Hva spiser dere ?
Tenker på både formiddag, middag og dessert.
Her er menyen ikke diskuterbar. Selv om jeg stadig prøver å begrense den litt. :knegg:
Formiddagen spiser vi riskrem hos oldemor, hele slekta, mens vi ser Askepott.
Middagen er hellig for gubben, her må ingenting mangle: Pinnekjøtt, kålrabistappe, rosenkål, minigulrøtter, ribbe, medisterkaker, julepølse, stekesjy av ribben,surkål, rødkål, tyttebær og poteter. Jada.
Til dessert blir det ofte fruktsalat, men det er jeg litt usikker i år.
På formiddagen spiser vi ikke noe spesielt, vi tar oss mat utifra hva vi har lyst på, stort sett brødmat.
Til middag har vi pinnkejøtt, kålrabistappe, ribbe, rosenkål, surkål, rødkål, sjysaus, poteter. Lurer på om det er noe pølsegreier også.
Til dessert har vi riskrem og moltekrem.
Stor frokost tidlig på dagen.
Middag kl 17: Pinnekjøtt med potet, surkål, kålrabi (ikke stappe!) og lefse. Desserten har gubben bestemt blir moltekrem.
Dagen starter med felles lang frokost foran tv og i pysjen. Middagen er slik den alltid har vært Ribbe med diverse tilbehør. Surkålen og Rødkålen lager jeg kvelden før og det samme desserten som er Riskrem og kirsebær saus.
Det er litt rart med det for selv om Ribbe ikke er yndlingsmaten så er det tradisjon og smaker kjempegodt den ene gangen i året. Jeg er da mett resten av julen:D
Risengrynsgrøt med mandel klokka tolv, pinnekjøtt på kvelden. Dessert har vi som regel ikke plass til, men om så er det is i en eller annen variant (og ihvert fall ikke multekrem).
Frokost foran tv'n; hjemmebakt brød, godt pålegg, lefse, hjemmelaget sylte, kokt egg m.m.
Formiddagskaffe med de kakene jeg har bakt/kjøpt/fått sammen med et av besteforeldreparene (de er annethvert år på formiddagskaffe og feiring om kvelden) mens klassikerene går som perler på en snor på tv.
Lutefisk, lefse og melkegrynssuppe mens sølvguttene synger julen inn- DA er det jul, da!
Ååååå- som jeg gleder meg!
Dessert:
Riskrem (og eventuelt multekrem for de gærningene som måtte ha behov for det).
For oss er det tradisjon at det blir fyldig frokost/lunsj med julepåleggg og hjemmebakst ++ fra og med første juledag. Frokosten på julaften er normal.
Til frokost blir det vel helst snop fra julestrømpen og så har vi risengrøt til lunsj. Til middag skal det være kalkun, litt usikker på om vi skal ha forrett og om desserten skal være riskrem eller crème brulé.
I år atter en gang etter noen sørgelige lutefiskår med svigers: Pinnekjøtt med kålrabistappe. :glis:
Dessert er multekrem og krumkaker. Ikke fordi det er så innmari godt, men fordi det er sånn det skal være.
Resten av dagen spiser jeg minst mulig, for å være mest mulig skrubbsulten til pinnekjøttet. Dette er også en tradisjon, innstiftet en gang på 80-tallet av meg og brødrene mine.
Til frokost/lunsj blir det hjemmebakt brød med julepålegg.
Til middag blir det kalkun. Tilbehøret er jeg litt usikker på i år, da vi ikke skal være hjemme hos oss selv. For første gang på mange år er vi gjester på julaften. Vi skal i hvert fall ha soppstuing og svigerinna mi vet jeg må ha waldorfsalat. Resten får bli en overraskelse :)
Til frokost er det en skive hver i full fart før ungene får kose seg med julestrømpegodteriet.
Til lunsj spiser vi brødmat med masse deilig pålegg.
Til middag har vi ribbe, julepølse, medisterkake, rødkål, surkål, gulrot og mandelpotet.
Til dessert har vi multekrem (is til ungene), krumkaker og kransekakepinner.
Når det etterhvert blir plass til noe mer er det kaffe og julekaker.
Det er sant. Anser sjansen for at Storebror så mye som vil lukte på pinnekjøttet som minimal. Så han får vel få en pølse stukket til seg, så vi andre får nyte maten vår i fred. :rolleyes:
Frokost er vanlig brødmat, selvfølgelig med godt julepålegg.
Så er det risgrøt, sånn litt utpå formiddagen.
Julemiddagen består av langstekt ribbe med mandelpoteter, rosenkål, surkål og sjysaus. I tillegg har vi karbonader (elgkarbonader, mmm...) og julepølser. Desserten kan gjerne være hjemmelaget karamellpudding!!
Etter timer på kjøkkenet er jeg gjerne så mett at det er mer enn nok rester til resten av jula også!! :kneggnisse:
Skinkestek, pølser og kanskje litt ribbe med tilhørende grønnsaker, saus og poteter. Dessert er som vanlig moltekrem her i huset, med evt. is i tillegg (til ungene).
Her blir det pinnekjøtt på Nordfjordvis. Serveres med vestlandslefse,poteter,kålrabistappe og mårpølse. Maten pakkes inn i lefsen, og spises som en burrito.
Vi pleier ikke å ha dessert siden folk er så mette etter maten, men siden vi skal starte nye tradisjoner i år, så blir det muligens multekrem.
Risgrøt med mandel til lunsj, før kirken.
Pinnekjøtt med kålrabistappe, sjy og poteter til middag. I oppveksten hadde vi alltid ribbe, men da jeg og brødrene mine ble voksne ville vi heller ha pinnekjøtt.
Riskrem til dessert. Den blir som regel spist på kvelden.
Frokost består av godt, ferskt brød med masse deilig, julete pålegg til.
Da koker vi te eller kakao, tenner starinlys og koser oss.
Middagen er "full pakke": Ribbe, pinnekjøtt, surkål, rødkål, kålrabistappe, poteter, sjy, brunsaus og sossisser.
Jeg er stor fan av riskrem til dessert, men mannen er ikke noe dessertmenneske overhodet, så det blir stort sett jeg og svigermor som spiser riskrem eller multekrem, mens mannen og Liten spiser is eller noe.
Frokost: Snop fra julestrømpe. :D Kanskje en liten skive for de som orker etterpå.
Lunsj: Risgrøt med mandel
Middag: Ribbe med sprø svor, medisterpølser, medisterkaker, (tørre, ihjelstekte) koteletter (til min far som ikke liker ribbe), poteter, surkål, rødkål, saus, tyttebær, rødbeter, pommes frites (til min voksne bror som ikke liker kokte poteter!). Hmmm, tja det var visst alt tror jeg. Og julebrus fra Hamar/Lillehammer bryggeri da, maten smaker ikke det samme uten!
Kvelds/Dessert: Riskrem med rød saus som vi ikke orket å spise etter middag. Masse snop og noen tørre julekaker for syns skyld!
Her blir det diverse tapas servert utover dagen, da av den spanske varianten. Dett er jeg vokst opp med og er en tradisjon min nå døde far tok med seg fra hjemlandet. Det har blitt enda viktigere for oss å gjennomføre for å minnes han på en slik dag.
Ellers forsetter dagen med en annen av fars juletradisjoner, kalkun. Av tilbehør er det da asparges, gulerøtter, rosenkål, rødvinsaus og poteter.
Og til dessert blir det sjokoladefondant med rørte moreller fra egen hage og is, eller riskrem, det kan gjestene velge selv.
I ti-tiden dekker vi bord og spiser god frokost med godt brød, div godt pålegg samt lefser med gomme
Til middag er det ribbe med tilbehør. Hjemmelaget karamellpudding til dessert - og muligens bringebær med vaniljesaus til minstemor. Det er det beste hun får :)
Vi planlegger alltid kaffe og julekaker etter gavene, med de fleste er fortsatt mette etter middagen så da blir det heller et glass vin når ungene legger seg
På dagen har vi ingen faste tradisjoner. Hvis vi har fri fra jobb spiser vi en god julefrokost sammen, men ofte er vi voksne på jobb og lillesøster i barnehage.
Ellers blir det en god del snop og klementiner utover dagen.
Til middag har vi ribbe, pølser, julesaus, rødkål, varme eplebiter, varme svisker, kokte poteter og kokte gulrøtter.
Til dessert har vi tradisjon med riskrem og rødsaus, men jeg er fristet til å finne på noe mer friskt i år. Kanskje appelsinfromage.
Julefrokost, risengrynsgrøt med mandel til lunch (yuck), og til slutt julemiddag. Det er ribbe, sossiser, medisterpøler og medisterkaker. Rødkål,surkål, grønnsaker og saus. Brun saus er ett must til ribbe.
Dessert blir vanligvis ikke spist hos oss, men jeg lurer på om jeg skal lage karamellpudding til kaffen.
Frokost er vel brød med noe av det gode julepålegget som faren min lager. Ellers ingen formiddagstradisjoner.
Til middag er det pinnekjøtt. :hjerter: Alle spiser seg forderva, så vi har slutta med dessert. Julekaker og multer med fløte (for den som spiser sånne kjipe oransje bær, that is) til kaffen.
Litt alternativ julemat på julaften i år. Vi skal feire julen hos svigers i England i år. Der er jo 1. juledag selve dagen, men hele familien skal ut og spise på julaften. Årets meny er allerede bestemt, så jeg skal spise:
Avocado Pear with 'Bel Paese', glazed with Basil & Cherry Tomato Pesto on a bed of Peppery Rocket Leaves
Traditional Roasted Crown of Turkey, Chipolata & Bacon Rolls (Sauted Turkey Liver Herb Stuffing), Creamy Bread Sauce & Cranberry Sauce
Christmas Pudding Baked Alaska with Rum & Raisin Ice Cream & a Spiced Rum Sauce.
I min oppvekst var det:
Skive om morgonen
Grøt med mandel før kirka
Pinnekjøtt, Svinesteik, Mør/pølse, poteter, gulerot, kålerabistappe, rød og surkål, brunsaus...
Etter gaveåpning: is, div julekaker ++
I år blir jeg og ungene alene på morgonen, men blir muligens laget grøt.
Også blir det svineribbe hos svigers. Og dei har riskrem til dessert.
Vi har julekake med brunost, og varm sjokolade med krem om formiddagen, mens vi ser på Askepott.
Middag er ribbe. Jeg vil ha saus til, mannen til søsteren min lager ribbefett. Poteter og min mors hjemmelagde rødkål. Nevøen og niesen min ønsker pølse og medisterkake i tillegg, selv synes jeg ikke det har noe med festmat å gjøre, men det skal jo være jul for alle.
Desserten har vært en hodepine siden barna kom. Vi liker multekrem, det gjør ikke de. Så nå har vi prøvd diverse, og jeg har kommet frem til hjemmelaget karamellpudding. Men i år skal vi være hos søsteren min, der har det vært hoffdessert de siste årene (stort rundt fat, bygg en pyramide av marengs, is og krem, hell sjokoladesaus over - akkurat passe "lett" etter julemiddagen...).
Vi spiser horn eller rundstykker til frokost med masse godt pålegg. Lett lunsj. (Består av kaker småspist gjennom hele dagen, evt en eller annen lefse), og ribbe, pølse og medisterkaker til middagen.
Jeg spiser mine lavkarbo rundstykker til frokost, og ribbe til middag utn potet.
Desserten pleier å være multe med sukker og fløte eller multekrem.
Så runder vi jo av med kake og marsipan osv til pakkene.
Hos oss er det julesokken tidlig på morgenen. Så en god frokost.Kaker og kaffe. Ribbe,kalkunbryst,medisterkaker,julepølser,rosenkål,blomkål,gulrøtter,surkål,rødkål,poteter
poteter og god saus.Desserten er alltid hjemmelaget riskrem med bringebærsaus og 1stk skoldet mandel.Så koser vi oss etterpå med frukt,knask,delfiakake,krumkaker,kaffe. Den store julefrokosten tar vi alltid på 1.Juledag.:riktig:
Vi har flyttet den store lunsjen vi hadde på julaften til lille julaften, siden ingen orket julemiddag etter den lunsjen. :knegg: Det er røkelaks og egg, hjemmelaget sur- og tomatsild, hjemmelaget sylte med lefse, kakao med krem... Dette har vi som restefest til frokost på julaften.
Når vi har spist dette til frokost er det ingen som orker lunsj. Til middag hos mamma og pappa er det ribbe, svinestek, julepølse, surkål, mandelpoteter, mammas herlige brune saus... Dessert er riskrem og av og til multekrem. Etterpå er det kransekake og konfekt og klementiner og hva_har_du av julekaker.
Hos svigers er det ingen faste tradisjoner. Svigermor er skotsk, men de bytter på tradisjonene. Noen ganger er det kalkun, noen ganger er det ribbe, noen ganger er det alt på en gang.
Vi spiser vanlig "helgefrokost", så grøt til lunsj(ikke jeg da, jeg spiser ikke grøt).
Vi skal til svigers i år og der serveres ribbe med tilbehør(surkål, rødkål, potet, ribbefett, tyttebær, julepølser, medisterkaker osv) og jeg har medbrakt pinnekjøtt og kålrotstappe. Til dessert pleier det å være riskrem og diverse puddinger. Så hjemmelaget marsipankake til kaffen senere - sammen med andre julekaker.
På formiddagen pleier vi å spise risgrøt på formiddag (legger av en tallerken til riskrem desserten vi har senere).
[font=Lucida Sans Unicode][/font]
Middag: Pinnekjøtt, poteter og kålrabistappe
Dessert: Riskrem m/bringebærsaus
I år blir det vel omtrent som følger:
Frokost: Snop og digg, og så skal jeg bake noen briocher og kjøpe masse deilig pålegg så vi kan ha laaaang frokost sammen.
Lunsj: Blir vel noe brødmat her og der. Sikkert litt risengrynsgrøt på poden om mamma skal lage riskrem.
Middag: Pinnkjøtt.
Dessert: Multekrem og riskrem, vil jeg anta. Muligens is og kransekake, da blir det i hvert fall kransekake på meg.
På formiddagen spiser vi når vi er sultne - brødmat med godt julepålegg. Som oftest en runde kaffe og kaker i løpet av dagen.
Middag: pinnekjøtt, poteter, kalrabistappe, sjy, pølser...
Dessert: multekrem og krumkaker. Is til de som ikke er like overbegeistret for multekremen som jeg er.
Runder av med kaffe og kaker utpå kvelden innimellom pakker og sånt.
Julegrøten tar vi lillejulaften, og den store, gode, lange julefrokosten 1. juledag.