3,5 dl grovt rugmel
3,5 dl havregryn, lettkokte
1,5 dl sesamfrø
2,0 dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø
1,0 dl havrekli
1 ts salt
7 dl vann
1 kjøttbuljongterning, løses opp i noe av vannet
Alt blandes sammen og smøres ut på to bakeplater med bakepapir med slikkepott. Strø på ekstra sesamfrø oppå hvis du liker det.
Stekes i varmluft, 190 grader. Stek først i 10 minutter, ta ut og del opp i passende biter med pizzaskjærer. Sett platene inn i ovnene igjen, stek videre i 25-30 minutter. Sjekk om de har blitt harde, ta så eventuelt av kanten for å steke midten videre litt. Oppbevares i tett boks.
Bare hyggelig. Nå har vi spist knekkebrød, de ble godt mottatt. Pass på å få stekt de lenge nok. Jeg måtte steke midten i hvertfall 50 minutter til sammen.
Jeg prøver å passe på salt og transfettinnholdet i det jeg lager. Får i meg nok av det skvipet i all den dritthastematen som konsumeres i løpet av eksamensperioden.
Lager knekkebrød uten buljong, og det går strålende. :nikker:
Drar fram denne tråden igjen jeg. Disse knekkebrødene er jo så sykt gode (mine er litt modifisert, men dog) men så lurer jeg på da: De må vel inneholde masse kalorier? Noen som vet?
Sånne knekkebrød er supergode. Her er min oppskrift. Superlett og kjempegodt!
GROVE KNEKKEBRØD
(ca 15 stk)
1 dl havregryn
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikke frø
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 dl olje
ca 1 dl vann
Bland alt det tørre, tilsett olje og litt av vannet, til deigen er sammenhengende.
Elt den ut på bakepapir, til ca 2mm tykk, og legges så på en bakeplate. Skjær opp i passende biter, og stek ved 200 grader i 15-20 minutter.
Disse er i ovnen nå. Begynte friskt, oppdaget at jeg manglet blant annet havregryn og en del rug, så jeg fantaserte videre. Har laget de før, og er spent på hvordan dagens blir i forhold til originalen.
Så herlig - jeg har ventet på oppskrift fra en kollega i noen dager nå, men hun glemmer det støtt, så det var jo veldig treffende at du startet denne tråden, kokos! :D
Disse skal jeg prøve meg på snarest! Har aldri laget knekkebrød selv. I sommer kom jeg over en knekkebrødtest som avslørte at mine favorittknekkebrød, Solruta med spelt, er veldig lite sunne. Skjønner ikke helt hvorfor, og enda mindre av dette:
Hvor kommer "masse kalorier" inn i bildet? :undrer:
Du kan jo fint droppe solsikkerkjernene. Kan eventuelt ha i litt gresskarkjerner i stedet, hvis du liker det. :jupp: Mine knekkebrød blir litt forskjellige fra gang til gang, alt etter hva jeg har i bakeskuffa.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.