren.

Tilbehør er sjy/sø, kålrotstappe og poteter.


#20

Michelle sa for siden:

Kraften fra pinnekjøttet. Ellers serverer jeg mandelpoteter og kålrabistappe hvor jeg har litt poteter og litt gulrot oppi samt litt kraft og bittelitt fløte. Godt med pepper oppi stappen må det være.

Noe som er viktig til så feit og salt mat er at tallerknene er varme.


#21

Line sa for siden:

Takk for svar alle sammen.
Jeg lot pinnekjøttet ligge i vann i kjøleskapet i ca 11 timer, og det ble veldig bra!!!


#22

Tito sa for siden:

Hvorfor det?


#23

iBam sa for siden:

Her var det mye bra tips til en som skal prøve å tilberede pinnekjøtt for første gang til helgen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.