Jeg har en stor indrefilet i frysen og tenkte jeg skulle diske opp med et skikkelig kjøttmåltid til mannen. Men jeg kan altså ikke steke kjøtt, det blir bare tørt. Har hørt noe om at man skal steke hele kjøttbiten i panna så den får stekeskorpe, legge den i folie og så skal den stekes i ovnen en stund?
Brun den raskt på alle sider.
Jeg pleier å krydre med hvitøkspulver og peppermix først, og lar den også få romtemperatur først.
Legg den i en ildfast form.
Midten av stekeovnen på 200 grader i 20 minutter. La den hvile ca 15 minutter etterpå.
Da blir den perfekt medium stekt.
Serveres med fløtegratinerte poteter, smørdampet asparges og minimais. Eventuelt broccoli.
Jeg bruker peppersaus også.
Lager sky av stekesmøret, og bruker i sausen.
Rødvin: Faustino I, Robertson, eller lignende.
Lykke til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.