safran sa for siden:
Og visste du at kjøttet på grandisen bare inneholder 40 % kjøtt?
www.dagbladet.no/2008/12/08/magasinet/tilsetningsstoffer/mat/3902813/
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
safran sa for siden:
Og visste du at kjøttet på grandisen bare inneholder 40 % kjøtt?
www.dagbladet.no/2008/12/08/magasinet/tilsetningsstoffer/mat/3902813/
Daisy sa for siden:
Æsj!
safran sa for siden:
:knegg: Enda en grunn til å ligge unna Grandiosa.
Slettet bruker sa for siden:
Jeg er slitsomt opptatt av en del sider ved maten min, ifølge de fleste. :)
Og det er en stund siden sist jeg spiste grændis ja.
Skvetten sa for siden:
En av de mange grunnene til å ligge unna, Safran. :nemlig:
Jeg er veldig opptatt av hva maten inneholder og lager det meste fra bunnen av.
Carrera sa for siden:
At grandisen er så til de grader populær, er langt over min fatteevne. Den er jo ikke i nærheten av god, og det kjøttet smaker jo bare møkk...
grøss
Nenne sa for siden:
Jeg har ikke spist Grandiosa på mer enn 15 år. :grøsser:
I går prøvde mannen min en sauspose fra Toro som het ett eller annet med Napoli. Den kommer aldri mer i hus. Sausen var så salt at jeg drakk minst en liter vann etter middag. Fysj!
Skvetten sa for siden:
Toro poser er grusomt. Nei, takke meg til skikkelig mat.
turi sa for siden:
Jeg skulle ønske at jeg hadde nok energi til å være mer bevist på hva maten inneholder, men det skal bli bedre når jeg får tilbake den! Er egentlig glad i å lage mat, så det er litt trist å spise ræl, men sånn må det bare bli dessverre.
Pasta sa for siden:
Jeg hater matlaging og gjør det alltid så enkelt som mulig. I tillegg liker mann og barn nesten ingenting. Vi er (dessverre) ikke opptatt av hva vi spiser.
Dragen sa for siden:
Ja. Jeg finleser alle innholdsfortegnelser, og tester alt som ikke inneholder melk eller gluten.
Vi lager mye mat fra grunnen av.
pulverheksa sa for siden:
Jeg må være bevisst på hva maten inneholder på grunn av allergi, men det er også en del mat jeg skygger unna på grunn av dårlig smak/kvalitet (pølser, grandiosa).
Skremmern sa for siden:
Jeg spiser grandis innimellom. Poser fra Toro også. Synes det smaker veldig bra.
Hønni sa for siden:
:lalala:
Jeg kjenner jeg mister oversikten.
indie sa for siden:
Vi spiser kjøpepizza innimellom. Blir litt tamt med bare det, så vi har gjerne en god salat ved siden av.
Nå har jeg ikke lest innholdsfortegnelsen på akkurat Grandiosa, men hvis noen hadde spurt meg hadde det aldri falt meg inn å svare at det er 100 % kjøtt. All slik kjøttmat inneholder jo bare en prosentandel med kjøtt.
Spiser ikke så mye Toro da, men det er rett og slett fordi jeg synes de har så lik smak (og særlig ettersmak) på nesten alt de lager.
Så svaret mitt er vel egentlig at ja, jeg leser innholdsfortegnelsen ofte, men at vi allikevel spiser det aller meste innimellom.
Honda sa for siden:
Jeg sjekker alt som kjøpes halvferdig eller ferdig for å sjekke at det ikke er melk i.
Turbo liker bare grandiosa for at den er så enkle og ikke sterk :\
Dixie Diner sa for siden:
Det er vel ikke så mange kjøpepizzaer som er sterke? Uansett så har jeg et lurt tips; bak opp en liten haug med bunner og smør god, hjemmelaget saus på, frys ned og vips så har du sunnere frossenpizza du kan gjøre ferdige i en fei, og som kan gjøres så barnevennlige som du bare vil. :D
Skvetten sa for siden:
Ungdommen her i heimen foretrekker også denne varianten. Han er ikke videre glad i ferdigmat.
Skremmern sa for siden:
Men er "problemet" til de som kjøper ferdigpizza iblant, at de rett og slett ikke vet hvordan man lager hjemmelaget pizza og må derfor reddes? Jeg får litt sånn assosiasjoner når noen "innrømmer" at de liker Grandiosa og til tross for sunnere alternativer lager dette innimellom.
Skvetten sa for siden:
Selvsagt er det sånn, Skremmern. :knegg:
Fri noen fra fortapelsen det er å spise Grandiosa.
Dixie Diner sa for siden:
'Nei, overhodet ikke. Jeg liker Grandiosa selv og kjøper det av og til. Dette var bare ment som et svar til dette med at sønnen din Honda kun likte Grandiosa siden den var så mild. Det var ment som et tips. :)
Skremmern sa for siden:
Vil-ikke-bli-fri-liker-Grandiosa.
Skremmern sa for siden:
OK. Jeg har tenkt litt på dette, og synes det er litt morsomt at slike oppslag får stor oppmerksomhet. Som at alle ikke er klar over at det er usunt, liksom.
Skvetten sa for siden:
Prøve-å-frelse-Skremmern-er-feilslått.
Skvetten sa for siden:
Du har helt rett, det er jo akkurat sånn. Akkurat som vi tenker at andre er imbesiler bare fordi de liker noe usunt. Selv har jeg en svakhet for hanburgere fra Thank Good It`s Friday, av typen med masse bacon, cheddar som er feit som pokker, majones og pickles, for ikke å snakke om pommes frites som er hjemmelaget der. :går i skammekroken:
Slettet bruker sa for siden:
Apropos svakheter - jeg starter ofte dagen med en kopp kakao laget på ren kremfløte jeg. Riktignok med sukrin istedenfor sukker, men likevel. :p
Skremmern sa for siden:
Jeg eter alt som er, jeg. Glad i Toro Tomatsuppe, Grandiosa og hamburgere. Jeg spiser i hovedsak sunne ting, noe som gir meg null problemo når valget faller på Grandiosa en gang i blant.
Nera sa for siden:
Jeg er i overkant opptatt av hva maten inneholder, og lager all mat fra grunnen av. Etter noen år på denne måten, klarer jeg ikke smaken av Toro, noe jeg fant ut da jeg satt der med brukket finger i sommer, og slet med å både lage og spise mat. Men heller brødskive enn halvfabrikata for min del. :)
Ru sa for siden:
Uten Grandiosa hadde jeg dødd i fjor vinter. :nemlig:
Vi lager det aller aller meste fra bunnen av, men Grandiosaen slipper inn i hjemmet likevel.
Hadde jeg hatt større fryser skulle jeg lett ha bunkret opp pizza og lasagne, men det har vi ikke plass til sånn det er i dag. Så da blir det grandis. Og Knorr-lasagne. (Jeg har laget lasagne fra bunnen av en gang og reagerte på et eller annet, så det gjør jeg ikke igjen. Jeg synes ikke elveblest er kjempegøy.)
Røverdatter sa for siden:
På grunn av allergier og intoleranser i familien så har jeg hatt et bevisst forhold til hva maten vår inneholder i årevis. Jeg lager det meste fra bunnen og har gjort det også i årevis. Det hender dog at det kommer både ferdigpizza og toro-saus på bordet til tross for at jeg vet hva det inneholder. Så lenge det ikke gir allergisjokk så tar vi sjansen på å besudle kroppen en gang i blant. Jeg tror veldig på at hverdagskostholdet er det viktigste og at vi tåler noen unntak en gang i blant.
Skilpadda sa for siden:
Jeg pleier å lese innholdsfortegnelser, og vurderer gjerne innholdet i ulike ting mot hverandre før jeg bestemmer hva jeg skal kjøpe. Vi er heldige nok til at ingen i familien er allergiske eller intolerante for noen matvarer, og vi kjøper ikke mye ferdigmat, men når jeg kjøper ferdigmat eller halvfabrikata, ser jeg på ting som sukkerinnhold, kjøtt-/proteininnhold og slikt for å finne ut hva som er sunnest (eller minst usunt).
safran sa for siden:
Innlegget tok for seg mer enn bare grandiosa, da. Og ikke alle er klar over at maten inneholder mye rare greier, tilsetningsstoffer og andre morsomme greier.
Skremmern sa for siden:
Det er klart, men alle (hvert fall på FP) er klar over at Grandiosa inneholder mye rart. Hadde vært mer oppsiktsvekkende hvis de frarådet oss å spise grønnsakssuppe, f.eks.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg visste ikke at Grandiosa-kjøttet var fullt av feks. soya. Jeg trodde det var skinke.
Susse sa for siden:
Jeg synes grandis er helt ok. Vomfyll i farta på ekstemdager mellom sfo, trening og huskaos en gang i blandt. Vi har alltid noe grønt attåt.
Vi lager det meste av mat fra bunnen av, jeg bruker gjerne økologiske matvarer og alt som spises av ferdimat må studeres nøye så ikke guttungen får i seg noe han ikke tåler. Vi har middag hver dag, vi spiser mye frukt og grønt og grovt. Jeg eier ikke et snev av dårlig samvittighet for at ungene får en grandis max 1 gang i mnd.
Sue sa for siden:
Grandiosa er en god pizza, synes jeg, men det blir sjelden stekt her i huset grunnet barn som bare liker mammas hjemmelagde. :p
Men smøreosten, da - den trodde jeg var ganske ok, men der var det visst mye rart. :skeptisk:
Aminta sa for siden:
Ja, det er vi. Og vi lager all mat fra bunnen av. Ferdigmat er jo verken godt eller sunt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.