Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Billig og bra pinnekjøtt?

#1

Susse sa for siden:

Har noen tips?


#2

Karima sa for siden:

Nei, dessverre.

Etter min mening må man gjerne over 200,- kiloen før det smaker slik det skal. :sorry:


#3

Carrera sa for siden:

Vi har kjøpt på Rema og OBS tidligere år, og har vært storfornøyd. Husker ikke kiloprisen, men det er ikke avskrekkende.

Jeg kikker nøye på pakkene og ser at det er bra med kjøtt på dem, og lite fett. Og så kjøper jeg alltid gryteklart kjøtt, synes det er bedre enn det som må vannes ut.


#4

Tjorven sa for siden:

Det ene måltidet i året så sparer jeg ikke på pengene. Vi kjøper pinnekjøtt og pølse på Strøm-Larsen på Torshov (eller; vi bestiller på jobb, men det er Strøm-Larsen som leverer). Jeg tror vi betaler 159 kroner kiloen.


#5

Ru sa for siden:

Jeg er sær på pinnekjøttet, så jeg kjøper ikke hva som helst. Pris er irrelevant, det som er viktig er produsent, hvor dyret har beitet og om det er røkt eller ei.


#6

Karima sa for siden:

:eek: Gryteklart er djevelens verk. :nemlig:


#7

Karima sa for siden:

Men hvis alt det der skal være bra, blir kjøttet dyrt. Det er min erfaring.


#8

Carrera sa for siden:

Hehe, er nok jeg som ikke er helt god på dette med utvanning... Har forsøkt det, men det endte opp ramsalt den ene gangen, og totalt smakløst den andre.


#9

trøtt sa for siden:

Sist kjøpte jeg nordfjord (tror jeg) på rema og det smakte bra. 98kr kiloen. Velger ut pakker hvor kjøttet ser bra ut.


#10

Zip sa for siden:

Me kjøper fra Spekeloftet lokalt her. Får den på Rema1000 her til 99 kr. Men veit ikkje om dei har den overalt på Rema eller om det er berre her lokalt. Det er hvertfall kjempegodt. :nam:


#11

Susse sa for siden:

Hehe, tydeligvis mange meninger. Vi tror vi skal teste ut kjøtt i midt i mellom prisklassen. Satser på å vanne ut selv. Jeg har alltid kjøpt på den lokale slakteren, men den er nedlagt. Har vel kostet rundt 200,- pr.kg


#12

Ru sa for siden:

Det får så være. Jeg skal ikke ha noe røkt skvip fra indre Sogn. :niks:

(Indre Sogn var nå bare et eksempel tatt ut av det blå. :presiserer: Jeg kjøper bare lokal sau, jeg kan strekke meg til Hallingskarvetsau om vi får det via familie og det IKKE er røkt.)



#14

Ru sa for siden:

Jeg tror det blir Bønes Gårdsmat sitt i år. Med mindre min mor har en sau på loftet. :gruble:


#15

Karima sa for siden:

Hei, ikke snakk dritt om Indre Sogn. De røyker vel ikke der, gud forby?

Er ikke helt sikker på om vi er uenige altså. Vår julemiddag er importert fra Bergen. Het det Birkeland, tro? Hos oss er vi så nøye på det at jeg er for ung og uerfaren til å være med på valget av forhandler. Selv om jeg er vertinne :knegg:


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror kanskje vestlendinger generelt har klarere meninger om hvor pinnekjøttet skal komme fra og akkurat hvordan det skal være? Jeg begynte å spise pinnekjøtt i voksen alder, og har ennå ikke klart å utvikle noen spesielle preferanser. Føler meg alltid litt usikker når jeg skal kjøpe kjøttet, men det pleier å bli veldig godt. Syns jeg da, men vet ikke om jeg tar sjansen på å invitere vestlendinger på pinnekjøtt. :)


#17

mkj sa for siden:

billig aner jeg ikke, men må bare fortelle om det beste pinnekjøttet jeg har smakt. Det het lofotlam, fantes ikke fett på det og hadde en mild og god røyksmak. Var utrolig nydelig.



#19

Susse sa for siden:

Det ble langt fra billig. :knegg: det ble derimot økologisk fra Nordgården til 249.- pr. kg og dermed julemat til 600,- for oss. :knegg:
Det var desidert det pinnekjøttet som så best ut !


#20

Señora sa for siden:

Jeg har kjøpt hos den lokale slakteren til ca. 250 kr kiloen. Jeg tør ikke kjøpe i poser her eller der, for jeg er veldig kresen på kjøttet, og liker f.eks. ikke pinnekjøtt som ikke er røkt. Jeg vet jeg liker det fra slakteren, og tør derfor ikke kjøpe noe annet.

1000 kroner svidde jeg av hos slakteren på kjøttet. Er egentlig ikke så dyrt det når det i teorien skal mette 8 voksne personer.


#21

tinkadott sa for siden:

hører mye skryt av kjøtt fra Bjorlisau. Vi bruker alltid villsau!


#22

Susse sa for siden:

Sånn har jeg alltid gjort også, men nå er slakteren nedlagt.
Brukte 600,- i dag, det er til 4 voksne, så skal vi ha ribbe i tillegg. Har en mann som må ha både og.


#23

Hyacinth sa for siden:

Jeg kjenner kokker som kjøper pinnekjøttet på Rimi.

Jeg kjøper fenabog/ pinnebog. Jeg liker det bedre enn de vanlige "pinnene". Prisen ser jeg ikke på når det dreier seg om julemat, men jeg har ikke en fiks idé om at det nødvendigvis MÅ være dyrt for å være godt.


#24

Hyacinth sa for siden:

I år kjøpte jeg forresten på Obs. I fjor kjøpte jeg på A. Idsø, som ifølge Eyvind Hellstrøm er Norges beste slakter. Jeg merker ikke den store forskjellen, selv om Idsø er en bra butikk.


#25

Mandarin sa for siden:

Dette skal visst vi også spise julaften.


#26

Babe sa for siden:

Jeg har kjøpt fra Bjorlilam i år, kostet 249 kr kiloen.

Jeg går ikke etter pris når jeg skal ha pinnekjøtt, jeg tar det jeg synes ser best ut.


#27

Ole Brumm sa for siden:

Norfjord sitt pinnekjøtt er et utrolig godt pinnekjøtt med tanke på prisen. Gryteklart kjøtt er enkelt, men overhode ikke å foretrekke. Jeg liker pappa sitt pinnekjøtt best.
I år vet jeg ikke om vi får med oss hjem igjen noe siden vi tar fly, så da får jeg spekulere litt på hvilket vi skal kjøpe til nyttårsaftenen i år.


#28

Dali sa for siden:

Er fra Nordfjord selv, men tror jeg skal utvide horisonten når jeg handler årets julemiddag. Tar turen til Ultra mandag kveld, og noterer meg villsau og Johs. (hva var etternavnet igjen..?) som vant NM i kjøttprodukter i klassen urøkt pinnekjøtt.


#29

Tertit sa for siden:

Jeg har kjøpt pinnekjøttet på Rema 1000 i år også. Kjøpt der før og er godt fornøyd. Ikke bare kjøttet, men tilberedningen har litt og si. Jeg vet om folk som kan lage festmåltid av rimelig kjøtt og folk som kan spolere et festmåltid selv med dyrt kjøtt :nemlig:


#30

Benzo sa for siden:

Kjøtt fra Nordgården har jeg kjøpte også. Vi skal ha det i morgen, så da kan jeg melde i fra om det var bra saker. :ja:


#31

Anne C sa for siden:

Når jeg først er i denne tråden, hvor mye beregner dere pr pers? Jeg er helt blank på dette, men vil ha det til jul.


#32

Benzo sa for siden:

500g per pers + 500g for å være sikker. :nikker:


#33

Anne C sa for siden:

Takk! :riktig:


#34

iBam sa for siden:

Lagde pinnekjøtt fra Nordfjord igår og syns ikke det smakte så verst. var jo veldig rimelig (99kr kg) også. Gikk med omhu gjennom stabelen og fant noen veldig bra partier med masse kjøtt


#35

Elisabet sa for siden:

Gryteklart pinnekjøtt fra Skjeggerød er overraskende godt til den prisen det koster. Tror jeg betalte kr 79 eller 89 for kiloen på Prix. For å få noe bedre enn det tror jeg en må kjøpe noe helt spesielt og veldig dyrt slag. Det er bedre enn mye jeg har smakt.


#36

Maia sa for siden:

Det beste kjøttet jeg har smakt er fra Birkeland i Bergen og Vossalam tror jeg det het. Siste var erstatning en butikk hadde tatt inn fordi de hadde feilberegnet hvor mye som kom til å bli solgt.

I år blir det nok lokalt fra Vossetraktene. :nikker:


#37

Hyacinth sa for siden:

Jeg har kjøpt 500 g, men tror det greier seg med 300 g siden jeg har kjøpt bog. Mye mer kjøtt på det. Kjøper ingen av dere pinnebog/ fenabog?


#38

Dali sa for siden:

Jeg vet ikke hva pinnebog/fenabog er. :blond: Men kanskje du kan forklare meg så skal jeg svare om jeg kjøper det. :fnis:


#39

Benzo sa for siden:

Nå er økologisk pinnekjøtt fra Norgården fortært og jeg er strålende fornøyd, store og fine pinner med mye kjøtt. Skal garantet kjøpes igjen.


#40

Fara sa for siden:

Vi bruker å bestille fra Ivar Løne og gleder meg som en liten unge hvert år.


#41

Marit K sa for siden:

Jeg kjøpte røkt pinnekjøtt på Rimi. Tror det kostet 99 kr kiloen, og det var masse kjøtt på, og smakte veldig godt. Husker dessverre ikke hvem som var produsent.


#42

Dali sa for siden:

Det holder ikke at det er mye kjøtt, det må også være litt fett på slik at krafta får den rette smaken. :nemlig: Husker en gang krafta vår såg ut som betasuppe. Skuffelsen var stor!


#43

Hjertensfryd sa for siden:

Hjå min familie er det eldhus røykt frå Evanger som er tingen. Prisen blir ikkje sett på i slike sammenhenger. Er tross alt berre ein gong i året.

Men i år har mannen tatt av ein villsau til oss, frå årets slakt. Henger på jobben hans og godgjer seg enno.
Så på julafta blir det frå Evanger og i romjula blir det vilsau frå Havråtunet.


#44

Dixie Diner sa for siden:

Noen av oss har ikke så mye valg når det gjelder prisen. Men det kjøttet høres knallgodt ut!

Pinnekjøttet skal være røkt. :nemlig:


#45

Nelly Nickers sa for siden:

Det blir budsjettpinnekjøtt på oss i år. Fant til 99 kr på Obs.
Trenger litt mer, så jeg vurderer å kjøpe en dyrere variant også -- så kan jeg kjøre testpanel på julaften og finne ut om det er særlig forskjell. For å være ærlig så tror jeg egentlig ikke forskjellen er veldig stor.


#46

Hjertensfryd sa for siden:

Mamma og pappa som kjøper det eldhus røykte. Eg veit ikkje om eg hadde hatt råd til det sjølv. Og no har eg fått sansen for villsauen. Prisen der veit eg ikkje. Me har ein heil sau som blir til pinner og anna god mat.


#47

Hyacinth sa for siden:

Altså, det er jo samme kjøttet, men fra en annen del av dyret. Mye mer kjøtt på det.


#48

Gri sa for siden:

Johs. Jacobsen kanskje?

Forresten skal vi lage heimejul for første gong i år, og eg aner jo ikkje kva pinnekjøt mamma vanlegvis kjøper, så dette kan bli ei utfordring...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.