Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dere som syr klær selv ...

#1

Joika sa for siden:

Blir det noe billigere? Sparer man noe på dette, eller er premien "bare" klær som ikke alle har?

Må si jeg virkelig skulle ønske jeg kunne sy, når jeg ser hva dere tryller frem her inne... :o (trodde aldri jeg skulle si det).


#2

Veronal sa for siden:

Hvis man ikke regner arbeidstid så blir det billigere, men det er nok ikke akkurat drivkraften i våre dager. Da min mor var småbarnsmor så var det økonomien som var drivkraften.


#3

Heiko sa for siden:

Tja, det er jo en del billig stoff å få kjøpt og bruker man det blir jo plaggene billige. Men legger man til den tiden det tar å sy, blir det ikke jo ikke billig.
Slike fleecekjoler som jeg har sydd og som Elinblue har koster rundt 100 lappen i stoff, men det tar jo brått noen timer å sy en slik da.


#4

Heiko sa for siden:

Ja, Veronal sa det. :nemlig:


#5

Joika sa for siden:

Ok, men er det litt morro og man får unike ting, så er det jo verdt det. :nemlig: I allefall når stoff ikke koster allverdens heller....


#6

mkj sa for siden:

jeg surfer rundt på sysider i ren misunnelse av de som kan sy, så her kommer et økonomisk og miljøvennlig tips:

Hvordan sy en kjole av en skjorte.

(fremdeles er det vel billigere å kjøpe om man regner inn tiden tror jeg...)


#7

Joika sa for siden:

Hallo. Jeg er student.. :knegg: Tid teller ikke.


#8

LaBanga sa for siden:

Nå syr ikke jeg så mye lengre, men da jeg studerte gjorde jeg mye det, og da var nok noe av motivasjonen økonomi, i tillegg til det faktum at jeg fikk akkurat det jeg ville ha som ingen andre hadde, skreddersydd til meg selv. Dette var tidlig på 90-tallet og snittet på klærne i butikken var mildt sagt ganske uformelig, så med min timeglassfigur (det var en gang...), så var det bedre å sy klærne selv.

Nå har jeg mindre tid, og bedre råd, så nå syr jeg ikke så mye, og med mindre det er snakk om ballkjoler, bunad, dåpskjoler eller sånne mer spesielle plagg, så tar jeg meg ikke tid til det.

Når det er sagt, så har jeg så mye stoff liggende, at jeg helt gratis kunne sydd en hel kolleksjon med klær. :sparke: Derfor har jeg gitt meg selv stoffkjøpeforbud til jeg har klart å begrense lageret en del.

I dag er det billigere å kjøpe klær på H&M enn å sy selv, spesielt når man regner inn arbeidtiden, men ikke bare da heller.


#9

Joika sa for siden:

Men man kan feks kjøpe en topp på Vero Moda og sy på litt bånd osv. Skal ofte ikke mye til egentlig.... :gruble:

Tror neppe jeg begynner sy altså. Men skulle virkelig ønske jeg kunne dette.


#10

Mirasol sa for siden:

Det der var jo så godt forklart at selv jeg skjønte det! :jippi: Om jeg gidder er en helt annen sak … :sparke:


#11

mkj sa for siden:

skjønner det gjør jeg også, men får det nok ikke til allikevel. Litt som når jeg skulle lære piano. Skjønte jo hva jeg skulle gjøre, men det å få det ut i fingrene var klin umulig.


#12

Tallulah sa for siden:

Hvis man er flink og redesigner, kjøper stoffer på loppis og salg kan det nok bli billigere. Ellers er nok kjedebutikk-klær vel så billig.

Når jeg syr så er hovedmotivasjonen å få noe unikt, i akkurat de fargene, kombinasjonene og stoffene jeg vil.


#13

Sonar sa for siden:

Jeg skulle også ønske jeg kunne sy! har symaskin, men den står langt inne i et skap. Har tenkt det hadde vært gøy å kunne sy om de klærne jeg ikke bruker lengre. Har endelig innsett at jeg ikke kommer til å bruke dem igjen selv om jeg skulle være så heldig å komme ned i den størrelsen igjen. Har noe med at stilen min har endret seg :rolleyes:


#14

Angelique sa for siden:

Sydde for nooen år siden brudekjole av tre kjoler til en dame.
Damen var designer hos en kjent norsk kjede, og det var fryktelig stas å bli betrodd oppgaven.
Jeg sydde også kjoler til de to småjentene hennes, samt hårstrikk og trakk om en hårbøyle i samme stoffet.
Her sparte hun mye penger fremfor å kjøpe nytt.


#15

Joika sa for siden:

Jeg har en driiiiitgammel symaskin. Kan den brukes mon tro?

Den er elektrisk.. tror jeg. :lol:


#16

Angelique sa for siden:

Absolutt.
Har sydd på en slik du tråkker igang og jeg. Alt går altså!!!!

Jeg har blitt så inspirert av ale de flinke og kreative damene her inne at jeg snart setter kurs ut til Stoff og Stil og syr en slik lekker kjole flere har sydd.


#17

Veronal sa for siden:

Joika: Jeg begynte å sy først i september i fjor, og da sydde jeg på en 40 år gammel maskin. (Så døde den like før jul og jeg byttet maskin, men den fungerte helt flott.)


#18

Joika sa for siden:

Jeg har kjempelyst til å lære, men tviler på at jeg er noe talent. Jeg er ikke tålmodig og jeg er ikke så veldig flink til å være presis. Men jeg har MANGE ideer til hva jeg har lyst til å lage, spesielt av enkle hverdagskjoler...
Hadde også vært gøy å kunne friske opp kjedelige hvite bluser med bånd osv. Det er kanskje et greit "startprosjekt"? Handle inn noen kjedelige topper og friske de opp.. :fnise:


#19

Nooria sa for siden:

Et klesplagg fra HM koster mindre enn bare stoffene i kjolene jeg syr til meg selv, så økonomi er definitivt ikke drivkraften.

Det gir meg imidlertid enorm glede å designe noe helt selv.


#20

Joika sa for siden:

Da har jeg booket kurs hos mamma til uka. Hun var veldig opptatt av at jeg ikke skulle kjøpe stoffer som var vanskelige å ha med å gjøre og at de ikke måtte være dyre. :knegg:


#21

Veronal sa for siden:

Smart, Joika. Det var sånn jeg gjorde det (ergo: smart :knegg: ). Jeg importerte min mor, åpnet en flaske vin og sydde mitt første plagg med min mor ringside.


#22

Joika sa for siden:

Hehe. Eneste som kanskje kan by på problemer er om jeg får fikse ideer som mamma syntes er dumme fordi hun er litt "satt i symønsteret" sitt (dette er en vanlig mor-datter problematikk vi har), men jeg får prøve følge "oppskriften" hun serverer i allefall en gang. :nemlig:


#23

Nooria sa for siden:

Høres ut som at du og moren din er som jeg og moren min. Ordet flid er det jeg forbinder med mamma og håndarbeid. Om du ser på en hardangerduk hun har sydd eller et plagg hun har strikket, har det ikke en lyte. Det er helt perfekt og utrolig nydelig! Imidlertid er det helt identisk med en eller annen oppskrift. Jeg derimot er utålmodig, ikke pedantisk nøye (les slurvete :knegg: ) og har alt for mange kreative fantasier i hodet til å følge en oppskrift fra A til Å.


#24

Joika sa for siden:

Mamma er generelt flinkere husmor enn meg, nøyere enn meg osv osv. Hun var også veldig opptatt av at jeg måtte "ha mønster".

Jeg skal jo designe... hallo.. mønster? :gruble:
Jeg strakk meg til å ta med noen plagg jeg likte, som vi kunne tegne av. :nemlig:


#25

Bluen sa for siden:

Dette blir spennende, Joika! Jeg skal gå i lære hos min svigerinne, som er utdannet formingslærer og nå tar doktorgrad på feltet. Snakk om å skyte spurv med kanoner. :knegg:


#26

Joika sa for siden:

He he. Doktorgrad må til!!

Jeg kan si at jeg ikke liker sy, men tanken på kule klær er så forlokkende at jeg bare MÅ prøve. :nemlig:

Jeg har gått et år på aktivitørlinja på vidregående. Da lærte vi lappeteknikk og sånt.. quilting? I allefall. Det kan jeg. :stolt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.