Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva MÅ man ha på bordet til julefrokost/julelunsj?

#1

Røverdatter sa for siden:

Ønsker å høre hva dere mener og gjerne med oppskrifter og utdypelser. :jupp:


#2

Veronal sa for siden:

Nøtteskinke (eller bayonneskinke) og waldorfsalat uten selleri og valnøtter. Kokevannet tol skinkene er obligatorisk i porduksjonen av tomatsuppe m/kjøttboller.


#3

Tertit sa for siden:

Vet ikke hva andre MÅ ha, men vår julefrokost/lunsj rommer dette:

  • karbonader og stekt løk
  • røykelaks og eggerøre
  • spekeskinke
  • 3-4 sorter spekepølse
  • hjemmelaget fårerull
  • eggesalat
  • potetsalat
  • krabsticksalat
  • italiensk salat
  • sorsild
  • tomatsild
  • ost (ikke edamer, men den andre med rødt på.)
  • god brie og blåmuggost
  • nystekte brød og rundstykker (både finy og grovt)
  • kapteinskjeks og ritzkjeks

Det var det jeg kom på nå :)


#4

Pingis sa for siden:

Lammelår, kjøttrull, sylte, sursild og edamerost. Og selvsagt sterk sennep til å ha på alt kjøttpålegget. Dessuten må man ha godt grovt brød og sirupskake. Åh, jeg gleder meg sånn til jul!


#5

LilleT sa for siden:

-lefse og flere sorter godt brød (derav et rugbrød e.l. som passer til sild) og eventuelt kjeks
-sild i ulike varianter
-ulike typer kjøttpålegg, gjerne noe spekemat (Jeg trenger overhodet ikke sylte! :niks:)
-edamerost + noen andre gode oster (både vanlig brun- og gulost, brie og blåmuggost)
-eggerøre eller harkokte egg
-waldorfsalat
-masse gode oppskårede grønnsaker og frukt,
-sylteagurk
-god sennep

Av og til har vi hatt sånne små nissepølser, karbonader eller kyllinglår.


#6

Skilpadda sa for siden:

Jeg svarer ut fra mine foreldres julefrokost, som er den jeg er vant til - jeg skal ikke garantere at jeg ville lagd alt det hjemmelagede pålegget selv:

Hjemmelaget leverpostei
Hjemmelaget kjøttrull
Spekekjøtt (fenalår)
God skinke
Ansjos
Grov sennep til kjøttrull og skinke
Edamerost
Hjemmelaget sursild
Hjemmelaget tomatsild
Eggerøre
Gravlaks og/eller røkelaks
Grovt brød eller grove rundstykker
Vørterkake med rosiner


#7

Camomilla sa for siden:

Eggesalat

6 egg
En liten pose majones
1/2 purre
Liten melkeskvett, eller fløte
Salt og pepper.

Del eggene i eggedeleren, først den ene veien så den andre veien, blir små biter.
Bland alt sammen og la det stå i kjøleskap over natten før det serveres.


#8

Enhjørning sa for siden:

Røkt laks og eggerøre!


#9

Sue sa for siden:

Kald ribbe :nemlig:


#10

Pepper Lemon sa for siden:

Av ting som ikke er nevnt er oksetunge et must her i huset.


#11

Nooria sa for siden:

Bra tråd!

Her er hjemmelaget kjøttrull, edamerost, sylterull, brød, rundstykker og rester av ribben et must.


#12

Tangerine sa for siden:

Gräddost og mandarinbåter.


#13

Tertit sa for siden:

Den osten var det ja :nikker:
Den må være på plass til julefrokosten.


#14

Erica sa for siden:

På frokost/lunsjbordet har vi:

Sylte og lefse med tilbehør
Hjemmelagd Tomatsild
Hjemmelagd Sursild
Juleskinke
Røkt lammelår, helt
Spekemat
Røkt laks og eggerøre
Ansjos
kokt egg
Edamerost + druer
Geitost
hjemmelagd bringebærsyltetøy
Grønnsaker som tomat, agurk, suragurk, rødbeter ol.
Av brød bruker vi hjemmelagd grovbrød, julebrød og vørterbrød. I tillegg har vi pumpernikkel (til silda) og loff.

Også lurer vi på hvorfor vi legger på oss i jula..


#15

Mjau sa for siden:

Gräddost her også.
Mammas hjemmelagde horn
Rådyr-rull (vi leverer kjøtt, svigermor lager)
Julesylte
Forskjellige typer sild til mannen
Egg
Majones

Det var vel det viktigste, ellers går det i flere typer oster, røket laks eller gravlaks? Spiser ikke sånt jeg... Kjøttpålegg av forskjellige slag, og rester etter julemiddagen.

Dette er julefrokosten hos mine foreldre da, når vi er der. Har ikke fått feiret jul her hjemme enda. Hos svigers er det enklere, og der ordner visom regel frokosten selv, da svigers sover leeeeenge...


#16

Kula sa for siden:

Der er det:

Hjemmelaget rull. Både av svin og lam
Hjemmelaget rekesalat og crabsticksalat
Hjemmelaget sylte
Peanutsmør og syltetøy
osv osv...


#17

Martis sa for siden:

Vi har:
røkt og gravet laks, eggerøre og gravlakssaus
To hjemmelagede skinker, en krydret og en gratinert
Hjemmelaget ribberull
Hjemmelaget lammerull
Karrisild
Banansild
Sursild
Eggsalat
Fenalår
Potetsalat
Gode oster
Smør
Frukt og grønnsaker
Grovbrød, rugbrød, fine rundstykker og kjeks

Når jeg er på Island:
Det meste over
Tarteletter med ryperester
Gåseleverpostei med ripsgelelokk :sikle:
Røkt lammekjøtt

Banansild
Halv pose majones
Halvt beger lettrømme
litt sennep
paprikapulver
sursild i små biter + litt løk
3 bananer

Karrisild
Halv pose majones
Halvt beger lettrømme
litt sennep
karripulver (rikelig)
2 epler
Sursild i små biter + løk (mer enn i banansilden)

Den skal være litt sausete, så mulig det trenges litt mer majones/rømme.


#18

Sol sa for siden:

Dette mangler helt klart i listene som er over:
Gravlaks og sennepssaus
Rakfisk


#19

Tertit sa for siden:

Martis: Gratinert skinke, hvordan lager dere det? Det hørtes godt ut :)

Banansild har jeg aldri hørt om før. Det hørtes rimelig sært ut :knegg:
Skal tipse gubben for han liker både sild og sære ting :nemlig:


#20

Tåtti sa for siden:

Hjemmebakt hvetekake (brød)
Hjemmelaget eggost
Oksetunge
Sylte
Røkelaks & eggerøre
Waldorfsalat (uten Waldorf - det er egentlig fruktcoctail i majones/fløtekrem)
Multesyltetøy
Gräddost
Tomat og agurk
Tynnlefse (bakt av modern)


#21

Camilla82 sa for siden:

Vi må ha røkt laks,eggerøre og spekeskinke :)

Dette var en god tråd med masse inspirasjon :yes:


#22

Mandarin sa for siden:

Tunge, graddost, skinke, sildesalater i alle fasonger, ansjossalat, sennep


#23

Robyn sa for siden:

Vår julebrunsj MÅ inneholde

Rester av ribbe, pølse og medisterkake (varmet opp til lunk)
Sylte
Sennep
Sild i flere varianter
Røkelaks
Gravet laks
Sennepsaus
Eggerøre
Ost
Leverpostei
Roastbeef m/løk og remulade
Kokt egg
Ansjos
Brød
Lefse

Vi klarer selvfølgelig ikke komme gjennom alt, men det hører til. :nemlig:


#24

oslo78 sa for siden:

Kald ribbe. Alt annet er overflødig...

Vi har kalkun på julaften og steker ribbe kun for å ha til julefrokosten...:nikker:


#25

Ru sa for siden:

For min del holder det med fenalår og laks. :knegg:


#26

Agent Scully sa for siden:

Ingen i vårt hjem blir lei seg om det dukker opp en og annen hummer ... :sparker:
Sild er for øvrig obligatorisk, gravet laks likeså. Samt kald ribbe, og eventuelle andre middagsrester fra Julaften.



#28

Mjau sa for siden:

Jeg glemte den hjemmelagede rekesalaten og eggesalaten.... :)


#29

evaj sa for siden:

grill skinke og kokte egg må man ha.


#30

Pasta sa for siden:

Jeg må ha rundstykker, kokt egg, røkt ørret og te. Ellers er jeg ikke så kravstor.


#31

amylin sa for siden:

Ribbe
Skinkestek
lefser
loff
rundstykker
sursild
tomatsild
kryddersild
egg
kabaret
leverpostei
sylte
lammerull
edamer
bayonneskinke
salater

Det jeg kommer på nå i alle fall.


#32

rajraj sa for siden:

I tillegg til store deler av det som allerede er nevnt, er jeg helt avhengig av lunkne medisterkaker med remulade og sylteagurk på grovt, hjemmebakt brød og lodderogn, rømme og finhakket rødløk på salte kjeks. :nam:


#33

Honda sa for siden:

Hjemmelager kjøttrull.juleskinke og sylte. kokt egg og røyka laks.
Og majones.
Og juleleverpostei.
Røbetter


#34

Føniks sa for siden:

Vi må ha:
-serranoskinke
-grønne oliven
-alioli
-røkelaks
-eggerøre
-edamer
-bayonneskinke
-brie


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.