Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg trenger litt sy-veiledning

#1

Malus sa for siden:

Jeg skal sy to puter, som skal bestå av firkantig bakstykke og framside. Nede skal det være åpning med glidelås. Puta er 50x50cm, mens glidelåsen er 35 cm. Så hvordan får jeg på plass glidelåsen?

Syr jeg puta ferdig utenom det stykke hvor glidelåsen skal være, og tar den etterpå? Ellers er det en ide å legge firkantene ved siden av hverandre, sy i glidelåsen og gjøre ferdig "glidelås-siden først, for så å brette dobbelt å sy de 3 øvrige sidene? Eller er det en smart måte som jeg ikke vet om?


#2

Katta sa for siden:

Jeg ville begynt med glidelåssiden, men begge deler går nok :)


#3

Veronal sa for siden:

Kan du nåle fast putedelene rette mot rette med glidelåsen på plass, sy alt sammen i en engang og så åpne glidelåsen for å vrenge puten? :gruble:

Haha, det går jo ikke. Nei - da ville jeg sydd 3 sider først og så nålet fast glidelåsen for så å sy den i.


#4

Malus sa for siden:

Men hvis jeg tar glidelåsen til slutt, da får jeg jo ikke "undersiden" av symaskinen inni puta for å sy glidelåsen? Eller, jeg kan jo åpne glidelåsen og stikke symaskinen inn der? Tenker høyt...


#5

Veronal sa for siden:

Du åpner glidelåsen, jah.


#6

Sol sa for siden:

Jeg ville sydd fast glidelåsen og så sydd sammen resten av puta med glidelåsen åpen. Det kan ofte være greit å dra låsen litt fram og tilbake når man syr på de områdene som er helt inn til glidelåsen. Og så vrenger du bare gjennom åpningen til slutt.

Du kan også sy sammen puta og så nåle på og sy i glidelåsen til slutt. Og vrenge på samme måte. Også her kommer du til å ville åpen og lukke litt på glidelåsen når du syr.


#7

Malus sa for siden:

Nå har jeg sydd, og det ble glidelås-siden først. Deretter de andre sidene. Ble kjempefint, og bilde kommer etterhvert i skrytetråden. Takk for hjelpen! :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.