Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunne og gode knekkebrød

#1

kokosbolle sa for siden:

3,5 dl grovt rugmel
3,5 dl havregryn, lettkokte
1,5 dl sesamfrø
2,0 dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø
1,0 dl havrekli
1 ts salt
7 dl vann
1 kjøttbuljongterning, løses opp i noe av vannet

Alt blandes sammen og smøres ut på to bakeplater med bakepapir med slikkepott. Strø på ekstra sesamfrø oppå hvis du liker det.

Stekes i varmluft, 190 grader. Stek først i 10 minutter, ta ut og del opp i passende biter med pizzaskjærer. Sett platene inn i ovnene igjen, stek videre i 25-30 minutter. Sjekk om de har blitt harde, ta så eventuelt av kanten for å steke midten videre litt. Oppbevares i tett boks.

Disse er helt idiotsikre, og kjempegode!!


#2

gnuri sa for siden:

hm- disse må prøves :nikker:
tusen takk for oppskrift :klem:


#3

kokosbolle sa for siden:

Bare hyggelig. Nå har vi spist knekkebrød, de ble godt mottatt. Pass på å få stekt de lenge nok. Jeg måtte steke midten i hvertfall 50 minutter til sammen.


#4

Skvetten sa for siden:

Nesten lik min oppskrift jo. Jeg har ikke buljong i da. :)


#5

gnuri sa for siden:

Nei, jeg lurte litt på den buljongen....-så du mener jeg kan droppe den ??


#6

Skvetten sa for siden:

Jeg har bittelitt salt i når jeg husker det, men som regel lager jeg uten.


#7

Tammen sa for siden:

Jeg prøver å passe på salt og transfettinnholdet i det jeg lager. Får i meg nok av det skvipet i all den dritthastematen som konsumeres i løpet av eksamensperioden.
Lager knekkebrød uten buljong, og det går strålende. :nikker:


#8

Che sa for siden:

Drar fram denne tråden igjen jeg. Disse knekkebrødene er jo så sykt gode (mine er litt modifisert, men dog) men så lurer jeg på da: De må vel inneholde masse kalorier? Noen som vet?


#9

kokosbolle sa for siden:

Vil gjerne prøve modifisert oppskrift. :jupp:


#10

Che sa for siden:

Ikke store forskjellene altså. Jeg har sløyfa buljongen, tilsatte gresskarfrø og byttet ut litt av rugen med speltmel. Ingen big deal altså.


#11

cilen sa for siden:

Sånne knekkebrød er supergode. Her er min oppskrift. Superlett og kjempegodt!

GROVE KNEKKEBRØD
(ca 15 stk)
1 dl havregryn
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikke frø
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 dl olje
ca 1 dl vann
Bland alt det tørre, tilsett olje og litt av vannet, til deigen er sammenhengende.
Elt den ut på bakepapir, til ca 2mm tykk, og legges så på en bakeplate. Skjær opp i passende biter, og stek ved 200 grader i 15-20 minutter.




#13

kokosbolle sa for siden:

Disse ser veldig like ut som de jeg har laget, mmm!

Fine bilder, og fine tallerkner, sånne har vi også. :nikker:


#14

Jackie sa for siden:

Viste ikke at det gikk an å bake knekkebrød selv jeg.... Skjemmes


#15

kokosbolle sa for siden:

Det visste ikke jeg heller før jeg fikk smake de hos tanten min. De er kjempegode! :jupp:


#16

gnuri sa for siden:

Vi laget de øverste i går, og de var kjempegode :nam: Skal prøve de andre når vi har fått spist opp :ja:


#17

Krem sa for siden:

Ladning nr to er allerede bakt her. De er knallgode, og jeg har måtte dele villig vekk!



#19

Kaktus sa for siden:

Disse er i ovnen nå. Begynte friskt, oppdaget at jeg manglet blant annet havregryn og en del rug, så jeg fantaserte videre. Har laget de før, og er spent på hvordan dagens blir i forhold til originalen.


#20

Bomull sa for siden:

Så herlig - jeg har ventet på oppskrift fra en kollega i noen dager nå, men hun glemmer det støtt, så det var jo veldig treffende at du startet denne tråden, kokos! :D

Må prøves!!


#21

Tilde sa for siden:

Disse skal jeg prøve å lage.:)


#22

Kaktus sa for siden:

Jeg har disse i ovnen nå, og tenkte at tråden kunne dyttes opp med det samme. Kanskje flere oppdager denne supe oppskriften! :glis:


#23

Xian sa for siden:

Disse skal jeg prøve meg på snarest! Har aldri laget knekkebrød selv. I sommer kom jeg over en knekkebrødtest som avslørte at mine favorittknekkebrød, Solruta med spelt, er veldig lite sunne. Skjønner ikke helt hvorfor, og enda mindre av dette:

Hvor kommer "masse kalorier" inn i bildet? :undrer:


#24

Tangerine sa for siden:

Dette ble skrevet i gamle dager, da kalorier var noe farlig :nemlig:


#25

bjørkhaugtrollet sa for siden:

Disse skal jeg jammen prøve å lage, men jeg er ikke noe glad i disse solsikkekjernene da.......


#26

Pingis sa for siden:

Du kan jo fint droppe solsikkerkjernene. Kan eventuelt ha i litt gresskarkjerner i stedet, hvis du liker det. :jupp: Mine knekkebrød blir litt forskjellige fra gang til gang, alt etter hva jeg har i bakeskuffa.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.