Joika sa for siden:
Iset?
Eller noe andre... :lol:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Joika sa for siden:
Iset?
Eller noe andre... :lol:
Señora sa for siden:
Så rart, jeg lurte på det samme. Har laget noen kaker i dag med mandler og sjokolade, men de blir ikke slik som ekte amerikanske chocolate chip cookies.
Ine sa for siden:
Denne er kjempegod, men litt ufullstendig oppskrift, står bla ikke når en skal ha oppi melet, men jeg tok det oppi helt til slutt. Beste julekakene jeg har smakt.
Joika sa for siden:
Må presisere at de må være deigete inni (helst) og at de bør smake omtrent som de som selges på seven eleven. :humre: optimist
Ine sa for siden:
Har ikke smakt seven eleven sine, så da trekker jeg tilbake oppskriften :fnise:
Ble litt lite deigete inni mine, men kanskje jeg bare stekte de for mye?
Joika sa for siden:
De må være deigete og seige. :nemlig:
Hjertensfryd sa for siden:
Åhh, no minte du meg på daim kakene som me steikte der. ( 7-Eleven )
Er det oppskrift på dei her ein plass mon tru ?
Joika sa for siden:
De lyse med karamell i .... de er SYKT gode...
Hjertensfryd sa for siden:
Det er daim kakene ja. Då eg jobba der kom dei akkurat inn i sortemangen til 7-Eleven. Me måtte då desverre steike opp ein del testrunder for å finna den perfekte steiketid og slikt.
Herlighet som me kosa oss med nysteikte kaker. Åhhhhh
Dixie Diner sa for siden:
Disse har jeg ikke bakt på mange år, men takk for påminnelsen, for jeg husker de var helt fantastiske! Seige og nydelige. Pass på at du heller steker dem litt for lite enn litt for mye. De er jo veldig, veldig løse når du tar dem ut, men de blir mer faste når de avkjøles:
SJOKOLADE-KARAMELL-COOKIES
Dette blir rundt 16 stk.
100 gram mørk sjokolade
1 egg3/4 dl sukker
3/4 dl brunt sukker
3 1/2 ss nøytral olje
Ca. 2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
60-70 gram sjokolade med karamellfyll (jeg har brukt Center)
Sett karamellsjokoladen i kjøleskapet en times tid slik at fyllet blir hardt.
Smelt mørk sjokolade i mikroen eller vannbad. Pisk egg, sukker og brunt sukker i mikseren. Det brune sukkeret må ikke klumpe seg.
Tilsett mel blandet med bakepulver og natron. Rør inn den smeltede sjokoladen.
Fordel 16 deigtopper på papirkledd bakebrett med god avstand mellom hver. Lag en fordypning i hver kake. Bryt opp sjokolade og sett en bit i hver kake, og pakk deigen godt rundt biten. Den skal være helt tildekket av deig.
Settes inn i 200 grader varm ovn (i midten) og stekes i ca 10 minutter. Avkjøles.
Joika sa for siden:
Der ja. Der er dama som har sansen for lite kvalmende kaker som meg. :knegg: Takk takk!!
Jeg skal lage og ha som "ekstragaver" til noen fettere osv. :jupp: Må være til å dåne av rett og slett!
Joika sa for siden:
Eh bare.. .. en ting. :sparke:
Natron? Har aldri kjøpt det... Hvordan ser det ut? Pulver?
Hjertensfryd sa for siden:
Pulver ja. Står ofte sammen med hornsalt og slikt i bakevare avdelingen.
Dixie Diner sa for siden:
:knegg:
Ja, natron ser sånn ut:
www.matvareguiden.no/bilder/384.gif
Eller som tørrgjær-pakken, den blårutete (heter mor- et eller annet).
Picasso sa for siden:
Chocolate chip cookies
Dette trenger du:
20-25 store cookies
160 g smør, romtemperert
210 g sukker
140 g brunt sukker
360 g mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts malt kane
l3 egg
350 g sjokoladedråper eller hakket sjokolade
100 g grovhakkede hasselnøtter, kan sløyfes
Slik gjør du:
Bland sammen sukker og smør i en kjøkkenmaskin.
Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel, og bland det sammen til en smuldrete masse.
Ha i egg, sjokolade og nøtter. Arbeid deigen raskt sammen.
Form deigen til en stor rull ved hjelp av plastfolie eller bakepapir. La rullen hvile 1 time i kjøleskapet eller 1/2 time i fryseren /bør ha i fryser).
Skjær rullen opp i skiver og stek skivene ved 175 grader i varmluftsovn i 10-15 minutter.
Hasselnøtter kan varieres med valnøtter,pecan eller macedamianøtter.Rist gjerne nøttene i varm ovn på forhånd. Da smaker de mere. I tillegg kan du tilsette 50 g havregryn eller kokosmasse i deigen. Bruk gjerne en blanding av mørk, lys og hvit sjokolade.
Picasso sa for siden:
chocolate chip cookies
1:
280 gr. mel
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker(blandes)
230 g. smør
170 g sukker (røres hvitt)
170 g brunt sukker (tilsettes)
Bland 1 og 2 godt sammen
2 egg
2 plater grovhakket kokesjokolade
Rør inn eggene og tilsett sjokoladen
Settes med skje på smurt plate.
NB. De siger ganske mye utover, så ha god plass imellom.
Stekes på 200 grader ca 6 min.
Picasso sa for siden:
Original Northrup Jones Chocolate Chip Cookies
Antall porsjoner: (Oppskriften lager 60 småkaker)
Ingredienser:
2.5 dl pluss
1 ss smør
6.25 dl mel
1.25 dl pluss 1 ss brunt sukker
1 ts natron
3.75 d farin
1 ts vaniljesukker
2 egg
500 g kokesjokolade (i biter)
2 ss varmt vann
125 g hakkete nøtter
Fremgangsmåte:Bland smør, sukker, egg og rør "hvitt". Bland resten sammen. Del ut deigen i plommestore baller på en langpanne og stek de i 10 til 12 minutter på 175 grader
Ine sa for siden:
Hva er pluss? :confused:
Joika sa for siden:
Gleder meg til å bake!!
Corona sa for siden:
Noen som har prøvd detsoteliv.no sine? Har printet ut oppskriften, står at det er amerikansk oppskrift, og at de er seige. :nam:
Picasso sa for siden:
Har rettet oppskriften nå, det skulle være pluss 1 ss brunt sukker
Hobbes sa for siden:
Jeg har en usannsynlig god oppskrift, men du har fått så mange andre at jeg ikke gidder å skrive den inn.
kokosbolle sa for siden:
Har dere hørt om den Cookie-oppskriften som en dame betalte flere hundre dollars for på Neiman-Marcus i USA? Hun synes cookiesene var så gode, så hun spurte om oppskriften. Joda, den fikk hun. Hun fikk seg litt av en overraskelse etter en stund da hun oppdaget at hun var trukket flere hundre dollars for den på sitt kredittkort.
Hun tok igjen, ved å publisere oppskriften. :mhmm:
De er fantastisk gode. Mamma har oppskriften, så jeg skal se om jeg klarer å spore den opp.
(det er visst en vandrehistorie, men cookiesene er knallgode likevel)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.