Jeg er en mesterkokk. Faktisk bedre enn kokkemannen, i følge min mette, fornøyde femåring.
Du trenger:
En halv "feddløs" hvitløk
En halv løk
To ts tomatpure
En halv dl vann
En boks hermetiske tomater
En ts sukker
En neve hakket paprika
En neve hakket squash
En hakket gulrot
Salt/pepper
En halv boks tine kremost naturell
Fres løk og hvitløk i olje til løken er blank. Sleng i resten av grønnsakene, og stek videre til løken har fått litt farge. Ha i hermetiske tomater, tomatpure, vann (jeg brukte vannet til å få med restene fra tomatboksen), sukker, salt/pepper, evt. basilikum/oregano (Jeg hadde ingen av delene, så jeg brukte et krydder som het "Urter og hvitløk"). Jeg trodde jeg hadde dårlig tid da jeg laget middag, men det hadde jeg ikke siden mannen ble forsinket, så sausen ble stående å koke i en liten times tid. :knegg: Kjør det hele i en blender, evt. med stavmikser, og rør inn kremosten like før servering.
Server med hjemmelagde kjøttboller og fullkornspasta.
Vi lager den nesten på samme måte, men uten kremost (og litt diverse). Mannen er ikke begeistret for det, men jeg synes det høres kjempegodt ut (osten, altså), så jeg må prøve dette. :D
Ja jeg vet det, din rømmeoholiker. :knegg: Jeg likte bedre den kremete smaken før, men nå setter jeg mest pris på tomatsmaken i pastasauser. Men jeg liker godt ostesaus og fløtesaus til pasta også. :)
Jeg synes den rene tomatsmaken blir litt "sterk" på en måte. Kremosten gjorde den ikke kremete slik som rømmen i Dolmioen, bare litt rundere og mildere. Den ble ikke sånn veldig "tomatete" før osten heller, egentlig, pga grønnsakene, og hadde vært god uten osten. Jeg bare slang den i på slutten for moroskyld. :knegg: Mannen var faktisk imponert av sausen, og beordret meg til å lage dobbel porsjon neste gang, slik at vi kan fryse ned. Og den blir også den nye lasagnesausen. :fnis:
Du kommer jo på lørdag, heldigvis. Gleder meg!! I dag tror jeg Rob hadde fått anfall om vi skulle hatt masse folk i leiligheten, han er ikke helt i form. :knegg: