Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrifter på fiskeretter som barn liker...?

#1

Carpe Diem sa for siden:

Storesøs på fem, liker nesten ingen middagsretter med fisk i.... Det eneste hun liker er selvsagt retter som fiskepinner, fiskeboller,fiskekaker,stekt fiskepudding - alle litt for bearbeidede og utvannede fiskeretter spør du meg :rolleyes:
Har prøvd forskjellige oppskrifter, men hun gjennomskuer at det er fisk og sier at hun ikke liker det....HVER GANG :eek:

Tips til gode - barnevennlige - sunne fiskeretter, anyone? :jupp:


#2

tiddelibom sa for siden:

Fisk i form:
En halv pose wokblanding, en halv pose pommes frites (eller poteter i biter, om man gidder skrelle og dele), en fiskeblokk i biter. Blandes og legges i en ildfast form. En pose fiskesaus kokes og helles over alt dette. Gratineres med ost. Stekes i stekeovn i en halvtimes tid på 225 grader. Servér gjerne med rundstykker.

Her liker både store og små denne - og fisken blir litt "kamuflert".


#3

Benzo sa for siden:

Hva med fiskesuppe? Hvis du lager en tomatbasert så synes ikke fisken så godt, ei heller smaker den særlig fisk. :)


#4

Molly sa for siden:

Snuppa elsker røkt kolje med smeltet smør, broccoli og gulrøtter. Vi voksne spiser poteter til ;)


#5

allium sa for siden:

Mine barn er veldig glad i ovnsbakt laks (filet i folie), med kokte poteter, agurksalat og sandefjordsmør eller hollandaisesaus til. De spiser hvis jeg bytter ut agurken med brokkoli også.


#6

malena sa for siden:

Jeg lagde en fiskegryte forleden som gikk rett ned hos ungene, også til lunsj dagen etter.
Oppskrift:
Kok først opp en kjele med vann, ha i en porsjon fullkornpasta.
Ha olje i en annen kjele.
-Surr løk og hvitløk i oljen. Det er godt med litt forskjellige løktyper.
-Ha i to-tre bx hakkede tomater, gjerne med basilikum/hvitløk.
-Grønnsakbuljong. Vær forsiktig, den blir lett for salt.
La det hele koke litt.
-Frossen torsk/sei haes i, kokes videre til fisken er ferdig.
-En god dæsj med fløte gjør retten mildere og mer barnevennlig.
-Ca en teskje pesto om du har.
Til slutt tilsetter du pastaen, servér!


#7

allium sa for siden:

Har du forresten prøvd å lage fiskekakene selv? Det er ikke vanskelig hvis du har en food processor.

Seikaker i pitabrød med diverse grønnsaker pleier å gå ned her.


#8

Erica sa for siden:

Fiskegrateng lagd av hvit saus tilsatt eggeplommer, makaroni + torskefilet has oppi. Stivpiskede eggehviter vendes i, og det hele helles i en ildfast form. Strøkavring has over og noen små smørbiter legges oppå strøkavringen så den blir sprø under steking.Serveres med kokte poteter og kokte gulerøtter eller raspede gulerøtter.

Jeg tror faktisk ikke jeg vet om noen barn som har sagt de ikke liker fiskegrateng, så her er det bare å kaste seg uti!:)


#9

Kaz sa for siden:

Fersk fisk panert og stekt i smør, ikke så sunt som å koke/dampe, men bedre enn ingenting.

Kaller det for ekstra store fiskpinner (veldig viktig), funker hver gang, går ned på høykant. :knegg:


#10

Carpe Diem sa for siden:

Takker for mange gode forslag! :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.