Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Perfekt stekt biff

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg har fire flotte mørbradstykker på ca. 200 gr. hver. Hvordan steker jeg dem for at de skal bli perfekte og ikke svidde?


#2

Benzo sa for siden:

Stek dem 1 minutt på hver side på sterk varme. Hvor lenge de skal etterstekes kommer an på hvor blodig du vil ha dem. Jeg pleier å trykke på biffen, når den er sånn passe fast er den middels :)


#3

Benzo sa for siden:

Dette sto på matprat.
Hvordan får jeg biffen akkurat passe stekt?

2 cm er vanlig tykkelse på en biff.
La biffen få romtemperatur, ta den ut av kjøleskapet ½ time før steking.
Tørk den med et papirhåndkle slik at overflødig kjøttsaft er fjernet.
La smøret i pannen ( helst jernpanne) blir nøttebrunt.
Legg biffen i pannen og stek 1 minutt på hver side ved sterk varme.
Ta pannen av platen og etterstek biffen ved svak varme i 2 minutter på hver side.
Krydre med salt og pepper rett før, under eller etter steking.
La biffen hvile i 2-3 minutter før du setter tennene i den.

Som du ser av dette, er det lurt at biffstekingen er det siste som skjer før måltidet starter. Gjør derfor i stand alt tilbehør først, så har du full kontroll til det viktigste av alt: Å steke biffen riktig! Ønsker du rå biff steker du biffen 1 minutt på hver side i meget varm panne.
Ønsker du biffen gjennomstekt, steker du biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme. Etterstek 4 minutter på hver side på svak varme.


#4

Ibidelma sa for siden:

fikk lyst på biff !
Gilde sin biff er best! Hadde ytrefilet og den var helt enormt mør. Nordfjord sin blir alltid tørr :nemlig:


#5

dutte sa for siden:

Jeg og er veldig glad i Gilde sin biff. Kjøper alltid indrefilet, og når jeg steker setter jeg på full fart på komfyren sånn at jeg får fin skorpe på begge sider, krydrer og lar ettersteke etter behov. Blir aldri feil det :riktig:


#6

Hobbykokk sa for siden:

Bruk sterk varme med litt meierismør i en steke -/eller grillpanne.
Legg i biffene, krydre med salt og pepper, stek 2 min. på hver side.
Ta biffene vekk fra pannen. La de hvile i ca 4 min.
Legges i i en forvarmet ovn på 225 grader, midt i ovnen. ( 5 - 7 min )
Vent til de svulmer opp. Da er de ferdige. La de hvile ca. 3 min.


#7

Robyn sa for siden:

Jeg bruker alltid indrefilet og liker den medium stekt. Jeg krydrer kun med peppermix.

Jeg steker den først på ene siden, lar den steke til det begynner å piple ut kjøttsaft på oversiden. Så snur jeg den og gjentar prosessen, steker til det begynner å piple ut kjøttsaft.
Lar den hvile noen minutter, og voilá - perfekt biff medium stekt.


#8

Chablis sa for siden:

Jeg håper den som startet tråden har stekt de ferdig, siden tråden er 5 år gammel.


#9

Robyn sa for siden:

Hvis ikke tipper jeg biffen er ordentlig mør nå. :rofl:



#11

fimba sa for siden:

Vi må ha biffen gjennomstekt, og det er ikke sjans i havet for at den er gjennomstekt ved å følge denne oppskriften... :niks:


#12

Nera sa for siden:

Jeg synes det er litt fascinerende at en ny bruker har et så brennhett ønske om å formidle kunnskap til det store Internettet at h*n registrerer seg og drar fram en tråd fra 2006 kun med dette for øye. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.