Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rundstykkedeig som kan stå over natten

#1

Candy Darling sa for siden:

Vi er tom for brød, og jeg rekker ikke å bake hellebrød i dag siden jeg har noe annet i ovnen en stund fremover. Finnes det en oppskrift på grove rundstykker jeg kan smelle sammen i kjøkkenmaskinen i kveld og bare la stå på kjøkkenbenken til i morgen, for å trille ut og steke til frokost?

:blond:


#2

Storm sa for siden:

Aner ikke, men hadde du hatt brødbakemaskin kunne du bare programmert den til å ha et brød ferdig i morgen tidlig.

Det var hjelpsomt, tenker jeg. :knegg:


#3

Candy Darling sa for siden:

Det har jeg jo faktisk, godt pakket ned i skapet. Den bråker så infernalsk. :mumle:


#4

Candy Darling sa for siden:

Men kanskje du kan komme over med nybakt brød? :glis:


#5

Beathe sa for siden:

Tror ekssvigermor bare laget rundstykkedeig og lot stå på benken over natta. Visstnok kaldheving. Jeg har aldri prøvd.


#6

Storm sa for siden:

:yessir:


#7

Ru sa for siden:

Du får lage sånn kaldhevings-deig-sak.
Ring Mim. :knegg:


#8

Candy Darling sa for siden:

:sjokk: Er det virkelig noe man ikke kan få svar på på FP en fredagskveld? Hva har verden blitt til?


#9

Beathe sa for siden:

Nei - her får man svar på alt :)

Hvis du ikke likte svaret mitt litt lenger opp har jeg googlet litt og sett at du kan bruke kaldt vann i deigen og sette den i kjøleskapet over natta.
Her står det.


#10

Candy Darling sa for siden:

Øi! Takk, Beathe. Nå gjelder det bare å finne en passende oppskrift. :knegg:


#11

Frantzen sa for siden:

Jeg hadde en slik oppskrift en gang. De het Morgenbrød. :knegg:
Skal sjekke om jeg har den fortsatt. iler


#12

Frantzen sa for siden:

Morgenbrød - hever over natten. :glis:

Disse grove rundstykkene serveres nystekte da de hever over natten.

25g gjær
2dl vann
1dl surmelk
2ss olje
1,5 ts salt
125g sammalt hvete, grov
300g hvetemel

Rør gjæren ut i kaldt vann. Tilsett melk, olje, salt og mel og elt deigen smidig. Form straks til 12 rundstykker som settes på bakepapir. La dem heve natten over i kjøleskap med et fuktig håndkle over.
Neste morgen pensles rundstykkene med sammenpisket egg og drysses med litt grovt mel.
Stek ved 225 grader i ca 15 min., avkjøles på rist.
Egner seg til frysing.

:værsågod:


#13

Salt sa for siden:

Jeg bruker hvilken som helst oppskrift jeg, bare reduserer gjærmengden kraftig. Går så fint atte! :jupp:


#14

Arran sa for siden:

Jeg lager helt vanlig rundstykkedeig med kald væske og lar den stå i kjøleskapet over natta. Da er den perfekt hevet neste morgen og bare å bake ut.


#15

Candy Darling sa for siden:

Hvor var dere i går, hæ? Hæ? :knegg:

Det ble for sent, prøver igjen i kveld.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.