Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sarah Bernhard i langpanne?!

#1

Nessie sa for siden:

Igår laget jeg suksesskake i langpanne. Hadde litt sjokolade på toppen, og delte det opp i små biter - som jeg putta i fryseren. De tiner da på noen minutter bare. :nam:

Så kom jeg på, det må jo være veldig enkelt å lage SB på samme måte? Det er jo nøttebunn det og. Ha på smørkrem og sjokolade, og del opp. :vetikke:

Her er de jeg laget i går. De var gooooode. :p


#2

Che sa for siden:

Lurt - men for min del også litt dumt. Da er det så lett å bare ta én bit...(over and over again)

Går nok så det suser i langpanne med Sara Beinhard og ja...


#3

Nessie sa for siden:

Det er jo LIKE lett å ta en bit når de er som de skal være? Det blir jo ca samme størrelse. :jupp:


#4

Ine sa for siden:

På det søte liv er det oppskrift på SB i rund form tror jeg.


#5

Nessie sa for siden:

Åh. Hm.
Jeg synes iallefall det var ganske praktisk. :enkel:


#6

Che sa for siden:

Sant nok. Jeg tenkte på suksessterte.

Kjempelurt, faktisk. Doblet du oppskriften eller?


#7

Nessie sa for siden:

Ang suksesskaka brukte jeg en oppskrift på www.detsoteliv.no. som heter "dobbel suksess". :jupp:

Men jeg brettet den ikke dobbel som det står i oppskrifta.
Det ble mer konfekt da, når jeg gjordet det som jeg gjorde.


#8

Corona sa for siden:

Så praktisk du er da guniss! :jupp: :riktig:


#9

Nessie sa for siden:

:stolt:

Skal komme tilbake til det når jeg har prøvd da. :knegg:


#10

Nessie sa for siden:

Blir langpanne Sarah i år og. :D


#11

sindrome sa for siden:

Flere Sarah-tråder.....:lalala: :plystre:


#12

Niobe sa for siden:

Ah, der økte sjansen for Sarah Bernhard!


#13

Jinx sa for siden:

Bruker du samme mengden som i standard oppskriftene,eller må den dobles,deles?


#14

Karamell sa for siden:

Har du laget?


#15

Wix sa for siden:

Jeg lagde langpanne-Sara i fjor. Men det irriterer meg at sjokoladen ble helt knust når jeg skulle dele opp.


#16

Niobe sa for siden:

Hvis du hadde hatt litt fløte i sjokoladen så hadde den vel ikke blitt så hard? :vetikke:


#17

Nessie sa for siden:

Min sjokolade ble ikke knust?
:vetikke:

Jeg dobler oppskriften ja mener jeg. Må nok det.
Har ikke laget enda, får ta en kveld til uka jeg og mannen :D


#18

Dixie Diner sa for siden:

Hadde du delfiafett i sjokoladen da, Wix? Det gjør den litt mykere.


#19

gnuri sa for siden:

:gaah: Nå har jeg akkurat laget Sarah Bernard i lavkarboversjon. HVORFOR så jeg ikke det tipset før.....
Kjempelurt, Nessie- neste gang blir det i langpanne, ja :klemme:


#20

LilleLeo sa for siden:

Lag Franz Josefs konfektkake i steden, den er omtrent helt lik, men bedre. :D

Franz Joseph konfektkake
Dette trenger du:
6 eggehviter
400 g sukker (4 1/2 dl)
200 g malte mandler (3 1/3 dl)
200 g strøkavring eller griljermel(Jeg pleier å erstatte dette med mandler,altså
jeg lager en vanlig nøttebunn).
Fyll:
300 g melis (5 dl)
300 g smør/margarin
2 ss Freia Vaniljesukker
6 eggeplommer
3 ss Freia Regia Bakekakao
Glasur:
2 plater Freia Dronning sjokolade (200 g)
50 g kokosfett
Slik gjør du:

Eggehvitene piskes stive, mens sukkeret tilsettes i tre porsjoner. Pisk gpdt mellom hver gang. Når marengsmassen er blamk og stiv, tilsettes malte mandler og strøkavring.

Bland forsiktig og hell røren i en bakapapirkledd langpanne. Stekes i langpanne (35 x 40 cm) og server dem som konfekt.

:sikle:


#21

LilleLeo sa for siden:

Den er forresten best avkjølt.


#22

Karamell sa for siden:

Jeg laget Sarah B i fjor og de ble ikke gode. Nessie: kanskje jeg skulle smake av deg? :blafre:


#23

LilleLeo sa for siden:

Karamell: Lag Franz'ern i steden du. :nemlig:


#24

Karamell sa for siden:

Har du noe bilde av herligheten, Leo?


#25

veobra sa for siden:

Jeg tror det er lurt å skjære opp sjokoladen mens den er halvstiv. Jeg har fått det servert og da hadde ikke sjokoladen brukket opp.


#26

Nessie sa for siden:

Ble de ikke gode Karamell? :undrer:
Tror aldri jeg har opplevd ikke-gode SB ;)
Du skal få smake av meg ja. :jupp:


#27

tinkadott sa for siden:

Jeg har faktisk aldri smakt Sarah Bernard.


#28

Nessie sa for siden:

:eek:


#29

Karamell sa for siden:

Nei, de ble skikkelig kvalmende. Jeg tror den smørkremgreien jeg brukte i midten ikke var helt bra. Jeg mener jeg eksperimenterte. :rolleyes:


#30

Nessie sa for siden:

Ok. :dulte:
Jeg, søstrene og Mjau skal på Jordbærpikene i morgen (lunsj) - tror vi iallefall - kanskje du hiver deg med om du ikke skal jobbe?


#31

Nessie sa for siden:

Jeg brukte denne oppskifta ifjor. Det er viktig at kakene/bitene ikke er for store, for da blir de kvalmende.

400 g mandler
400 g melis

4 eggehviter

alt blandes sammen, ikke stivpisk hvitene

en liten ts masse, 180 grader, 10 min

Krem:
4 eggeplommer
4 ss kakao
400 g smør
3 dl melis
3 - 4 ts vaniljesukker

2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad


#32

tinkadott sa for siden:

Hm. Jeg må prøve å lage i år tror jeg.


#33

Karamell sa for siden:

Jeg skal på julegaveshopping med svigermor og da blir det sikkert lunsj på JP på City Syd.


#34

tinkadott sa for siden:

Men, om jeg skal få til noe slikt, trenger jeg mer nøye oppskrift, Necesario. Jeg må ha forklart fremgangsmåten også. :blomst:


#35

Nessie sa for siden:

www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=52915&highlight=sarah+bernhard

Her ligger det 2 oppskrifter. Den første Iset legger inn er den jeg brukte for 2 år siden. Begge fungerer fint, og har tilnærmet lik fremgangsmåte. Men i oppskrift nr 2 (litt lenger ned på siden) skal man ikke piske eggehvitene stive.


#36

tinkadott sa for siden:

Å! Den tåden har jeg jo kommentert i å! :trøtt, er mellom 2 nattevakter:


#37

Dixie Diner sa for siden:

Høres veldig greit ut å slippe den stivpiskingen ja. Må dra frem hele kenwooden for det.


#38

Tangerine sa for siden:

Hva skal man gjøre med fyllet og glasuren etter at bunnen er servert som konfekt? Spise det separat? :D


#39

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns kavringen i bunnen til Franz Joseph er med på å gjøre den ekstra god, den er annerledes enn en vanlig mandel/møttebunn.


#40

Nessie sa for siden:

Jeg doblet forøvrig bunnen når jeg laget i langpanne, og så tredoblet jeg smør/sjokoladekremen. :jupp:


#41

Albertine sa for siden:

Selve bunnen er så seig at jeg neimen ikke får til å dele opp ordentlig. Fryse den bittelitt først?


#42

Nessie sa for siden:

Hm, vår ble ikke så seig, nesten litt sprø noen steder... Men går sikkert fint an å fryse litt først. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.