Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har dere pinnekjøttet i ovnen før servering?

#1

Fluke sa for siden:

Jeg oppdaget her om dagen hvorfor jeg ikke liker svigermors pinnekjøtt så godt som det mamma lager. Svigermor tar det rett fra gryta, mens mamma har det i ovnen en stund før det serveres.

Hva er vanlig?


#2

Sitron sa for siden:

Vi har det ikke i ovnen.


#3

Carrera sa for siden:

Jeg tar det rett fra gryta. Tror aldri jeg har smakt noe annet.


#4

trøtt sa for siden:

I ovnen.


#5

DM sa for siden:

Hvor lenge skal det være i oven før servering da, og på hvor mange grader?


#6

Fluke sa for siden:

Det lurer jeg også på. :flau:


#7

polarjenta sa for siden:

I ovnen. Om det ikke har vært i ovnen så liker jeg det ikke.


#8

Kirsebær sa for siden:

Det er absolutt best om man har det i ovnen litt først. :nemlig:


#9

trøtt sa for siden:

Jeg har det i ca 5 min på 225 grader. Hvis gjestene er treige har det vært litt lenger i ovnen og det går bra det og.


#10

Ru sa for siden:

Det blir ikke aktuelt. :niks:
Tenk om det blir tørt! :iiik:

Ja, jeg vet. Jeg er ekstremt sær på pinnekjøttet mitt.


#11

Katta sa for siden:

Begge deler er vanlig. Vi pleier ikke det, men da vi bodde på sørvestlandet, ble vi ganske vant til det. Der var det regelen.


#12

Balanse sa for siden:

Vi har hatt tradisjon for å ha begge varianter på julaften. Min bestefar og jeg spiste de som hadde vært i ovnen, de andre hadde rett fra gryta fordi min onkel var vant til det. Den tradisjonen varte ikke veldig lenge, nå spiser alle unntatt min onkel de som har vært i ovnen. De blir ikke tørre, bare gode. Jeg har hatt i ovn opptil 20 min, og den langstekte varianten fikk jeg faktisk mye skryt for.


#13

DM sa for siden:

Tørt kjøtt er godt! :nemlig:


#14

Zip sa for siden:

Ikkje i ovnen. Hadde det ein gong, aldri meir.


#15

Fluke sa for siden:

Jeg tror grunnen til at jeg liker ovn-kjøtt best er at jeg syns fettet smaker bedre når det har vært i ovnen. Jeg fikser ikke fårefett, og får dermed ødelagt hele middagen om jeg er så uheldig å tygge på noe sånt, men av en eller annen grunn skjer det aldri når kjøttet har vært i ovnen -mot hver gang når det kommer rett fra gryta.


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns det er mye, mye bedre når det har fått en liten tur under grillen.


#17

Dali sa for siden:

Ikke i ovnen. Men kanskje vi skal prøve noen pinner i år?


#18

-ea- sa for siden:

Noen få minutter under grillen - nam!


#19

Karamell sa for siden:

Ikke vi heller!! :over my dead body:


#20

Matir sa for siden:

Jeg steker det kun i ovnen. Klarer ikke kokt lam/sau.

ER utrolig sprøtt, mørt og godt når man steker det som koteletter!


#21

leliane sa for siden:

Jeg skjerper det noen få minutter under grillen, ja. Liker det veldig godt.


#22

Alexa sa for siden:

Ikke i ovnen. Tror jeg ? :mamma som lager pinnekjøttet, men neste år er det min tur:
I år er det ribbe :sukk:


#23

Dixie Diner sa for siden:

Det må være i ovnen! :nemlig:


#24

Babe sa for siden:

Det må i ovnen en liten tur ja. :nikker:


#25

Imma sa for siden:

Vi pensler det med litt honning og steker det litt i ovnen. Absolutt nydelig.


#26

Gulla sa for siden:

Pinnekjøtt er absolutt best etter 5-10 min i ovnen til slutt!


#27

Hyacinth sa for siden:

Interessant! Hva slags honning?


#28

Fibi sa for siden:

Har det selvsagt i ovnen. Slenger det under grillen noen minutter (ti, tyve kanskje?) for å "tørke" det litt. Syns det blir så vått og "slafsete" om det kommer rett fra gryta.


#29

Candy Darling sa for siden:

I ovnen? Helligbrøde! :sjokk: Hvis man ikke klarer å lage godt pinnekjøtt uten, får man heller la være. :Purist:

:humre:


#30

Chanett sa for siden:

Selvsagt har man det i ovnen.


#31

Myrsnipa sa for siden:

Vi skjerper det i ovnen ja. Mye bedre. :)


#32

Ru sa for siden:

Jeg har en teori om at bergensere ikke har det i ovnen. :knegg:


#33

Pepper Lemon sa for siden:

Noen minutter under grillen må til ja.


#34

Hyacinth sa for siden:

Jeg pleier ikke ha det i ovnen, men det høres godt ut med kombinasjonen søtt/ salt som honning sikkert gir. Jeg er imidlertid skeptisk til å drive testing med pinnekjøtt i praksis, i hvert fall på julaften.


#35

Michelle sa for siden:

'
:nemlig:Vi gjør alltid det. Kjøttet blir ikke tørt.


#36

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg krisper det litt under grillen rett før servering.


#37

Left sa for siden:

Jeg skjerper det alltid noen minutter under grillen i stekovn før servering. For å få litt sprøere overflate på det.


#38

Robyn sa for siden:

Jeg er ikke oppvokst med pinnekjøtt, men det er mannen (han er nordfra).
De har ikke pleid å ha det i ovnen, men i går når vi lagde pinnekjøtt overtalte jeg han til å teste ut å ha det under grillen i 10 minutter og han er nå omvendt. Syns det var veldig godt. :D


#39

Dixie Diner sa for siden:

Nettopp! :nemlig:


#40

Benzo sa for siden:

Men, altså...20 min under grillen? Blir det ikke brent da?


#41

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes det høres mye ut med 20 minutter under grillen ja. Grillen svir ting VELDIG fort. Jeg tror jeg har det liggende i maks 6-7 minutter eller litt lengre under vanlig varme. Bare for å få vekk det slafsete preget.


#42

Mauser sa for siden:

Que? Det er jo i fettet smaken sitter! Fårefett er bare best. Svinefett, derimot - det er en grunn til at vi ikke har ribbe på julaften. :knegg:

Grilling av pinnekjøtt har jeg begrenset erfaring med, og er ikke så langt overbevist om at det har livets rett her i huset. Pinnekjøtt skal være fett og slafsete.

Ellers kan jeg opplyse om følgende: Det er ikke noe sjakktrekk å hevde, med sterk og klar røst på sedvanlig bastant vis, at "Fett er godt!" i en matdiskusjon - hvis diskusjonen finner sted i Nord-Norge.

... jeg kan jo bare prise meg lykkelig for at jeg ikke sa sauefett med det samme.


#43

annemede sa for siden:

I begge familiene her dampes det i ovnen leeenge etter at det har blitt kokt. :nam:


#44

Marit K sa for siden:

Jeg er ikke vant med å ha pinnekjøttet i ovnen før servering, men vi skal ha pinnekjøtt i morgen, og da skal jeg jammen teste. 10 minutter under grillen burde gjøre susen, eller hva?


#45

Tilde sa for siden:

I ovnen ca 10 min på 180-200 grader. (På rist.)


#46

Tilde sa for siden:

10 minutt høres greit ut, men ville ikke tatt det under grillen. Er redd det kan bli tørt da.
Vi har det 10 minutt i ovnen på rist på 180-200 grader. (Lar det heller stå 5 minutt lengre hvis det er nødvendig, men som regel er det ikke det.)


#47

Maiden sa for siden:

Det hender at vi har det. :nam:


#48

ming sa for siden:

Jepp. Pinnekjøttet må på rist under grillen noen minutter før servering. Usikker på akkurat hvor lenge. Følger nøye med og tar det ut når det begynner å få farge. Pinnekjøtt med sprø overflate er bare nam.


#49

Babe sa for siden:

10 minutter under grillen høres altfor lenge ut. :nemlig:

Pleier bare å skjerpe det i vanlig ovn jeg, sammen med ribba og alt det andre de siste ti minuttene.

Skulle jeg tatt det under grillen ville jeg nøyd med med 3 - 5 minutter tror jeg.


#50

Mikkeline sa for siden:

Jeg tror du har rett i det ;)


#51

Macky sa for siden:

Har det også kun i ovnen, med bittelitt vann i langpannen. Det blir utrolig godt og ikke tørt i det hele tatt. Jeg har det ca 3 t på 130 grader. Nam, nam....


#52

Mandino sa for siden:

Vi skjerper det litt i ovnen før servering - syns det er best da.


#53

Tertit sa for siden:

:nikker:


#54

Føniks sa for siden:

Her skjerpes det inoen få minutter under grillen.:nam:


#55

Elisabet sa for siden:

Jeg tar bestandig og serverer både rett fra gryte og noe som har vært i ovnen av pinnekjøttet.


#56

Hobbes sa for siden:

Ja, vi har det i ovnen. Ingen av oss er oppvokst med pinnekjøttradisjon, så vi føler oss frie til å eksperimentere så mye vi ønsker. Til Honeybunnys store fortvilelse. :knegg:


#57

Imma sa for siden:

Vanlig norsk lynghonning.


#58

Laura sa for siden:

I ovnen!!!


#59

Picasso sa for siden:

Pinnekjøttet må skjerpes 5 minutter under grillen før servering ja:nikker:


#60

Angelique sa for siden:

Jeg er en ganske fersk pinnekjøtt-kokk, men har fått noen gode tips av min gamle sjef fra Ålesund.
Han legger de alltid litt stekeovnen under grillen, noe jeg også gjør , da jeg slavisk følger hans råd.
Det blir skikkelig deilig.

Gleder meg til pinnekjøtt!


#61

Olvina sa for siden:

Pinnekjøt må inn i omnen, ja.


#62

tinkadott sa for siden:

pinnekjøtt smaker best etter en runde i ovnen, synes jeg ;)



#64

kokosbolle sa for siden:

Jepp, og det blir sååå digg!


#65

Plutti sa for siden:

Har det selvfølgelig inni ovnen noen minutter før servering!!!!

:nam:


#66

Niobe sa for siden:

Noen minutter under grillelement, ja. Foreldrene mine liker det best rett i fra gryta, men jeg synes det lukter så veldig av fettet da? :confused: Konsistensen på kjøttet er mye bedre etter en tur i ovnen. :nemlig:


#67

Bærekraftig sa for siden:

Vi har det ikke i ovn, men mulig vi tester det ut en dag før julaften.

:rofl:

I Nord- Norge er de så vulgære at de bare nikker bekreftende tilbake om du sier det.


#68

iBam sa for siden:

Det har jeg ikke prøvd... Får bli neste jul. Nå har jeg spist pinnekjøtt 3 dager på rad


#69

Bajllsund sa for siden:

Den MÅ jo inn i ovnene noen minutter før servering. Da får man den ekstra deilig og litt krispy. Har ikke gjort dette selv, men mamma gjør det alltid. NAM!


#70

Eggedamen sa for siden:

Har aldri hørt om å ha det i ovnen før jeg.


#71

Hyacinth sa for siden:

Hvor mange grader, folkens? :har-pinnekjøtt-i-gryta-nå:

Jeg tenkte jeg skulle prøve både med og uten honnning. Og noe som ikke er i ovnen i det hele tatt.


#72

Marit K sa for siden:

Jeg hadde mitt i ovnen ca 5 minutter, under grillen, på høyeste temperatur. Fungerte veldig fint. Når fettet begynte å få litt gylden farge tok jeg det ut.

#73

Dixie Diner sa for siden:

Ca. 200 grader, eller grillen på fullt. Bruker man grillen må man være jækla obs hele tiden, for det skal ikke mye til.


#74

Hyacinth sa for siden:

Grillen? Ja, altså, ovnen har jo en grillfunksjon, men den går vel på temperatur som det andre? Jeg har en knapp med temperatur og en med over- og undervarme, overvarme og undervarme.

Det var forresten sykt godt med honning på! Det beste! :jupp:


#75

Blå sa for siden:

Annemede: :roper: Hvor mange grader har du det på når du damper det over tid i ovnen?

Jeg skal lage fire kilo pinnekjøtt i morgen og har ikke stor nok gryte, så halvparten i ovnen og halvparten i gryten burde bli en vinner.


#76

Candy Darling sa for siden:

Ellers har de store gryter på Jernia. :erfart: Det er jammen ikke sikkert man finner dem igjen neste år heller, enda så store de er. :erfart: Men mange store gryter kan også være kjekt å ha. :nemlig:


#77

Ru sa for siden:

De har gedigne gryter på Ikea som er suverene til formålet.
Om man ikke bare drar innom sin mor og stjeler med seg en. :knegg:


#78

annemede sa for siden:

Altså, om du har god tid, tar du på lav varme og lang tid, har du dårlig tid høyere varme og kortere tid. :p
Det er mannen som pleier gjøre dette. ca 150 grader og mange timer vil jeg tro.


#79

Dixie Diner sa for siden:

Min grill går ikke på temperatur, den går på 1, 2 og 3. Det gjør de andre jeg har sett også, men det er vel forskjellig fra merke til merke, jeg vet ikke. Det er i hvertfall et symbol på stekeovnsknappen som ser ut som en ovn med en bølgete linje, mener jeg å huske (gidder ikke reise meg opp for å se nå), og på temperaturknappen står det samme symbolet og med tallene 1, 2 og 3.


#80

Blå sa for siden:

Ru har som vanlig løsningen. Jeg har nå lånt en ekstra gryte av min mor, jeg orket ikke begynne med eksperimenter eller å være i noen butikker unødig 22. desember.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.