Fluke sa for siden:
Jeg oppdaget her om dagen hvorfor jeg ikke liker svigermors pinnekjøtt så godt som det mamma lager. Svigermor tar det rett fra gryta, mens mamma har det i ovnen en stund før det serveres.
Hva er vanlig?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Fluke sa for siden:
Jeg oppdaget her om dagen hvorfor jeg ikke liker svigermors pinnekjøtt så godt som det mamma lager. Svigermor tar det rett fra gryta, mens mamma har det i ovnen en stund før det serveres.
Hva er vanlig?
Sitron sa for siden:
Vi har det ikke i ovnen.
Carrera sa for siden:
Jeg tar det rett fra gryta. Tror aldri jeg har smakt noe annet.
trøtt sa for siden:
I ovnen.
DM sa for siden:
Hvor lenge skal det være i oven før servering da, og på hvor mange grader?
Fluke sa for siden:
Det lurer jeg også på. :flau:
polarjenta sa for siden:
I ovnen. Om det ikke har vært i ovnen så liker jeg det ikke.
Kirsebær sa for siden:
Det er absolutt best om man har det i ovnen litt først. :nemlig:
trøtt sa for siden:
Jeg har det i ca 5 min på 225 grader. Hvis gjestene er treige har det vært litt lenger i ovnen og det går bra det og.
Ru sa for siden:
Det blir ikke aktuelt. :niks:
Tenk om det blir tørt! :iiik:
Ja, jeg vet. Jeg er ekstremt sær på pinnekjøttet mitt.
Katta sa for siden:
Begge deler er vanlig. Vi pleier ikke det, men da vi bodde på sørvestlandet, ble vi ganske vant til det. Der var det regelen.
Balanse sa for siden:
Vi har hatt tradisjon for å ha begge varianter på julaften. Min bestefar og jeg spiste de som hadde vært i ovnen, de andre hadde rett fra gryta fordi min onkel var vant til det. Den tradisjonen varte ikke veldig lenge, nå spiser alle unntatt min onkel de som har vært i ovnen. De blir ikke tørre, bare gode. Jeg har hatt i ovn opptil 20 min, og den langstekte varianten fikk jeg faktisk mye skryt for.
DM sa for siden:
Tørt kjøtt er godt! :nemlig:
Zip sa for siden:
Ikkje i ovnen. Hadde det ein gong, aldri meir.
Fluke sa for siden:
Jeg tror grunnen til at jeg liker ovn-kjøtt best er at jeg syns fettet smaker bedre når det har vært i ovnen. Jeg fikser ikke fårefett, og får dermed ødelagt hele middagen om jeg er så uheldig å tygge på noe sånt, men av en eller annen grunn skjer det aldri når kjøttet har vært i ovnen -mot hver gang når det kommer rett fra gryta.
Filifjonka sa for siden:
Jeg syns det er mye, mye bedre når det har fått en liten tur under grillen.
Dali sa for siden:
Ikke i ovnen. Men kanskje vi skal prøve noen pinner i år?
-ea- sa for siden:
Noen få minutter under grillen - nam!
Karamell sa for siden:
Ikke vi heller!! :over my dead body:
Matir sa for siden:
Jeg steker det kun i ovnen. Klarer ikke kokt lam/sau.
ER utrolig sprøtt, mørt og godt når man steker det som koteletter!
leliane sa for siden:
Jeg skjerper det noen få minutter under grillen, ja. Liker det veldig godt.
Alexa sa for siden:
Ikke i ovnen. Tror jeg ? :mamma som lager pinnekjøttet, men neste år er det min tur:
I år er det ribbe :sukk:
Dixie Diner sa for siden:
Det må være i ovnen! :nemlig:
Babe sa for siden:
Det må i ovnen en liten tur ja. :nikker:
Imma sa for siden:
Vi pensler det med litt honning og steker det litt i ovnen. Absolutt nydelig.
Gulla sa for siden:
Pinnekjøtt er absolutt best etter 5-10 min i ovnen til slutt!
Hyacinth sa for siden:
Interessant! Hva slags honning?
Fibi sa for siden:
Har det selvsagt i ovnen. Slenger det under grillen noen minutter (ti, tyve kanskje?) for å "tørke" det litt. Syns det blir så vått og "slafsete" om det kommer rett fra gryta.
Candy Darling sa for siden:
I ovnen? Helligbrøde! :sjokk: Hvis man ikke klarer å lage godt pinnekjøtt uten, får man heller la være. :Purist:
:humre:
Chanett sa for siden:
Selvsagt har man det i ovnen.
Myrsnipa sa for siden:
Vi skjerper det i ovnen ja. Mye bedre. :)
Ru sa for siden:
Jeg har en teori om at bergensere ikke har det i ovnen. :knegg:
Pepper Lemon sa for siden:
Noen minutter under grillen må til ja.
Hyacinth sa for siden:
Jeg pleier ikke ha det i ovnen, men det høres godt ut med kombinasjonen søtt/ salt som honning sikkert gir. Jeg er imidlertid skeptisk til å drive testing med pinnekjøtt i praksis, i hvert fall på julaften.
Michelle sa for siden:
'
:nemlig:Vi gjør alltid det. Kjøttet blir ikke tørt.
Nelly Nickers sa for siden:
Jeg krisper det litt under grillen rett før servering.
Left sa for siden:
Jeg skjerper det alltid noen minutter under grillen i stekovn før servering. For å få litt sprøere overflate på det.
Robyn sa for siden:
Jeg er ikke oppvokst med pinnekjøtt, men det er mannen (han er nordfra).
De har ikke pleid å ha det i ovnen, men i går når vi lagde pinnekjøtt overtalte jeg han til å teste ut å ha det under grillen i 10 minutter og han er nå omvendt. Syns det var veldig godt. :D
Dixie Diner sa for siden:
Nettopp! :nemlig:
Benzo sa for siden:
Men, altså...20 min under grillen? Blir det ikke brent da?
Dixie Diner sa for siden:
Jeg synes det høres mye ut med 20 minutter under grillen ja. Grillen svir ting VELDIG fort. Jeg tror jeg har det liggende i maks 6-7 minutter eller litt lengre under vanlig varme. Bare for å få vekk det slafsete preget.
Mauser sa for siden:
Que? Det er jo i fettet smaken sitter! Fårefett er bare best. Svinefett, derimot - det er en grunn til at vi ikke har ribbe på julaften. :knegg:
Grilling av pinnekjøtt har jeg begrenset erfaring med, og er ikke så langt overbevist om at det har livets rett her i huset. Pinnekjøtt skal være fett og slafsete.
Ellers kan jeg opplyse om følgende: Det er ikke noe sjakktrekk å hevde, med sterk og klar røst på sedvanlig bastant vis, at "Fett er godt!" i en matdiskusjon - hvis diskusjonen finner sted i Nord-Norge.
... jeg kan jo bare prise meg lykkelig for at jeg ikke sa sauefett med det samme.
annemede sa for siden:
I begge familiene her dampes det i ovnen leeenge etter at det har blitt kokt. :nam:
Marit K sa for siden:
Jeg er ikke vant med å ha pinnekjøttet i ovnen før servering, men vi skal ha pinnekjøtt i morgen, og da skal jeg jammen teste. 10 minutter under grillen burde gjøre susen, eller hva?
Tilde sa for siden:
I ovnen ca 10 min på 180-200 grader. (På rist.)
Tilde sa for siden:
10 minutt høres greit ut, men ville ikke tatt det under grillen. Er redd det kan bli tørt da.
Vi har det 10 minutt i ovnen på rist på 180-200 grader. (Lar det heller stå 5 minutt lengre hvis det er nødvendig, men som regel er det ikke det.)
Maiden sa for siden:
Det hender at vi har det. :nam:
ming sa for siden:
Jepp. Pinnekjøttet må på rist under grillen noen minutter før servering. Usikker på akkurat hvor lenge. Følger nøye med og tar det ut når det begynner å få farge. Pinnekjøtt med sprø overflate er bare nam.
Babe sa for siden:
10 minutter under grillen høres altfor lenge ut. :nemlig:
Pleier bare å skjerpe det i vanlig ovn jeg, sammen med ribba og alt det andre de siste ti minuttene.
Skulle jeg tatt det under grillen ville jeg nøyd med med 3 - 5 minutter tror jeg.
Mikkeline sa for siden:
Jeg tror du har rett i det ;)
Macky sa for siden:
Har det også kun i ovnen, med bittelitt vann i langpannen. Det blir utrolig godt og ikke tørt i det hele tatt. Jeg har det ca 3 t på 130 grader. Nam, nam....
Mandino sa for siden:
Vi skjerper det litt i ovnen før servering - syns det er best da.
Tertit sa for siden:
:nikker:
Føniks sa for siden:
Her skjerpes det inoen få minutter under grillen.:nam:
Elisabet sa for siden:
Jeg tar bestandig og serverer både rett fra gryte og noe som har vært i ovnen av pinnekjøttet.
Hobbes sa for siden:
Ja, vi har det i ovnen. Ingen av oss er oppvokst med pinnekjøttradisjon, så vi føler oss frie til å eksperimentere så mye vi ønsker. Til Honeybunnys store fortvilelse. :knegg:
Imma sa for siden:
Vanlig norsk lynghonning.
Laura sa for siden:
I ovnen!!!
Picasso sa for siden:
Pinnekjøttet må skjerpes 5 minutter under grillen før servering ja:nikker:
Angelique sa for siden:
Jeg er en ganske fersk pinnekjøtt-kokk, men har fått noen gode tips av min gamle sjef fra Ålesund.
Han legger de alltid litt stekeovnen under grillen, noe jeg også gjør , da jeg slavisk følger hans råd.
Det blir skikkelig deilig.
Gleder meg til pinnekjøtt!
Olvina sa for siden:
Pinnekjøt må inn i omnen, ja.
tinkadott sa for siden:
pinnekjøtt smaker best etter en runde i ovnen, synes jeg ;)
Tangerine sa for siden:
Nei.
kokosbolle sa for siden:
Jepp, og det blir sååå digg!
Plutti sa for siden:
Har det selvfølgelig inni ovnen noen minutter før servering!!!!
:nam:
Niobe sa for siden:
Noen minutter under grillelement, ja. Foreldrene mine liker det best rett i fra gryta, men jeg synes det lukter så veldig av fettet da? :confused: Konsistensen på kjøttet er mye bedre etter en tur i ovnen. :nemlig:
Bærekraftig sa for siden:
Vi har det ikke i ovn, men mulig vi tester det ut en dag før julaften.
:rofl:
I Nord- Norge er de så vulgære at de bare nikker bekreftende tilbake om du sier det.
iBam sa for siden:
Det har jeg ikke prøvd... Får bli neste jul. Nå har jeg spist pinnekjøtt 3 dager på rad
Bajllsund sa for siden:
Den MÅ jo inn i ovnene noen minutter før servering. Da får man den ekstra deilig og litt krispy. Har ikke gjort dette selv, men mamma gjør det alltid. NAM!
Eggedamen sa for siden:
Har aldri hørt om å ha det i ovnen før jeg.
Hyacinth sa for siden:
Hvor mange grader, folkens? :har-pinnekjøtt-i-gryta-nå:
Jeg tenkte jeg skulle prøve både med og uten honnning. Og noe som ikke er i ovnen i det hele tatt.
Marit K sa for siden:
Jeg hadde mitt i ovnen ca 5 minutter, under grillen, på høyeste temperatur. Fungerte veldig fint. Når fettet begynte å få litt gylden farge tok jeg det ut.Dixie Diner sa for siden:
Ca. 200 grader, eller grillen på fullt. Bruker man grillen må man være jækla obs hele tiden, for det skal ikke mye til.
Hyacinth sa for siden:
Grillen? Ja, altså, ovnen har jo en grillfunksjon, men den går vel på temperatur som det andre? Jeg har en knapp med temperatur og en med over- og undervarme, overvarme og undervarme.
Det var forresten sykt godt med honning på! Det beste! :jupp:
Blå sa for siden:
Annemede: :roper: Hvor mange grader har du det på når du damper det over tid i ovnen?
Jeg skal lage fire kilo pinnekjøtt i morgen og har ikke stor nok gryte, så halvparten i ovnen og halvparten i gryten burde bli en vinner.
Candy Darling sa for siden:
Ellers har de store gryter på Jernia. :erfart: Det er jammen ikke sikkert man finner dem igjen neste år heller, enda så store de er. :erfart: Men mange store gryter kan også være kjekt å ha. :nemlig:
Ru sa for siden:
De har gedigne gryter på Ikea som er suverene til formålet.
Om man ikke bare drar innom sin mor og stjeler med seg en. :knegg:
annemede sa for siden:
Altså, om du har god tid, tar du på lav varme og lang tid, har du dårlig tid høyere varme og kortere tid. :p
Det er mannen som pleier gjøre dette. ca 150 grader og mange timer vil jeg tro.
Dixie Diner sa for siden:
Min grill går ikke på temperatur, den går på 1, 2 og 3. Det gjør de andre jeg har sett også, men det er vel forskjellig fra merke til merke, jeg vet ikke. Det er i hvertfall et symbol på stekeovnsknappen som ser ut som en ovn med en bølgete linje, mener jeg å huske (gidder ikke reise meg opp for å se nå), og på temperaturknappen står det samme symbolet og med tallene 1, 2 og 3.
Blå sa for siden:
Ru har som vanlig løsningen. Jeg har nå lånt en ekstra gryte av min mor, jeg orket ikke begynne med eksperimenter eller å være i noen butikker unødig 22. desember.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.