I løpet av uken skal vi rulle marsipan. Kjøpemarsipan :nemlig:
Jeg har dårlig erfaring med en del typer fra tidligere år. Jeg husker selvfølgelig ikke hvilke merker jeg har dårlig erfaring med. En del typer har vært veldig klissete uten at jeg har blandet konditorifarge eller liknende.
Hvilke merker er best egnet til å rulle marsipan med? Og bør marsipanen oppbevares i kjøleskap eller romtemperatur før rulling.
Eldorado sin er faktisk veldig grei å ha med å gjøre. :nikker:
Oppbevar den i romtemperatur før du begynner, så svetter den ikke.
Den ligger ikke i kjøledisken i butikken, så det er ingen grunn til å legge den i kjøleskapet. ;)
Det blir mindre klissete med litt hvetemel enn med melis, forresten. Men da må man være forsiktig. (Jeg bruker alltid å ta bittelitt hvetemel om jeg lager marsipanlokk til kake. )
Cacas-folkene har vel greie på det. Jeg får prøve meg på Eldorado sin. Eller kanskje jeg tar med en rull fra Odense også, så kan jeg sammenlikne de :nikker:
Odense sin (den lilla) smaker best, den smaker som Nidar sin julemarsipan. Men Eldorado sin er visstnok bedre egnet som figurmarsipan.
Skal du steke marsipanen (som paibunn, småkaker og lignende) Må det være Odense sin, har jeg lest, og det stemmer nok også, for jeg har svært dårlig erfaring i å bruke både Eldorado og Landlord sin til steking.