Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Madam Mims pepperkaker?

#1

Adrienne sa for siden:

Jeg trodde jeg hadde oppskriften etter i fjor, men jeg har klart å surre den vekk. Noen som er mindre surrete enn meg som har den? Mim?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Denne er kjempegrei og god å kjevle.

Oldemor Hildurs pepperkaker (Kan halveres, det er fremdeles rikelig!)
(250) 500 g lys sirup
(250) 500 g sukker
(2,5) 5 dl fløte
(75) 150 g smør
(1,5) 3 ts kanel
(1,5) 3 ts kardemomme
(1,5) 3 ts ingefær
(1,5) 3 ts nellik
(1/2) 1 ts pepper
(1/2)1 ts natron
(825) 1650 g hvetemel.

Sirup, sukker og fløte kokes opp i en kjele og avkjøles i en diger bolle.Smøret smeltes og has i blandingen.Rør deretter inn alt det tørre.

La deigen stå kjølig over natten.

Pepperkakene kan kjevles ganske tynne, og stekes på 150-175 C (se an ovnen din) i 10-15 minutter.

Deigen kan fryses.

Og, ja, dette er en oppskrift egentlig uten pepper, fordi det egentlig er en sirupsnipp-oppskrift. Men bare ha i en teskje pepper. Det gjør jeg. Hvis du skal bruke den til sirupsnipper skal den kjevles løvtynt, skjæres i ruter, på midten av ruteren festes en skåldet mandel og stekes i 10 minutter


#3

Adrienne sa for siden:

Tusen takk! :blomst:

Jeg laget med pepper i fjor, og det ble godt. Men i år tror jeg at jeg skal lage halv oppskrift, det ble salig mye pepperkaker i fjor.


#4

Canisa sa for siden:

Holder denne oppskriften til et middels hus + litt "spise-pepperkaker"? Vi har aldri brukt pepper i våre pepperkaker, så det er kanskje sirupsnipper forkledd som pepperkaker vi har laget. Vi har dessuten brukt mørk sirup ...


#5

Adrienne sa for siden:

Oppskriften holder i massevis, jeg lagde mange pepperkaker og et stort pepperkakehus og hadde da deig til overs. Lurer på om jeg kommer til å halvere oppskriften i år.


#6

Canisa sa for siden:

Ok, da prøver vi denne i år! :ja:


#7

Polyanna sa for siden:

Der var den ja! Drar den opp til glede for nye lesere! :)


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg bidrar også med min gamle og velprøvde oppskrift, som ligner ganske mye. Denne er det pepper i i utgangspunktet. :)

(Dette er en stor oppskrift, blir minst en skikkelig stor kakeboks. Jeg har tredoblet den opprinnelige oppskriften, men hvis du ikke vil lage så mange kan du jo bare dele mengdene på tre igjen.)

3 dl lys sirup
450 g sukker
450 g smør
3 dl kremfløte
1,5 ts nellik
1,5 ts ingefær
1,5 ts pepper
6 ts kanel
3 ts bakepulver
ca. 1200 g hvetemel

Smelt sirup, sukker og smør over svak varme. Rør til sukkeret er helt smeltet. Avkjøl litt. Tilsett fløte, krydder, bakepulver og det meste av melet. (Jeg pleier å ta ca 1 kg her). Rør godt sammen og la deigen stå i kjøleskapet til neste dag. Kjevle deigen tynt og stikk ut kaker. (Ta ut en passende porsjon om gangen, slik at deigen holder seg kald. Når du har kjevlet den om igjen noen ganger og den begynner å bli veldig myk, er det lurt å legge den tilbake i kjøleskapet litt). Stek ved 200 grader ca 7-8 min, kommer an på tykkelsen og hvordan komfyren din steker. De blir fort brent, så følg med på slutten!



#10

Zip sa for siden:

No fekk eg lyst til å bake sirupsnippar..


#11

Tammen sa for siden:

:glis:
Takker!


#12

noen sa for siden:

Det går greit å bake ut disse om jeg lager deigen i morgen tidlig og baker ut på ettermiddagen, ikke sant? Vi julesinkesjusker er som vanlig helt på hæla til jul. :julemania:



#14

noen sa for siden:

Hva er minimum tro? Hvor lang tid er "over natten"? :gruble:


#15

Lavender sa for siden:

Min favoritt fra ukebladet Kamille. Deig med 400 gram hvetemel blir ca fire brett og er en grei størrelse.

"Vårt matgeni Hanne Buxrud har gitt oss Verdens beste pepperkaker. Og vi deler selvfølgelig!
150 g smør smeltes i kjele til nøttebrunt
1 dl lys sirup og 150 g sukker tilsettes
1dl kremfløte tilsettes når sukkeret er smeltet
1/2 ts nellik,
1/2 ts ingefær,
1/2 ts pepper,
2 ts kanel,
1 ts bakepulver
og 400 g hvetemel blandes og røres sammen med resten. Sett den kaldt, og stek på 175 grader i 10 minutter."

Kaldt over natten er gjerne 6 til 8 timer.


#16

noen sa for siden:

Her er det Oldemor Hildurs som gjelder. :nikker: Ekstremt velsmakende deig noe som er det aller viktigste når det gjelder pepperkaker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.