Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pynt til pepperkaker

#1

Susse sa for siden:

Hva blir hardest og holder seg mest mulig hvitt ?

Jeg skal pynte hjerter til kjøkkenvinduet. Skal kun bruke melisglasur og sølvkuler.


#2

Canisa sa for siden:

Tilsett melisglasuren et par dråper sitronsaft. Da holder den seg hvit og fin. :nikker:


#3

Susse sa for siden:

Sitron er notert. Hva med eggehviter ? Eddik ? Hørt så mye forskjellig. Det er vesentlig at det blir skikkelig hardt.


#4

Canisa sa for siden:

Eggehvite blir jo steinhardt når det stivner, men jeg har ikke prøvd det. (Rettelse; det er mannen som er konditor her i huset. Jeg har minst 12 tommeltotter når det kommer til kakepynting ...)


#5

Canisa sa for siden:

Fra matprat.no:

Melisglasur 2 dl melis
vann
evt olje
evt konditorfarge

FREMGANGSMÅTE:
Legg melisen i en liten bolle eller et glass. Hell på kaldt vann til det står over melisen. La det stå et par minutter og hell så forsiktig vekk vannet. Melisen har da sugd til seg passe mye vann til glasuren.

Rør glasuren jevn og glatt, gjerne sammen med noen dråper olje, som gjør glasuren blank. Farg eventuelt glasuren svakt med konditorfarge. Glasuren brukes til kaker med og uten fyll.

eller fra matogdrikke.no:
Melisglasur til pepperpakepynting
Hvordan lager man melisglasur?

Ingredienser
4 dl Dansukker Melis
1 eggehvite
2–3 dråper eddiksprit (kan erstattes med sitrondråper)

Slik gjør du
Bland ingrediensene i en bolle, og visp med en elektrisk visp til en fast, seig masse.
Visp gjerne eggehvite før den blandes med melisen.
Brukes til å sette sammen sukkerbithus, pepperkakehus og pepperkakelykter, og til å pynte pepperkaker.
Kan også sprøytes ut i valgfri form til juletrepynt.

Tips
Legg ut løkker av fint bånd på bakepapir, og sprøyt deretter på melisglasuren. Trykk fast et bokmerke eller gullstjerner før melisglasuren tørker. Eller strø på glitter med fin farge.


#6

Corona sa for siden:

Harr du prøvd icing da? Det bruker jeg når jeg lager border rundt marsipankaker f.eks, blir helt hardt når det stivner. :ja:

Royal icing 1 eggehvite stivpiskes
1/4 ts sitronsaft tilsettes
ca. 4 dl siktet melis

FREMGANGSMÅTE:
Konsistensen på massen er viktig for å få et godt resultat. Eggehvitene piskes først hvite, og så tilsettes melis litt av gangen, og massen piskes ca. 10 min. Den skal da være så fast at ringene står igjen etter vispen. Du kan gjøre en enkel test ved å ta litt masse mellom tommel og pekefinger, og dra fingrene fra hverandre. Massen danner da topper som ikke siger.


#7

Susse sa for siden:

Det høres genialt ut. Skal teste i morgen, må bare kjøpe sitron først.


#8

Alexy sa for siden:

Jeg bruker icing når vi pynter pepperkakehus. Og det er genialt, for det renner ikke. Glasuren holder seg der den skal være. :nemlig:


#9

Nin sa for siden:

Dette må jeg prøve ut.
Icing, er det sånn man kjøper og har på kaker, de amerikanske boksene?


#10

C3PO sa for siden:

Royal icing, som jeg også hadde tenkt å tipse deg om, er ikke det samme som i de amerikanske boksene - som egentlig er smørkrem. Jeg har bare brukt royal icing de siste par årene, men for et forskjell! Det smaker dog ikke så godt...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.