Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på kjøttboller?

#1

Mandarin sa for siden:

Jeg er på jakt etter en god oppskrift på kjøttboller som jeg kan servere på julefrokostbordet. Gjerne slike som man steker i ovnen på stekebrett i stedet i pannen.

Noen?


#2

emma71 sa for siden:

Jeg er litt usikker på om disse passer helt på julefrokostbordet, men de er iallefall veldig gode :nikker:

Greske marinerte kjøttboller
4 porsjoner

Til bollene:
275 g magert, malt oksekjøtt (karbonadedeig)
50 g ferske loffsmuler
1 sammenpisket egg
1 ts sennep
1 ss hakket frisk persille
1 ts tørket mynte (kan sløyfes)
en klype tørket oregano
en klype malt kanel
en klype malt nellik
1 løk, revet
2 fedd hvitløk, knust, hakket
salt og pepper etter smak

Til sausen:
1 boks hermetiske tomater, hakket
0,5 dl vann
hakket frisk persille til pynt

Forvarm ovnen til 230˚C.
Bland alle ingrediensene til bollene. Arbeid alt godt sammen. Fukt hendene og form blandingen til små boller, ca. 2,5 cm diameter. Legg dem på en smurt bakeplate (eller på bakepapir).
La bollene steke i 20 min. Snus halvveis i steketiden.. Legg de ferdige bollene på husholdningspapir for å renne av seg (kan droppes).Legges over i et stort ildfast fat. Sett dem til side.
Ha de hermetiske tomatene i en blender/foodprocessor/stavmixer og kjør dem helt glatte. Passer tomatmassen gjennom en fin sikt og kast frøene som blir liggende igjen i sikten. Slå de siktede tomatene over i en kjele og tilsett vannet. Kok opp og la småkoke i 5 min. For mer smak kan litt malt nellik tilsettes. Slå alt over kjøttbollene.
La alt avkjøles, legg på lokk og la retten stå i kjøleskap noen timer eller natten over.

Kan varmes i ovn v/200˚C ca. 20 min (eller i mikrobølgeovn). Dryss hakket persille over ved servering.

Oppskriften kan med fordel dobles, jeg lager alltid av minst 500 gr kjøtt.


#3

Ru sa for siden:

Jeg har brukt denne med stort hell:

Det er Teomannens. Sist lagde jeg den med lammedeig. Det var himmelsk godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.