Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pepperkakehusmelis ...

#1

Mississippi sa for siden:

Poden maser om pepperkakehus, og det skal vi selvfølgelig lage. :D
MEN, hvert år, når dette huset, les rønna, skal pyntes skjer det noe merkerlig!
Melisen renner utover og mine tegninger ser slett ikke ut som vinduer, dører og takstein!!! :mad:
Jeg har hørt tips om eddik eller eggehvite i melisblandingen, men får allikvel ikke dreisen på det!
Trenger tips!! :julemania: :hjelp:


#2

Slettet bruker sa for siden:

Jeg blander litt tragant i melisen.


#3

Mississippi sa for siden:

Hmmm... det har jeg ikke hørt før.
Verdt et forsøk.
Pepperkakehuset likner mer en pepperkakeutedo med melis og non-stop på halv tolv!! :mad:

Takk for tipset :riktig:


#4

Misteri sa for siden:

Hva er det?




#7

m^2 sa for siden:

Jeg lager melis med kun eggehvite (ikke vann), også skal den være ganske hard...
Da renner det hvertfall ikke!


#8

Karamell sa for siden:

Vår rant ja... Hadde i eggehvite, masse melig og litt vann. Skulle droppet vann da sikkert.


#9

ming sa for siden:

Jeg gjør som m^2 og blander melis med bare eggehvite. Blander skikkelig tykk glasur, og det bruker å gå bra.


#10

Maia sa for siden:

Jeg brukte Royal Icing i år og det funket ;) .
Ville egentlig bruke det som "lim" også, men det gikk rett åt h... og jeg måtte bite i gresset og smelte sukker i stedet.
Om du vil prøve Royal Icing så er dette oppskriften;

4 dl. melis
1 ts. sitronsaft
1 eggehvite

Kjøres i maskin i 10 min (viktig) og skal være så stiv at det danner seg topper opp du strekker med fingrene. Blank og god er den også!


#11

Tjorven sa for siden:

Jeg lærte trikset med bare eggehvitte her på FP i fjor, og for en gangs skyld så hang melisen fast.

Mannen synes ikke at jeg og snuppa pyntet pent nok, men da får han lage et eget fancy pepperkakehus, hvis det er så viktig.


#12

Susse sa for siden:

Jasså. ;) Godt å høre at det ikke bare er jeg som har sånn mann.


#13

Muskat sa for siden:

Jeg pleier å blande med eggehvite, men i år blandet jeg med bare vann og det gikk helt fint det også. Tror trikset er å lage melisen tykk nok. At den har blitt grå og ser skikkelig ekkel ut etter bare noen dager er en annen sak, mon tro om det har noe med at jeg ikke brukte eggehvite å gjøre? :gruble:


#14

Wix sa for siden:

Det beste er å bruke bare eggehvite og et par dråper eddik. Og masse melis.


#15

Mandarin sa for siden:

Det sier min konditorvenn også.


#16

safran sa for siden:

:nemlig: Ca 4 dl melis på en eggehvitte. Og litt eddik, ja.


#17

Mississippi sa for siden:

Jeg skjønner at jeg har vært litt vel sparsom med melisen her ...:o


#18

evaj sa for siden:

jeg klarer ikke å feste veggene skikkelig heller jeg ..


#19

Mississippi sa for siden:

Veggene fester du best med knekk. Det er skikkelig klissete, men funker som bare det.
Smelt litt sukker i panna og klin til!! :riktig:


#20

Mississippi sa for siden:

Takk for mange fine tips til melisen!
Den ble i aller høyeste grad stiv nok, men det gjorde desverre ikke noe nevneverdig med resultatet.
Det ble ingen representasjonsbolig, akkurat ... :mad:;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.