Nessie sa
for 16år siden:
Igår laget jeg suksesskake i langpanne. Hadde litt sjokolade på toppen, og delte det opp i små biter - som jeg putta i fryseren. De tiner da på noen minutter bare. :nam:
Så kom jeg på, det må jo være veldig enkelt å lage SB på samme måte? Det er jo nøttebunn det og. Ha på smørkrem og sjokolade, og del opp. :vetikke:
Her er de jeg laget i går. De var gooooode. :p
Che sa
for 16år siden:
Lurt - men for min del også litt dumt. Da er det så lett å bare ta én bit...(over and over again)
Går nok så det suser i langpanne med Sara Beinhard og ja...
Nessie sa
for 16år siden:
Det er jo LIKE lett å ta en bit når de er som de skal være? Det blir jo ca samme størrelse. :jupp:
Ine sa
for 16år siden:
På det søte liv er det oppskrift på SB i rund form tror jeg.
Nessie sa
for 16år siden:
Åh. Hm.
Jeg synes iallefall det var ganske praktisk. :enkel:
Che sa
for 16år siden:
guniss sa:
Det er jo LIKE lett å ta en bit når de er som de skal være? Det blir jo ca samme størrelse. :jupp:
Sant nok. Jeg tenkte på suksessterte.
Kjempelurt, faktisk. Doblet du oppskriften eller?
Nessie sa
for 16år siden:
Ang suksesskaka brukte jeg en oppskrift på www.detsoteliv.no . som heter "dobbel suksess". :jupp:
Men jeg brettet den ikke dobbel som det står i oppskrifta.
Det ble mer konfekt da, når jeg gjordet det som jeg gjorde.
Corona sa
for 16år siden:
Så praktisk du er da guniss! :jupp: :riktig:
Nessie sa
for 16år siden:
:stolt:
Skal komme tilbake til det når jeg har prøvd da. :knegg:
Nessie sa
for 15år siden:
Blir langpanne Sarah i år og. :D
sindrome sa
for 15år siden:
Flere Sarah-tråder.....:lalala: :plystre:
Niobe sa
for 15år siden:
Ah, der økte sjansen for Sarah Bernhard!
Jinx sa
for 15år siden:
Necesario sa:
Blir langpanne Sarah i år og. :D
Bruker du samme mengden som i standard oppskriftene,eller må den dobles,deles?
Karamell sa
for 15år siden:
Necesario sa:
Blir langpanne Sarah i år og. :D
Har du laget?
Wix sa
for 15år siden:
Jeg lagde langpanne-Sara i fjor. Men det irriterer meg at sjokoladen ble helt knust når jeg skulle dele opp.
Niobe sa
for 15år siden:
Wix sa:
Jeg lagde langpanne-Sara i fjor. Men det irriterer meg at sjokoladen ble helt knust når jeg skulle dele opp.
Hvis du hadde hatt litt fløte i sjokoladen så hadde den vel ikke blitt så hard? :vetikke:
Nessie sa
for 15år siden:
Min sjokolade ble ikke knust?
:vetikke:
Jeg dobler oppskriften ja mener jeg. Må nok det.
Har ikke laget enda, får ta en kveld til uka jeg og mannen :D
Dixie Diner sa
for 15år siden:
Hadde du delfiafett i sjokoladen da, Wix? Det gjør den litt mykere.
gnuri sa
for 15år siden:
:gaah: Nå har jeg akkurat laget Sarah Bernard i lavkarboversjon. HVORFOR så jeg ikke det tipset før.....
Kjempelurt, Nessie- neste gang blir det i langpanne, ja :klemme:
LilleLeo sa
for 15år siden:
Lag Franz Josefs konfektkake i steden, den er omtrent helt lik, men bedre. :D
Franz Joseph konfektkake
Dette trenger du:
6 eggehviter
400 g sukker (4 1/2 dl)
200 g malte mandler (3 1/3 dl)
200 g strøkavring eller griljermel(Jeg pleier å erstatte dette med mandler,altså
jeg lager en vanlig nøttebunn).
Fyll:
300 g melis (5 dl)
300 g smør/margarin
2 ss Freia Vaniljesukker
6 eggeplommer
3 ss Freia Regia Bakekakao
Glasur:
2 plater Freia Dronning sjokolade (200 g)
50 g kokosfett
Slik gjør du:
Eggehvitene piskes stive, mens sukkeret tilsettes i tre porsjoner. Pisk gpdt mellom hver gang. Når marengsmassen er blamk og stiv, tilsettes malte mandler og strøkavring.
Bland forsiktig og hell røren i en bakapapirkledd langpanne. Stekes i langpanne (35 x 40 cm) og server dem som konfekt.
:sikle:
LilleLeo sa
for 15år siden:
Den er forresten best avkjølt.
Karamell sa
for 15år siden:
Jeg laget Sarah B i fjor og de ble ikke gode. Nessie: kanskje jeg skulle smake av deg? :blafre:
LilleLeo sa
for 15år siden:
Karamell: Lag Franz'ern i steden du. :nemlig:
Karamell sa
for 15år siden:
Har du noe bilde av herligheten, Leo?
veobra sa
for 15år siden:
Wix sa:
Jeg lagde langpanne-Sara i fjor. Men det irriterer meg at sjokoladen ble helt knust når jeg skulle dele opp.
Jeg tror det er lurt å skjære opp sjokoladen mens den er halvstiv. Jeg har fått det servert og da hadde ikke sjokoladen brukket opp.
Nessie sa
for 15år siden:
Ble de ikke gode Karamell? :undrer:
Tror aldri jeg har opplevd ikke-gode SB ;)
Du skal få smake av meg ja. :jupp:
tinkadott sa
for 15år siden:
Jeg har faktisk aldri smakt Sarah Bernard.
Nessie sa
for 15år siden:
tinkadott sa:
Jeg har faktisk aldri smakt Sarah Bernard.
:eek:
Karamell sa
for 15år siden:
Necesario sa:
Ble de ikke gode Karamell? :undrer:
Tror aldri jeg har opplevd ikke-gode SB ;)
Du skal få smake av meg ja. :jupp:
Nei, de ble skikkelig kvalmende. Jeg tror den smørkremgreien jeg brukte i midten ikke var helt bra. Jeg mener jeg eksperimenterte. :rolleyes:
Nessie sa
for 15år siden:
Ok. :dulte:
Jeg, søstrene og Mjau skal på Jordbærpikene i morgen (lunsj) - tror vi iallefall - kanskje du hiver deg med om du ikke skal jobbe?
Nessie sa
for 15år siden:
Jeg brukte denne oppskifta ifjor. Det er viktig at kakene/bitene ikke er for store, for da blir de kvalmende.
400 g mandler
400 g melis
4 eggehviter
alt blandes sammen, ikke stivpisk hvitene
en liten ts masse, 180 grader, 10 min
Krem:
4 eggeplommer
4 ss kakao
400 g smør
3 dl melis
3 - 4 ts vaniljesukker
2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad
tinkadott sa
for 15år siden:
Hm. Jeg må prøve å lage i år tror jeg.
Karamell sa
for 15år siden:
Necesario sa:
Ok. :dulte:
Jeg, søstrene og Mjau skal på Jordbærpikene i morgen (lunsj) - tror vi iallefall - kanskje du hiver deg med om du ikke skal jobbe?
Jeg skal på julegaveshopping med svigermor og da blir det sikkert lunsj på JP på City Syd.
tinkadott sa
for 15år siden:
Men, om jeg skal få til noe slikt, trenger jeg mer nøye oppskrift, Necesario. Jeg må ha forklart fremgangsmåten også. :blomst:
Nessie sa
for 15år siden:
tinkadott sa:
Men, om jeg skal få til noe slikt, trenger jeg mer nøye oppskrift, Necesario. Jeg må ha forklart fremgangsmåten også. :blomst:
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=52915&highlight=sarah+bernhard
Her ligger det 2 oppskrifter. Den første Iset legger inn er den jeg brukte for 2 år siden. Begge fungerer fint, og har tilnærmet lik fremgangsmåte. Men i oppskrift nr 2 (litt lenger ned på siden) skal man ikke piske eggehvitene stive.
tinkadott sa
for 15år siden:
Å! Den tåden har jeg jo kommentert i å! :trøtt, er mellom 2 nattevakter:
Dixie Diner sa
for 15år siden:
Høres veldig greit ut å slippe den stivpiskingen ja. Må dra frem hele kenwooden for det.
Tangerine sa
for 15år siden:
LilleLeo sa:
Lag Franz Josefs konfektkake i steden, den er omtrent helt lik, men bedre. :D
Franz Joseph konfektkake
Dette trenger du:
6 eggehviter
400 g sukker (4 1/2 dl)
200 g malte mandler (3 1/3 dl)
200 g strøkavring eller griljermel(Jeg pleier å erstatte dette med mandler,altså
jeg lager en vanlig nøttebunn).
Fyll:
300 g melis (5 dl)
300 g smør/margarin
2 ss Freia Vaniljesukker
6 eggeplommer
3 ss Freia Regia Bakekakao
Glasur:
2 plater Freia Dronning sjokolade (200 g)
50 g kokosfett
Slik gjør du:
Eggehvitene piskes stive, mens sukkeret tilsettes i tre porsjoner. Pisk gpdt mellom hver gang. Når marengsmassen er blamk og stiv, tilsettes malte mandler og strøkavring.
Bland forsiktig og hell røren i en bakapapirkledd langpanne. Stekes i langpanne (35 x 40 cm) og server dem som konfekt.
:sikle:
Hva skal man gjøre med fyllet og glasuren etter at bunnen er servert som konfekt? Spise det separat? :D
Filifjonka sa
for 15år siden:
Jeg syns kavringen i bunnen til Franz Joseph er med på å gjøre den ekstra god, den er annerledes enn en vanlig mandel/møttebunn.
Nessie sa
for 15år siden:
Jeg doblet forøvrig bunnen når jeg laget i langpanne, og så tredoblet jeg smør/sjokoladekremen. :jupp:
Albertine sa
for 15år siden:
Selve bunnen er så seig at jeg neimen ikke får til å dele opp ordentlig. Fryse den bittelitt først?
Nessie sa
for 15år siden:
Hm, vår ble ikke så seig, nesten litt sprø noen steder... Men går sikkert fint an å fryse litt først. :jupp: