Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Til Tyrkia med små barn

#1

Avatar sa for siden:

Vi kunne tenke oss en tur til Tyrkia til sommeren igjen, men hører stadig om at det anbefales ikke med barn under 5 år.
På det tidspunktet vi tenker dra vil minsten være 3 år og nestminste være to måneder fra 5 år.

Ville dere gjort det?

Det er jo matforgiftning som er greia her ...

Vi har vært i Tyrkia en gang, men da uten barn. Ble litt småuggene i magen, men ikke syke. Kjenner heller ingen andre som har blitt syke der.

Minsten her har jo lett for å få urinveisinfeksjon, nyrebekkenbetennelse, nyrebetennelse etc.
Han vil jo kunne være litt utsatt i basseng, men jeg antar det ikke er verre i Tyrkia enn andre sydlige steder?

Vi er veldig i tvil her.

Jeg vet det er mange andre steder å reise, men uansett hvilken turoperatør vi sjekker er det Tyrkia vi faller på denne gangen ...


#2

Elisabet sa for siden:

Vi var i Tyrkia i sommer med våre tre unger. De var da snart 2 år, 4 år og 5 år. Jeg har ikke reist til Tyrkia tidligere, men det er absolutt noe jeg kan tenke meg og gjenta med barn. :nikker: Vi spiste mye på hotellet, og bodde på stort hotell. Det føler jeg er litt "tryggere" enn å spise overalt. Vi spiste ute noen kvelder, men valgte da ikke avsidesliggende resturanter, men resturanter som så rene og greie ut i sentrale gater. Ikke spis kebab der nede er mitt råd. :knegg: Har ikke gjort det selv, men veldig mange jeg kjenner som har spist kebab i Tyrkia i sånn "sjappe" langs gata har blitt dårlige.

Det som kan være problemet med ungene er at de kan svelge litt bassengvann. Med de to største ungene våre gikk det veldig bra og de skjønte etterhvert at de ikke skulle ta det vannet i munnen, men lillebror hadde tydeligvis fått i seg litt mye bassengvann en dag og kastet opp et par ganger. Men var kvikk og fin etter bare noen timer. På en 14 dagers tur med tre unger var ingen av oss dårlige bortsett fra de timene til lillebror midt på dagen ene dagen.


#3

Mei sa for siden:

Vi har vært i Tyrkia to ganger med storebror og har planer om å ta med oss begge ungene rett etter at lillesøster har fylt ett år. Storebror var der første gang da han var 10 måneder. Vi har aldri blitt matforgiftet, aldri opplevd noe skummelt og alltid hatt fine ferier der. Nå lager vi mye av maten selv siden vi disponerer hus der nede, men vi har spist ute en god del også. Vi har måttet oppsøke sykehus/lege et par ganger i forhold til øyebetennelser og brekte bein hos de voksne og standarden og kunnskapene er upåklagelig :).


#4

løve70 sa for siden:

Jeg har ikke fått med meg at Tyrkia ikke anbefales for barn under 5 år....

Vi var der når LilleVenn var 20 måneder og det gikk helt greit. Har også inntrykk av at mange småbarnsfamilier reiser hit. Varmen kan vel kanskje være en utfordring om barna ikke tåler den så godt, det var flere dager med 40+ når vi var der.


#5

Elisabet sa for siden:

Jeg ville ikke reist dit med unger midt i juli og august, men mange unger tåler jo varmen bra også. Min erfaring er at om en har aircondition på rommet og muligheter for slaraffenliv i skyggen, så går det meste bra.


#6

Acsa sa for siden:

Jeg ville ikke anbefalt Tyrkia for kurdere under tre år. Eller kurdere over tre år, for den saks skyld. Men for norske turister som ikke bryr seg så mye om at de forer en militærstat med utenlandsk valuta går det sikkert fint. :jupp:


#7

Avatar sa for siden:

Vi var der i slutten av juli mener jeg å huske, og da var det VARMT.
Vil det være like ille rundt 15 august også tror du...?


#8

Elisabet sa for siden:

Det kan jeg ikke uttale meg om siden jeg aldri har vært i Tyrkia i august. Men vi var ofte i Hellas i midten av august noen år tilbake, og det var varmt nok, og Tyrkia er vel ikke mindre varmt. ;) Kan godt hende det er bedre enn i juli da.


#9

Inagh sa for siden:

:dulte:


#10

løve70 sa for siden:

Juli og august er de varmeste månedene.


#11

Fluke sa for siden:

Jeg er også der kjenner jeg.


#12

Guava sa for siden:

Jeg har svelget mange poltitiske kameler og kunne reist til Tyrkia med små barn, dog ikke midt på sommeren og helst med dukoral innabords.

Min drøm er å reise til Iran, men der er det praktiske ting som stopper meg.


#13

Anne C sa for siden:

:dulte:


#14

Mei sa for siden:

Jeg ville vel strengt tatt, på politisk grunnlag, også valgt et annet land enn Tyrkia dersom det ikke var slik at vi bor gratis der :sparke:. Vi har vært der i mai/tidlig juni. Ville heller ikke dratt i juli/august med små barn. Da blir det visstnok forfryktelig varmt.


#15

Ulvefar sa for siden:

:dulte:

#16

Avatar sa for siden:

Nå var det ikke akkurat politikk denne tråden skulle handle om...
Men, hjertlig takk for deltagelsen. :p


#17

Ulvefar sa for siden:

Er ikke politikk det dreier seg om heller, men konsekvenstenkning.

#18

noen sa for siden:

Du spør i hovedinnlegget ditt om vi ville dratt til Tyrkia, og svaret mitt er NEI. Grunnen er det Acsa skriver. Det er ikke aktuelt å dra på ferie til et slikt land, uansett hvor billig det måtte være.


#19

Avatar sa for siden:

Det er en vesentlig forskjell å spørre om du ville reist til Tyrkia, eller om du ville reist til Tyrkia med små barn. ;)


#20

Ulvefar sa for siden:

Det er et godt poeng. Hadde jeg reist uten barn kunne jeg kansje oppsøkt steder hvor jeg kunne lære litt eller på annen måte gjøre noe som oppveide for den implisitte støtten turistvalutaen min bringer regimet, men med barn ville jeg neppe turt det der.

#21

noen sa for siden:

Ville jeg reist til Tyrkia? Nei.
Ville jeg reist til Tyrkia med små barn? Nei.

Svaret er det samme på begge spørsmålene - enkelt og greit.


#22

Avatar sa for siden:

Og da svarer du på bakgrunn av dette?


#23

tiddelibom sa for siden:

Vi var i Tyrkia i høstferien med to stk. på nesten 6 og nesten 3, ingen problemer for oss, i alle fall.


#24

noen sa for siden:

Niks. Jeg svarte ut fra at Tyrkia er et land som er uaktuelt som feriemål for oss. :nikker:


#25

Avatar sa for siden:

Nettopp.


#26

Tangerine sa for siden:

Fordi? :nysgjerrig:


#27

noen sa for siden:

Acsa sa det veldig fint:


#28

Avatar sa for siden:

Tror ikke du svarte på det Tangerine lurer på Embs ...


#29

noen sa for siden:

Nei? Hvis hun lurte på hvorfor jeg svarte at jeg ikke drar til Tyrkia i en tråd som primært handler om sarte norske feriemager, er grunnen at jeg synes det er greit å minne om at det kan være flere grunner til å ikke feriere i et land enn uvant bakterieflora.


#30

Tangerine sa for siden:

Hvilke andre land har dere på boikottlisten?


#31

noen sa for siden:

Jeg har ingen boikottliste, men når det gjelder Tyrkia har jeg fått spørsmål om å bli med på "sydentur" dit noen ganger, og det har jeg takket nei til.


#32

Acsa sa for siden:

Når det gjelder boikott av regimer jeg er motstander av - handelsboikott, kulturboikott, akademisk boikott eller turistboikott - pleier jeg å forholde meg til hva opposisjonen i landet ber om. Jeg mener de må få førsteretten til å avgjøre hva som er strategisk. F.eks i Burma har det vært uenighet om hvorvidt turistboikott er et viktig signal til landets ledere, eller om det er en større fordel at utlendinger ser hva som skjer osv. ANC var tydelige på at de ønsket en bred boikott av Sør-Afrika, til tross for at det sikkert var fattige enkeltmennesker som kunne tjent penger på turistindustrien. (Det er også forskjell på å reise som turist, og et politisk besøk for å møte opprørsbevegelsen i landet og diskutere strategi og hva vi kan gjøre for å bistå dem i deres kamp.)


#33

Avatar sa for siden:

Det blir ingen tur til Tyrkia. Reiser til Hellas i stede. :riktig:


#34

Inagh sa for siden:

Det høres herlig ut, Bella - god tur!


#35

Avatar sa for siden:

Takk. Har vært der mange ganger før, dog uten barn.
Jeg kjenner mange dit vi skal (grekere).
Sist gang jeg var der var jeg gravid med eldstejenta (12 år siden).
Blir morsomt å komme tilbake med 4 barn. :D


#36

Ulvefar sa for siden:

God tur! Kos dere!


#37

Avatar sa for siden:

Takk. :)


#38

Carrera sa for siden:

Vi har vært i Tyrkia 2 ganger, og begge gangene var minsten under 5 år. Kan ikke se noe som skulle tilsi at han ikke burde vært med. Maten der nede fant vi veldig bra, og det virket rent og godt tilberedt.

Varmen var en ting, men den plagde vel oss voksne mer enn ungene. Lå på 40 grader hver dag de ukene vi var der. Jeg fikk solstikk første dag vi var der første gangen. Ikke noen behagelig opplevelse, men vi lærte da noe...drikke masse vann, og unngå å gå så masse i solsteiken...


#39

Ulvefar sa for siden:

Ikke at Hellas er kjent for å være problematis med småbarn, men kan hvertfall skrive under på at vi hadde det fint på øya Thassos mens støresøster var 1.5 år (måtte bare holde øye med kombinasjonen manglende flyteevne og enda mindre hemninger på å hoppe uti hav og basseng), og stedet anbefales.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.