Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Katt til jul?

#1

Tåtti sa for siden:

Jeg har fått servert alle for-argumentene. Kan noen være så snill å komme med noen mot-argumenter, så jeg får litt mer balansert syn på det hele?


#2

Sitron sa for siden:

Til hvem?


#3

torsk sa for siden:

Til jul? Tja, utradisjonelt valg, men de sier det smaker som kylling, så motargumentet må være at det ikke er spesielt spennende. Kanskje med en småfrekk saus til?


#4

Tåtti sa for siden:

Far i huset har lyst på katt i stedet for ny hund, og noen har en å gi bort NÅ. Men er det en dum årstid? Bør vi vente til sommeren? Bør vi vente til Knotten er litt eldre? Er det best med hannkatt eller hunkatt? Hva gjør man når man reiser på ferie? osv.


#5

Tåtti sa for siden:

Torsk: :hehehe:


#6

Røverdatter sa for siden:

Etter å ha våknet jevnlig i hele natt av kåte katter utenfor soverromsvinduet så tror jeg ikke mine motargumenter er særlig konstruktive. Hvor skal jeg starte liksom?

Katter: :gaah:


#7

Pamina sa for siden:

Hunder er mye kulere :hjelpsom:


#8

Røverdatter sa for siden:

Mange er allergiske mot katter og dere får mindre besøk.


#9

Ru sa for siden:

Katter. :niks:
Tenk om Knotten er allergisk?

Vent litt til. Det er ALDRI bra å bråbestemme seg for å få dyr, og man bør ikke bestemme seg fordi det er en som er tilgjengelig der og da. Det bør være veloverveid. :nemlig:

(Var ikke det et godt argument, hæh? :hyper: )


#10

kalufs sa for siden:

Slitsomt å rengjøre kattedoen og sand spretter alle veier rundt den.


#11

pulverheksa sa for siden:

Enig med Lille Ru: Tenk dere om før dere skaffer dere katt.

Når du skaffer deg katt trenger denne mye tid i starten, skal dere mye på farten i jula bør dere ikke skaffe dere katt nå; den trenger at du er der. Skal dere derimot være hjemme kan juledagene være en god tid å bli kjent med det nye familiemedlemmet. Katten bør være inne de første månedene, til han blir trygg og kan finne veien hjem. Du bør gjerne være med han ut de første gangene han er ute også. Dersom det er en ung katt bør dere tenke på å sterilisere katten før dere slipper henne ut også.

Det blir ikke hund i mitt hus, med mindre den er mer katt enn hund.


#12

kisha sa for siden:

Å, en vilter kattunge som utforsker all pynten på juletreet. :rørt:


#13

Tåtti sa for siden:

Vi har en gutt på halvannet år, vi trenger neppe katt til juletreutforsking. :humre:

#14

pulverheksa sa for siden:

Kanskje greit å se til at katten har et rolig gemytt, ellers blir det fort baluba, hyling og katteklor.


#15

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har ny katt i år etter at den gamle var brukt opp i våres. Katt er supert spørru meg. Kastrerer du den så slipper du kattemusikken også.

Korthåret katt slipper du pelsstell med. Jeg vil påstå at det er langt mindre stress med en katt enn med et hvilket som helst annet dyr, inklusive ektemenn. (Muligens litt farget av en dårlig skilsmisse).

Eneste er at den må ha mat, slippes ut og inn, og noen må kunne passe den når du er på ferie. Også må junior tåle litt klor hvis dere skal ha kattunge, men man kan få voksen katt som ikke er leken også, kanskje bedre for dere med veldig små barn?


#16

Katta sa for siden:

Jeg synes ikke dette er en dårlig årstid hvis dere har bestemt dere for å anskaffe katt, da rekker den å bli litt større før sommeren kommer og evt må passes av andre når dere er borte på ferie. Nå har dere hatt hund, så jeg trenger vel ikke snakke høyt om ansvar for dyr. Det er kanskje mindre arbeid med en katt, men katten kan heller ikke forlates uten tilsyn i flere dager. Dere bør også tenke gjennom at det faktisk er den katten som er tilgjengelig nå dere vil ha. Det er stor forskjell på gemytt, røyting, størrelse etc på katter. Vil du ha rolig sofakatt? Staselig langhåret katt? Katt som følger etter og er leken hele livet? Med rasekatter vet man jo noe om rasen, for gatemix kommer man langt med å se an moren.

Men jeg kan ikke hjelpe deg med motargumenter hvis du i utgangspunktet synes katter er fine dyr og er villig til å påta deg arbeidet og ansvaret :).


#17

nolo sa for siden:

[quote=pulverheksa;1348775]Enig med Lille Ru: Tenk dere om før dere skaffer dere katt.

quote]

Vi tenkte oss om i et helt døgn, og det har gått bra med oss. :datapunkt:


#18

Skremmern sa for siden:

Jeg tenkte ikke i det hele tatt, og det gikk bra med meg også. :har-katt-på-syvende-året: Så lenge man er ansvarsfull og klar over at det er et liv man har med å gjøre, går det nok bra.


#19

Tertit sa for siden:

Syns ikke at man skal gi bort katt (eller noe som helst dyr) i gave jeg (selv ikke når man vet eieren har lyst på dyr). Å anskaffe seg kjæledyr skal være nøye gjennomtenkt, da det ofte vil medføre endringer (hvem skal passe dyret når dere er borte, mating, lufting, hva om dyret blir sykt, det vil ofte bli skader på noe inventar...). gledesdreper


#20

Albertine sa for siden:

Vi har akkurat anskaffet oss katt, en ettårig kattefrøken hentet fra Dyrebeskyttelsen. Det går helt fint med vår halvannetåring og det er myyye mer kos enn pes med henne. Så herfra får du kun argumenter for. Pluss at du gjerne kan benytte oss som kattepensjonat hvis dere skal bort en liten tur. ;)


#21

Tåtti sa for siden:

Takk for mange gode innspill. :)

Tertit: Katten er ikke tenkt som gave, det må være et felles vedtak i familien. :nemlig:

Vi har hatt hund i mange år, og jeg er vant til katt hjemmefra, men det er lett å glemme de ikke fullt så morsomme sidene av dyrehold når man sitter og ser på nusselige bilder og er av typen som lett blir revet med. :)


#22

Tertit sa for siden:

Sorry :sorry:
Leste tråden en gang til nå :rødme: Oppfatta det som om katten skulle være julegave jeg.


#23

Dragen sa for siden:

Kattunger blir store katter. Det holder for meg. Neitakk.


#24

nolo sa for siden:

Kattehold er enkeltpenkelt i forhold til å ha hund. Vi fikk voksne katter i hus, og bortsett fra at vi har anskaffet flere klesbørster, så er det bare moro.


#25

emm sa for siden:

Har nok bare for argumenter jeg også. Vi skaffet oss to stk. på sensommeren, og de har vært til glede for alle i huset. :)


#26

Skilpadda sa for siden:

Katter er fine og gode og lite slitsomme kjæledyr. :nemlig: Hovedulempen ved katter er at noen kan være allergiske, enten i familien (:sukk: ) eller blant venner.


#27

Katta sa for siden:

Hehe... jeg synes kattungeperioden er slitsom, mye bedre når de er blitt voksne. Er jo litt som unger som må oppdras...


#28

Albertine sa for siden:

Vi valgte en voksen katt. DET er jeg glad for.


#29

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Veldig bra. Det er masse voksne katter som trenger omplassering. De er jevnt over mindre slitsomme enn kattunger, og så vet man hva man får, personlighetsmessig.


#30

Tåtti sa for siden:

Men omplasseringskatt, er det ikke fare for at den kan legge i vei mot gamle hjemtrakter?


#31

Balanse sa for siden:

Det har jeg aldri hørt om, men det er viktig å holde den inne lenge før den får gå ut.

Et godt tips; sjekk alle rom for katter hvis du ikke har sett en av dem på lenge. :skal hjem og kaste madrassen på Lærlingens rom:


#32

Dali sa for siden:

Jeg har mange forargumenter, vi har nå katt nr 4 og 5 i hus. Men du vil jo ha motargumenter, så her kommer det: Det er veldig trist når pusekatten blir påkjørt og drept på hovedveien nedenfor huset ditt. En slektning av mann sier at det også er veldig trist når hund blir påkjørt av toget rett nedenfor huset ditt.

For øvrig: Katt nr 4 og 5 er omplasseringskatter, og er her fortsatt. Etter et par turer hist og her, gudene vet om det var tilbake til gamle trakter de gikk, de kom iallefall tilbake hit.


#33

Dali sa for siden:

Og skal du holde den inne, så lukk vinduet. Minste luftestilling er ikke godt nok, iallefall ikke på voksne katter. :erfart:


#34

Mei sa for siden:

Katter klør. Selv bilder av katter har begynt å få meg til å klø.


#35

Angelique sa for siden:

Vi fikk katt nr.2 for noen få uker siden.
Har fra før en frøken på 4 år.
Har ikke tenkt på at dette er noe spesielt verre årstid enn en annen egentlig.
Uansett vil jeg ikke slippe ut den vesle før den har blitt endel større en den er nå.


#36

Filifjonka sa for siden:

:nemlig: Møkk lei av at "alle" har katt, så vi ikke kan besøke dem. Begynner nesten å bli paranoid, og lurer på om de skaffer seg katt for å slippe oss. :knegg:


#37

Che sa for siden:

Det er iallefall bedre nå enn til sommeren. Da er det jo ferietid og katten får ikke tid på seg til å føle seg som hjemme før den må plasseres til evt passere.

  • Om dere reiser mye, så bør katt utgå. Tar dere bare en tur i ny og ne, vil det alltdi være noen som kan være kattevakt, eller så finnes det jo pensjonat.

Gutte- eller jentepus?
Jentepusene kan bli gravide - og hannkattene står og gnåler utenfor vinduet når pusen har "løpetid" (hva det heter for katter vet jeg ikke)
Guttepusene slåss mer og er kan vel lettere forsvinne i noen dager. Kastrerte guttepuser, derimot. De elsker å spise og å være hjemme.


#38

Tåtti sa for siden:

Er det vanligere å være allergisk mot katt enn mot hund? :vil gjerne ha besøk:


#39

Filifjonka sa for siden:

Ja, det tror jeg bestemt at det er.


#40

Mei sa for siden:

Jeg er allergisk mot katt (mer og mer for hver katt jeg møter virker det som) men ikke for hund.


#41

scilla sa for siden:

Har dere noen som kan passe den når dere reiser bort?


#42

Arran sa for siden:

Jeg har nå min tredje voksne omplasseringskatt, og det har aldri vært noe problem.

Jeg hadde ikke vært bentenkt på årstiden jf det å skaffe katt. Får dere en kattunge, så rekker den å bli større før det er aktuelt å være noe særlig ute, og tar dere imot en voksen som trenger et nytt hjem, så er det også enklere å holde den inne en periode før dere slipper den ut.

Vil som andre her legge inn noen ord for at dere vurderer en voksen katt. Jeg har som sagt min tredje voksne omplasseringskatt nå, og alle har vært fantastisk fine katter. En fordel med en voksen katt er at det er lettere å bedømme gemyttet for å se om det er en katt som passer dere. Det finnes hyperlekne borderline ADHD-katter, ligge i vinduet og rør meg ikke-katter og kosete ligge på fanget-katter. De fleste kattunger har mest preg av ADHD-typen, og da er det litt kjipt å håpe på at de blir kosekatter når de blir store, mens de blir ligge i vinduet og rør meg ikke-typen. Med en voksen katt vet dere hva dere får. I tillegg vet vi at det er mye vanskeligere å skaffe hjem til voksne katter, mens søte små kattunger går som varmt hvetebrød.

Kombinasjonen halvannetåring og kattungen høres i mine ører litt strevsomt ut, både for katten, barnet og dere voksne. En voksen katt vil i mye større grad trekke seg unna når ungen blir for voldsom.

Jeg hadde ikke vært bekymret for å skaffe katt var jeg dere, men litt skeptisk til kattunge.


#43

Arran sa for siden:

Tror Albertine meldte seg frivillig litt tidligere i tråden :)


#44

Slettet bruker sa for siden:

Det fine med å få katt på denne tiden av året er at den jo skal være inne i starten. Er mer attraktivt å holde dørene lukket nå enn i juli.

Sjekk svigermors allergier - kanskje du slår flere fluer i ett smekk? :slem:


#45

Tåtti sa for siden:

:fnise: Svigers bor noen få kilometer unna og har tidligere stilt som både hunde- og fiskepassere, og de er nok aktuelle kattepassere også. Vi er ikke av de som reiser mest, så det blir ikke noe stort arbeidspress.


#46

Slettet bruker sa for siden:

Ah... Hyggelige svigers? Ja, da blir det noe helt annet. :nikker:


#47

Laura sa for siden:

Flått! :skremt:
Jeg tenkte over alle andre ting ang å ha katt, men tenkte ikke over at det skulle bli et så stort problem ang flått. Gulvet vårt var fullt i sommer, ikke kjekt med ei lita som låg på gulvet da.


#48

Ibidelma sa for siden:

NEEEEEEEEEEEEI!!
Katter kan bli sååå gamle. Se fremover også. Har hatt katt i 6 år. Er kjempelei. Den mjauer utenfor soveromsvinduet om natta. Rett og slett stjeler nattesøvnen min.
Så er det en stor utgiftspost. Skal man første ha katt, så bør man kjøpe rikitg mat til den også. 600,- for ti kilo tørrfor. Pluss at den skal ha bløtt for utenom, og gjerne fisk osv...
Så var det om den blir skadet da...
Jeg har hatt min hos dyrelegen 3 ganger pga skadet fot/hale etter slåsskamper. Det blir ca 2000,- hver gang pluss medisin, og stress de dagene etterpå når dyret må gå inne med skjerm over hodet :nemlig:

Når jeg får gitt denne katten bort en vakker dag, så skal jeg ALDRI ha katt i hus. Aldri!! Enn hvor glad jeg er i katta, så er det så utrolig mye ekstraarbeid. Spesielt når man har små barn og når man reiser en del i løpet av året.
Hvem skal passe katta om du ikke kan ta den med? Vi reiser hver jul og sommer, og det er kjempevanskelig å få noen til å passe katta. Ikke minst nedverdigende å måtte spørre folk hele tiden....Ikke mange som orker å komme to ganger om dagen for å slippe inn og ut en katt liksom.... Dere har jo svigers som du skriver, men det er det ikke alle som har. Og tenk om dere skulle flytte en dag?

Fordeler? Akkurat nå så ser jeg ingen.... :kynisk:


#49

Divine sa for siden:

Eh, hallo? Forventet du en katt som ville forsvinne i løse luften når du var lei av den, som ellers var lydløs og levde av luft og kjærlighet?

Vi har hatt katt i fire år. Ja, han mjauer om natta og vekker oss. Ja, han spiser mat (sjokk, lizzom). Og jaggu må han ikke vaksineres én gang i året pluss tar ormekur på. Han drar også med seg rotter og fugler inn i huset på sommeren. Og tusenlappene flyr fort i ferier når vi må ha han på kattepensjonat. Og hva så? Han er jo en KATT!? Hva annet kan vi forvente? Kan man ikke leve med dette, bør man ikke skaffe seg katt. For da ønsker man seg egentlig ikke katt.


#50

Guava sa for siden:

Flått er et av mine mange argumenter mot å ha katt.
Det er lite flått her vi bor akkurat nå, men folk begynner å få dem på dyrene sine også her.
Foreldrene mine på en annen kant av landet har hatt katter og mamma plukket flått hver eneste dag av dem på sommeren. Allverdens flåttmiddel hadde null effekt. Flått er ekkelt. :skremt:
Jeg har mange andre argumenter også.

Jeg har vokst opp i et hjem med to katter og er det en ting jeg er sikker på så er det at jeg aldri skal ha katt selv. Jeg synes de er fine å se på og kan være koselige å kose med, men ikke noe i hele verden hadde fått meg til å anskaffe meg katt.


#51

Cascaye sa for siden:

Jeg anskaffet 2 kattunger i juni. Hadde tenkt på det en stund, og da jeg så en lapp på butikken en dag, så slo jeg til.
De er utrolig søte og ikke minst snille.
Kattungene til foreldrene mine er jevngamle med mine, og de er killerkatter i forhold.
Hannkatten er blitt bestis med jenta mi. Hun bærer han overalt, og de leker på sitt vis. Hunnkatten er litt mer stille og forsiktig, men når natta kommer ligger stort sett alle fire i senga mi og vi koser oss.
Jeg har heldigvis utrolig hjelpsomme naboer som passer kattene når vi er borte. Litt dyrt med vaksiner og sterilisering og fancy mat, men det veier helt klart opp i forhold til fordelene :)


#52

Katta sa for siden:

Er kattemat dyrt? En tikilossekk har vi av i 4-5 mnd, og vi har to katter...Og de trenger jo ikke annen mat utenom. Dyrlegen har fått under 1000 kr av oss... her løper jo lappene fort hvis katten faktisk blir syk dog.


#53

Skvetten sa for siden:

Så finnes det et veldig effektivt middel mot flått på resept da, litt dyrt så hadde aldri mine katter flått heller da. Synes ikke det er et godt argument jeg.
Jeg savner de flotte pusene som Nolo og hennes familie nå er stolte eiere av. Katter er vakre og artige, bikkja er litt mer traust. :knegg:


#54

Cascaye sa for siden:

Nå har jeg to katter og det er dobbelt så dyrt som en.
De er vaksinert (2 ganger i år), det kom på 2000,- mener jeg.
På mandag skal de under kniven, det blir 2500,-.
De får "dyrlegefor" til mat, det koster vel 200-ish for 2 kilo.
De spiser vel 2 kilo i løpet av ca 10 dager.
Litt dyrt synes jeg det er, men det er absolutt verdt det.


#55

Guava sa for siden:

Jeg vet mamma prøvde noen flåttmidler, men det fjernet ikke problemene helt. Det å holde på med flåttmidler på katter er i seg selv et argument mot, mener jeg. Det er sterke saker.


#56

Skvetten sa for siden:

Det er sterke saker. Den ene katten vår var ute i skogen det meste av tiden og bar aldri flåt med seg inn. Bikkja er forresten også flåttfri. Heller sterke saker enn flått.


#57

nolo sa for siden:

Vi holdt kattene inne i nesten to uker, og så slapp vi dem ut med hjertet i halsen, og lurte på om de ville sette snuten mot Skvettenheimen, men de ble heldigvis værende. Dvs eldstekatten straffet oss for ikke å være hennes opprinnelige eier med å holde seg vekke et døgn, bare av og til observert furtende rundt hushjørnet. Siden da (september) har de gått ut og inn som det har passet dem, og det er veldig koselig å ha dem her.


#58

Skvetten sa for siden:

De har allerede glemt Skvetten og er vel sjeleglad for at de slipper å banke bikkja med ujevne mellomrom tenker jeg.
Må nesten fortelle om når furtekatta ble borte vekk en juleaften og ikke kom hjem før andre dag jul. Vel det snødde og katta brukte to hele dager på å tine foran peisen, furte når noen snakket til henne og for ikke å glemme klore når mamsen prøvde å trøste. Snille katta og enda en grunn til å ha katt med personlighet: livet blir morsommere da. :knegg:


#59

Guava sa for siden:

Det er jo litt forskjellig hvor motstandsdyktige flåtten er rundt om i landet og hvor tett det er med flått. Nå er nok området der mine foreldre bor blant de verste i landet så det er nok enklere andre steder.

Det som gjør meg skeptisk til flåttmidler er at de er såpass sterke at de kan ta livet av andre dyr og jeg har skjønt at desto mer flåttmiddel som brukes jo sterkere midler må lages fordi flåtten blir motstandsdyktig. Om dette stemmer vet jeg ikke da dette kun er noe jeg har hørt fra folk som ikke er veterinærutdannet.


#60

Skvetten sa for siden:

Det stemmer, på samme måte som stammer av bakterier kan bli resistente mot antibiotika og vi kunne sikkert funnet mange eksempler. Så jeg ser det argumentet men jeg velger å være såpass ubevisst at jeg bruker flåttmiddel.


#61

Balanse sa for siden:

Jeg har tenkt litt på det du spør om, og siden du har forargumentene allerede skal jeg oppsummere mine mot-argumenter, basert på egen erfaring:

  • Katten har ingen forståelse for at du trenger søvn. Den er et nattdyr. Den vil ut om kvelden, men så blir det kanskje kaldt eller kjedelig. Den vil inn. Den vet hvor du sover. Den vet at du ikke holder ut høylydt mjauing lenger enn en time. Den mjauer gjerne denne timen.
  • Katter finner gjemmesteder. Kombinert med at man er flere i familien som åpner og lukker dører ender det fort opp med en desperat og dotrengt katt som bruker din fineste dundyne som toalett
  • Katter liker mat. Glemmer fireåringen å lukke døren til kjøkkenet gir katten blaffen i at den vet du blir sur. Søndagsmiddagen må kastes
  • Katten vil gjerne bestemme. Den sniker seg i bena dine. Den planter seg på øverste trappetrinn. Den prøver å få deg til å snuble ved alle mulige anledninger. Til slutt skvetter du bare du ser en støvdott i ytterkanten av synsfeltet
  • Du må huske å gi katten friskt vann minst en gang til dagen. Katten dytter selvsagt til hånden din når du forsøker å sette ned skålen, slik at du må beregne verdifulle morgenminutter til å tørke vannsøl og finne nytt vann, alt mens katten forsøker å forsinke deg ved å gå i veien for bena dine
  • Katten liker å kvesse klør. Gjerne på de dyreste møblene. Du kan gjerne hive den konsekvent ut når den gjør det. I så fall sparer katten aktiviteten til når den faktisk gjerne vil ut uansett
  • Allergikere kan ikke komme på besøk
  • Det er skrekkelig trist når de dør eller når man må reise fra dem. (Min følgeskatt gjennom 10 år hadde det miserabelt de siste tre årene av sitt liv, da jeg flyttet vekk for å studere.)

De andre motargumentene som kommer opp kan man gjøre noe med. Kastrering er et must, de koster ca 1500 tror jeg. Jeg øremerket mine samtidig og husker ikke om det var inkludert i de 1500?


#62

ming sa for siden:

Pusen vår har vært bort i 16 dager nå, og jeg kommer ærlig talt ikke på mange motargument her jeg sitter. Kjenner bare klumpen i halsen når jeg leser denne tråden. Verdens snilleste, fineste, mest hjemmekjære, stilleste og mest kosete pus...

Så det eneste motargumentet jeg kommer på er at man blir så utrolig glad i disse dyrene, og at det er voldsomt tomt og trist hvis de forsvinner og man sitter der kveld etter kveld uten at noen blir sjalu på laptopen og legger seg på tastaturet for å få oppmerksomhet og kos...


#63

Balanse sa for siden:

Uff, ming, så skrekkelig leit. Har dere vært ute og ropt/lett på stille kvelder? Ofte blir katten stengt inne et sted og kommer ikke ut. Tross mine motargumenter i innlegg 61 vet jeg utmerket godt hva du snakker om. Jeg har tre katter selv for tiden. Den ene er en lurvete utekatt som flyttet inn i garasjen for 5 år siden, og så plutselig ble borte. Vi lette og lette, men han var helt borte. Etter 3 år kom han tilbake igjen nå i høst. Han så ut som et skjelett, og jeg lurer fælt på hva som har skjedd. Nå er jeg lykkelig over at han er trygt innstallert i eget hus inn ei garasjen, med saueskinn å kose seg på og boksemat servert to ganger til dagen. Han har tydelig ikke tenner igjen, stakkars, men mine 2 tørrforspisende tigre er ganske fortørnede.

Jeg håper pusen din kommer tilbake snart, ming. :klemme:


#64

ming sa for siden:

Vi puser og roper stadig vekk, og har gått flere runder innenfor pusen sin fartsradius. Naboen puser og roper hver gang hun er ute og røyker (hun er den faste kattepasseren vår, og pusen bor dermed litt hos dem også når hun finner det for godt - kjekt å ha noen som er hjemme på dagtid syns pusen vår). E6 er vel nær, så vi frykter det verste, men har jo ikke funnet henne, så vi vet ikke. Tenker også at hun kan ha hoppet inn i en bil for å varme seg og så blitt ufrivillig med på tur et eller annet sted.


#65

Dali sa for siden:

Så trist ming! Vet hvordan du har det! Vår ene katt kom tilbake etter tre måneder på tur, så ikke gi opp håpet enda! :klemme:


#66

Dali sa for siden:

Og til Balanse sin kommentar om kastrering: Det er ikke 1500 kr for hankatter, det er billigere. Men for hunkatter er det nok 1500 og sikkert inkludert øremerking. Hørtes ut som et kjent beløp iallefall.


#67

Balanse sa for siden:

Hva gjør du her, Beata, skal du ha hjemmefødsel? :knegg:


#68

Dali sa for siden:

:lol: Skulle kopiert signaturen din, egentlig.


#69

Mor til 4 sa for siden:

Trodde først det var et barn som skulle få en katt i gave, og da ble jeg litt skeptisk, for en katt eller andre dyr i hus må være noe de voksne ønsker (for de voksne må være den som tar ansvar for katten) og etter å ha lest litt så var det jo det, og da har jeg nok ikke mange motforestillinger så sant dere ikke er allergiske, for det er leit å måtte levere fra seg en katt som en er glad i på grunn av allergi.

Vi har selv 4 katter som vi er veldig glad i, ingen her er allergiske, og vi har ikke hatt mindre besøk etter vi fikk katter i hus eller. Skulle vi ha vurdert katt med tanke på andre som er allergiske, så måtte det ha vært de nærmeste som er mye på besøk her, og det er det ikke. Ikke blandt ungene sine venner eller, en av kattene har også vært med på skolen, for de hadde ha med et dyr dag, og jeg tror ingen der var allergiske for da hadde ikke alle de som hadde med katt fått lov til det.

Jeg elsker katter og det er det dyret som passer best for oss.
Ville kanskje ha anbefalt en hannkatt som ble kastrert så fort som det er mulig. Hannkattene her er de som er mest kosete i allefall, og ettersom jeg har forstått så er det ikke tilfeldig.


#70

Mor til 4 sa for siden:

Vi betalte ca 800 kroner for kastrering av hannkatten her for en mnd siden, og jeg har hørt de som er billigere enn den dyrlegen vi bruker.
Vi ga 1200 kroner for kastrering av hokattene her.


#71

Albertine sa for siden:

Fordelen med å få katt fra Dyrebeskyttelsen er at de allerede er ferdig fiksa. :)


#72

Mor til 4 sa for siden:

Ikke alle ettersom jeg har hørt. Men oftest så er de det, i allefall de som er voksne. ellers så står det i kontrakten at de skal kastreres.


#73

Dali sa for siden:

Vi fikk våre to via dyrebeskyttelsen, men de var langt fra fiksa. Men det var nok fordi de ikke var innom huset til dyrebeskyttelsen.


#74

Albertine sa for siden:

Her i byen gjør de det med alle. Man betaler 500,- for katta og det inkluderer sterilisering og vaksinering.


#75

Skvetten sa for siden:

I Bergen er det sånn i alle fall.


#76

Dali sa for siden:

Vi som var dum og sa at vi kunne hente de hos mannen som skulle kvitte seg med de. Dermed endte vi opp med regninga for sterilisering av 2 stk hunkatter. :mumle: Jaja, dyrebeskyttelsen svømmer ikke akkurat i penger da, så det er jo greit det for så vidt.


#77

Balanse sa for siden:

Ble det katt forresten?

Og har ming sett katten sin?

:i kattemodus:


#78

Tåtti sa for siden:

Det ble ikke katt på oss, nei. Det viste seg at den katten vi ble forespeilet allerede var lovet bort til noen andre, så saken løste seg selv. Jeg refererte dessuten de gode innspillene herfra for mannen, så nå er det mulig det blir hund neste gang likevel. :plystre:


#79

Perhonen sa for siden:

Hund, du kan da ikke bytte en katt med en hund...:eek:

Det er fantastisk å være katteeier... :)


#80

Balanse sa for siden:

Åh.. det var nesten så jeg blir litt trist på dine vegne selv om jeg skjønner at det er helt unødvendig.


#81

ming sa for siden:

:sukk:Neih... Katinka har ikke vært hjemme på over en måned nå... Storesøster på 8 år begynner å gråte hver gang hun går forbi kattematen på butikken.
Jeg har egentlig mer eller mindre gitt opp håpet, men samtidig klarer jeg ikke la vær å tenke på at vi burde fått beskjed dersom noen hadde kjørt på henne, iom at hun er id-merket. Men det er kanskje ikke alle som bryr seg, så det er vel ingen garanti. Hun er kjent for å hoppe inn i biler som står åpne, så hun kan ha blitt med noen på "tur", og så kommet seg ut igjen et helt annet sted. I tilfelle er hun kanskje på vei hjem, men den siste måneden har vi hatt veldig kaldt vær og veldig mye snø, så det er ikke sikkert hun har kommet så langt da.

Den store bakdelen med å ha katt...


#82

Dali sa for siden:

Uff så trist, Ming! Har tenkt på katten din, og håpet den var tilbake. Som sagt var min borte i tre måneder, men da hadde jeg egentlig avskrevet hele katten og regnet med reven hadde tatt den.

:klemme:


#83

ming sa for siden:

Ja, reven er også en mulighet. Det var en rundt her i dagene rett før hun ble borte.


#84

Fadese sa for siden:

Trist, Ming! Ja, jeg merket jo at hun ikke var der i helga.

Er det nå jeg skal foreslå at dere kan få en snart elleve år gammel svart og hvit katt? En katt som har tisset i senga til min eldste håpefulle to dager på rad? :mumle:
Jeg krysser fingrene for at hun slutter med tullet når jeg nå har fjernet luka på den nye kattedoen. Hvis ikke får vi ny katt til påske.


#85

ming sa for siden:

Tror jeg står over katt som tisser i sengen. :fnise: Vi har nok med én sengevæter i huset.

Blir nok ny pus etterhvert dersom Katinka fortsetter å glimre med sitt fravær. Men jeg vil jo egentlig ikke ha ny... Katinka var en utrolig bra katt, med både mor og far (tror vi) som vi "kjenner" lynnet til, barnevant, tålmodig, kosete, leken og lettoppdradd. Jaja...


#86

Balanse sa for siden:

Uff, ming, det var kjempetrist. Jeg skjønner at det er tungt for dere alle, og påminnelser gjør det enda verre.

Det er skrekkelig irriterende, men går nok over. Siden det er en gammel katt, og dere har endret kattedo, så er det stor sannsynlighet for at det er midlertidig. Men det kan også være et tegn på dårlig helse. Dere kan ev prøve med litt Valerian (Baldrian)?

[LEFT][/LEFT]

www.dyreklinikken-stend.no/Urenslighet.pdf
www.birmanett.no/kattens_atferd/stress2.html


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.