Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken marsipan bør vi velge?

#1

Corbeille sa for siden:

I løpet av uken skal vi rulle marsipan. Kjøpemarsipan :nemlig:

Jeg har dårlig erfaring med en del typer fra tidligere år. Jeg husker selvfølgelig ikke hvilke merker jeg har dårlig erfaring med. En del typer har vært veldig klissete uten at jeg har blandet konditorifarge eller liknende.

Hvilke merker er best egnet til å rulle marsipan med? Og bør marsipanen oppbevares i kjøleskap eller romtemperatur før rulling.


#2

Fluke sa for siden:

Jeg har brukt Odense med stort hell tidligere, men jeg pleier alltid å ha litt ekstra melis å "true med" om den blir klissete.

I år blir marsipanen hjemmelaget tror jeg.


#3

Ru sa for siden:

Eldorado sin er faktisk veldig grei å ha med å gjøre. :nikker:
Oppbevar den i romtemperatur før du begynner, så svetter den ikke.
Den ligger ikke i kjøledisken i butikken, så det er ingen grunn til å legge den i kjøleskapet. ;)

Det blir mindre klissete med litt hvetemel enn med melis, forresten. Men da må man være forsiktig. (Jeg bruker alltid å ta bittelitt hvetemel om jeg lager marsipanlokk til kake. )


#4

Tusenogtredve sa for siden:

Jeg har god erfaring med Eldorado sin.


#5

Corbeille sa for siden:

Takk for tipset :)


#6

Kaija sa for siden:

Cacas-folkene jeg har snakket med har anbefalt Eldorado sin.


#7

Robyn sa for siden:

Jeg bruker bare Odense sin, har hatt veldig god erfaring med den.

Det kan være lurt å ha den kjølig en liten stund, men ikke for lenge for da blir den for hard.

Jeg og bruker hvetemel i stedet for melis, men man må bruke lite for melsmak er ikke godt. Melis gjør marsipan mer klissete.


#8

Corbeille sa for siden:

Cacas-folkene har vel greie på det. Jeg får prøve meg på Eldorado sin. Eller kanskje jeg tar med en rull fra Odense også, så kan jeg sammenlikne de :nikker:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Odense sin (den lilla) smaker best, den smaker som Nidar sin julemarsipan. Men Eldorado sin er visstnok bedre egnet som figurmarsipan.
Skal du steke marsipanen (som paibunn, småkaker og lignende) Må det være Odense sin, har jeg lest, og det stemmer nok også, for jeg har svært dårlig erfaring i å bruke både Eldorado og Landlord sin til steking.


#10

Corbeille sa for siden:

Ja, Odense sin lilla smaker aller best, men den inneholder mye mer mandler enn hva Odense sin røde, og ikke minst hva Eldorado sin gjør.

Men når jeg skal rulle med barna er det viktigst at den er grei å jobbe med. :nikker:


#11

Guttemammis sa for siden:

Jeg bruker Eldorado sin den er god og billig!
Hvorfor kjøpe dyrt når man får en like god som er billig?
Jeg dypper i melkesjokolade og kakestrø :nam:


#12

Apple sa for siden:

Jeg bruker endel marsipan til kaker o.l. Bruker da helst Landlord fra Rema.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.