Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan dere anbefale noen gode kokkekniver?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Vi eier ingen gode kniver, for å si det mildt. Ingen! Helt absurd, så mye mat som vi lager. Det har vel bare blitt en vane å ikke ha gode kniver og hver gang det har begynt å irritere meg, har vi ikke hatt råd til det.

Nå ønsker vi oss gode kniver til jul, av svigers. Men de skjønner seg ikke på kvalitet og kan godt gå på Europris og kjøpe det første de ser (det står ikke på pengene, for å si det sånn). Ergo bør jeg ha et merke klart på ønskelisten. Siden det er litt flaut å ønske seg svindyre ting, bør de ikke koste ei halv årslønn.

Noen tips?


#2

Kanina sa for siden:

Victorinox!


#3

Fargo sa for siden:

Global


#4

Albertine sa for siden:

Jeg har nettopp fått en Victorinoxkniv og er storfornøyd. Første gang jeg faktisk kunne rute svoren på ribba selv!


#5

Señora sa for siden:

Mac kniver. De er litt rimeligere og veldig veldig gode. Min eks svigerinne er kokk og anbefaler disse varmt.

Du får dem bl.a. på Kitch'n.


#6

safran sa for siden:

Vi har både Global og Victorinox og jeg er ikke i tvil om hvilket merke jeg liker best - Global! Helt stykke stål, intet trehåndtak som må spesialbehandles, ligger godt i hånden …


#7

daffy sa for siden:

Victorinox selvsagt. Det er dette merket de fleste kokker har hjemme. Fordelen med Victorinox fremfor f.eks Global er at stålet i Victorinox er litt mykere, slik at man helt greit får til å slipe knivene hjemme. Jeg syns trehåndtaket på Victorinox ligger mye bedre i hånden + gjør kniven lettere enn kniver med stålhåndtak. Dessuten har Victorninox et uslåelig forhold mellom pris og kvalitet.


#8

Fargo sa for siden:

Å slipe en Global er ikke noe problem, det finnes utstyr for slikt. Det ble også snakket om i denne tråden. Det jeg liker med kniven er at den i tillegg til å være blant de aller beste, så er den også en kniv som utseendemessig hører hjemme i dette århundret. Jeg synes sveitserne henger litt igjen i forrige.


#9

Juste sa for siden:

Jeg har bortimot fullt sett av Global, og en svær kokkekoffert med Victorinox. Hvilken er så best? Global er nok hakket bedre i bruk, men de koster til gjengjeld MYE mer enn Victorinox. For min del blir det hipp som happ hva du kjøper, men du får glatt to Victorinox for det en Global koster, så kanskje dere bør starte der? Det vil uansett være en helt annen verden enn det dere er vant til.


#10

Fargo sa for siden:

Det er forresten ikke noe godt triks å åpne en boks tråndersodd :eek: med en Global.


#11

Line sa for siden:

Sabatier knivene er veldig gode, koster ca kr 1 000,- for en.


#12

Perhonen sa for siden:

Jeg er veldig glad i mine gamle Victorinox kniver, med trehåndtak.


#13

Mauser sa for siden:

Kongekniver, men inni *** harde å slipe - selv med porselensbryne. Jeg sliter mye mer med å få dem skarpe enn de andre knivene mine. Jeg hedde nok ikke kjøpt dem igjen.

#14

Nessie sa for siden:

Forbruker-rapporten 06/2003 har testet 10 middels store kokkekniver med 20 cm langt knivblad. Vi har kjøpt både dyre og billige kniver. Testvinneren blant de butikknye knivene, er Duka Kobe. Men bildet endrer seg: Etter sliping er det Global-kniven som blir skarpest, og får den mest varige eggen.
Disse kokkeknivene er med i testen:

Duka Kobe
Fiskars Classic
Global Cromova Cook G2
IKEA 365+
IKEA Skarpt
Lion Sabatier Classic Black
Victorinox 5.2000.22
Wusthof Dreizack Classic
Zwilling J.A. Henckels ****Vier Sterne
Øyo Large Chef's knife (elite series)

(dog kan det jo ha skjedd noe på 5 år)

Vi har Duka Koba. Kjøpt på Glassmagasinet.


#15

Line sa for siden:

Vi har en som sliper knivene for oss og jeg skjønner nå er det er veldig bra.


#16

Millis sa for siden:

Vi har bare Victorinox, synes de er meget bra :D


#17

Dixie Diner sa for siden:

1000,- kroner for EN kniv? Altså, hva ligger slike kniver på helt generelt? Dersom EN kniv koster så mye, tror jeg ikke engang vi får en eneste kniv av svigers. De har penger nok, men å bruke så mye på en kniv tror jeg ikke de gjør før høner får tenner.

Victorinox er altså rimeligst? Men hva ligger de på sånn ca? Jeg lever visst i en helt annen verden enn de fleste andre, én inntekt som vi har (heldigvis er det midlertidig).


#18

Dixie Diner sa for siden:

Forresten, vi bør vel ha slipeutstyr også? Holder det med en sånn slipestang-greie (hør hvor peiling jeg har på kniver og utstyr :knegg:) eller må vi ha en slipemaskin?


#19

Mauser sa for siden:

2-300 kroner per kniv er mer normalt. Et knivstål koster rundt hundrelappen, og er til den daglige skjerpingen. Sliping mer omfattende, men en slipemaskin til å dra kniven gjennom trenger ikke koste mer enn 2-300.


#20

Señora sa for siden:

Mac knivene er rimeligere, du får dem på Kitchn for 699 eller deromkring. Av og til har de kampanjer også som gjør at du får mer for pengene.

Vi sliper med sånn porselenstang, lett som bare det, for stålet er mykt og lett å slipe.

www.kitchn.no/ProductList.asp?Cat=93&MF=Mac


#21

Dixie Diner sa for siden:

Nå leste jeg først 2-3000,- og fikk et lite hjerteinfarkt. 2-300,- kroner høres jo greit ut. 1000,- kroner er jo absurd!
Da kan jeg i hvertfall si til svigers at vi ønsker oss noen gode Victorinix-kniver pluss en slipemaskin, om vi ikke kjøper sistnevnte selv. :)


#22

Dixie Diner sa for siden:

Hvor mange er det i settet? Jeg tror jeg sier jeg vil ha Victorinox først, siden vi får dem i gave, og så kan jeg heller supplere med noen Mac-kniver senere om det trengs. :)

Jeg kan jo kjøpe en porselenstang først og se om den funker bra. Takk for svar.

Edit: åja er det 699,- for EN kniv? :skremt: Jaja, bedre enn 1000,- i hvertfall.



#24

Señora sa for siden:

@Iset: Hvor mange i settet? Om jeg forstår deg rett nå så vil jeg si at det finnes mange varianter av både kokkekniver, filetkniver osv., jeg klarer meg fint med kokkekniv (20 cm), liten kniv til finarbeid og en brødkniv. Filetkniv har jeg enda ikke hatt bruk for, men står kanskje på ønskelisten.


#25

Isolde sa for siden:

Vi har 2 mac kniver og 1 viktorinox. Og bruker ALDRI den sistnevnte. Her går det bare i mac er helt forelsket i knivene mine. De er helt fantastisk å jobbe med.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Flott, tusen takk! Jeg kan ønske meg 2-3 kniver av svigers og så kan vi supplere med flere selv etterhvert. Nå blir krystallklart glad, hun klager alltid over knivene våre. :knegg:

Jeg trodde du mente et sett med 2-3 kniver når du skrev 699,-, hehe. Da ønsker jeg meg Victorinox, siden de er rimeligere og alle her i tråden skryter av dem. :)


#27

Dixie Diner sa for siden:

Er de? Jeg blir litt forvirret nå altså. Folk har så forskjellige erfaringer. Kanskje jeg skulle ønske meg 1-2 av hvert merke? Får se.



#29

Señora sa for siden:

Min kokkeekssvigerinne startet med Victorinox og sverger til Mac nå.

Det hender de har gode tilbud på Mac knivene, kanskje har de det nå?


#30

Isolde sa for siden:

Viktorinox er mye lettere og mye mykere i stålet. Så de må slipes mye oftere og jeg synes de er i letteste lager til å jobbe med.

Mac er litt tunge kniver kansje men jeg synes de er perfekt til å jobbe med. De er slipt på japansk måte og har hardere stål. krever derfor mindre sliping. Vi har ikke slipt de i hele tatt siden vi fikk de og føler de er like god forsatt.

Min bror som kjøpte de til meg har måtte kjøpe seg egne. og nå til jul har vi slått oss sammen og kjøpt en til mamma og.


#31

Dixie Diner sa for siden:

:hmm:

Da tror jeg jeg går for et par Mac-kniver. Det kan jo ikke bli verre enn det vi har (ikke har) nå, for å si det mildt. :knegg:


#32

Señora sa for siden:

Bare pass fingene.

Test kniven når du får den ved å kappe poteter og gulrøtter i skiver. Vips har du nok til en hel lapskaus :knegg:


#33

Hyacinth sa for siden:

Gode kniver er halve jobben, spør du meg. Det finnes ikke noe verre enn dårlige kniver. Likevel vil jeg påstå (bare skyt meg) at de fleste ok kniver blir gode når de slipes. Vi har forskjellige kniver. Har ikke prøvd Global, men vi har Victorinox, Fiskars (bra kniver det og!), noen gode vi fikk i gave som det står WMF på (sier meg ingenting) og litt annet. Så lenge de slipes (har en sånn knivsliper fra Fiskars) så fungerer de fint. Den aller skapeste vi har er en porselenskniv som ble kjøpt i Japan. Den er helt suveren, men man kan ikke kutte veldig harde ting med den. Den kan heller ikke slipes. Det er kommet et lite hakk i den. Lurer på om slike selges i Norge?


#34

Mauser sa for siden:

Fiskars gir mye kniv for pengene.



#36

Hyacinth sa for siden:

Det er jeg helt enig i!


#37

IOA sa for siden:

Iset, vi har frem til bryllupet vårt i august bare hatt elendige kniver. Vi fikk flere Victorinox-kniver, og det er helt utrolig for en forskjell det er. Jeg skar meg hver dag i et par uker, før jeg klarte å venne meg til de nye knivene. Og matlaging blir noe helt annet, jeg lover deg!

Jeg tror ikke det er så stor forskjell for en person som har hatt dårlige kniver hvilke av de gode merkene som kjøpes. Så jeg tror nok du kommer til å bli fornøyd uansett hvilke av merkene du ender opp med å ønske deg.


#38

Teofelia sa for siden:

Urk! :knegg:

#39

Hyacinth sa for siden:

Jeg sitter faktisk her med kutt i høyre pekefinger bare fordi jeg skulle sjekke hvilke merker som han på knivmagneten. :mad:


#40

Dixie Diner sa for siden:

Hehe. Dere har nok rett i at uansett hva vi kjøper så er det mye bedre enn de vi har. Jeg skriver opp Victorinox og Mac til svigermor, så ser hun hva hun finner. :)


#41

Isolde sa for siden:

husk å skrive opp navnet på en butikk som selger mac og da. Vist ikke får du garantert Victorinox for de er mye lettere å få tak i.


#42

Tammen sa for siden:

Om du kjenner noen som har tenkt seg til Australia så vet jeg at man får tak i Global knivsett ( 6 kniver? ) til ca 1500 kr.

Familien min har i de siste årene hatt en tendens til å fly i de trakter, så nå har alle (utenom meg :snurt: ) Globalkniver. Fantastiske knivene!


#43

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kjenner ingen som har råd til å reise dit, nei. :knegg: sur
Men takk for tipset.


#44

Tammen sa for siden:

Nei, det er det de pengene som er mitt problem også. Skulle sende med min bror penger for de knivene nå før jul, men min studentlommebok fortale meg at det ikke gikk allikevel gitt. Dumme lommeboka.:trasser:


#45

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det er kjipe greier!!

Men nå har jeg fått et annet tips; den der elektriske sliperen til OBH Nordica! Den sliper jo selv de sløveste drittkniver skarpe som tunga til Mim. Så den må jeg ha!!


#46

Harriet Vane sa for siden:

Hehe, svigersene dine får slå seg sammen med mine. Det skal være MYE, og MYE er bedre enn BRA. Jeg brukte nesten ti år på å forklare at jeg heller ville ha et ordentlig krystallglass enn 14 malte fra Nille. :snobb: Jeg har Sabatier stor kokkekniv og :hjerter: elsker den kniven. Ellers har jeg en fiskars, en japansk som jeg ikke husker navnet på og en skikkelig god brødkniv fra Åpent bakeri som heter Prima.


#47

Mandino sa for siden:

Vi fikk Kobe-kniver da vi giftet oss for 4 år siden og har vært veldig fornøyd med de. Til jul i år fikk vi en Edge kokkekniv fra jobben min og den er rett og slett super, beste kniven jeg har hatt.


#48

Hyacinth sa for siden:

Andre som har prøvd de japanske keramikk-knivene? Jeg har en, og den er den skarpeste jeg har.


#49

Schnuppa sa for siden:

Jeg elsker våre Global kniver og de er i daglig bruk.
Hva er det med disse svigerfamiliene? Vi sliter med det samme - mest og størst mulig for en billig penge. Har ikke tall på alle pyntegjenstandene og ymse glass vi har fått opp gjennom tiden "made by Europrise/Nille". Det er forsåvidt greit, værre er det med jalla lekene som barna får med max levetid på 5 dager. Bortkastete penger og unødvendig sløsing og forsøpling.


#50

Isolde sa for siden:

Vi fikk mac brødkniv til jul :hjerter: Nå har vi en samling på 3 :D

Mamma fikk og en Mac universalkniv med luftlommer av oss søsken. Hun skulle kutte kålrot med den her en dag. Tar frem et stort kål hode som man vanlig vis risikerer livet på å dele i to. Kniver glir rett igjennom og hun står igjen og sier OJ!


#51

F.V.Zappa sa for siden:

Nuh. Jeg er ikke forelder, men jeg laget meg en bruker her for å være blærete og bedrevitende ang. Kokkekniver.
Jeg er kokk, og jobber med profesjonelle kokker, som serverer ca. 300 stk. i snitt per dag (høysesonger.9
Skal dere ha gode kniver som er lette å holde skarpe, gode å holde i, men er rimelige, anbefaler jeg sanelli over alle andre merker i samme sjiktet. Fåes på riddervold.
Mellomkvaliteten er Global og Mac. Husk nå at dette er samme kniver, men med forskjellig skaft. OK å holde i, men litt styrete å skjerpe. men eggen holder seg skarp lenge, og til hjemmebruk trenger du ikke mer, med mindre du vil være en skikkelig tøffing. F. Dick ligger i denne kategorien.
Toppsjiktet er japanske kniver. Merker av dem er Masahiro, som det mest kjente, som er fantastiske kniver. Men de koster! En masahiro kokkekniv av toppserien deres, holder i ca 7-8 år i profesjonelt bruk, og må da skjerpes en gang i måneden.
Hattori er det dyreste, men også det beste du kan få tak i, det fineste du kan få tak i, og det gir en følelse som intet annet. Holder 10 år+ i proff bruk, ved litt vedlikehold.
Jeg anbefaler ikke victorinox på noen andre grunnlag enn pris. Jeg har en, og bruker den til å dele opp ribbe til servering, fordi at det sliter kniven din mer enn noe annet.
Du betaler, ved japanske kniver, for kvaliteten. Ikke sats på det med andre enn japanerne...
Hva sliping angår, holder et keramisk slipestål for de aller fleste. Husk at slipeteknikken er viktigst på det punktet... og det skal IKKE vaskes, IKKE bli tatt på selve stålet med hendene, og skal ALDRI brukes mot møkkete redskaper. Får du fett på det, er den delen av stålet ubrukelig.
Cheers, meg.


#52

F.V.Zappa sa for siden:

Ps... En kniv som holder 6-7+ i proff bruk varer resten av livet med litt love and care i et vanlig hjem...!


#53

Dixie Diner sa for siden:

Oj, tusen takk for supre tips! Jeg lager jo i grunnen kun mat her hjemme, til min egen familie (og venner i ny og ne), så jeg trenger jo ikke det mest profesjonelle. Men greit å vite hva man kan velge mellom. :)


#54

Albertine sa for siden:

Kan ikke du bare skaffe deg en unge og bli ånkli medlem da? :blafre:


#55

F.V.Zappa sa for siden:

Ikke glem gleden av å kunne leke Gordon Ramsay! de dyreste der er bare deilige...
her er en link med litt "knivporno", og jeg kan gå god for alle knivene de har der.
www.japanesechefsknife.com/default.asp

Og forresten, oppdra ungene til å bli glade i å lage mat. Blir de kokker, får de jobb uansett, og det er et fantastisk yrke.
Cheers.


#56

F.V.Zappa sa for siden:

Litt ung for unger. Er under atten...


#57

Dixie Diner sa for siden:

Mannen til ei venninne er kokk, og det å kombinere det med et familieliv er jo bare helt ... Ja, de sliter. Jeg er SÅ glad jeg ikke er gift med en kokk, for å si det sånn. Da hadde jeg jo aldri sett mennesket. :knegg:
Men det går jo an å få seg jobb i kantiner og sånt, der man har normale arbeidstider.

Jeg elsker å lage mat og bake, og eldste får bli med så mye hun vil. Jeg koser meg når vi lager mat sammen, hun får skjære og hakke og hive ingredienser oppi boller og gryter, og spiser to tonn mer mat de gangene hun har vært med, enn ellers. :D


#58

Juste sa for siden:

Salg på Masahiro kokkekniver på Stensbakk Megastore nå for de som bor i Oslo. 349,- for en kokkekniv.


#59

F.V.Zappa sa for siden:

Ja, vi blir ikke familiemennesker.
Salg på masahiro? alle størrelser? hvilken serie??? Hvor lenge?????


#60

Juste sa for siden:

Nei, det var på 210-modellen, vet ikke hvilken serie. Den er vel 21 cm, og det er på det vanlige januar-salget.


#61

Hyacinth sa for siden:

Zappa: Hva tror vi om Kyocera?


#62

F.V.Zappa sa for siden:

Kyocera Kyotop. Det virker som er en god serie, i og med at det er damaskus. De andre minner om jallahvarer.
Ser det billig ut, er det ofte det og, både i kvalitet og verdi... Men det er det selvfølgelig unntak.


#63

Isolde sa for siden:

Er ikke mac japansk da?


#64

F.V.Zappa sa for siden:

Jopp. Er vel underlagt global og, har jeg hørt. det man mener med å si når man sier japanske kniver, er det kniver som utelukkende produseres i japan, av japanere... Rimelig sikker på at Mac har en fabrikk i statene og.
Meget mulig jeg virker som jeg er full av faktafeil, men jeg er mer vant til å snakke med kokker om kokking, siden de fleste andre har et syn på kokkelering som ikke har noe med virkeligheten å gjøre. Snakk med en kokk om kniver, og han ville neppe nevne Mac som japansk...
Anyways, føler dere for det, correct me.


#65

Hyacinth sa for siden:

Aner ikke, fikk den i gave. Kjøpt i Tokyo. Det står bare Kyocera på den, og det er en keramikkniv som ikke kan slipes. Den var visstnok dyr, også i Japan, ifølge giver. Men jeg vet ikke noe annet om den enn at jeg jo har merket at den er temmelig skarp.


#66

F.V.Zappa sa for siden:

Hvis du har den og er fornøyd, så betyr det nada hva jeg mener!
Men bladene til toppmodellene deres ser ut som de har kvistmerker og er av stålfarget tre (litt kronglete beskrivelse, men er det jeg får til nå)
Den modellen under det har bolter gjennom skaftet og blankt blad, og de andre har helstøpt blad.


#67

Isolde sa for siden:

Alle min mac kniver står det made in japan på.. men jeg har jo "bare" 3. Har nok vert heldig med utvalget.


#68

F.V.Zappa sa for siden:

de er da gode, men i den "store" sammenheng er de bare mellomkvaliteten. Det finnes kokker som utelukkende bruker mac og global... Men keep in mind, jeg beregner utifra profesjonellt bruk.


#69

Hyacinth sa for siden:

Den jeg har, har gummiskaft.

Joda, den er skarp, men jeg har funnet intet mindre enn tre ørsmå hakk i eggen, så jeg vet ikke hvor lenge den holder. Jeg vet ikke om jeg kommer til å kjøpe flere, eller om de i det hele tatt er å få kjøpt her.


#70

Hyacinth sa for siden:

WMF da? Brukbare?


#71

F.V.Zappa sa for siden:

da virker det som billigmodellen gitt.
Har du brukt kniven din som sparkelspade, hammer eller andre tullete oppgaver, får den hakk, og det er helt normalt... Har den derimot fått hakk under normalt bruk, kan du beholde den som rotekniv du bruker til sliteting.


#72

F.V.Zappa sa for siden:

nei


#73

Hyacinth sa for siden:

Tja, normalt og normalt, jeg fikk beskjed om at den ikke skulle brukes til harde ting nettopp fordi den er av keramikk, men jeg har brukt den til andre ting enn frukt, for å si det sånn. :knegg:


#74

Hyacinth sa for siden:

Hvorfor/ hvorfor ikke?


#75

F.V.Zappa sa for siden:

Okkaiiii.... Det hørtes ikke akkurat ut som kongekvalitet.
Keramisk høres for min del litt ut som en unnskyldning for å blande sand i knivstålet...
Men det kan jeg INGENTING om, så ikke flipp ut over den uttalelsen.
Man vil strengt tatt ikke ha en kniv som "ikke kan kutte harde ting"
Hva defineres som hardt da?


#76

Hyacinth sa for siden:

Haha, jeg vet ikke! Jeg kan nada om kniver! Jeg bare skjærer. :blånn:

Men jeg tror ikke de har blandet sand i knivstålet, den er helt hvit og ser ut som den er av 100% keramisk materiale. (Hun som kjøpte den til meg er doktor i keramiske materialer, så jeg skal spørre henne hva den er laget av...)

Men den er skarp altså! Kjempeskarp. :nemlig:


#77

F.V.Zappa sa for siden:

Seems like cheap shit. Og jeg styrer unna "dishwashing safe" til den prisen. Da er det mest sannsynlig overpriset. Det blir som et sølvfat som er "micro wawe safe" hvis du skjønner!
Men har du en og er fornøyd, ikke spør meg!


#78

Hyacinth sa for siden:

Jeg har to. Også gaver. De er helt greie i selve kniven, men jeg liker ikke skaftet, for det går nedi fjølen når jeg skjærer.


#79

F.V.Zappa sa for siden:

Da vet hun nok hva hun kjøpte, og da har nok du misbrukt den.
da får jeg justere uttalelsen min; høres ikke ut som noe du kan bruke i en større bedrift.


#80

Hyacinth sa for siden:

Hvis jeg skal kjøpe flere kniver, hva vil du da anbefale, sånn ut fra at jeg ikke trenger proffkniver, men gode kniver til å kutte løk og poteter med noen dager i uka?


#81

Hyacinth sa for siden:

Huff da...


#82

F.V.Zappa sa for siden:

For ordens skyld, la oss prøve å skrive alt vi vil i en melding i stedet for å ha samtale om to ting gående samtidig...
Huff da..? Slutt å misbruke den!
Ikke kjøp sett... Men om du på død og liv må, kjøp et sanelli fra riddervold.


#83

Hyacinth sa for siden:

Jeg har jo ikke ment å misbruke den!

Jeg vil ikke ha sett. Men jeg kan prøve Sanelli. Takk for tips.


#84

F.V.Zappa sa for siden:

Okai. La oss si at du kutter grønnsaker, lager fisk, og kjøtt i løpet av en uke.
Du trenger en filètkniv,
en kokkekniv (chef`s knife)
en rotkniv (10 cm lang)
og hvis du er skikkelig snobbete, en grønnsakskniv.
Gi meg en pris og jeg vil se om jeg finner et godt eksempel på kniver du kan kjøpe.


#85

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe kniver akkurat nå, men det kan hende jeg trenger senere. Jeg betaler nesten, men bare nesten, hva som helst for en kniv som dekker mine behov, men jeg vil selvsagt ikke kjøpe noe som er overpriset. Det er den fella det er lett å gå i, tror jeg. Dyrt er jo ikke alltid bra. Jeg har en filetkniv fra Fiskars, og det er så sjelden jeg bruker det at den er helt grei. Men en skikkelig god kokkekniv hadde vært supert en gang. Som sagt, jeg betaler for en som er god, men ikke for enhver pris. (Evt en god "allroundkniv".)


#86

Interference sa for siden:

Menneh du bedrevitern.. (beklager jeg har teflonhukommelse på nick)
Hvordan kan du uttale deg så bastant om kniver når du ikke kan ha hatt muligheten til å teste ut selv over lengre tid?
Jeg var gjennom utallige merker kniver i min tid på storkjøkken, og klarer enda ikke å komme med en bastant uttalelse om hvilken kniv som er best.
Selvsagt er det enkelte merker som utmerker seg veldig kjapt, men min påstand er at man trenger helt andre kniver til hjemmebruk enn til proffesjonellt bruk.
Kniver i mellomklassen er somregel ypperlige til hjemmebruk, da de er mer robuste og tåler litt allsidig behandling.
Jeg merker jo at jeg er blitt utrolig sløv siden jeg bruker kokkeknivene mine til alt, (jeg hakket opp masahiroen min på tullballskap:flau: ) og holder meg til gode hjemmekniver som global/victorinox nå. Den kniven som holdt best/lengst i jobbsammenheng var faktisk en victorinox kniv, den tålte absolutt alt av hakking og kutting, helt til den avgikk med døden inni oppvaskmaskinen.
Så de dyre gode proffe merkene er ikke alltid optimalt hjemme på et kjøkken.
Man trenger et slipestål ja, og man trenger å kunne bruke et slipestål, hvis ikke ødelegger man mer enn man gjør godt.
Elektriske knivslipere har jeg enda ikke funnet noen bra av, har du?

Uansett, det er gøy med noen å nerde kjøkken med!


#87

Fibi sa for siden:

Bullshit! :knegg: Underbetalt, overarbeidet, utslitt, og utnyttet. Det er kokkene i dag. I know. Jeg er gift med en.

#88

Dixie Diner sa for siden:

Det er sikkert et fantastisk yrke om man er berømte kokker som Ramsay. :knegg:


#89

Fibi sa for siden:

Tja, han har jo blitt tatt i å "spise på naboens bord" so to speak, så det spørs om han har det så fantastisk med kona. :knegg:

Bare så synd jeg ikke var det andre bordet. :mumle:


#90

Hyacinth sa for siden:

What! Ville du hatt deg med Gordon Ramsay! :eek:



#92

F.V.Zappa sa for siden:

Det jeg sier her har jeg med mine kolleger i ryggen, og det er deres erfaringer jeg skriver mine meninger ut fra.
Ja, Mac og global er laget i japan. Men les tråden, for jeg mener bestemt at jeg har skrevet hva jeg mener med japanske kniver, og alle de andre.
Selvfølgelig, hvis dere syns jeg virker som jeg ikke aaaaner hva jeg snakker om, så kan dere godt bare drite i rådene mine.
Rosle: Takktakk, i will remember.
Jeg syns det er et fantastisk yrke fordi at jeg liker å lage mat på restaurantkjøkken. Ettersom jeg ikke har familie, er ikke god lønn noe jeg bryr meg så overvettes om.


#93

F.V.Zappa sa for siden:

Som sagt, jeg har en victorinox, og jeg bruker den til alt jeg ikke kan bruke dyre kniver til. Og dette med kniver er ikke noe alle kokker kommer til å bli enige om, ikke nå, ikke senere.
Det med el.slipere har jeg egentlig aldri skjønt, et par drag med et stål koster da ikke så mye!!!! Og en kjøkkensjef jeg hadde, mente at de herpa herdinga. Aner ikke om det, men har aldri brukt en.


#94

Olympia sa for siden:

Vi bruker kun Victorinox kniver her hjemme. Alt fra de minste til noen på ca. 25 cm.

Victorinox kan absolutt alt, og de er forholdsvis rimelige også.

Jeg har en venn som er knivfetisjist (i hvert fall på kjøkkenet :knegg: ) og har fått lov å prøve en del andre, dyre kniver. Ingen av de har overbevist meg om at de er bedre enn Victorinoxene mine.


#95

F.V.Zappa sa for siden:

Smak og behag. Har du noen, og er fornøyd, ikke bry deg om mine meninger. Det er du som skal bruke dem.


#96

Olympia sa for siden:

Godt mulig at jeg hadde følt annereldes om jeg var kokk. Det er liksom ikke den typen mat som krever flotte kniver som produseres mest av på kjøkkenet mitt. Og ikke minst bare en middag om dagen. ;)


#97

F.V.Zappa sa for siden:

Ja, du merker en forskjell i bedrift. ChpChop.


#98

Tertit sa for siden:

Har ingen rådyre kniver, men er fornøyd likevel (ligger på 250-300 kr kniven). Er ikke så opphengt i merker, men liker å kjenne på kniven og hvordan den ligger i hånda, før jeg kjøper. Vel så viktig som selve kniven, er hvordan man oppbevarer knivene. Vi har magnetlist og er veldig fornøyd. Knivene vaskes for hånd rett etter bruk.


#99

F.V.Zappa sa for siden:

Oppbevaring er viktig. Hjemme bruker jeg en knivblokk i tre. På jobb har jeg en knivmappe. Bare man passer på at knivene er tørre, og ikke ligger kant til kant, er det helt kurrant.


#100

Tertit sa for siden:

:nikker: Tror nok man finner mange flotte kniver liggende i oppvaskmaskin, oppvaskbenker eller liggende løst i kjøkkenskuffer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.