Hvordan lager dere risengrynsgrøt? Det finnes jo diverse posemix'er som bruker forskjellig tid på å bli ferdig. Hjemmefra har jeg alltid blitt servert grøt av grøtris i slike pakker som bruker omtrent en time på å bli ferdig. Selv har jeg ikke tid til å stå og røre i en time, og har derfor gått over til posene fra Toro som tar 25 minutter. Grøten er kanskje best på den gamle måten, men disse posene går fint an å spise også.
Vi skal ha riskrem til dessert på julaften - spørsmålet er da om jeg skal ta meg bryet å stå og lage grøt i en halv evighet, eller bruke posemix'en jeg vanligvis bruker. Hvordan bruker dere å lage riskremen, det vil si, hva bruker dere som grunnlag for riskremen.
Du trenger ikke stå å røre i grøten. Sett stekeovnen på 60 grader, kok opp grøten og sett den i stekeovnen og la den stå der til den er ferdig helt av seg selv. (Ellers kan du kjøpe ferdig grøt fra Fjordland og lage riskrem av den)
Det går an å lage super riskrem av grøtris, som skal koke en halv time, sånn fra kartong. Om det er det samme som de posene, det vet jeg ikke. I de posene er det vel salt og sukker i?
Lager grøt av fra kartong.
Den fa Ming som skal koke i en halvtime.
Jeg dynekoker den. Det vil si koker opp, rører inn, også pakker jeg kasserollen inn i dynen i sengen og lar den stå en halvtime.
Riskrem lages på slump.
Ca halvparten grøt/krem, litt melis og hakkede mandler.
Jeg lager risengrynsgrøt fra vanlig grøtris som sagt, uten sukker i grøten, men litt salt, den skal stå over natten og avkjøles. Så lager jeg bringebærsaus av sterk bringebærsaft, koker opp og jevner med maizena. Stå også og avkjøles.
Så pisker jeg krem med vaniljesukker istedet for vanlig sukker, kremen skal ikke være veldig søt. Blander omtrent halvt om halvt med risgrøt og krem, jeg liker ikke riskremer som er "glyete", det skal være kremete istedet, litt porøse på den måte.
Må dra opp igjen denne for å høre AKKURAT hvordan dette skal gjøres. Må jeg ha ovnen på en temperatur? Vi skal bare ha grøten til riskrem og jeg tror det vi har er en ferdigpose 25 minutters koking. Hvordan fikse dette lettvint og greit? Jeg har svidd altfor mange grøtkjeler i mitt liv og har egentlig gått over til Fjordland grøt.
Jeg bruker kald ovn. Da koker jeg opp grøten en gang i løpet av dagen, og setter den tilbake i ovnen, når det er spisetid er det bare å gi den et godt oppkok. Bruker langkokt ris og H-melk.
Jeg lager dynegrøt av Geisha-ris. Og blander ca 50/50 krem (med sukker og vaniljesukker) og grøt. Da blir det deilig, silkemyk riskrem. Serveres med hakkede mandler og bringebær-og jordbærsaus. Masse knuste jordær er essensielt. Nam.
Skal jeg bare lage riskrem, bruker jeg ofte Fjordland sin. Den er faktisk VELDIG god som riskrem. Like god som alle andre jeg har smakt, laget fra bunn, pose og i det hele tatt.
Grøt lager jeg fra pose som skal koke lenge. Elsker vaniljelukta som slår mot meg når jeg åpner posen. Billig, usunt vanillin, men allikevel. Nam!
Sausen er oftest ren kirsebærkompott, helt rett i en mugge fra posen. Nydelig!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.