Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Asiatisk ribbe?

#1

rajraj sa for siden:

Mannen har bursdag neste uke, og vi skal feire med familien fredag kveld. Har lyst til å lage ribbe asian style. Er det noen som har noen velprøvde oppskrifter å dele? :blafre:

Synes denne så veldig god ut, så jeg vurderer den. Men, det er mye mer safe om noen har noen erfaringer å dele. :)


#2

rajraj sa for siden:

Nei, nå skal du høre, rajraj: Jeg prøvde en aldeles nydelig asiatisk-inspirert ribbe for en ukes tid siden. Oppkriften ligger her.
Jeg brukte litt mindre fruktjuice enn det som står i oppskriften, det gikk helt fint.


#3

rajraj sa for siden:

Takk for tips! :riktig:


#4

Fluke sa for siden:

:humre:

Aldri hørt om asiatisk ribbe. :sorry:


#5

Señora sa for siden:

Hellstrøm har en oppskrift på asiatisk ribbe i boka Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller. Jeg orker ikke skrive oppskriften her pga. en vond arm.


#6

rajraj sa for siden:

Takk for tips! Har du prøvd den selv? Det er den jeg har lenket til i innlegg #2. Jeg har altså to oppskrifter som ser supergode ut, men jeg er ute etter om noen erfarte tips.


#7

Señora sa for siden:

Nei, jeg kjøpte boka i forgårs :-), men det frister veldig.


#8

rajraj sa for siden:

Ja, nå har jeg altså hatt hele familien og svigerfamilien her på ribbe ala oppskriften over og jeg kan fortelle at den ikke var noe særlig vellykket. Helt greit, liksom, og alle ble mette.

Men, om jeg skulle laget den igjen, ville jeg har brukt leftovers fra vanlig stekt ribbe, og penslet oppskårne biter i marinaden og varmet i ovnen. Sånn det var nå, kom ikke den spesielle smaken frem i det hele tatt. Dessuten viste det seg at jeg slettes ikke var noe god på å steke ribbe, så de tykkeste bitene var litt rå inni. :yuk: Men, bevares, det var da hyggelig å stå tre timer på kjøkkenet likevel (jeg hadde jo en hemmelig vinflaske der inne, må vite).

Så vet dere det.


#9

Fluke sa for siden:

Takk for at du deler. ;)

Noterer: Hemmelig vinflaske er smart å ha på kjøkkenet.


#10

rajraj sa for siden:

Jepp. Og det gjør nederlaget så meget lettere å takle. :rairai:


#11

Søster sa for siden:

Jeg lagde ribbe i dag, brukte rå for jeg hadde ikke lest her først, men det funka flott. Jeg marinerte den (i en halv dag for jeg var utålmodig) i soyasaus, sennep, lime, masse ingefær og hvitløk, og så stekte jeg den som juleribbe a la svigerbestemor. :nam:


#12

rajraj sa for siden:

Typisk deg å få det til bedre enn meg. :mumle:


#13

sannereg sa for siden:

Jeg har også brukt den oppskriften, men jeg lar min ligge i en pose i marinaden i kjøleskapet i minst ett døgn


#14

Søster sa for siden:

Jeg stekte poteter og fiken i sjyen i langpanna sånn som du har lært meg da, i det minste.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.