Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blomster for dummies? (Med kul poll altså)

Bør DM kjøpe seg blomster?

  • Nei, hun bør holde seg til grønne planter
    8 stemmer
  • Ja, det er så enkelt så, det er bare å kjøpe ... (skriv i tråden, og husk bruksanvisning! :knegg: )
    9 stemmer
  • DM bør kjøpe seg plastplanter for det er jo så uharry (kult ord hva? :kry: ) og fint og sånn
    1 stemmer
  • DM trenger ikke blomster, hun er en blåmst i seg selv :blomst:
    32 stemmer
  • Dustepoll / Har ingen mening om dette
    1 stemmer
#1

DM sa for siden:

Jeg har vokst opp med grønne planter, og jeg har utstyrt meg selv med grønne planter hele mitt liv, og vennene mine kommer med "planter som er umulig å drepe". :o

Jeg har litt lyst på blomster nå, for det er jo så fint. Men jeg er redd for å drepe dem. Finnes det noen blomster som tåler det meste? Jeg har begynt å skjønne hvordan jeg beholder en orkidé i live, men det er litt vanskelig i det nye huset fordi det er så tørt her. (Kanskje det hjelper med å spraye vann på dem med en vannflaske?)

Bør jeg kjøpe meg flere orkidéer og holde meg til det, eller finnes det andre fine blomster som selv jeg kan klare uten alt for mye innsats?


#2

Luftslottet sa for siden:

Sukkulenter, sånne med tykke blader, har overlevd lengre perioder i Luftslottet. :)


#3

Millivilli sa for siden:

Her kan knskje jeg lære noe også. Jeg synes det er fint med grønne planter, men her hos meg får de dessverre et kort liv.


#4

DM sa for siden:

Jeg har et penge-tre (sukulent) og en palme (trenger sikkert lite vann den også, :knegg: ) som har sånn noenlunde overlevd de siste årene og flytting. :stolt:


#5

leliane sa for siden:

Jeg har brune fingre, så her er det lite hjelp å hente. Generelt liker jeg best orkideer og til nød helt grønne planter.

Lite a propos dog:

Da jeg var student, lurte svigermor på hva i all verden jeg gjorde med plantene mine når jeg dro hjem fra Bergen 7 uker om sommeren. Fikk jeg naboen til å vanne? Hun glemmer aldri svaret hun fikk: - Jeg kastet den.

Planter og blomster er dessverre forbruksvare her i gården. :sparke:


#6

allium sa for siden:

Fredsliljer tåler det meste. Jeg bare vanner min når den henger med bladene. Den blomstrer året rundt.

Ellers har jeg hatt suksess med pasjonsblomst, men bare om sommeren. Om vinteren må den skjæres ned og overvintre lyst og kjølig. Hvem har muligheter til sånt?


#7

gajamor sa for siden:

Det finns jo blomstrende kaktuser. :D


#8

DM sa for siden:

Kaster planter har jeg aldri hjerte til. Da må de drepes ved et uhell først. Og hvem skulle trodd at orkideer skulle være så greie hva? Jeg trodde de var skikkelig kompliserte. Skinnet bedrar. :nemlig:

#9

Maxine sa for siden:

Fredsliljer overlever uansett. Vi fikk en normalt stor da eldste ble født for snart 7 år siden, og den lever enda. Den er blitt oppdelt og pottet om mange ganger, og mine venner lurer stadig på hva slags opphav dette vindunderet har ;) Ikke vet jeg, men den vokser og blomstrer ofte, vanner ofte på sommeren, på vinteren vannes den når den ser tørst ut.

Ellers er jeg ikke så flink med blomster, men etter at vi flyttet inn i dette huset, har orkidèene mine overlevd, visstnok fordi de står rett plassert i østvendte vinduer.


#10

Kula sa for siden:

Plast- eller silkeblomster. :nemlig: En fin fin oppfinnelse.

Selv om min kjære påstår at jeg også klarer å ta livet av slike.


#11

Slettet bruker sa for siden:

Åh - du mente blomster? Jeg tenker grønneplanter=blomster jeg - det finnes ikke noe som blomstrer i nærheten av meg. Bortsett fra menn da. :skryter på meg:

Hvis det var snakk om grønne planter ville jeg jaffal anbefalt en garberobeplante. Den varer en stund selv hos meg. Eller sånn juleblomst - Amaryllis. Den ser ut til å være umulig å drepe.


#12

Nenne sa for siden:

Jeg er veldig glad i azaleaer og så lenge de får et skikkelig bad, en gang i uka om vinteren og to-tre ganger i uka om sommeren blomstrer de om igjen og om igjen. Finnes i mange farger gjør de også.



#14

DM sa for siden:

Eh, mener du å si at den ikke skal visne nå etter jul? :sparke: :kastet nettop en: Og ja, jeg mente blomster. Jeg vil oppgradere fra grønne planter til blomster tror jeg. Hvis jeg finner noen som kan overleve en god del ...

#15

DM sa for siden:

Så-så min lille søte frukt! :hjerter: Noen kan gå rundt og være en søt frukt hele tiden, - mens andre av oss må fiske litt etter komplimenter. (Ja, for dersom man er basisk i kroppen, så smaker ikke sitorn surt altså. :har prøvd å sitte på magnetmadrass og infarød dyne og spist sitron: )

#16

Maverick sa for siden:

Fredsliljer er umulig å ta livet av, de sier fort i fra og legger seg flate utover gulvet, og da er det bare å vanne, så blir de fine igjen. Ildtopper, eller Kalanchoe(?) er også rimelig idiotsikre. Og billige. Krysanthemum er også enkel, og billig. Det fine med billige greier er at det ikke er så kjipt å hive de. :knegg:


#17

Slettet bruker sa for siden:

Har du spist sitron? :sjokk:

DM - jeg kjøpte sånn Amaryllis som blomstrer nå jeg. Jeg er som sagt ikke proff på blomster. Men jeg klippet av stilken før jeg dro på ferie og satte den ene blomsten i en vase på bordet og kom altså hjem til en åpenbaring av en hvit Amaryllis. :stolt:

(Den hadde aldri kommet dit hvis jeg var hjemme)


#18

Slettet bruker sa for siden:

Ikke noe prob å drepe fredsliljer. Er bare å ignorere at de maser det. :erfart mange ganger:

Jeg pleier å si at mine fredsliljer er midtøsten-fredsliljer. :rødme:


#19

Maverick sa for siden:

Ok, hvis man torturerer de går det sikkert an. :knegg:


#20

Blå sa for siden:

DM skal skaffe seg geranier. Fine røde blomster, tåler mye, men må holdes litt fuktig hele tiden. Og så er bladene ganske dekorative i seg selv.

Ellers så tror jeg at man må finne seg i å prøve å feile litt dersom man vil ha blomster i vinduskarmen, men det er så fint når de holder seg at jeg synes det er verd de plantene jeg må kaste.


#21

Che sa for siden:

Kjøpe seg orkidé funker. Den krever lite vann og varer lenge. Jeg har opplevd å få til at den blomstrer på nytt også, men det var nok mer flaks enn teft.


#22

Slettet bruker sa for siden:

aC - trenger ikke torturere skikkelig - god, gammeldags ignorering funker på sikt.


#23

Maverick sa for siden:

Det er jo den verste torturen! :leppe:


#24

Slettet bruker sa for siden:

Nædda - er verre å la katta spise ett og ett blad feks.
Eller å kjøre en blanding av tørst/druknetaktikk hvor de ender opp inntørket med vassgule blader. :erfart:


#25

Enhjørning sa for siden:

Neida. :o


#26

Snippa sa for siden:

Jeg har hatt en blomst nå i noen år som faktisk nekter å dø. Men hva i svarten er det det er for noe, tro? Jasmin? :google: Jupp, jasmin. Den har vært døden nær ganske ofte, men kommer seg på mirakuløst vis etter litt krisehjelp.
Jeg har også en amaryllis jeg kjøpte 1. desember som faktisk blomstrer for 3. gang as we speak. Men den tror jeg rett og slett er gal :nemlig:

Hvordan får man orkideer til å blomstre på nytt? :glemsk:


#27

Joika sa for siden:

Jeg er som deg.

Hold deg til det du kan du. :nemlig:


#28

Chanett sa for siden:

Jeg liker ikke grønne planter, ikke så mange andre potteplanter heller. Fredsliljer dør etter et kort samvær med meg. Det eneste som overlever er orkideer, så jeg antar at de er enkle å ha med å gjøre. Jeg får dem sågar til å blomstre på ny. En gang blomstret faktisk en i tre år i strekk. Best liker jeg avskårne blomster. Det er meningen at de skal dø og det passer mitt lynne bra.


#29

Aminta sa for siden:

Jeg dreper alt, men mannen har noen grønne planter, et par som tåler alt (ørkenplanter el.), og et lite "tre" som har orange, små, runde frukter på seg om høsten. Aner ikke hva det heter, men det skal ha vann 2 av 3 dager, og jeg har klart å holde den i live i 8 dager. Det er det lengste jeg har forsøkt og det er nok like greit.
Også har han en orkidé, den skal ha noe sånnt som et eggeglass hver torsdag eller noe i den duren?

Nei, faktisk, jeg har klart å holde en kaktus i live i mange år. Men de tåler vel alt så, tom. tortur.


#30

Left sa for siden:

Det er jo bare å trøste seg med at man er omtenksom. Man passer jo på dem helt til de dør :nemlig:


#31

Trixie sa for siden:

Både sukulenter og fredsliljer går dte fint ann å ta knekken på. :o


#32

Hannah sa for siden:

Jeg syns du kan kjøpe deg flere orkidéer jeg. De har ikke engang jeg klart å ta livet av.
Her vi bor er det også veldig tørt, og veldig varmt stort sett. (25 grader i stua året rundt.) Det jeg gjør med mine er at de får seg et skikkelig bad en gang i blandt.Renn godt med vann gjennom den, og la den stå og renne av seg før du setter den tilbake i potta. Helst hver uke, men det praktiseres ikke her. :o Likevel har jeg fått alle fire til å komme med blomster på nytt. :) Den ene har faktisk blomstret et helt år i strekk nå.


#33

Mississippi sa for siden:

Jeg svarte, som så mange andre, at DM er en blåmst ... ;)

Jeg har plæstik, ser helt ekte ut!! :riktig:
Også har jeg en elefantfot, ser ut som en klumpete rot med lange, tynne blader. DEN klarer INGEN å drepe med mindre man vanner med lut ...


#34

Tallulah sa for siden:

Trikset er å gå inn for det som et nerdeprosjekt. Finn en blomst, les alt om den, blogg gjerne om den, lag statistikker osv.


#35

Magica sa for siden:

Kjøp flere orkideer! Og sett de lyst, gjerne i vinduskarmen. :)


#36

MsM sa for siden:

Jupp, det kan jeg bekrefte.:o

Men jeg er arvelig belastet, altså. Min mor var veldig stolt her for en stund siden. hun hadde fått noen planter til å overleve et helt år. Ikke bare det, men de var like fine! :tøff:
Trikset var visstnok å vanne dem litt hver mandag, og for å huske det hadde hun fast alarm mandags ettemiddag på mobiltelefonen. Jeg ante litt uråd, og tok en titt på vidunderplantene. Og ja - de er virkelig umulig å drepe - de er av plast. :fnis:

Jeg vurderte et ørlite sekund å la henne leve i troen på at hun hadde utviklet grønne fingre på sine gamle dager, men greide ikke dy meg...


#37

Lucifer sa for siden:

Jeg har også blitt spurt om dette. Mitt svar er alltid at: Mine blomster får aldri vann oftere enn en gang hver tredje måned eller noe sånt og jeg har to planter som har holdt seg i 6 eller 7 år nå. Ellers har jeg hatt mange grønnplanter men som regel dør de fort.

DM, du er en blomst selv, trenger da ikke flere! :D


#38

Kirsebær sa for siden:

Jeg krysset av på alle...

Blomster og planter forvirrer meg. :forvirret:


#39

Mams sa for siden:

Jeg bedrier aktiv dødhjelp når det gjelder planter.
Fredsliljer og alle andre planter som skal ære umulig å drepe, gi de til meg og jeg skal beise at det er fult mulig.
Dreper de og kaktuser uten prolemer.
(kaktuser druknes og de andre tørker ut)
Jeg ser jo at Fredsliljene skal ha ann når de ligger flatt ut til siden, og at det da gjerne er lurt å vanne de andre også. Men jeg konstaterer det og ender med å ikek gjøre det.

Til jul ble det ny forsyning med grønne planter på meg, og tenk de lever enda.
De har t.o.m fått vann 2 ganger. :stolt:
Men tror de må ha vann igjen snart altså, for det er vel litt over 2 uker siden de fikk vann og jeg fyrer endel med ved........

Planter med blomster på skygger jeg unna, blomstene detter jo av etter et par dager omtrent jo. Vannes må de jo i tide og utide.
Orkideer har jeg faktisk hatt, og det går bra ganske lenge.
Har t.o.m hatt de til de er utblomstret, men så var det det med å huske å vanne da...


#40

Slettet bruker sa for siden:

Mams - du er jeg er like. Jeg også ser på fredsliljene og tenker: "Det er på tide å vanne dem ser jeg". Og der stopper den omsorgen.
:highfive:


#41

Salt sa for siden:

:dulte:


#42

Salt sa for siden:

Du skaffer deg Practice Plant!


#43

Fluke sa for siden:

DM trenger ikke blomster, hun er en blåmst i seg selv :blomst:

Er det ikke en idé å ta av seg nisselua nå, eller skal jula vare til påske?


#44

DM sa for siden:

Salt: Den var kul! :hyper:

Fluke: Jo, det er gjerne på tide. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.